UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

precision
most látom picit érdekesen fogalmaztam egy-két helyen 😄 sry, elég fáradt vagyok

szal röviden a upc nem adsl szolgáltató, hanem kábelnetet kínál, ami nem a telefon vonalon jön, hanem a tv kábelen
az autentikációt nem felhasználónév/jelszó párossal oldják meg, hanem a mac cím központi regisztrálásával, amit a szerelõ végez el, amikor beköti a netet... szal beszereli a modemet, regisztrál, és innentõl kezdve a hálókártyád mac címe bekerül a upc adatbázisába, hogy xy maccím -> kovács józsika, fiber power 30
tehát nem kell külön azonosítanod magad jelszóval, elég ha arról a mac címrõl érkezik a kérés a modem részérõl amikor felcsatlakozik a hálózatra

ezért kell a routerben mac klónozást csinálni, és ezért nem elég a switch

Bazinga!

precision
na, picit el vagy tájolva 😄DD

nem adnak adsl modemet, kábelmodemet adnak, amibe belemegy egy koax kábel, és a modemet a gépedre sima lan kábbelel dugod a hálókártyádba, és van net (vagy esetleg usb -vel, vannak usb -s kábelmodemek is)

nem ad semmi mást, semmi routert, semmit

te veszel egy routert, a kábelmodemet összekötöd a routerrel, a routerbõl pedig kábellel a hálókártyádba, ugye van rajta több lan port is, annyi gépet dugsz rá amennyi jólesik... plusz ha wifis routert veszel és a laptopodban van wlan chip akkor még vezeték nélkül is szórhatod a netet a laptopnak
a routernek meg megmondod, hogy klónozza le a hálókártyád mac címét (amivel regisztrálva van a kábelmodem, valszeg ez a pc lesz, megjön a szerelõ, bedugja a kábelmodemet a gépedre, és regeli a cuccot)
a upc -s ip kiosztás pedig úgy néz ki, hogy megnézi hogy regelve van e nála az adott mac cím, ha igen, kapsz netet... ezért kell a routernek azt a mac címet küldeni a upc felé amivel regelték, hogy legyen net

Bazinga!

KranaZoli
De ezt hogyan gondolod?! Kicsit pontosabban...
Ez így Nekem kevés, nem teljesen kerek a történet. 😞

Gondolom Õk is adnak egy router-t. Nem?!
Vagy csak ADSL modem-et adnak, aztán annyi?!

Régebben ha jól tudom MAC cím klónozgatással kellett baxakodni, hogy megoszthassa vhogyan az ember a NET-et, ha közbe akart iktatni egy router-t is. Ill. miért Router?! Sima Switch nem elég?!

Mert ha nem, akkor Õk logikám szerint csak egy ADSL modem-et adnak és lokálisan a gépen tárolják a login információkat. Gondolom Router-t pedig azért írtál, mert az eltárolja ezeket az autentikációs adatokat is.

Ha kb. így van, akkor bármilyen router lehet?! (LAN-os; WiFi-s)
Esetleg van-e vmi olyan típus, ami ajánlott cuccos?!

<#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Hát ha már õsrégi volt 😊

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

precision
happy now?

Bazinga!

Akkor meg minek van kirakva? Vedd ki azt jóvan.

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

precision
veszel egy routert és meg van oldva minden gondod, annyi eszközön használod ugyanazt a netet amennyit a router bír 😊

a faq pedig õsrégi, nincs kedvem frissíteni 😊

Bazinga!

KranaZoli
Hi!

Elolvastam a FAQ-ot. Azt hittem, hogy hosszabb lesz. 😄

Jövõ héten kötik be hozzám a legkisebb csomagot. Egyelõre ezt, mert van mellette mobil net ill. UPC-t mint szolgáltatót nem ismerem, szal nagyobb csomag, majd ha úgy érzem érdemes is.

Kérdésem, amire nem találtam a választ:

UPC-s NET-et asztali gép és noti között szimpla switch-el el(meg) lehet osztani?! Az oldalukon van a UPC WiFi, de akkor +2500 pénz a beszerelés + 550 pénz a havi díj és adnak egy WiFi USB adatpert a géphez.

Egyelõre Nekem bõven megfelelõ lenne az UTP kábeles pl. 3Com-os Switch elosztás is, ha azt lehet. Én úgy logikázom, hogy igen. Üszi-s azt mondta, hogy most már nincs a régi fajta MAC szûrés. Lehet több eszköz között is váltogatni, de akkor ki-be kell kapcsolni a modem-et, hogy okés legyen. De éreztem, hogy nincs teljesen képben.

?!
<#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

precision
thx

Bazinga!

bertino
<#eljen>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Mighty
http://jancsiweb.com/sfree/start.php

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Klemice
büdös upc csak dobál le, mocskos zsidók, váltok amint kiépül az optinet

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Zsoltika 007
Tegnap itt se volt. Csak délután 4 körül jött meg.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

precision
hja, úgy látszik akkor nem egyedi eset az enyém
úgy látszik, hogy már ki tudja szûrni az eddig jól mûködõ adattitkosítást
én megértem, hogy nem szereti azokat a felhasználókat akik többszáz vagy akár terrás nagyságrendû forgalmat generálnak egy hónap alatt, azokat én sem értem hogy mi a bánatra megy el annyi
na de a hozzám hasonlókat miért kell szivatnia... akiknek a forgalma alig éri el a 10-15 gigát... most nem tökmind1 neki hogy én ezt a mennyiséget weben, p2p -n vagy ftp -n érem e el?

btw aki tud vmi helyet ahol sorozatok vannak fent és viszonylag gyorsan felkerülnek, az dobjon már meg egy linkkel privátban... inkább rapidozok meg datazok meg mittudomén, csak ne idegeljen fel ez a torrent...

Bazinga!

Nem tudom nálam mi van, de tegnap órákra elment a net, felhívtam õket, állítólag hiba van, dolgoznak rajta.

Ma, csak percekre , sõt fél percekre megy el, de állandóan! De rohadt idegesítõ! Nem is töltök most le semmit, bár seed-elek vissza. Rohadjanak már meg. Félóráként, félpercre egy percre nincs net.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Gubberx
Üdv a klubban 😄

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

precision
most már nekem is ki van a f*szom

direkt megnéztem, hogy nem a router szarozik e, abban a pillanatban amikor torrentet indítok, de nem az... kiszedtem a routert és a modemet közvetlenül a hályókártyába dugtam, a jelenség ugyanaz
aztán gondoltam a hálókártyám fos, ezért a laptopra dugtam rá a modemet, a jelenség ugyanaz (wifin keresztül is)

10 gigányi sincs a havi cucc amit leszedek torrentrõl, van vagy 4-5 sorozat amiket nézek, annak szedem le a részeit és mást nem nagyon szoktam
de nemtom megcsinálni már azt sem, hogy elindítok egy részt letöltésre, és hagyom hogy lejöjjön addig csinálok mást és otthagyom a gépet... nem, mert 5 perc múlva olyan szinten beszar minden, hogy csak lesek
nem segít az áramtalanítás sem

kész.

Bazinga!

bertino
ja, mindegyik.
biztos. 😊

Kontrakcio
szevasztok. komolyan mondom , upc-töl már falra mászok. ami csak ho végén szokott jelentkezni az már ho elején is jelen van. torr futtatása alatt meghal minden ami nettel kapcsolatos.ehh, az a baj h minden netszolgáltato ezt játsza sztem.

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Jamirofan89
kellett elszólnom magam... OMFG!!! és tegnaptól kezdve szar már megint.

Klemice
Majd fél-egy év múlva kapsz egy email-t hogy fogadták a panaszodat
Nálam régebben ez volt... :\

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Gubberx
Hát ha én elindítom a torrentet se böngészni nemtudok, se mmo-val játszani mert azonnal lagg+dc, ha kilövöm a torrentet kb 5 perc mulva ujra jó a net... A fura az hogy régebben is volt ez a probléma, utána pár hónapig jó volt most megint visszajött :/

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Blekk Síp
Nekem már egy napja meg van halva a set top box, csak a piros led világít, az idõt sem írja ki, és nem lehet bekapcsolni sem. Pedig már áramtalanítottam is de semmi... Még várok egy kicsit aztán telefonálok, hogy wtf.

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

precision
nemtom most mi lehet... de amint elindítok egy torrentet, úgy meghal a netem, hogy csak lesek...
nem elég áramtalanítanom a modemet és a routert... be kell menjek a router konfigjába és nyomnom kell egy renew internet link -et is

kis torrent, seedelik kb 8an, nincs leecher, alig jön 2-300 -al összesen, mármint jönne, ha nem halna le ez a fos

fasza 😊

Bazinga!

Jamirofan89
Valami történhetett... már 1 hete nem volt gond a pingemmel.nem értem<#szomoru1>

precision
az mindegy milyen portot írsz be, a lényeg, hogy az utorrentbe is azt írd be, ez a lényege az egész portforwardnak 😊
én általában 33333 -at szoktam 😊 könnyû megjegyezni és biztos nem ütközik semmi más ismert vagy gyakran használt protokol portjával

Bazinga!

robotnyk
kösz, közben már nálam is jó.
Digivel mûxik!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

robotnyk
a lényeg hogy nem csak nálam szar. :p
robotnyk
akkor passz, lényeg hogy nem csak nálam szar. :p
armageddon666
hmmm aszondja "TELECOM" és rossz

@

armageddon666
akkor sikerült pont egy UPCs ismerõsömnél rákérdezni... legalább már tudom hogy UPCs 😄

@

robotnyk
kösz. ahogy ismerõsöket kérdeztem, más szolgáltatónál nincs gond. O.o
armageddon666
nekem sem nyitja meg

@

robotnyk
nincs gondotok wikipediaval? úgy 1 órája nem érem el, csak proxyn keresztül.
StephenKing
Akkor meg állítsd be az utorrentbe hogy állandóan egy portot használjon és azt állítsd be a forwardnál is.

Ahogy élsz annyit érsz. Hajrá Diósgy?r & Amunt Valencia!!

CroftManor
de am sztem az lehet a probléma, hogy szar portot adtam meg, mert ugye oda egy véletlenszerû számot írok be pl 1234 vagy 1111 stb és mivel nem tudom h melyik lehet a jó port, sztem ez a gebasz okozója

Nothing is True, Everything is Permitted

CroftManor
hát már ezen a port izé oldalon is voltam... nem véletlenül írtam h a torrent topikból küldtek át ide

precision
pedig annyira nem nehéz
meg kell nézni, hogy a router milyen ip -t oszt ki a gépnek, azt az ip -t kell beírni a portforward részhez, a forwardolandó (de szép szó😊) port -ot pedig tcp és udp -n is forwardolni kell
utorrentben pedig a -tól -ig porthoz ugyanazt a portot kell beírni, hogy biztosan csak azt használja

amúgymeg www.portforward.com -on ha kikeresed a routered, meg az utorrentet, akkor képekkel illusztrált step-by-step leírást kapsz

kis kiegészítés: az utorrent kapcsolatjelzõje általában szar... a legbiztosabb módszer az az, hogy ha elindítasz egy torrentet vmi nem publikus trackerrõl, majd ellátogatsz az adott torrent oldalra, megkeresed azt a torrentet amit éppen futtatsz és ott lennie kell egy peerlistának, megkeresed magadat, és ott írja hogy aktív v. passzív vagy e... ha aktívot ír akkor jó a portforward -od, és szokás szerint utorrent kapcsolatjelzõje fos

Bazinga!

CroftManor
Hali
olyan gondom van hogy akárhogy állítom be utorrentben a dolgokat, nem vált zöldre az a jel alul... egyfolytában piros. Már a torrent topikból küldtek át ide, mert nem tudtak segíteni, mindent megpróbáltam. a routerben nyitottam egy portot, amit be állítottam utorrentben is és a vírusírtóban is. mégse jó

Golyo69
nem nem 😄
csak szépen 😄
de amúgy a torrentet leszarnám...csak az online játék menne....😄 kicsit unalmas hogy 30 percenként modem resi kell 😄 és
csak szépen megfogalmaztam hogy menjenek a k..va anyjukba.......😊

GGMU

precision
mit írtál? hogy nem jön a torrent gyíkok? 😄

Bazinga!

Golyo69
Írtam egy levelet ennek a fos upc-nek 😄 kiváncsi leszek mit írnak 😄 majd ha válaszolnak bemásolom 😄D:😄

GGMU

Nem tudom a UPC hol korlátoz, én BP-n 17.kerben lakok fiber 60-al 7+MB/seccel jön általában a cucc, ha van elég seed. Van, hogy nem jön max-al, de napi szinten nem töltök le annyi mindent, hogy ez zavarjon. Igazából egy fiber 30 is több, mint elég lenne, csak amikor váltottam, akkor még csak fiber 60 és 120 volt csak. nyár végén lejár a hûségem, váltok digire, remélem azzal se lesz fennakadás, igazából nekem upc-vel sincs gondom, csak az ár, ami a döntõ nálam. Most 10k-t fizetek fiber 60 + silver tv + telefonra, ami diginél havi 6ezer lenne. Nem látom értelmét +4ezer forintot kidobni, fõleg hogy Diginek inkább az uploadja ami érdekes fõleg torrent esetében.

Amúgy ha esetleg a modem, és cserés lesz, akkor már minden csomaghoz DOCSIS 3-as modemet adnak, vagy csak FP60 és a fölött? Mert most 30-as van, de ha késõbb váltok esetleg feljebb, akkor jó lenne, ha nem kéne akkor is modemet cserélni.
Fehérváron van valami karbantartás, vagy haldoklik a modemem vagy a házban a kábel/kapcsolószekrény?

Mert tegnap este óta pár óránként elszáll az egész, aztán jó ideig nem találja az upstream csatornát, meg olyankor 0.5dBmV a downstream power level.

Jelenleg mûködik, az adatok:

Downstream Value
Frequency 426000000 Hz
Signal To Noise Ratio 40.0 dB
Power Level -2.4 dBmV

Upstream Value
Channel ID 1
Frequency 43400000 Hz
Power 56.2 dBmV
bertino
és arról hallottál már, hogy a upc messze nem korlátoz az egész országban ?

erieskrisz
Szia én Utorrentet használok és fiber power30 as nettel 3,5Mb/sec el tudok tölteni <#crazya>

ASUS M4A88TD-M USB3 AMD 880G AMD Athlon II X2 255 2x2Gb Kingston hyper X Blue 1600MHz ASUS 9800GT 512Mb FSP hexa 500W

m1garand
ki milyen torrent klienst használ, mert nekem a utorrent nem használja ki a sávszélt? a korlátozás miatt lenne?

makett.tk

Yoda001
nekem is mostanában nagyon sokszor van ilyen, van amikor 5 perc után helyrejön, van amikor egy délután alatt se... és frissíteni lehet adott oldalt, be is jön, msn ha megvan nyitva tudok beszélni mindenkivel, viszont ha ki ki lennék jelentkezve, a bejelentkezés nem biztos hogy menne... bár nekem egy router reset mindig megoldja

http://9gag.com/gag/5135249