UPC Internet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
szal röviden a upc nem adsl szolgáltató, hanem kábelnetet kínál, ami nem a telefon vonalon jön, hanem a tv kábelen
az autentikációt nem felhasználónév/jelszó párossal oldják meg, hanem a mac cím központi regisztrálásával, amit a szerelõ végez el, amikor beköti a netet... szal beszereli a modemet, regisztrál, és innentõl kezdve a hálókártyád mac címe bekerül a upc adatbázisába, hogy xy maccím -> kovács józsika, fiber power 30
tehát nem kell külön azonosítanod magad jelszóval, elég ha arról a mac címrõl érkezik a kérés a modem részérõl amikor felcsatlakozik a hálózatra
ezért kell a routerben mac klónozást csinálni, és ezért nem elég a switch
Bazinga!
nem adnak adsl modemet, kábelmodemet adnak, amibe belemegy egy koax kábel, és a modemet a gépedre sima lan kábbelel dugod a hálókártyádba, és van net (vagy esetleg usb -vel, vannak usb -s kábelmodemek is)
nem ad semmi mást, semmi routert, semmit
te veszel egy routert, a kábelmodemet összekötöd a routerrel, a routerbõl pedig kábellel a hálókártyádba, ugye van rajta több lan port is, annyi gépet dugsz rá amennyi jólesik... plusz ha wifis routert veszel és a laptopodban van wlan chip akkor még vezeték nélkül is szórhatod a netet a laptopnak
a routernek meg megmondod, hogy klónozza le a hálókártyád mac címét (amivel regisztrálva van a kábelmodem, valszeg ez a pc lesz, megjön a szerelõ, bedugja a kábelmodemet a gépedre, és regeli a cuccot)
a upc -s ip kiosztás pedig úgy néz ki, hogy megnézi hogy regelve van e nála az adott mac cím, ha igen, kapsz netet... ezért kell a routernek azt a mac címet küldeni a upc felé amivel regelték, hogy legyen net
Bazinga!
Ez így Nekem kevés, nem teljesen kerek a történet. 😞
Gondolom Õk is adnak egy router-t. Nem?!
Vagy csak ADSL modem-et adnak, aztán annyi?!
Régebben ha jól tudom MAC cím klónozgatással kellett baxakodni, hogy megoszthassa vhogyan az ember a NET-et, ha közbe akart iktatni egy router-t is. Ill. miért Router?! Sima Switch nem elég?!
Mert ha nem, akkor Õk logikám szerint csak egy ADSL modem-et adnak és lokálisan a gépen tárolják a login információkat. Gondolom Router-t pedig azért írtál, mert az eltárolja ezeket az autentikációs adatokat is.
Ha kb. így van, akkor bármilyen router lehet?! (LAN-os; WiFi-s)
Esetleg van-e vmi olyan típus, ami ajánlott cuccos?!
<#worship>#worship>
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
a faq pedig õsrégi, nincs kedvem frissíteni 😊
Bazinga!
Elolvastam a FAQ-ot. Azt hittem, hogy hosszabb lesz. 😄
Jövõ héten kötik be hozzám a legkisebb csomagot. Egyelõre ezt, mert van mellette mobil net ill. UPC-t mint szolgáltatót nem ismerem, szal nagyobb csomag, majd ha úgy érzem érdemes is.
Kérdésem, amire nem találtam a választ:
UPC-s NET-et asztali gép és noti között szimpla switch-el el(meg) lehet osztani?! Az oldalukon van a UPC WiFi, de akkor +2500 pénz a beszerelés + 550 pénz a havi díj és adnak egy WiFi USB adatpert a géphez.
Egyelõre Nekem bõven megfelelõ lenne az UTP kábeles pl. 3Com-os Switch elosztás is, ha azt lehet. Én úgy logikázom, hogy igen. Üszi-s azt mondta, hogy most már nincs a régi fajta MAC szûrés. Lehet több eszköz között is váltogatni, de akkor ki-be kell kapcsolni a modem-et, hogy okés legyen. De éreztem, hogy nincs teljesen képben.
?!
<#worship>#worship>
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
úgy látszik, hogy már ki tudja szûrni az eddig jól mûködõ adattitkosítást
én megértem, hogy nem szereti azokat a felhasználókat akik többszáz vagy akár terrás nagyságrendû forgalmat generálnak egy hónap alatt, azokat én sem értem hogy mi a bánatra megy el annyi
na de a hozzám hasonlókat miért kell szivatnia... akiknek a forgalma alig éri el a 10-15 gigát... most nem tökmind1 neki hogy én ezt a mennyiséget weben, p2p -n vagy ftp -n érem e el?
btw aki tud vmi helyet ahol sorozatok vannak fent és viszonylag gyorsan felkerülnek, az dobjon már meg egy linkkel privátban... inkább rapidozok meg datazok meg mittudomén, csak ne idegeljen fel ez a torrent...
Bazinga!
Ma, csak percekre , sõt fél percekre megy el, de állandóan! De rohadt idegesítõ! Nem is töltök most le semmit, bár seed-elek vissza. Rohadjanak már meg. Félóráként, félpercre egy percre nincs net.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
direkt megnéztem, hogy nem a router szarozik e, abban a pillanatban amikor torrentet indítok, de nem az... kiszedtem a routert és a modemet közvetlenül a hályókártyába dugtam, a jelenség ugyanaz
aztán gondoltam a hálókártyám fos, ezért a laptopra dugtam rá a modemet, a jelenség ugyanaz (wifin keresztül is)
10 gigányi sincs a havi cucc amit leszedek torrentrõl, van vagy 4-5 sorozat amiket nézek, annak szedem le a részeit és mást nem nagyon szoktam
de nemtom megcsinálni már azt sem, hogy elindítok egy részt letöltésre, és hagyom hogy lejöjjön addig csinálok mást és otthagyom a gépet... nem, mert 5 perc múlva olyan szinten beszar minden, hogy csak lesek
nem segít az áramtalanítás sem
kész.
Bazinga!
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
Nálam régebben ez volt... :\
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM
nem elég áramtalanítanom a modemet és a routert... be kell menjek a router konfigjába és nyomnom kell egy renew internet link -et is
kis torrent, seedelik kb 8an, nincs leecher, alig jön 2-300 -al összesen, mármint jönne, ha nem halna le ez a fos
fasza 😊
Bazinga!
én általában 33333 -at szoktam 😊 könnyû megjegyezni és biztos nem ütközik semmi más ismert vagy gyakran használt protokol portjával
Bazinga!
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
Ahogy élsz annyit érsz. Hajrá Diósgy?r & Amunt Valencia!!
Nothing is True, Everything is Permitted
meg kell nézni, hogy a router milyen ip -t oszt ki a gépnek, azt az ip -t kell beírni a portforward részhez, a forwardolandó (de szép szó😊) port -ot pedig tcp és udp -n is forwardolni kell
utorrentben pedig a -tól -ig porthoz ugyanazt a portot kell beírni, hogy biztosan csak azt használja
amúgymeg www.portforward.com -on ha kikeresed a routered, meg az utorrentet, akkor képekkel illusztrált step-by-step leírást kapsz
kis kiegészítés: az utorrent kapcsolatjelzõje általában szar... a legbiztosabb módszer az az, hogy ha elindítasz egy torrentet vmi nem publikus trackerrõl, majd ellátogatsz az adott torrent oldalra, megkeresed azt a torrentet amit éppen futtatsz és ott lennie kell egy peerlistának, megkeresed magadat, és ott írja hogy aktív v. passzív vagy e... ha aktívot ír akkor jó a portforward -od, és szokás szerint utorrent kapcsolatjelzõje fos
Bazinga!
olyan gondom van hogy akárhogy állítom be utorrentben a dolgokat, nem vált zöldre az a jel alul... egyfolytában piros. Már a torrent topikból küldtek át ide, mert nem tudtak segíteni, mindent megpróbáltam. a routerben nyitottam egy portot, amit be állítottam utorrentben is és a vírusírtóban is. mégse jó
csak szépen 😄
de amúgy a torrentet leszarnám...csak az online játék menne....😄 kicsit unalmas hogy 30 percenként modem resi kell 😄 és
csak szépen megfogalmaztam hogy menjenek a k..va anyjukba.......😊
GGMU
GGMU
Mert tegnap este óta pár óránként elszáll az egész, aztán jó ideig nem találja az upstream csatornát, meg olyankor 0.5dBmV a downstream power level.
Jelenleg mûködik, az adatok:
Downstream Value
Frequency 426000000 Hz
Signal To Noise Ratio 40.0 dB
Power Level -2.4 dBmV
Upstream Value
Channel ID 1
Frequency 43400000 Hz
Power 56.2 dBmV
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
ASUS M4A88TD-M USB3 AMD 880G AMD Athlon II X2 255 2x2Gb Kingston hyper X Blue 1600MHz ASUS 9800GT 512Mb FSP hexa 500W
makett.tk
http://9gag.com/gag/5135249