22959
-
Csak77 #20068 szerintem itt valami másról van szó, nem lehet, átlépted a 300gigás határt? -
#20067 Jó reggelt!
Szerintetek ez normális sebesség a Fiber Power 30 -hoz? Hetek óta ez a leggyorsabb, amit elértem.
Egyébként enyhén szólva is gyanús a dolog, mert pár hete felhívott az ügyfélszolgálat és ajánlott egy nagyobb csomagot, gyorsabb nettel, persze drágábban. Mondtam nekik, hogy nem kérem, mert nekem elég gyors ez. Az akkori és azt megelőző mérések kb. 26-28 / 8-12 körüli értékeket produkáltak. Még büszkélkedtem is, hogy száguldunk ezerrel! A megkeresést követően aztán hirtelen belassultunk....
-
#20066 okés köszike :) -
#20065 hát ha router nélkül harmad annyi a sebesség, az már nem beállítás kérdése, hanem egyszerűen szar a router... ráadásul az smc egy elég gyenge márka, nekem is az van most, de már az utolsókat rúgja, cserélem én is lassan
a guruk többsége a Linksys routereket ajánlja, van belőle wifi nélküli verzió is, a enyhén drágától az "óhogyaza" drágáig :D -
#20064 Hello!
A routerem miatt nem működik a net rendesen...vagyis működik csak a letöltés 2-3 Mb/sec el jön ha a router kivan iktatva akkor 6-7 mb/sec a sebesség.....a routernek elvileg bírnia kéne de nem tudom mit kéne vele csinálni....vki segíthetne.,....mit kell beállítani hogy jó legyen...
egyébként SMC router..régi darab de még baj nem volt vele ....vagy ha nem lehet csinélni semmit akkor egy jó routert mondhatnátok.....(nem vezeték nélkülit) ...
-
Ilyenkor mindig elgondolkozom, hogy vajon megéri-e majd feljebb lépnem a Start csomagból. :D A 2Mb-ben még nem nagyon csalódtam. :D -
Csak77 #20062 Akkor az egyetlen lehetőség maradt; valaki megvoodoozott! Fordulj a sarki sámánhoz segítségért! -
#20061 Na leleplezem magam és tényleg kisfalu lesz belőle haha:D A második mondat így szólna helyesen:
Ebben a tömbben rajtunk kívül 2 családnak van internet előfizetése a 13-ból,de még az sem biztos,hogy az a két személy UPC-s.
bocs -
#20060 Isten háta mögötti kisfalu? ...
Rajtunk kívül 2 családnak van internet előfizetése a mittudomén 13-ból,de még az sem biztos,hogy az a két személy UPC-s.
A torrentre pedig annyit,hogy nagyon ritkán használom ÉS pontosan azért,mert leginkább játszani szoktam a neten.Volt 30mbit-es netem.Most a jelenlegi 10mbit.Épp azért váltottam 10mbitre,mert azzal is lehet(ne) online játszani.Csak ahogy a 30mbit egy forintot sem ér ezzel is detto ugyanaz a szituáció.Mind kettő csomaggal kitörölhetem a seggem.A "szomszédot" pedig hiába okolom.Úgy gondoltam,hogy ő is közre játszhat a dologban a folyamatos torrentezéssel több száz GB letöltéssel egy hó-ra,de ha itt nem egy nagyobb körzetre van felbontva a dolog,hanem ahogy írtátok társasházra (egyébként ő a város másik végén lakik.) - itt az idős nagymamák nem hinném,hogy el kezdenének vadul torrentezni...
-
#20059 Dögöljön meg a szomszéd tehene is!
Gratulálok! :) -
#20058 próbálkozni lehet a kiirtással, egyébként elég halott elképzelés. -
#20057 Ezaz! Ha nekem egy Isten háta mögötti kis faluban betárcsázós Internetem van (max. 56 kbps), akkor a Pesten az optika végén csücsülő felhasználónak is csak annyi jusson! Viva la communism!
"Mert ha nálam JÓ ESETBEN 100kb/s a letöltés torrenten akkor másnál (upc-s) meg ne 1000 legyen."
Csak amíg te egy olyan berendezéshez csatlakozol aminek a betápsávja kicsi, illetve sok felhasználó csatlakozik rá; más felhasználó olyan berendezéshez csatlakozik aminek nagyobb a betápsávja és/vagy kevesebb felhasználó csatlakozik rá.
És költséghatékonyabb a kis felhasználói bázisú torrentezőket lekorlátozni - ráadásul így a többségben levő webet használók, online játékot játszók, Interneten telefonálók, e-mail írók több sávhoz jutnak - mint drága optikai gerincet építeni. A kapitalizmus átka. -
Csak77 #20056 Ja, és, hogy a kicsi szíved jobban fájjon, én egy 18 lakásos társasházban lakom, ahol van 2db upc előfizető... brutálisan jól megy a net, de ettől függetlenül nem torrentezek, inkább hotfile vagy megaupload. -
Csak77 #20055 Mi van? Nézd, ha van egy társasházban 40 upc előfizető van, és jó esetben két erősitő(egy erősitő 16-18 120-as nettet képes kiszolgálni, már ahol), akkor látható, hogy miért lassul be a dolog. A legtöbb társasházban viszont egy darab erősitő van(sporolásból), és képesek arra az egyre 30 előfizetést rátenni... de ez már egy más történet. Itt nincs fair hülyeségről szó, főleg ha warezről pampogsz itt ami pofátlanság. -
#20054 "Lehet, hogy a hálózatuk terhelt, mert pár vérpistike a szomszédban nekiállt torrentezni" elképzelhető.Sőt.Most már én is a torrent sebesség korlátozása mellett vagyok.Mert ha nálam JÓ ESETBEN 100kb/s a letöltés torrenten akkor másnál (upc-s) meg ne 1000 legyen.Ez így a fair. -
#20053 "Ehez csak annyit hogy itt van nekem egy TL-WR54G és nem hajlandó csak 30 megára. Pedig 100 tudnia kellene."
Egy hálózati kártyára is rá van írva, hogy 100 Mbps-os, mégis csak 80-90 Mbps-ot tud. Ugyanis egyrészt a 100 Mbps-ot nem TCP/UDP adatátvitelre értendő, másrészt függ a géptől (illetve a vezetéken fellépő zajtól is).
Egy router esetén is hasonló a helyzet a 100 mbps a portokra értendő - itt a fő lassító tényező a router processzora, aminek el kell végeznie az útválasztási, tűzfal funkciókat is.
Itt láthattok egy tesztet a különböző routerek adatátviteli sebességéről.
"A 3db antenna az minek?!"
802.11n szabvány - a MIMO miatt. -
Csak77 #20052 Itt inkább az lehet a ludas, hogy a házban kiépített erősítő nem bírja a rohamot. Amúgy én az egész torrent dolgot alapból kiirtanám. -
#20051 Az Internet-szolgáltatód nem direkt csinálja ezt veled. Lehet, hogy a hálózatuk terhelt, mert pár vérpistike a szomszédban nekiállt torrentezni (tisztelet az ésszel torrentezőknek, és a türelmeseknek). Lehet, hogy a hálózatukon kívüli a szerverig vezető hálózat - amiért már nem ők felelnek - leterhelt. Lehet, hogy az adott szerver van leterhelve. Lehet, hogy messze van a szerver. -
#20050 Próbáld a torrent kliensben lejebb állítani a kapcsolatok számát. Lehet azért hal be a neted, mert túlterhelődik a routered. -
#20049 Hol lehet módosítani az emailfiókok beállításait??? -
érdekes... itt meg hozza amit kell.YT vidiket meg fél óra betölteni.milyen aljas szemétládák -
most már mindennap ezt kell csinálnia -
Látod, a két gyerek torrentezik, így nekem csak ennyi maradt. -
#20045 Az antennákat nem tudom minek mert nem használom. De a 120 fiberhez kellet a gigás. De elvben azért van a három mert a jel vételt erősíti (a könyv szerint). Persze csak ha a megfelelő szögbe állítod. Itt a lakásban antenna nélkül is hozza a nettet ha bekapcsolom.
Bucsek: Ha veszel ilyen sünöset akkor neked megszünik a torrent korlát. De ez csak neked csak most.....egyszeri ajánlat.
Egyébként te írtad, hogy a routered szar. Ehez csak annyit hogy itt van nekem egy TL-WR54G és nem hajlandó csak 30 megára. Pedig 100 tudnia kellene. Szóval azért nem mind1 mit veszel. -
#20044 Mindháromnak megvan a szerepe: az egyik küld, a másik fogad, a harmadik meg a szomszédból lopja a netet -
Bucsek #20043 És ha venék egy olyan sünös routert, akkor ha megy a torrent nem huzza le a netet? :D -
#20042 megháromszorozni a jel erősségét? :) -
#20041 A 3db antenna az minek?!
:) -
#20040 -
#20039 Nekem egy TP-Link TL-WR1043ND van. 120/10 a net és tökéletesen megy.
Ha érdekel:Itt van. -
Bucsek #20038 félreérthetően írtam az előbb bocsi: tehát vezetékes router kell, csak legyen hozzá wireless cucc is :D -
Bucsek #20037 Üdv, az érdekelne, hogy milyen router jó a 60/6 upc nethez? Most egy ilyenem van: US robotics és ugye lentebb írtam, hogy ha megy a torrent, akkor egyszerűen nem megy a netem. Most viszont a modemre van kötve a gép, nincs átjáró és pikkpakk hasít maxon a torrent is, és a net is. Lógyikus képességemmel kitaláltam, hogy a router a szar. De nemtom milyet kellene venni, hogy jo legyen, okosokat kérdezem, tudtok ajánlani valamit? Olyan kéne ami még wirelesses (+1 laptopnak kell) és ha van benne printer port (mondjuk arra még nemjöttem rá, hogy lehetne a nyomtatót megosztani :D )
előre is köszönöm. -
#20036 Ja. Van egy figyelőszolgálatuk, ami jelez ha Jamirofan89 a legjobban élvezi a játékot. Ekkor a központban feltekerik a latencyt és örülnek, hogy kib...tak veled. :) -
#20035 ó hogy basznák meg mindig a legjobbkor emeli az egekbe a pingemet a fospcezek direkt csinálják? egyáltalán leszarnak minket? vagy még arra sem veszik a fáradtságot??? -
#20034 valaki persze, hogy tud mondani :) az ügyfélszolgálat :)
vagy www.upc.hu -
do2 #20033 Valaki tudja hogy lehet szüneteltetni az internetet ? sajna 3 hónapig távol leszek, és addig takarékra szeretném állítani az internetet. Úgy tudom hogy évente egyszer lehet kérni az ilyesmit. Mennyit kell akkor fizetni havonta ?
valaki tud erről mondani valamit legyen szíves irja meg. -
Bucsek #20032 Oksa értem köszi, egyébként ez azért is furcsa, mert 2-3 hónapja ilyen egyáltalán nem fordult elő.
Köszi as tippeket. -
#20031 jogos, azt el is felejtettem említeni, hogy a max kapcsolatok számát a torrent kliensben állítsa be, nem mindegyik router szereti ha olyan sok a kapcsolat
van amelyik belassul tőle jobb esetben, az enyém nagy(obb) kapcsolat számnál egyszűen bontja a vonalat :) -
#20030 ez azért elég fura, h nem h lassan, de sehogy sem tudsz netezni, kemény... (megj.: lehet korlátozni a kliensekben a maximális szávszélesség használatát, -h ne terhelje le az egészet ,bár 60 mbitet :D-ha a problémád megoldódik 1x ^^) -
#20029 használj adattitkosítást, mindig a legfrissebb klienst használd (uTorrentet ajánlom, vagy deluge -ot) routeren portforwardolj, imádkozz, átkozd el a upc -t, járj táncot, meditálj...stb :)
egyebet nem nagyon tudsz tenni