22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • vg

Tessék. :)
  • vg
    Ezenaz útmutatón a 8-9 oldalon van minden infó.
  • vg
    Nem (5-9s), hanem (5-ös)
  • vg
    Jóhát, én basztam el, mert a jobboldalira gondoltam mikor a balt írtam, bocs. :))) Ha harmadik jobboldalról (5-9s) sárga, akkor 100-at ethernetet érzékel, ha zöld, akkor 1000-reset.

Útmutató
  • nfotohun
    Kikötöttem a routert, direktbe a laptopba dugom az UTP-t, de így se gyorsabb. Valszeg ennyit tud nálunk a UPC. :s
  • nfotohun
    De ez a Link led. Nem a bal szélső led, hiszen az a poweré. Van a modem és a gép között egy router, Dlink DI-524, lehet ez itt a baj?
  • vg
    Nem azt mondtam, hogy szar, viszont akkor az nem gigabites kártya, vagy csak 100-asnak van beállítva azért villog sárgán. Innentől kezdve, még jó, hogy nem lesz 100-nál gyorsabb, jóember.
  • nfotohun
    Ez egy Apple Macbook, amiben gigabites kártya van, úgyhogy nem hiszem, hogy szar lenne... A UPC-s fickó egy Cisco EPC3212 modemet hozott, amin minden zölden ég, kivéve a Link ledet, mert az sárgán villog, gyorsan. Az UTP kábel se lehet szar, mert CAT 5-ös.
  • vg
    "eddig letöltésben 10,2 MB/sec, feltöltésben pedig 902 kb/sec"

Még jó, ha csak 100-as etherneted van... sárgán villog a modemen a balszélső led?
  • Gery85
    Nekem ment már 14,4MB/seccel az olyan 115mbit

itt van pár régebbi képem

• Skynet85
    Hurkát elég gyorsan kolbászt lassabban mert figyelni kell ki ne szakadjon a bél, de a legjobb a feles töltésben vagyok. :)

Hülyeséget félretéve amennyivel Upc engedi, de sose a névleges maxxal inkább olyan 70-80mbit környékén.
  • nfotohun
    Mennyivel töltötök FB 120-asok?
  • bertino
    ok.

ha tobb idod lenne, se tudnad hasznalni az agyad.
    mindent ertek.

pedig ha jobban belegondolsz agyhasznalattal meg tobb infot es meg hamarabb megkapnal, hisz minden le van a topikban irva, csak meg kene talalni.

(vagy esetleg eleg lenne par oldalt csak visszaolvasni ?)
    persze jobb lenne, ha a topikon beluli kereso nem lent lenne mindenkitol szinte elzart teruleten hisz legtobb emberben fel sem merul a hasznalata, ahogy a te fantasztikus logikadban sem, mar sokszor mondtak pakoljak at eszrevehetobb helyre, de hat senki ra se hederit, szal ez nem okvetlenul a te hibad)

ja telleg, neked nincs idod :DDDDDDD

varni erdemesebb, attol plane erdemben fog eltelni az a keves idod is, amid van.
  • Gery85
    Szia
    Korlátozni nem fognak,már nem szokás, nekem amikor 15mbites netem volt általában ment maxon mindig a sebesség, nem ingadozott, szakadások se szoktak lenni.
  • Bruk
    Egy véleményt kértem, nem kérdeztem semmi hülyeséget. Ha nehezedre esik válaszolni, segíteni a másik embernek, akkor szerintem ne szólalj meg (ugye? sokkal könnyebb 10 üres semmitmondó, kötekedő hsz-t mint 1 értelmeset). Ha több időm lenne, akkor sem tudnék jobb ötletet annál, hogy a upc-t használó emberek véleményét kérjem.
  • nfotohun
    ha számodra ez nem érthető, akkor szerintem inkább te vagy az idióta, idióta!
  • bertino
    testverek vagyunk vagy sem, hulyesegeket kerdezni megis csak egyszerubb, mint szemelyesen utanajarni, nem igaz ?
  • Bruk
    Nem rémlik, hogy testvérek lennénk. Egy általános véleményt kértem, ez nem annak tűnik. Vagy velem van a probléma?
  • roflkopter
    nfotohun te mirol beszelsz
    idiota :x
  • bertino
    adjak esetleg egy papir zsebkendot, hogy kisirhasd Jimmy vallan a banatod... ?
  • bertino
    tudunk szamodra egy egyszerubb megoldast testver.

• nfotohun
    Akinek Fiber Power 120-a van, annak mennyi szokott letölteni/feltölteni a cucc? Nekem eddig letöltésben 10,2 MB/sec, feltöltésben pedig 902 kb/sec volt a max? Jó értékek ezek? Azért bőven elmarad ez a 120 megabittől, ez nem több 85-nél...
  • Bruk
    Ha mindegy lenne, nem kérdezném.
  • vg
    Az ilyen kérdésekre elmondható, hogy neked teljesen mindegy.
  • Bruk
    Sziasztok!

Általánosan szeretnék kérni egy véleményt az upc-ről pl.: fiber power 15-ről (korlátozások, torrent, problémák stb).

Előre is köszönöm!
  • armageddon666
    "2004 óta vagyok upc-s ha nekik nem kell a pénzem akkor majd megkapja más..."

Ezt egyébként ügyfélszolgálaton megemlíted párszor és látványosan jobb lesz a net ;) tesztelve.
  • bertino
    csak az akciokkal lehet megetetni a lama usereket.

nyilvan nem ok lesznek a hulyek, hanem azok, akik elhiszik.
  • Zsoltika 007
    Akkor ne csináljanak olyan akciókat hogy a 60 megás userek is 120-at kapnak egy ideig. :/
    Ne az én sávszélemen élősködve adjanak kedvezményt az újaknak!

Majd minden este csúcs időben bedugul az egész. A csomagok elvesznek, a pingek felszöknek, és ez megy már hetek óta. Gyakorlatilag még böngészni se lehet rendesen. De nem baj, itt a digi kábele a ház előtt, a hűség januárban jár le. 2004 óta vagyok upc-s ha nekik nem kell a pénzem akkor majd megkapja más...
  • bertino
    bovitenek ok is mindig, de folyamatosan mindenhol nem lehet.
  • gduck
    Lol, valóban és ráadásul visszamenőleg.

Bár amennyi panaszt hallok mostanában az ismerősöktől, az akciókkal párhuzamosan bővíthetnének is...
  • lolSL
    forgalommérő már mutatja külön a le és feltöltést is.
  • bertino
    az ugyfelszolgalatos nagyon keves esetben nezi azt, hogy telleg bajod van-e.

egesz nap a hulye ugyfelekkel beszelgetni... ok igy allnak hozza, nem feltetlen ugy, hogy segitsenek is.
  • roflkopter
    Hát én is telefonálnék de nem sok értelmét látom... :D
    Én küldtem nekik 2 email-t 1-2 hete amikor még friss volt a probléma, traceroute-tal meg minden, szépen elmagyarázva, aztán hülyének néztek természetesen meg tagadták. Most meg tessék már fél Európa panaszkodik.

Azt nem értem igazából, hogy 2010 van basszus 2011 lassan, és még mindig nincs normális jogszabály ping-re. Már rég kellett volna... mert így akár lehet 2k ms ping-ed is, ha eldöcög a net úgy-ahogy akkor szarnak rád, és nem tudsz mit csinálni mint fogyasztó.

Mióta sávszél emelés volt UPC-nél, kb másfél év vagy nemtom, azóta _folyamatosan_ jitter(ingadozás) van hálózaton, ami ping-et illeti, átlag 5-10 ms. Ha szar napod van akkor bedurvul, hétvégén főleg meg este, aztán mehetsz modemet újraindítani és reménykedni, hogy kevésbé terhelt upstream csatornára rak. Ez a vicc igazából az egészben, panaszkodtam már emiatt számtalanszor, hogy azért van jitter mert telítettek az upstream csatornák, és ilyenkor az upload mbit/sec is megcsappan, szóval mindenképpen jogos lenne a panasz. De szarnak rád, nem tudsz mit tenni.

Ez van. Remélem javítják pingeket hamarosan...
  • UnknownAsshole
    pontosan ez miatt telefontáltam be hozzájuk, hogy bejelentsem.
    A telefonba annyit mondtak hogy pingelték a modemem de minden normális, hiába magyaráztam neki hogy ez nem egész napos probléma.
    Pingtest nekem is nagyon szar eredményeket dob ki.
    Én konkrétan MMO játszása közben veszem észre, hogy a ping felmegy ~200 fölé, amikor a normál úgy 50 körül van.
  • roflkopter
    hello tommygiant

nálam ugyanez van 2-3 hete igen, vmi nagy hálózati gebasz van fél EU-ban, rossz routing meg pingek.
    itt 1 thread egy kis infoval ha érdekel, postoltam én is traceroutet stb, terribad usernév: http://www.quakelive.com/forum/showthread.php?7590-What-s-up-with-the-ping/page4
  • sznorbi2
    Ez nem tudom, hogy került most ide, mert ez már tavaly májusban volt amikor sávszélességet növeltek.
    A Telia pedig a magyar hálózatok külföldi továbbító szolgáltatója. Nagyon úgy néz ki, hogy a két szolgáltató közti kapcsolatnál van valami gebasz!
    Egyébként újabban a digi netje is elég problémás, mert a feltöltési sebessége igen megcsappant. A 10Mbit helyett jó ha eléri a 160-170 kbit-et! Furcsa az egészben, hogy ma nekem a feltöltése(Upc) 430-440 Kbyte is volt többször is nem csak 1 mp-re ami több, mint 3 Mbit, kb, 3,5 Mbit. Akkor megint valami sávszélesség emelésen tornáznak ennyit?
    Emberek mi van a netekkel? Kezd tudatára ébredni a Skynet???
  • tommygiant
    Sziasztok!

2-3 hete kb 1,5-2-szeresére nőtt a pingem az összes európai quake live szerveren. Más is tapasztalt hasonlót?

Egy ismerősöm küldte ezt nekem:
    Játékok elérési problémái
    Tuesday, November 16th 2010, 1:49pm
    Játékok elérési problémái
    Sziasztok!

Nagyjából egy hete sokan panaszkodnak mindenféle játékokból a játék oldalának elérésének nehézségeire, lassúságára, MMO játékok esetén a szokottnál is nagyobb lagra vagy a kapcsolat megszakadására. A hiba nem csak a GameForge játékokat érinti és nem csak Magyarországról. Jellemzően minden országból a UPC szolgáltatót használóknál jelentkezik ez a legnagyobb mértékben.
    A hibát a Telia nevű szolgáltató okozza, akik jelenleg hálózati problémákkal küzdenek. A hibát természetesen minden kisebb és nagyobb szolgáltató jelezte, akiknek a játékai emiatt korlátozottan elérhetők. Jelen pillanatban sajnos semmit nem tudunk tenni, csak megvárni amíg a problémákat a szolgáltató cég megoldja.

Reméljük hamarosan visszaáll a rendes működés, addig is türelmeteket és megértéseteket kérjük.

Köszönettel:

az Ikariam.hu csapata

Köszönjük DaN-nak, a Gladiatus.hu TM-jének
    Lehet, hogy emiatt van?

Érdekességképpen íme a pingtest neustadti és frankfurti szerverekkel. Frankfurt 100 km-el távolabb van, de a pingnek nem kéne 2x annyinak lennie...

Neustadt:

Frankfurt:
  • Met
    Na volt kint az ember, kicserélte a modemet mert régi volt.
    Meg a dobozba is matatott a hideg miatt szétment valami és "-7 volt a vissza" egyenlőre még jó
  • Skynet85
    De volt :D Én már most rettegek ugyanis történt az, hogy az Úrnak az ezt megeleöző évének téli havába, volt konstans -20 fok napokig, nah olyankor nekem is konstans 90%-os packet loss volt az alap. Kijöttek anyáztak, hogy faszér kell -20-ban oszlopot mászni, aztán ez volt még 5-ször 6-szor, mivel jobb net a környéken nincs nem álltam le keménykedni, amugy is szerencsétlen pózna artista tette a dolgát csak hát nem ért semmit.

Kicseréléték a modemet a kábelt az osztót majd rájöttek hogy az erősítő a szar de ha azt átálítják nekem qrva fasza netem lesz másnak viszont nem lesz tv...

Első alkalommal viccesen megjegyztem hogy úgy látom ki kell, hogy tavaszodjon, akkor még enm sejttem, hogy vicces kis mondtaom a valós megoldás lett...
  • gduck
    Az oszlopon lévő erősítők nem nagyon csípik az extrém hőmérsékletváltozást! Nem lenne szabad, de mégis ezt csinálják! Felénk sokszor szintezték végig az egész utcát. Szerencsére mióta digitális kébel van lexarom milyen az analóg minőség (ez elbírja).

UI: nem vagyok júpíszís