22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Gery85
    2mbitnél gondolom azért megy 2 mbittel a torrent is,nem?
  • KranaZoli #19947

Jahh, ma be is esett az összes tegnapi próbálkozásom. :D
  • gduck
    Pontosan ez a pipa hiányzott
  • precision
    btw routered van? mert én vettem egy másik routert a régi fos smc helyett tegnap, és lekopogom, mert nem szakad meg torrent közben sem, és a sebesség is elviselhető
  • precision
    digi ill. a t féle optinet elvileg jó

először is nézd meg h elérhetőek e nálad, utána olvasgass a topikjukban, kérdezgess, hogy milyen...stb.

mi nem tudjuk :) nekünk is chellonk van
  • KranaZoli #19943
    Na, "öröm" az ilyen sorokat olvasni. :(
  • chicco24
    Szerintetek megsértődik az UPC, ha azt mondom,hogy egy nagy rakás szar a szolgáltatásuk?
    Mi értelme ennek a fiber sebesség baromságnak,ha az ember nem tölthet le úgy,hogy ne szakadna meg?
    He betolom a torrentet,akkor megszakad a netem,és ami gáz,hogy nem is reseteli önmagát a modem,hanem manuálisan kell.......2010 internet.....bye bye Európa...balkáni szolgáltatás.
    Nem tud valaki valami normális internet szolgáltatót?Melyik a legjobb?Bár ennél minden jobb lehet.....
  • KranaZoli #19941
    Már csak 1db van. Az smtp.upcmail.hu de nem érkezik meg a Freemail-es címemre a levél. :(

Próbáltam úgy, hogy nem állítok be autentikációt és úgy is, hogy beírtam a felhasználónevet. De az szerintem nem SMTP user név.

Látszatra az elküldött üzenetek mappába kerül a levél, de a másik oldalon nem esik be az Inbox-ba. Próbáltam Thunderbird és Live Mail. Mind1iknél ugyanez a szitu.

Mit kúrok el?!

No, erre most leltem vmi forgalom.upc.hu oldalra, ahol nem volt bepipálva az alábbi checkbox. Passz, majd holnapra kiderül...

• GaBenc
    Mert az a szar nem bírja, hogy 2 vagy több kiszolgálót állíts be. Én is szívtam vele. Minden mást törülj és akkor jó lesz.
  • precision
    ja, ennyi az egész
    felfelé váltani bármikor lehet, a upc csak örül neki ha nagyobb csomagra váltasz és ezáltal többet fizetsz havonta :)
  • KranaZoli #19938

• KranaZoli #19937
    Napicsa. Nagy rakás kaki ez a Thunderbird. Hiába állítottam be új és alapértelmezett SMTP szervert, állandóan a T-sen akarta küldeni. :(((

• Gery85
    Üdvözöllek.
    Itt is :-)

• KranaZoli #19935
    Help!!!

Ide, mi a pöcsöm kell?!

SMTP szerver levelező kliens-ben.

smtp.upcmail.hu-t próbálok, de szarik Rám.
  • KranaZoli #19934
    Komolyan?!

Ha nagyobb csomagot szeretnék majd, akkor csak ennyi az egész?!?! Az faxxa! Egyelőre megteszi. :D

Ez meg egy pingtest:

• precision
    Na, hát ez "szabvány" start csomagbeli sebesség :) Csak egyetlen egy ultimate hax módszer van a gyorsításra, de ez annyira illegális és szupertitkos, hogy csak suttogva merem beírni...

fel kell hívni az ügyfélszolgálatot, hogy nagyobb csomagra akarsz válatni, és fél órán belül már fel is gyorsul a net :)

• KranaZoli #19932
    Jé! És valóban. Most az asztali gépről megy a NET. Naccerű.
  • KranaZoli #19931
    Most mentek el a technikus srácok Tőlem. Bekötötték a Start csomagot.

1xerűen száguld.

Ami a lényeg:

Azt mondták, hogy már nem MAC-re szűrnek. Nem kell MAC Address-t klónozni. Itt hagytak egy kábelmodemet. Azt mondták, hogy modem van regisztrálva.

Olyan eszközt kötök rá, amilyet akarok. Most a noti van rajta. Ha a gépet akarom, akkor kábel átdug, aztán ennyi.

Ha meg párhuzamosan akarom, akkor Switch, Router, amelyik szimpatikus.

Most már csak azt kellene megtudni, hogyan lehetne a sebességet feljebb "warez"-olni.
  • Gery85
    Nos,ma kaptam a levelet(ha már szóba került az UPC ADSL),hogy május 3tól a UPC és a UPC telekom teljesen egybe olvad majd, megszűnik a upctelekom.hu és az adsl is a upc.hu oldalon lesz majd elérhető, valamint az ügyfélszolgálatok is összekapcsolódnak.
  • KranaZoli #19929
    Áhám! Köszi!

• gduck
    Ha be van kapcsolva és nincs kábel bedugva, akkor letiltja a LAN-t. Mivel neked lesz benne kábel, tökmind1
  • KranaZoli #19927
    Jahh, miért is kérdeztem:

Mivel eddig mobilnet-em volt kizárólag BIOS-ban is letiltottam a LAN-t, de mivel holnap jönnek bekötni a UPC Start csomagot, így most engedélyeztem és ekkor akadt meg a szemem rajta. Azt is engedélyeztem. Kell?! Nem kell?! Jó, nem jó?!

• KranaZoli #19926
    Hi!

BIOS-ban LAN-nál mit jelent az, hogy Green Lan?!?! :O
    Ez vmi energiatakarékos dolog?!

Alaplap: szignómban.
  • precision
  • mcdokika
    Köszönöm.Esetleg tudsz valami jó típust ajánlani?
  • precision
    most arra gondolsz hogy a upc engedi e, hogy oszd, vagy arra, hogy technikailag megoldható e a megosztás? mert nem mind1 :)

az elsőre a válasz az általános szerződési feltételekben található (de kb. senkit nem érdekel amúgy, mindenki használ routert, én is, mikor bekötötték a szerelő pl kérdezte hogy akarom e használni a routeremet, mert akkor úgy dugja össze :))
    a másodikra a válasz pedig, hogy természetesen lehetséges :)
  • mcdokika
    hát a ház 2 emeletes, ezért gondoltam a 2 antennásra, a d link vagy linksysről én is jókat hallottam.
    A kérdésem, megvehetem e valamelyiket, osztható e biztosan a upc kábeles netje ?
  • Aspyrin
    Nálam tegnapelőtt rakták rendbe a kábeleket, nem sírok.

• precision
    nekem egy smc van azt nagyon nem ajánlom, amint lesz pénzem lecserélem

a szakik nekem Linksys -t ajánlottak, eddig kb 10 emberből 9 ezt ajánlotta
    a típusa végülis mindegy ezen belül, amit a pénztárcád megenged

érdemes viszont olyat venni ami nem csak g -t hanem n -es szabványt is tud, mert igaz, hogy elvileg a g 54mbit/sec -et tud, ami még a 30mbites netnél elég is lenne, de a gyakorlatban a g nem tudja csak kb a felét vagy picivel többet
    nekem is fiber power 30 -as netem van, itt van a router 1,5 méterre tőlem, nincs fal, és wifin keresztül a notebookon csak 20-22 mbit van meg, míg a pc -n ami kábelen van rákötve azon megvan a 30mbit

ennyit tud a G -s wifi sajnos

persze ha a laptopodban lévő wifi nem N -es akkor nem érdemes N -est venni (bár lehet venni usb -s vagy pcmcia -s n -es wifi adaptert notebookhoz)
  • Gery85
    mekkora a lakas?
  • mcdokika
    Szia!

Hasonló témában tennék fel én is egy kérdést.UPC kábelnetet szeretnék a lakásban wifi routerrel megosztani , hogy a házban mindenhol tudjunk netezni.
    Tudnátok segíteni , milyen routert érdemes venni ?2 antennást? Milyen márkát?
    Előre is köszi a segítséget.
  • BIZ0906
    Ha így belassúlna nekem is annak azért nagyon örülnék :D
  • Gery85
    privi ment
  • KranaZoli #19915
    9,4Mbps
  • Gery85
    De elég valószínű,hogy emiatt lassul.
    Ha sokan neteznek,akkor a a html prioritása magasabb mint a torrenté, ezért a torrent lassul

Most pl így megy:
  • KranaZoli #19913
    Nem is pont ezért írtam be, hanem inkább azért, hogy nem lehet e miatt a háttérben futó "Hálózatmenedzser" alkalmazás miatt van, hogy Torrent közben változó a Download sebesség?!
  • Gery85
    Viszont annyiból jó,hogy a 300gb amit bemásoltál már nem nézik,de fent tartják a jogut maguknak.
    Tehát: Most nem figyelik,de elképzelhető,hogy a jövőben fogják.
    Ha figyelnék,akkor a melóhelyen már ránk robbantották volna az ajtót, mert az elmúlt 3 hónapban is 800gb felett járt a forgalmunk az ftp szinkronizálások miatt.
  • KranaZoli #19911
    UPC Internet ÁSZF

Én nem is tudtam, hogy van UPC és UPC Telekom. :O

"
    A hálózat osztott erforrás jellegére való tekintettel, azaz hogy a rendelkezésre álló sávszélességen egy
    meghatározott idpillanatban a szolgáltatást igénybe vev összes elfizet osztozik, a Szolgáltató jogosult a
    hálózatán ún. hálózatmenedzsment eljárásokat alkalmazni.
    A Szolgáltató a hálózatmenedzsment eszközével akkor él, amikor a hálózaton adatforgalmi torlódások
    alakulnak ki (általában 14:00 és 23:00 óra között, mely idszakot a Szolgáltató adatforgalmi
    csúcsidszaknak tekinti). A hálózatmenedzsment alkalmazása befolyásolja bizonyos nem valós idej
    alkalmazások (egyes, ún. peer-to-peer alkalmazások) használatát.
    A Szolgáltató kifejezetten rögzíti, hogy a hálózatmenedzsment a szolgáltatás igénybe vételéhez kapcsolódó
    speciális feltétel, és mint ilyen, nem tekinthet az Eht. 137. §-a szerinti korlátozásnak.
    "

"
    10.1.1 Extrém használat
    A szolgáltató Internet szolgáltatása osztott erforrásokra épül. Ezeknek az erforrásoknak a túlzott
    (indokolatlan mérték) igénybe vétele vagy ezekkel való visszaélés, akár egy elfizet részérl is, minden
    más felhasználó számára negatív hatást válthat ki. A hálózati erforrásokkal való visszaélések leronthatják a
    hálózat teljesítményét.
    A fentiek figyelembe vételével a Szolgáltató túlzott mérték használatnak tekinti azt az esetet, amikor az
    Elfizet adatforgalma egymást követ három hónap átlagában a 300 Gigabyte forgalmi mennyiséget
    meghaladja (extrém használat).
    Amennyiben az elfizet az extrém használatnak minsül adatmennyiség 80%-át eléri, a szolgáltató errl
    értesíti az Elfizett, a jogkövetkezményekre történ figyelmeztetéssel, és egyúttal felhívja a szerzdésszeg
    magatartástól való tartózkodásra.
    Ha a hozzáférési pont forgalma meghaladja az extrém használatnak minsül átvitt adatmennyiséget, akkor a
    Szolgáltató az adott elfizeti hozzáférési ponton keresztüli adatforgalom sebességét jogosult korlátozni.
    Amennyiben az elfizet a szerzdésszegést a szolgáltató jogkövetkezményekre történ felhívása esetén sem
    szünteti meg, azaz adatforgalma az értesítést követ hónapban ismételten meghaladja a 300 Gigabyte
    adatmennyiséget,, a szolgáltató a szerzdést a 11.3.1 pont rendelkezéseinek megfelelen felmondhatja.
    A Szolgáltatás korlátozása a jelen pont alkalmazása szempontjából az Elfizet által igénybe vett Internethozzáférési
    csomaghoz rendelt adatátviteli sebesség maximum 90%-os lassítását, azaz a rendelkezésre álló
    Készítés idpontja: 2004. január 31.
    Utolsó módosítás idpontja: 2010. február 15.
    Hatályos: 2010. április 01.
    sávszélesség csökkentését jelenti. A szolgáltatás korlátozásának idtartama alatt az Elfizet az egyedi
    elfizeti szerzdésében meghatározott havidíjat köteles fizetni, mely díj a korlátozásra okot adó idszakban
    megvalósult, a fentiekben meghatározott extrém használat ellentételezéséül szolgál.
    "

Sorry, de ebből a fucking Adobe Reader-ből csak így sikerült pasztáznom.
  • bertino
    ok.
  • precision
    nekem sincs
    csak nem hagyhattam szó nélkül a roppant szellemes, teljes mértékben építő jellegű és nem utolsó sorban témába vágó hsz -edet