22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Csak77
    Te is ilyen überidióta vagy látom. Nincs kedvem most ezt is megcáfolni, pedig nagyon nem lenne nehéz.
  • Dj Faustus #20107
    "Tököm kivan már ezzel a fos upc adsl-el,fejleszthetnének már valamit!"
    Aha, és hogyan, miből?
    Ha ugyanis kis hazánkban csökken a fizetési morál (ez által csökken a szolgáltató bevétele), a kockázati tőke befektetők nem látnak rációt a lakossági ügyfelekben (mivel a beléjük fektetett összeg csak hosszú távon térül meg, hisz a piac egyre olcsóbban kíván egyre növekvő adatátviteli sebességet; pláne a lakossági szfére nem termel külön bevételt - ellentétben az üzleti előfizetőkkel), az állam/önkormányzatok/hatóságok nem segítik elő a fejlesztéseket (lásd: a Nemzeti Digitális Közmű programot most állították le nemrégiben - felülvizsgálati célból) akkor miből?

Nem akarom védeni a UPC-t, de azért szerény véleményem szerint jelen gazdasági helyzetben nem ez a legfőbb baj.
  • Gery85
    Tököm kivan már ezzel a fos upc adsl-el,fejleszthetnének már valamit!
    Tegnap felhívtam őket,hogy szeretnék 1mbitesről feljebb váltani, és közölték velem,hogy az én területemen még nem érhető el magasabb sebesség.
    Szégyen az egész! Mobilinterneten magasabb sebesség van,csak ugye az meg nem korlátlan...
  • pyrohun #20105
    Ember Te miről beszélsz??? OPTINET mint olyan kb. 2 évvel ezelőtt indult, de lehet, hogy még nincs is 2 éve. A belinkelt topicban pedig ADSL-ről van szó. Lehet, hogy régen is volt valamilyen gagyi szolgáltatás, de itt most baromira nem erről van szó és senkit sem érdekel.
  • armageddon666
    Végülis nem hazudik... amint szükség van rá, teremtődik egy személyre szóló akció, ami tényleg személyre szól...
  • precision
    ja nálam is ezt játszották el :) olyasmit magyarázott a csajszi, hogy csak most, csak személyesen van ilyen akció, személyreszóló...stb. :)
    teljesen hülyének nézik az embert :) na mind1, a -5k az -5k :)
  • precision
    jó hát nyilván egy 5 éves fórum a mérvadó nem pedig ez ahol 1 hónapja a 8. kerület még nem volt jelen, mint "T-home OPTINET" szolgáltatási terület :)

"Amennyiben most megadja nekünk adatait, munkatársaink felkeresik Önt legfrissebb ajánlatainkkal, amint lakhelyén is elérhetővé válnak optikai szolgáltatásaink."

Nekem ebből nem az jön le, hogy csak a meglévő (5-10 éves) optikai kábeleken szolgáltatnak...

nade off off, ez egy upc topik
  • Csak77
    Basszus, évek óta(sőt már lassan egy évtized) a 8kerben és a 13 kerben van optika, gyengébben kedvéért, azaz neked HYTAS terület. Ittegy "friss" fórum. Hozzáértésed a témához nulla, de nem baj. Várjad csak az optikád.
  • pyrohun #20100
    Szinte mindenkivel ezt játsszák el...

- ha új előfizető vagy, akkor segged nyalják, persze csak ha aláírsz 1-2 évet
    - ha meglévő régebbi előfizető vagy, akkor qrvára leszarnak és nem korrektek általában még az ügyintézésnél sem
    - ha kisebb csomagra akarsz váltani, vagy szolgáltatást lemondani, akkor érdekes módon mindig hirtelen van egy ingujjból kihúzott olcsóbb, akciós megoldás

Szánalom.
  • precision
    értem
    tehát a t-home csak poénból írta ki, hogy az optinetet a 8. kerületben is "fejleszti"
    az hülyeség, az a tuti amit te mondasz :) ok főnök, le is tettem róla, hogy itt lesz valaha is t-home optika, hisz te megmondtad a tutit... mit nekünk hivatalos weboldal :P
  • Csak77
    Jaj cucifiú, inkább meg se szólaltál volna!
  • precision
    én tanultam marketinget... a meglévő ügyfél sokkal többet hoz a konyhára egy cégnél mint az új, ráadásul egy új ügyfél "beiktatása" sokkal költségesebb mint az a pénz amit arra fordíthatnának, hogy a meglévő ügyfeleket megtartsák... egy elégedett meglévő ügyfél bátran ajánlja a szolgáltatást ismerősének, a legnagyobb cégek is tisztában vannak a vírusmarketing hasznosságával, egy ember sokkal jobban megfogadja az ismerőse tanácsát, mint pl. egy reklámot :) hosszú távon nemtom miért nyereséges az, hogy régi, jól fizető ügyfeleket hajt el magától egy cég a saját idiotizmusa miatt :)

persze annyira "nem érdekel" a dolog, nagyon sok helyen a upc annak köszönheti az ügyfelét, hogy nincs ott más szolgáltató
  • precision
    ki is beszél baromságokat? az optikának mi köze az adsl -hez? :) ki beszélt itt adsl -ről?

http://www.optika.t-home.hu/hol-erheto-el.html

Ajánlom szíves figyelmedbe a folyamatban lévő fejlesztéseket böngészésre, ahol megtalálod a 8. kerületet.

Javaslom olvass utána mi az az optikai kábel meg hogy mi az az adsl :) Semmi köze a kettőnek egymáshoz.
  • Csak77
    nem húznak semmilyen optikát a 8kerbe, mivel már évek óta bizonyos helyeken ott van kihasználatlanul, éppen ezért sok helyen nem lehet adsl a nyóckerben. baromságokat be beszélj már
  • bertino
    valószínűleg szimpla statisztikán mulik ez a dolog, amit folyamatosan mérnek.

uj ügyfél mindig több jön valószínűleg, mint amennyi elmegy.
    vagy ha nem is teljesen, de valami ilyesmi folyamat lehet a háttérben.

ténél meg a legtöbb isp-nél mi van ? ugyanez.
  • Stefling
    Szemét egy cég, nekem ne mutassa be senki.. :D
  • precision
    én nem értem ezt az üzletpolitikát, amit UPC csinál
    arra gondolok, hogy az új ügyfelek seggét kinyalja, de jó fényesre, a meglévő régi ügyfelek meg le vannak szarva
    megelégeltem, hogy 15ezret fizetek a net+digital tv -ért, ezért bementem az ügyfélszolgálatra azzal a céllal, hogy lemondom, majd utána újrarendelem (vagy faterom rendeli újra, hogy biztosan új legyen az előfizetés) hogy megkapjam az új ügyfélnek járó nem kevés kedvezményt
    ügyfélszolgálatos csaj egyből, jajj miért akarom lemondani, esetleg más szolgáltatóhoz akarok átmenni, jajj megnézem, most mennyit fizet, biztos ki tudunk találni valamit...stb.
    na mondom egyefene, mondjad mit tudsz ajánlani
    nemtom mit csinált, de minden maradt változatlan, és 15 helyett 10 -et fizetek

szánalom cég. t-home oldalán láttam, hogy kezdik a 8. kerületben kihúzni az optikát, amint ideérnek, mondom le a fenébe ezt a szart
  • Dottor Enzo
    Köszi Faustus, így már minden tiszta!!
  • Dj Faustus #20090
    "ha van egy tv(nincs beépített dekódere), de veszek hozzá dvb-t dekódert "
    Annyit hozzátennék, hogy MPEG-4-es tömörítést ismerő DVB-T dekódert vegyél, ne MPEG-2-eset, mert Magyarországon az előbbi van használatban.

Illetve annyit, hogy ingyenesen 7 csatorna nézhető (+3 rádiócsatorna hallgatható), további 10 csatorna pedig havidíj ellenében. Ez utóbbiakról az alábbi oldalon olvashatsz.

"akkor az még nem elég ugye?! Kell hozzá akkor antenna is?!"
    Így van, szükséged lesz egy UHF-antennára is. Függően attól, hogy milyen messze laksz az adótoronytól, ez lehet, hogy csak egy szimpla szobaantenna, de lehet, hogy egy nagy nyereségű Yagi kell (rossz esetben esetleg egy antennaerősítő is kellhet).
  • GaBenc
    Igen. De ott van Faustus írása. Ott egy link....érdemes megnézni.
  • Dottor Enzo
    Akkor hagyjuk a kábelt meg upc-t.
    Tehát ha van egy tv(nincs beépített dekódere), de veszek hozzá dvb-t dekódert akkor az még nem elég ugye?! Kell hozzá akkor antenna is?!
  • Dj Faustus #20087
    A mindigTV adását az Antenna Hungária Zrt. adótornyokon keresztül adja, antennával fogható, UHF csatornán, DVB-T rendszerben, MPEG4-es tömörítéssel - bővebben erről itt.

A kábeltelevíziós hálózatokon ez ebben a formában nem fogható. Ott a kábeltelevíziós adásokat a szolgáltatók vagy analóg formában, vagy digitálisan, DVB-C rendszerben adják - persze előfizetési díjért cserébe.
  • GaBenc
    Na akkor nézzük a tényeket.
    A UPC az kábel tv. A mindigTV az felszíni sugárzású.
    A UPC-hez kábel kell és ha digitálist is akarsz nézni akkor egy dekoder.
    A mindighez egy antenna és egy dekoder kell.
    A tv az a tied.
    Ha van egy tv, egy kábel, egy antenna és (mondjuk) 2 dekoder akkor már csak egy elosztó kell.
    Ezek alapján szerintem lehetséges.
  • Dottor Enzo
    Sziasztok!
    Picit OFF lesz amit kérdezek, de mégiscsak a UPC-hez tartozik, igaz nem a nethez, hanem a kábeltévéhez!
    Szal az a kérdésem, hogy mindigTV-s dekódert hozzá lehet e kapcsolni upc-s tv-hez, és azon nézni az ingyenes HD adásokat!
    Pár éve azt mondták nem lehet, csak ha náluk veszem meg a dekódert + ha előfizetek a csatornákért! Remélem azóta változott a heylzet!
    Zoli
  • somdav95
    szarházi egy banda az biztos :)
  • Jamirofan89
    Mindig ezt mondják...
  • GrandVitara
    Felhívtam. "Az ő mérésük szerint nálam semmi baj sincs. Áramtalanítsam a modemet, majd indítsam újra. Ha van tűzfal, akkor kapcsoljam ki." Köszi! Megtettem... semmi változás.
  • GaBenc
    Senki nem mondta, hogy ezek a sebesség mérések pontosak. De tájékozódásnak jó.
  • SötétBarom
    Nekem ezek a sebességmérők össze vissza írogatnak minden faszságot, fpt-ről viszont atom stabilan tudok letölteni 3,7 Mbyte/seccel..
  • bfbc2
    Müködik a UPC ügyfélszolgálati chat?
  • Jamirofan89
    Hello!Igen tudnak,de ha megengeded elmondom,hogy zajlik.Először is folyamatosan azt hablatyolják,hogy 1 percen belűl kapcsolnak egy illetékest.Nem tudom kinél meddig tart -nálam 3 perc volt-.Utána negyed óra várakozás.Addig félre is rakhatod a telót.Aztán lehet beszélni a "kezelővel".
  • BIZ0906
    Hívd fel őket mert nekem simán hozza a 30/3as netemnél a 31/3.1-et. Jah és BP XI.kerben vok.
  • bfbc2
    A 1221-es számot ha felhivom, tudnak kapcsolni kezelőt,vagy csak hétköznap?
  • GrandVitara
    Ma reggeli méréseim sorrendben:

• Csak77
    Azért kérdem, mert szinte pont 10% amire korlátoznak 300giga/hó után.
  • GrandVitara
    Thanks! Otthon rávetem magam!
  • GaBenc
    Látom a németen mérted. Nézd meg a magyaron is. ITT
    A mit tud a neted fül kell neked. Egyébként az Xp nálam is szarakodot valamelyik nap. Viszont a win7 meg simán hozta amit kell. Lehet valamit hegesztenek a körzetedben. Azért gondolom mert írtad hogy megkerestek. Ez viszont bővítést jelent. Lehet marad a 1221.
  • GrandVitara
    Köszi! Megnéztem, 17000 mega volt a legtöbb.
  • GaBenc
    https://forgalom.upc.hu/login.php
    Itt be jelentkezel és megnézed az adatforgalmadat. A "korlátlan hozzáférés" a UPC-nél azt jelenti, hogy havi 300 gigát használhatsz. Persze ez nem mindenhol és nem mindig él. Kicsit ötletszerű a dolog. Nekem már volt régebben tiltás.....most meg nincs.
  • GrandVitara
    Szia! Köszi a reagálást!
    Hát, nem tudom. Nem is tudom, hogy mi az a "300gigás határ". Igazából nem szoktam filmeket, stb. letöltögetni. Én nem értek ehhez. Normál internetezésre, fórumozásra használom. Illetve távoli asztali kapcsolaton dolgozom.