UPC Internet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha kiderül, megírom
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Milyen LAN kártyát vettél?! (ez csak úgy érdekel. 😊
Már csak ilyen idegrángások 😊 jutnak eszembe, hogy kihagynám a Router-t és csak Kábelmomdem + PC. (kis ideig így tesztelni)
Ha így is elõfordul, akkor egyre inkább (de eddig is) az az érzésem, hogy mégiscsak UPC probléma lesz ez. 😞
Mindenesetre ha okosabb leszel, majd oszd meg Velünk.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
A DNS-kiszolgáló nem válaszol Észlelve
A számítógép nem megfelelõ vagy nem létezõ DNS-kiszolgálót próbál meg használni.
Ill. nincs-e újabb chipset driver az alaplapodhoz?! (fõképp a LAN-hoz)
Lehet, hogy az alaplapi LAN-od szarakodik, vagy a driver-e. Ha lenne egy külön PCI-os LAN kártyád, akkor könnyebb lenne kideríteni ezt.
Úgy tûnik, a számítógép beállításai megfelelõek, de az eszköz vagy erõforrás (www.microsoft.com) nem válaszol Észlelve
Észlelés részletei
Diagnosztikai adatok (Hálózati Adapter)
A(z) hálózati adapter diagnózis részletei:
A(z) Local Area Connection 2 hálózati adapter illesztõprogram-adatai:
Leírás . . . . . . . . . . : ASUS NX1001 Network Adapter
Gyártó . . . . . . . . . : ASUSTek Computer Inc
Szolgáltató . . . . . . . . . . . : ASUSTek Computer Inc
Verzió . . . . . . . . . . . : 5.1.7.928
Inf fájl neve . . . . . . . . . : C:\Windows\INF\oem35.inf
Inf fájl dátuma . . . . . . . . . : 2007. szeptember 28. 9:12:20
Szakasz neve . . . . . . . . . : ip100Avista.ndi
Hardverazonosító . . . . . . . . . . : pci\ven_13f0&dev_0200&subsys_82131043
Példányállapot-jelzõk . . . . . : 0x180200a
Eszközkezelõ állapotkódja . . : 0
Adapter típusa . . . . . . . . . . . . : 6
Fizikai adathordozó típusa . . . . . . : 0
Hálózati diagnosztika naplója
Fájlnév: 8331156C-24AC-4714-A40F-6D196DFFC381.Diagnose.Admin.0.etl
Egyéb hálózat konfigurációja és naplói
Fájlnév: NetworkConfiguration.cab
Gyûjtemény információi
Számítógépnév: ZÜMISRÁC-PC
Windows verziója: 6.1
Architektúra: amd64
Idõ: 2010. április 22. 22:56:06
Gyártó adatai
Windows hálózati diagnosztika
A hálózati kapcsolat problémáinak észlelése.
Csomagverzió: 1.0
Gyártó: Microsoft Windows
De ebbõl én nem sokat értek
Esetleg:
rendszergazda parancssorba: (cmd)
ipconfig /release
ipconfig /renew
Van arra valakinek ötlete hogy néha (1-2 naponta) hirtelen nem töltõdik be egyik böngészõben sem az oldal tartalma, csak egy üres oldal, és azt írja hogy kész(nem úgy mint amikor nincs net és azt írja ki hogy a szolgáltató nem elérhetõ).Ez természetesen nem csak pl a firefox, akármelyik böngészõ. Viszont a torrent letöltés nem szakad meg de a google talk vagy a skype igen. Ilyenkor nem tudok csak úgy netet varázsolni, ha újra indítom a gépet. A tálcán nem is jelzi a hibát kis háromszöggel, viszont ha elindítom a hibakeresõt, akkor talál hibát. De ki nem tudja javítani. Már cseréltem routert, hálókártyát és összekötõ kábeleket is. UPC esküszik hogy náluk minden rendben 😞
win7 x64
Pakolhatom el minden értékemet, nehogy megint valamit beburjanak:C
Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE
PC || MS 360-as és XOX doboz || XBOXLive: gduckHUN
😄
"A SID egy adott ügyfél egyedi hivatkozási azonosítója."
Mijjaza a SID?!
THX!
Bazinga!
Miért nem veszel kb. 4-5ezer Ft -ért egy routert, azt beregisztrálod, a routerbe (belsõ hálóba) meg azt csatlakoztatsz rá a 4 helyre (+ ha wifist veszel akkor arra többet) amit és amikor akarsz. Mondjuk ezek csak 100/10 -esek, ha 120-as netben gondolkodsz akkor érdemesebb egy kicsit jobbat venni talán 😛
Akkor egy kis idézet:
"A Szolgáltató által biztosított Internet-hozzáférési szolgáltatás a kábelhálózaton két frekvenciasávot használ, egyet a „lefelé” irányuló (ún. „downstream”😉 frekvenciasávok közül (általában az 50-860 MHz-es / 6 MHz sávban), és egyet a „felfelé” irányuló (ún. „upstream”😉 frekvencia-tartományban, (jellemzõen az 5-50 MHz-es / 5 MHz sávban), hogy az Internetezés által megkívánt kétirányú kommunikáció biztosított legyen. Az Internet-hozzáférés által igénybe vett kétirányú kommunikáció aszimmetrikusan veszi igénybe a kábelhálózatot, mivel „felfelé” a kérések, „lefelé” a nagyobb sávszélességet igénylõ letöltések történnek."
Annyit kell még tudni, hogy a Te modemed a DOCSIS2 szabványt tudja (nézd a múltkori hozzászólásomban lévõ képet), ami egyedejûleg 1db frekvenciát használ. A DOCSIS3 modemem meg 4db-ot! (FiberPower 60 és 120 elõfizetésnél adnak olyat)
majd ha 60-120-asod lesz
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
És mi ez a UPC Optimizer amirõl írtok?! Miért jó és honnan lehet letölteni?!
hát, nemtom, sok változást nem tapasztaltam eddig
firmware -t nem kell, szerintem nem is nagyon lehet
a reset az olyan mint ha áramtalanítanád a modemet... attól még a központban ugyanúgy megmarad a régi regisztráció 😊
Bazinga!
Hát, hogy milyen érdekes címeket tudtok Ti. 😮
😊
Van még vmi fontos és hasznos UPC-s URL?!
Ezeknek a modemeknek a Firmware-t pl. nem kell frissíteni?! Vagy más egyebet?!
Magán az eszközön is van reset. Az miért nem jó pl. ilyenre?! <#nemtudom>#nemtudom>
"Hogyan tudok Én MAC címeket regisztrálni?!"
Te sehogyan. Ha egy másik gépre dugod a modemet, akkor ugye annak új mac címe van, beregisztrálódik upcnél. Vagyis elvileg most már nem, hanem a modem regisztrálódik, ami 3 maccímig oszt ki ip -t, a 4. -nek már nem.
Gondolom ilyenkor lehet "resetelni" a dolgot, ha újregisztrálod a modemet a fenti címen.
Bazinga!
"Tehát ha telepítgetsz gépeket és cserélgeted õket,akkor a modem regisztrációs lapot újra kell majd csinálnod,és akkor újra rá tudsz dugni 3 gépet."
Gery, amit írtál azt úgy értem, hogy max. 4db eszközt lehet rákötni, vagy hármat(?) és utána már hiába dugok rá bármit, az nem müxik.
Mijjaza modem regisztrációs lap és mit kell majd újra csinálni?!
Nálam egy Scientific-Atlanta Cable Modem figyel. Ennek az IP címe: 192.168.100.1 Ez behoz egy oldalt, de a System tabfülön kívül az összes többire azt írja, hogy ez a fícsör nincs engedélyezve. A System is csak passzív adatokat tartalmaz. Nem tudok Én ott csinálni semmit. 😮
"viszont arra vigyázz,hogyha ellövöd ezt a 3 lehetõséget, és nincs olyan géped aminek a mac-jét beregizted már akkor egyik géped sem fog ip-t kapni, tehát nem tudod újra regisztrálni a mac címeket."
Hogyan tudok Én MAC címeket regisztrálni?! Az asztali gépem több mint vszínû állandóan rajta lesz. De Én pl. éjszakára áramtalanítok mindent, ha nem töltök le, stb... Lekapcsolom a Kábel modem-et, mindent a hosszabbítóval. Ezt csak úgy bónusz infónak írtam. 😄
"start, 15, 30: 1 frekin kommunikál a modem (DOCSIS 2.0)
60, 120: 4 frekin kommunikál a modem (DOCSIS 3.0)"
No, ezt sem értem. Mijjaz, hogy 1 frekin, 4 frekin kommunikál a modem?!
"Szerintem kap IP-t bármilyen MAC-el, max olyankor csak a regizõs oldalt tudja elérni, és tudja regisztrálni a MAC-et, utána meg már megy a net is. Legalábbis régen amikor UPC-s voltam még így volt."
Már megint ez a regizés. Mi a pöcsöm az a regizés és hol kell, ha kell?!
Sorry és köszi!!!
<#idiota>#idiota> <#zavart1>#zavart1> <#worship>#worship>
Egész pontosan, Nálam ilyet állítottak üzembe:
Cisco DPC/EPC2203 VoIP Cable Modem

ötlet? megoldás?
¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?
steam, origin: ACE_hun
2. Nekem FB60 van, torrentet nem futtatok, FTP általában 30 Mbit/s, speedtest.net 60 Mbit/s.
UI:
start, 15, 30: 1 frekin kommunikál a modem (DOCSIS 2.0)
60, 120: 4 frekin kommunikál a modem (DOCSIS 3.0)

viszont arra vigyázz,hogyha ellövöd ezt a 3 lehetõséget, és nincs olyan géped aminek a mac-jét beregizted már akkor egyik géped sem fog ip-t kapni, tehát nem tudod újra regisztrálni a mac címeket.
De ha az asztali géped vagy a notebookod mindig rá van dugva,akkor mindig van egy géped amivel újra tudsz regelni.
Nekem is így van a melóhelyen ezért mi azt csináltuk,hogy a két gép amit én és a munkatársam használunk az switchen keresztül rajta van közvetlenül a neten,és amiket hozunk be szervízelni,azok routeren keresztül kapcsolódnak, így a 3 ip-bõl kettõ megy a gépre és 1 a routerre.
Van a 120mbit 120mbit.
Zokszó nélkül megy a NET párhuzamosan notin és asztali gépen is.
Fasza!
<#eljen>#eljen>
Mondjuk relatíve ritkán fogom párhuzamosan használni, de néha telepítek gépeket kollégáknak, így könnyebb lesz. Ill. asztali gépen game, vagy film stb... közben notin meg letöltés. Azért azon, mert ha úgy hagyom éjszakára nem a drágább asztali PC dübörög (ami drágább is, meg hangosabb is 😊; hanem a noti. Faszányos, faszányos. Tetszik!
Jó ez így, hogy nem kell pöcsölni MAC klónozással.
Ha T elengedne a qrva mobil net-bõl rögtön váltanék gyorsabb csomagra!
btw:
Melyik csomag éri meg ár/érték arányban a legjobban?!
Mire is gondolok:
Ami most van az a 2-2,5Mbps-os start csomag. Szépen hozza is a 2Mbps-os értéket. De nézem gyorsabb elérésnél szépen zuhannak a garantált sávszélek.
Pl.: Ott van a 120Mbps-os Fiber Power, ami eleve furcsa Nekem, mert a legtöbb alaplapi LAN 100Mb-es, szal ha tudná is a 120-at, akkor oda már Gigabites LAN kártya kellene, nem?!
DE! Gondolom Én! Nincs az 120Mbps. A 30/4 meg azért pöttyet xar, mint garantált sávszél. 😮
Vmi ilyesmi érdekelne, hogy melyiket lenne érdemes választani. Ahol azért a max. sávszél kb. meg is egyezik a nyújtott sávszéllel, stb...
<#worship>#worship>
¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?
Nekünk nélküle 4MB/seccel megy az FTP,ha fent van,akkor 12MB/seccel