UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gery85
2mbitnél gondolom azért megy 2 mbittel a torrent is,nem?

KranaZoli
<#worship>

Jahh, ma be is esett az összes tegnapi próbálkozásom. 😄

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

gduck
Pontosan ez a pipa hiányzott <#wave>

PC || MS 360-as és XOX doboz || XBOXLive: gduckHUN

precision
btw routered van? mert én vettem egy másik routert a régi fos smc helyett tegnap, és lekopogom, mert nem szakad meg torrent közben sem, és a sebesség is elviselhetõ

Bazinga!

precision
digi ill. a t féle optinet elvileg jó

elõször is nézd meg h elérhetõek e nálad, utána olvasgass a topikjukban, kérdezgess, hogy milyen...stb.

mi nem tudjuk 😊 nekünk is chellonk van

Bazinga!

KranaZoli
Na, "öröm" az ilyen sorokat olvasni. 😞

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Szerintetek megsértõdik az UPC, ha azt mondom,hogy egy nagy rakás szar a szolgáltatásuk?
Mi értelme ennek a fiber sebesség baromságnak,ha az ember nem tölthet le úgy,hogy ne szakadna meg?
He betolom a torrentet,akkor megszakad a netem,és ami gáz,hogy nem is reseteli önmagát a modem,hanem manuálisan kell.......2010 internet.....bye bye Európa...balkáni szolgáltatás.
Nem tud valaki valami normális internet szolgáltatót?Melyik a legjobb?Bár ennél minden jobb lehet.....

Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!

KranaZoli
Már csak 1db van. Az smtp.upcmail.hu de nem érkezik meg a Freemail-es címemre a levél. 😞

Próbáltam úgy, hogy nem állítok be autentikációt és úgy is, hogy beírtam a felhasználónevet. De az szerintem nem SMTP user név.

Látszatra az elküldött üzenetek mappába kerül a levél, de a másik oldalon nem esik be az Inbox-ba. Próbáltam Thunderbird és Live Mail. Mind1iknél ugyanez a szitu.

Mit kúrok el?!

No, erre most leltem vmi forgalom.upc.hu oldalra, ahol nem volt bepipálva az alábbi checkbox. Passz, majd holnapra kiderül...

GaBenc
Mert az a szar nem bírja, hogy 2 vagy több kiszolgálót állíts be. Én is szívtam vele. Minden mást törülj és akkor jó lesz.

Van 1000 server, miért pont itt kell játszani?

precision
ja, ennyi az egész
felfelé váltani bármikor lehet, a upc csak örül neki ha nagyobb csomagra váltasz és ezáltal többet fizetsz havonta 😊

Bazinga!

KranaZoli
<#wink>

KranaZoli
Napicsa. Nagy rakás kaki ez a Thunderbird. Hiába állítottam be új és alapértelmezett SMTP szervert, állandóan a T-sen akarta küldeni. 😞((

<#boxer><#falbav>

Gery85
Üdvözöllek.
Itt is :-)

KranaZoli
Help!!!

Ide, mi a pöcsöm kell?!

SMTP szerver levelezõ kliens-ben.

smtp.upcmail.hu-t próbálok, de szarik Rám.

KranaZoli
Komolyan?!

Ha nagyobb csomagot szeretnék majd, akkor csak ennyi az egész?!?! Az faxxa! Egyelõre megteszi. 😄

Ez meg egy pingtest:

precision
Na, hát ez "szabvány" start csomagbeli sebesség 😊 Csak egyetlen egy ultimate hax módszer van a gyorsításra, de ez annyira illegális és szupertitkos, hogy csak suttogva merem beírni...

fel kell hívni az ügyfélszolgálatot, hogy nagyobb csomagra akarsz válatni, és fél órán belül már fel is gyorsul a net 😊

<#idiota>

Bazinga!

KranaZoli
Jé! És valóban. Most az asztali géprõl megy a NET. Naccerû. <#eljen>

KranaZoli
Most mentek el a technikus srácok Tõlem. Bekötötték a Start csomagot.

1xerûen száguld. <#zavart1>

Ami a lényeg:

Azt mondták, hogy már nem MAC-re szûrnek. Nem kell MAC Address-t klónozni. Itt hagytak egy kábelmodemet. Azt mondták, hogy modem van regisztrálva.

Olyan eszközt kötök rá, amilyet akarok. Most a noti van rajta. Ha a gépet akarom, akkor kábel átdug, aztán ennyi.

Ha meg párhuzamosan akarom, akkor Switch, Router, amelyik szimpatikus.

Most már csak azt kellene megtudni, hogyan lehetne a sebességet feljebb "warez"-olni. <#idiota>

Gery85
Nos,ma kaptam a levelet(ha már szóba került az UPC ADSL),hogy május 3tól a UPC és a UPC telekom teljesen egybe olvad majd, megszûnik a upctelekom.hu és az adsl is a upc.hu oldalon lesz majd elérhetõ, valamint az ügyfélszolgálatok is összekapcsolódnak.

KranaZoli
Áhám! Köszi!

<#worship>

gduck
Ha be van kapcsolva és nincs kábel bedugva, akkor letiltja a LAN-t. Mivel neked lesz benne kábel, tökmind1 <#wave>

PC || MS 360-as és XOX doboz || XBOXLive: gduckHUN

KranaZoli
Jahh, miért is kérdeztem:

Mivel eddig mobilnet-em volt kizárólag BIOS-ban is letiltottam a LAN-t, de mivel holnap jönnek bekötni a UPC Start csomagot, így most engedélyeztem és ekkor akadt meg a szemem rajta. Azt is engedélyeztem. Kell?! Nem kell?! Jó, nem jó?!

<#worship>

KranaZoli
Hi!

BIOS-ban LAN-nál mit jelent az, hogy Green Lan?!?! 😮
Ez vmi energiatakarékos dolog?!

Alaplap: szignómban.

precision

Bazinga!

Köszönöm.Esetleg tudsz valami jó típust ajánlani?
precision
most arra gondolsz hogy a upc engedi e, hogy oszd, vagy arra, hogy technikailag megoldható e a megosztás? mert nem mind1 😊

az elsõre a válasz az általános szerzõdési feltételekben található (de kb. senkit nem érdekel amúgy, mindenki használ routert, én is, mikor bekötötték a szerelõ pl kérdezte hogy akarom e használni a routeremet, mert akkor úgy dugja össze 😊)
a másodikra a válasz pedig, hogy természetesen lehetséges 😊

Bazinga!

hát a ház 2 emeletes, ezért gondoltam a 2 antennásra, a d link vagy linksysrõl én is jókat hallottam.
A kérdésem, megvehetem e valamelyiket, osztható e biztosan a upc kábeles netje ?
Nálam tegnapelõtt rakták rendbe a kábeleket, nem sírok.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

precision
nekem egy smc van azt nagyon nem ajánlom, amint lesz pénzem lecserélem

a szakik nekem Linksys -t ajánlottak, eddig kb 10 emberbõl 9 ezt ajánlotta
a típusa végülis mindegy ezen belül, amit a pénztárcád megenged

érdemes viszont olyat venni ami nem csak g -t hanem n -es szabványt is tud, mert igaz, hogy elvileg a g 54mbit/sec -et tud, ami még a 30mbites netnél elég is lenne, de a gyakorlatban a g nem tudja csak kb a felét vagy picivel többet
nekem is fiber power 30 -as netem van, itt van a router 1,5 méterre tõlem, nincs fal, és wifin keresztül a notebookon csak 20-22 mbit van meg, míg a pc -n ami kábelen van rákötve azon megvan a 30mbit

ennyit tud a G -s wifi sajnos

persze ha a laptopodban lévõ wifi nem N -es akkor nem érdemes N -est venni (bár lehet venni usb -s vagy pcmcia -s n -es wifi adaptert notebookhoz)

Bazinga!

Gery85
mekkora a lakas?

Szia!

Hasonló témában tennék fel én is egy kérdést.UPC kábelnetet szeretnék a lakásban wifi routerrel megosztani , hogy a házban mindenhol tudjunk netezni.
Tudnátok segíteni , milyen routert érdemes venni ?2 antennást? Milyen márkát?
Elõre is köszi a segítséget.
Ha így belassúlna nekem is annak azért nagyon örülnék 😄

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Gery85
privi ment

KranaZoli
9,4Mbps <#wow3><#zavart1>

Gery85
De elég valószínû,hogy emiatt lassul.
Ha sokan neteznek,akkor a a html prioritása magasabb mint a torrenté, ezért a torrent lassul

Most pl így megy:

KranaZoli
Nem is pont ezért írtam be, hanem inkább azért, hogy nem lehet e miatt a háttérben futó "Hálózatmenedzser" alkalmazás miatt van, hogy Torrent közben változó a Download sebesség?!

Gery85
Viszont annyiból jó,hogy a 300gb amit bemásoltál már nem nézik,de fent tartják a jogut maguknak.
Tehát: Most nem figyelik,de elképzelhetõ,hogy a jövõben fogják.
Ha figyelnék,akkor a melóhelyen már ránk robbantották volna az ajtót, mert az elmúlt 3 hónapban is 800gb felett járt a forgalmunk az ftp szinkronizálások miatt.

KranaZoli
UPC Internet ÁSZF

Én nem is tudtam, hogy van UPC és UPC Telekom. 😮

"
A hálózat osztott erforrás jellegére való tekintettel, azaz hogy a rendelkezésre álló sávszélességen egy
meghatározott idpillanatban a szolgáltatást igénybe vev összes elfizet osztozik, a Szolgáltató jogosult a
hálózatán ún. hálózatmenedzsment eljárásokat alkalmazni.
A Szolgáltató a hálózatmenedzsment eszközével akkor él, amikor a hálózaton adatforgalmi torlódások
alakulnak ki (általában 14:00 és 23:00 óra között, mely idszakot a Szolgáltató adatforgalmi
csúcsidszaknak tekinti). A hálózatmenedzsment alkalmazása befolyásolja bizonyos nem valós idej
alkalmazások (egyes, ún. peer-to-peer alkalmazások) használatát.
A Szolgáltató kifejezetten rögzíti, hogy a hálózatmenedzsment a szolgáltatás igénybe vételéhez kapcsolódó
speciális feltétel, és mint ilyen, nem tekinthet az Eht. 137. §-a szerinti korlátozásnak.
"

"
10.1.1 Extrém használat
A szolgáltató Internet szolgáltatása osztott erforrásokra épül. Ezeknek az erforrásoknak a túlzott
(indokolatlan mérték) igénybe vétele vagy ezekkel való visszaélés, akár egy elfizet részérl is, minden
más felhasználó számára negatív hatást válthat ki. A hálózati erforrásokkal való visszaélések leronthatják a
hálózat teljesítményét.
A fentiek figyelembe vételével a Szolgáltató túlzott mérték használatnak tekinti azt az esetet, amikor az
Elfizet adatforgalma egymást követ három hónap átlagában a 300 Gigabyte forgalmi mennyiséget
meghaladja (extrém használat).
Amennyiben az elfizet az extrém használatnak minsül adatmennyiség 80%-át eléri, a szolgáltató errl
értesíti az Elfizett, a jogkövetkezményekre történ figyelmeztetéssel, és egyúttal felhívja a szerzdésszeg
magatartástól való tartózkodásra.
Ha a hozzáférési pont forgalma meghaladja az extrém használatnak minsül átvitt adatmennyiséget, akkor a
Szolgáltató az adott elfizeti hozzáférési ponton keresztüli adatforgalom sebességét jogosult korlátozni.
Amennyiben az elfizet a szerzdésszegést a szolgáltató jogkövetkezményekre történ felhívása esetén sem
szünteti meg, azaz adatforgalma az értesítést követ hónapban ismételten meghaladja a 300 Gigabyte
adatmennyiséget,, a szolgáltató a szerzdést a 11.3.1 pont rendelkezéseinek megfelelen felmondhatja.
A Szolgáltatás korlátozása a jelen pont alkalmazása szempontjából az Elfizet által igénybe vett Internethozzáférési
csomaghoz rendelt adatátviteli sebesség maximum 90%-os lassítását, azaz a rendelkezésre álló
Készítés idpontja: 2004. január 31.
Utolsó módosítás idpontja: 2010. február 15.
Hatályos: 2010. április 01.
sávszélesség csökkentését jelenti. A szolgáltatás korlátozásának idtartama alatt az Elfizet az egyedi
elfizeti szerzdésében meghatározott havidíjat köteles fizetni, mely díj a korlátozásra okot adó idszakban
megvalósult, a fentiekben meghatározott extrém használat ellentételezéséül szolgál.
"

Sorry, de ebbõl a fucking Adobe Reader-bõl csak így sikerült pasztáznom. <#zavart2><#zavart1>

bertino
ok.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

precision
nekem sincs
csak nem hagyhattam szó nélkül a roppant szellemes, teljes mértékben építõ jellegû és nem utolsó sorban témába vágó hsz -edet

Bazinga!

Gery85
sry,hogy ennyit postolok,de megint olvastam valamit amire válaszolnék.
A 120Mbites csomag van bent a munkahelyemen, torrent alatt elég szopacs,általában jól mûködik, talán azért mert én akkor használom amikor mások dolgoznak és kevesen lógnak a hálózaton.
FTP szinkronizálásnál meg szokott lenni a 120mbit, tehát gondolom,hogy más ftp-s letöltésnél is müködik rendesen.
Torrentnél hol jó hol nem,olyan mint a mesében.Van hogy 9MB/seccel is jön, van hogy 700-800KB/secnél nem megy feljebb,vagy még ennyivel sem megy.
Én még nem tapasztaltam olyat,hogy torrent közbe ne menne a böngészés,de itt sokat olvasni ilyen problémákról.
Viszont amit én szoktam tapasztalni,az az,hogy reggel 9kor újra indul a szolgáltatás, értsd: helyi kapcsolat újra csatlakozik és a netrádió amit hallgatok újra kapcsolódik.
Mintha kihúztam volna a kábelt és vissza dugtam volna.
Lehet ez többször is elõfordul,de nem vagyok mindig bent.

Igazából nekem a melóhelyre meg felel,mert nem én fizetem és relatíve gyors, de ha itthon lenne nekem ilyen,annak nem örülnék...

Gery85
Nálunk a UPC telekom van, a melóhelyemen meg UPC a telekom annyival jobb,hogy nem priorizálja a torrent letöltést.

Gery85
Évek óta ez van, a monori telefon társaságot vásárolták meg kb 4 éve.

bertino
alapvetõen az upc szolgáltatása jó lenne, ha nem vállalnák sz@rrá magukat a világba.

de mivel folyamatosan ezt csinálják, így elég nagy tulzás kimondani azt, hogy megbízható az upc szolgáltatása.

nem, nem megbízható.
de az adsl sem megbízható T és egyéb alternatív ISP értelemben..

saját szemszögembõl ítélve a bérelt vonal és a T-nek az optinet szolgáltatása, ami megbízható.

legalábbis utóbbi a upc-nél mindenképp jobban megbízható.

szerintem.
meg az olvasottak alapján.

bertino
nincs most ehhez kedvem.

KranaZoli
No, erre értettem Én mindazt amit írtam. Szóval akkor kell MAC címet klónozni, mert MAC címre szûr a szolgáltató. Értem és köszi!

Egyelõre router-e pénzem nincs, talán sikerül szereznem, újat venni biztos nem fogok tudni... 😞

De majd körbenézek PH Aprók között is. Milyet lenne célszerû venni?! A notimon van WiFi, de az asztali PC-t jobb szeretném kábellel csatlakoztatni. Szal vmi olyan cuccos kellene, amivel ezt (is) meg lehet oldani. A MAC cím klónozásban majd több vszínû fogok kérni help-et, ha bekötik és router-t is sikerül szereznem.

Geri

Te is UPC-nél fizettél elõ a T-s mobilod mellé?! Annak a sebességét linkelted be a T-s topic-ba?!

Everybody

1ébként milyen a UPC net szolgáltatása?! Én hallottam olyan rémhíreket is, hogy Torrent-nél visszavesz a sebességen. 😮 Ez csak urban legend?!

Ha nem sikerül megválnom a T-s mobil netemtõl, akkor még jó ideig sajna csak a 2-2,5Mbps-os csomagra lesz pénzem, amibõl Én úgy gondolom jó ha lesz max. 1,5Mbps.

Az is érdekelne, hogy nagyobb sávszélnél mennyire hozza azt amit írnak?! Nekem a 120Mbps az nagyon parasztvakításnak tûnik. Azt tutira veszem, hogy a garantált sebesség minden csomagnál kevesebb, mint a marketing duma az oldalon.

Viszont majd késõbb jó lesz egy olcsó mobil net is, mert azért mióta használom igencsak jó dolog benne, ha elutazom, akkor is adott a net elérés.

Sajnos most T elbaszta az egyetlen jó kis mobil net csomagját. 😞 Pedig tényleg nem volt rossz. Se sebességben, se adatmennyiségben.

precision
ügyi vagy. jelentkezhetsz az üfsz -en egy kólás nyalókáért.

Bazinga!

precision
az igen... ez nem régóta lehet mert én még nem hallottam róla

mindenesetre nagyon nem éri meg az adsl ahogy nézem az árakat

de végül is mind1, mert az adsl -hez sem ad routert a szolgáltató, csak a modemet

Bazinga!

bertino
fail.

Gery85
A upc adslt is kínál
itt a link