22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • KranaZoli #20670
    Igen, ez így van. Mehetne is már, mert rühellem, de azért a 1-esek és 0-ák ne fagyjanak már meg az optikában, vagy a kábelben. :) Remélem ilyennel nem akar UPC mentegetőzni, hogy mert hideg van?! Lexarom. Vagy elfogadom, ha amíg nem lesz melegebb fele annyit kell fizetnem. Azonban szerencsére Nálam különösebb gáz nincs. VII. ker.
  • Met
    Tavaly is volt hideg és nem volt gond :)
  • pyrohun #20668
    Nálunk nem ez az oka. UPC-s emberkék kontárkodtak a sarkon a föld alatt :)))))) Ahol van valami elosztó vagy nem tudom mi. Azóta használhatatlan a net -.-
  • gduck
    Megjött a hideg
  • pyrohun #20666
    nálam ugyanez van a 2. kerületben, holnap (ma) másodszor jönnek ki, már múlt héten is voltak...
  • Met
    Na, felhívtam őket, holnap kijön egy szerelő mert alacsonyak a jelszintek.
  • robotnyk
    192.168.100.1, ne keressétek ^^
  • robotnyk
    cisco modem, csak egy gép, nincs router. elvileg van a modemnek ilyen diagnosztikai oldala, ahol mutatja milyen minőségű a kapcsolat... nem emlékszem, mit kell bevésni a browserba, valaki meg tudja mondani nekem?
  • Met
    VII. kerületben másnak nincs gondja a nettel?
    Megszakad a kapcsolat ás a modemen villog az online led, 220-ból kihúz visszadug a megoldás, ma déltől már negyedszer....
  • sonic syndicate
    valaki nem tudja, hogy megvan-e még az az ügyfélszolgálatos chat? vagy már csak telefonálni lehet?
  • Gubberx
    Én neten adtam le az igénylést és nem kerültem velük szerencsére közvetlen kapcsolatba :D Telefonon vagy személyesen mindíg variálni akarnak valamit :D
  • Barnus
    Hmm fura. anno engem nem engedtek így váltani. Akkor mostmár lehet ezek szerint:) lényeg, hogy nem kell újra kötnie, csak egy telefon és kész.
  • Gubberx
    Ez így nem teljesen igaz mert hűségidővel volt FP30-am és átváltottam FP60-ra ami 1500-2000 Ft-al olcsóbb és így jön a csekk is már :)
  • sznorbi2
    Most próbáltam egy ftp-ről letölteni és 400k-ról indult de nem töltöttem le a teljes cuccot, tehát nekem nincs gondom amióta manuálisan IP címet váltottam.
  • Barnus
    hát attól függ, hogy jelenleg van-e hűségidőd még. Amíg az adott hűség le nem telik, addig NEM TUDSZ olcsóbb csomagra menni! Nagyobbra válthatsz az akciósra még akkor is, ha csak 1-200Ft-al kerül többe, mint a jelenlegi neted, de felfele is csak úgy válthatsz, ha nem olcsóbb.

anno nekem egy bőven elegendő 20Mbites Extreme vagy mi volt a neve netem volt. Havi 5ezer Ft-ot fizettem érte. Csak azért váltottam Fiber 60-ra, mert 5.500-ba került havonta +500Ft-ért 3x gyorsabb lett a netem, az akciós 4ezer körüli netre nem válthattam a fent leírt okokból.

Amenyibben viszont már lejárt a hűségidőd, akkor nem kell semmit lemondani és újra megrendelni, ugyanúgy te is jogosult vagy az akciós 3k-s net használatára, mindössze annyit kell tenned, hogy felhívod őket és közlöd, hogy ezt az akciós 3k-s netet szeretnéd, cserébe alá kell írnod újabb 1 év hűséget, amit kipostáznak neked, aláírod, visszapostázod és kész is.
  • UnknownAsshole
    Hali
    Jelenleg ~4700 körül van (nem otthonról írok nem emlékszem pontosan) a 15megás, de látom hogy az új akciójukban ez most 3k.
    Hogy lehetne átmenni erre ? Az úgy megoldható náluk hogy szerződésbontás majd újra megrendelnénk (gondolom 1-2 hűséggel) ?
    Gondoltam felhívom őket telefonon de lehet itt értelmesebb választ kapok, mire otthoni telhez jutok :)
    köszi előre
  • pyrohun #20654
    Jelszint elvileg nekem is OK, de a 120-as netemmel (korlátozva nincs, azt mondták), 3kbyte / sec feltöltésem van és a letöltés sem sokkal jobb. Néha begyorsul, vagy modem restart után jó 10 percig. Holnap jönnek jelszintet mérni (de nem tudom minek...)
  • gduck
    Nektek megy az FTP?
    Eddig szálanként 2MByte/s-ment, tegnap óta meg 100-200Kbyte/s!

Mindjárt kidobom a gépet az ablakon

UI: jelszint, speedtest és HTTP download OK!
  • BIZ0906
  • bertino
    hat maskepp nem nagyon birna azt a cuccot, amit cipel a hatan... :)
  • BIZ0906
    A Digi optikai kábelen megy ugye?
  • sznorbi2
    A sebessége és az ára teljesen rendben van a diginek, csak amit te is és én is írtam, hogy többször megszakad a kapcsolat. Már ugye írtam, hogy a 30Mbites netet én 3000 jó magyar Ft-ért kapom az atomstabil netet és 10 év alatt 1 alkalommal szakadozott a netem és az is a házban levő erősítő döglődése miatt mert az aranyom elmúlt 10 éves.
    Korlátozva még 1X voltam még anno a Broadband időkben mert akkor túlléptem az 1Gb letöltést 1 hónapban. Ez volt kb. 10 éve. Azóta már vagy 2X-3X elértem a több mint 300Gb-t de még csak nem is figyelmeztettek!
    De azért már annyit nem töltök fel-le, hogy lassítsák a sebességet.
    Ha megnézed a pingtesztemet akkor én 2X akkora távolságra mértem a pinget mint te, próbáld ki kicsit messzebbi szerverről!
    Kiváncsi vagyok ott is ilyen jók lesznek az értékek. Gondolom.
  • Barnus
    áhhá. és nem voltál lekorlátozva a sok letöltés miatt? vagy akkor csak azzal az ip-vel lehetett a gond?

nekem a legkisebb csomagom van, azt se használom ki. Előtte Fiber 60-am volt, de annyira hamar lejött azzal is minden, hogy nap, mint nap 99%-ban nem töltött a gépem. Az ár befolyásolt, azért váltottam, mert 2500Ft-ért olcsó a net. Most nem 2 perc alatt jön le egy 700megás AVI, hanem 6 perc alatt. Na puff neki:) Egy dvd meg 10 helyett 30 perc. Nem töltök napi 2-3 dvd-ket, de ha tenném, az is lejön 1-2 óra alatt, az egész du/este még mindig üresen jár a netem:) Báár mondjuk annyi bajom van vele, hogy időnként elmegy a külföld rövid időre, és akkor wow, cod, stb megszakad. de ez nem minden napos dolog, párnaponta 1x 1x előfordul.

no bocs az offért. Ex upcsként itt ragadtam, figyelemmel követem az eseményeket, ki tudja mikor váltok vissza ismét :D
  • sznorbi2
    Az is igazán remek és milyen csomagot használsz?
    A trükkje az egésznek, hogy manuálisan kell ip címet váltani egy kis programmal aminek a neve macmakekup.
    Ezzel a progival a hálókarinak a mac címét írhatjuk át és a júpici azonnal ad egy másik ip-t amivel konkrétan nekem megjavult a netem!
    Ha esetleg valakinek segítsek a programmal kapcsolatosan az priviben írjon.
  • Barnus
    Mondjuk akkor már megoszthattad volna a trükködet a többiekkel, hátha más is hasonló gondba fut bele :)
    Én is csináltam egy mérést:
  • sznorbi2
    Még javult:

Ennél sohasem legyen rosszabb a ping értéke!
  • sznorbi2
    Na magához tértek a pingecskéim egy jó kis trükközés után.

• BIZ0906
    És a pingtest.net mit mutat?
  • sznorbi2
  • sznorbi2
    Köszi a válaszodat.
    Nincs routerem csak a jó öreg Motorola modem amit még legalább 6 éve adott a júpici.
    A hálókari driverét megkukkantom még, a furcsa az egészben, hogy több mint 10 éve van netem náluk(még 512 Kbit-el kezdtem és még Broadband volt a neve) de mostanság mintha túl lenne terhelve a rendszerük, pedig az a diginek van! Egyébként akkor szokott ilyeneket csinálni a netje amikor valami fejlesztés van kilátásban vagy folyamatban, de még ekkora pinget nem mostanság láttam. Több mint 10 év alatt van egy kis tapasztalatom szerencsére csak most furcsa a nagy szám a pingeknél.
    Egyébként a sajna ez van szöveggel még nem találkoztam és remélem nem is fogok még egy jó ideig.
    Drukkolj, hogy rendben legyen hamarosan.
  • BIZ0906
    Ha routered van akkor nézd meg minden úgy van beállítva ahogy azt Te megtetted ha nem akkor frissítsd a hálókari driverét ha az is meg volt akkor telefon és el kell mondani mi a tapasztalat. és baszogatni kell őket naponta akár ha nem változik semmi. Sajna ez van.
  • sznorbi2
    Mostanság vettem észre, hogy a ping nálam eléggé felszökött a FP30 csomagomon.
    a pin eddig olyan 18-22 ms közt mozgott és most nem igazán megy 100 ms alá.
    Egyébként meg a mindenki által istenített digi is elmehet a jó édes ....., mert a tv csatornái egyenesen szinte nézhetetlenek meg össze-vissza keverték 2-3 hónap alatt a csatornákat úgy, hogy alíg lehet megtalálni egyeseket és a net is többször megszakad és nem 1X előfordul, hogy nem hajlandó csatlakozni akár 1 órán át sem vagy még tovább.
    Eddig nekem teljesen rendben voltak a letöltések(torrent) is és mindegy, hogy mikor mértem a sebességet a 24-25 Mbit alá sohasem esett.Néha előfordul, hogy belibben a 4MB-be is a letöltési sebesség(kb. 15-20 mp-re) ami már több mint 30 Mbit.
    10 év alatt 2X volt gondom a júpici netjével de mostanság tényleg variálnak valamit mert a pingek nagyon felszöktek amit eddig még nem tapasztaltam.
    Egyébként kevesebb mint 7e Ft-ot fizetek a 30-as netért és a digitális csomagért.

Tehát, nektek hogyan áll a ping értéke?
  • Zsoltika 007
    FP60 csomagon
  • Zsoltika 007
    Tényleg nagyon változó. Én évekig gond nélkül használtam de amit mostanában művelnek az vicc. Itt Salgótarjánban lassan ott tartunk hogy hetente van valami gebasz vele. Januárban lejár a hűség úgyhogy digi lesz belőle. Amúgy a torrentet korlátozzák. Legújabb utorrentel mostanában 2 mega fölé nem tudtam menni. De érdekes hogy pár perccel 11 után megjött mind a 7 mega. Pedig a titkosítást bekapcsoltam. Bár engem ez nem zavar inkább a csomagok elveszése és a szakadozás.. Több ismerősöm is találkozott ezzel itt.
  • svani
    Köszi!
    Fehérvárról lenne szó.
  • Barnus
    ha jól tudom ez területenként változó. Én most szeptemberben mondtam le Digi miatt a UPC-t, BP-n 17.kerben nem vettem észre korlátozást, általában jött minden maxxal (7.1-7.2MB/sec környékén). Nem tudom, hogy máshol mi a helyzet, de a 6 év alatt én soha nem találkoztam korlátozással, mostmár a havi 250GB korlát pedig már nem gáz, bele lehet férni, nem úgy, mint anno a 30-ba. Ráadásul a 250giga se egy hónapra van, hanem 3 hónap átlaga nem haladhatja meg a 250gigát.

Én csak ajánlani tudom a UPC-t ADSL-el szemben mind upload, mind árakat illetően, de hogy a te területen van-e korlátozás... célszerű lenne beírnod, hogy honnan valósi vagy, hátha más is lakik arrafele és tud valami biztatót mondani:)
  • svani
    A közeljövőben jár le téhomis hűségem.
    Az érdekelne,hogy akkor most korlátozza-e a upc a torrentezést,ha igen akkor mennyire?
    FP60-ra váltanék 15Mb-ről.
    Árban jobb,de ha korlátoz,akkor nem váltok.
    Sajnos digi lehetőség nincs.
  • gduck
    ITT
  • pyrohun #20632
    Hol a forgalommérési oldal? :) Szerintem én is pöppet túléptem a kvótát :)
  • Blekk Síp
    Most már minden világos, köszönöm a segítséged!