22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • gduck
    Ha figyelmesen megnézed : ADSL! No comment
  • KranaZoli #20789
    F-Secure soha nem volt az biztos. :)

Windows 7 tűzfala; jelenleg Avast Free; Router nincs csak a kábel modem. Előtte vírusnyalogatók: McAfee Virusscan Enterprise 8.7i; MSE; AVG és sokan mások, de soha nem volt gondom a ping-el max. érték mindig 20 alatt volt.
    Bp -> VII. ker.

Ennyi a történet. Én azért felhívnám Őket, de előtte csinálnék egy win reinstall-t, s amíg nincs fenn semmi védelem egy Speedtest. Mert úgy is azzal kezdik, hogy tűzfal; vírusirtó; stb...
  • vg
    Valószínűleg nem F-Secure dolgokat használ...
  • sznorbi2
    Hogyan tudsz ilyen eredményeket produkálni?
    A sebességgel nekem sincs gondom(30/3 Mbit az enyém is), de a ping a tiednél 10-11X nagyobb! A távolság nekem is ugyanaz, vagyis 50 mérföldön körül vagyok a mérési helytől(Miskolc, Nyíregyháza a méréshez használt szerver a mérésemhez).
    Milyen védelem van a gépeden? Gondolok az antivírusra és a tűzfalra, mert az erősen tudja befolyásolni.
    Köszi az infód. Akkor ping ügyben írjak nekik?
  • bertino

Virgin ADSL a UK kozepen. No problem.
  • KranaZoli #20785

FB 15(30)-as. No problem.
  • 0MG

fiber120... 400as pingem van játékban. mozogni se lehet.
    Biztos nálam a hiba !
  • pyrohun #20783
    Változtasd meg a hálókártyád (vagy routered) MAC addressét :)
  • Hegyirabló #20782
    Sziasztok!

Hogyan lehet új IP címet létrehozni?
  • Gery85
    Köszi az infókat,estére nekem is megjavult.
  • KranaZoli #20780
    Tudom. Példának írtam. Ennyi.

De mijjaz, hogy "gicsás". Giccses.
  • vg
    usite.hu, a legjobb! nem kell ilyen gicsás szar
  • Zsoltika 007
    Ezt nekem is lassan tölti be. Szerintem a szerverükkel lehet gond.
  • KranaZoli #20777
    Komolyabb probléma nincs, de pl. ezt az oldalt qrva nehezen akarja megnyitni: www.szoftverbazis.hu

Máshol nem nagyon tapasztalok hibát. Ill. talán még a freemail.hu ami szintén szokott xarakodni. (de ez utóbbi most kivételesen okés)
  • Gery85
    Hihi, nálatok nincs most probléma a nettel? Nálam egyes honlapokat benyit, egyeseket meg nem...9ker
  • 0MG
    Nálam is ez a helyzet... 200-as ping játékban, bármikor próbálom.
    2 hónapja bekötötték a 60-as netet(most 120 fél évig), új modem/router/hálókártya/kábel, de semmi nem változott a régi 30-hoz képest. Akkor se lehetett játszani, most se.
    Múltkor kint volt egy szerelő upc-től ( Tv-t csinálta ), azt mondta, hogy ő diginetes és alapból nem ajánjla a 120as netet, mert örülhetek ha a 60at eléri.

Sajnos a 7. ker-ben nincs más opció :(
  • BIZ0906
    Ismerős helyzet panelban vagyok én is a sok retkes lakó meg gondolom töltöget meg a franc tudja mit csinál. Az UPC-nek meg jobb minőségű eszközöket kéne kitennie ha már ekkora netet adnak és korlátozni a torrentes kapcsolatokat ennyi. Én is szoktam torrentezni de csak akkor ha kell valami nem állandóan mint egy mániákus barom xD
  • vg
    Valszeg a házban ahol élsz ilyenkor mindenki otthon van, és nyomja a torrent-et ezerrel, mert hát kell a film ilyenkor. Ez van, nem a "jupiszi" a hibás. Tegyél ki a ház falára egy feliratot, hogy "torrent használata tilos"! :)
  • Nightwish006
    Faszomat, hogy reggel 8tól kezdve 130ugrál a pingem, lehetetlen napközben játszani. Bassza meg a jupiszi a a többszáz megabitjét, miközben a minőség akkora kalap szar, hogy nem igaz. 2010ben nem lehet játszani, mert nem képesek a minőséget elfogadható szinten tartani...
  • bertino
    es most ezen mi olyan meglepo ?

ki tudja hany eve letezik ez a sablon a upc-nel... vagy 10 mar siman megvan, ha nem tobb.
  • KranaZoli #20770
    Figyuka, ez teljesen korrekt. Ha elérte a Download/Upload ezt a határt. Legalább küldtek levelet.

Vodás, Pannon-os mobilnet-nél pikk-pakk rátették a korlátot. SMS se jött a SIM-re nem, hogy levél! T-sekkel is jártam ugyanígy, szintén mobilnet.

Szóval ha jogos, akkor szerintem korrekt lépés!
  • gduck
    Amúgy köszi az infókat Amúgy lehet csak én vagyok ilyen "begyepesedett", mert én még így tanultam :)
  • Dj Faustus #20768
    Igen ám, de hálózati eszközöknél konzekvensen decimális prefixumot használnak - lásd az órajellel/sávszélességgel való kapcsolatot. Távközlésben, elektronikában ezt használják - teljesen jogosan.

Egyedüli hely, ahol 1024-es váltószámot használnak, az adatátviteli szoftverek. Ennek nagy valószínűséggel az oka - mint azt már említettem - az adatok memóriában való szerveződése. Ebben az esetben nem az adatátviteli sebesség kerül átváltásra (bps <-> kbps <-> Mbps), hanem az adatcsomag mérete (Byte <-> KiByte <-> MiByte), és az lesz időarányosan leosztva.

A megoldást az jelentené, ha bináris prefixumokat használnának mindenhol, ahol 1024-es váltószámmal operálnak.
  • Tatyla
    ma kaptam egy ilyen levelet a UPC-töl,ez mostt vicc,mert kábé a feltöltés az maga egy vicc de szerintem a letöltsem se súrol semmilyen határt:

Tisztelt Előfizetőnk!

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy internet szolgáltatásunk használata során az Ön adatforgalma elérte az Általános Szerződési Feltételeinkben (ÁSZF) meghatározott túlzott mértékű használatnak minősülő forgalom 80%-át. Ezen túlmenően, az Ön adatforgalma már a feltöltési (upload) irányban is elérte ezt az ÁSZF-ben meghatározott mennyiséget, mind az aktuális hónapot tekintve, mind a legutóbbi három hónap átlagában egyaránt.

A hatályos upc internet ÁSZF 10.1 pontjában foglaltak szerint "a Szolgáltató túlzott mértékű használatnak tekinti azt az esetet, amikor az Előfizető adatforgalma egymást követő három hónap átlagában a 300 Gigabyte forgalmi mennyiséget meghaladja".

A túlzott mértékű adatforgalom a felhasználók széles körénél eredményezheti az adatforgalmi sebesség és az átviteli minőség csökkenését, és ezáltal a felhasználói élmény romlását. Ezért - miként azt az ÁSZF is tartalmazza - a szolgáltatás minőségének az összes felhasználó számára történő, széleskörű, folyamatos biztosítása érdekében lehetőségünkben álll meghatározott intézkedést tenni. Ennek megfelelően az Ön által előfizetett internet-hozzáférési csomaghoz rendelt sávszélességet csökkenthetjük, azaz adatátviteli – jelen esetben különösen a feltöltési - sebességét maximum 90%-os mértékben lassíthatjuk az adott hónap végéig.

Kérjük, vegye figyelembe a fenti szerződési feltételeket és mérsékelje internet-hozzáférése során a túlzott mértékű feltöltési adatforgalmat.
    Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon (a http://forgalom.upc.hu címen) folyamatosan nyomon követheti havi adatforgalmának alakulását.

Amennyiben kérdése vagy észrevétele van az általunk mért forgalommal kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot helyi ügyfélszolgálati irodánkkal vagy telefonos ügyfélszolgálatunkkal, a 1221-es telefonszámon!

Ügyfélszolgálati irodáink címeit megtalálhatja az alábbi elérhetőségen:
    http://www.upc.hu/ugyfelszolgalat/kapcsolat

Tisztelettel:
    UPC Magyarország Kft.
  • gduck
    Te is láthatod:
    "e.g. 1 kByte/s or kBps is sometimes interpreted as 1000 Byte/s, sometimes as 1024 Byte/s)"

VICC! kbit/s, Mbit/s és Gbit/s 1000. kByte/s meg néha 1000, néha 1024. És akkor ezeknek ugye semmi köze egymáshoz, mert akkor nagyon nehéz lesz matematikailag megmagyarázni. Nem baj, majd elcsalunk pár bitet ÁÁÁÁÁÁÁÁ

Remélem te is látod az ellentmondást
  • Dj Faustus #20765
    "A Mbit/s és a MByte/s meg akkor is annyi amennyi, NEM 1000-rel kell számolni!"
    Indoklás? Mert egy vizsgán ilyesmiért simán kivágnak.

"Computer clock frequencies are always quoted using SI prefixes in their decimal sense. For example, the internal clock frequency of the original IBM PC was 4.77 MHz, that is, 4770000 Hz.

Similarly, digital information transfer rates are quoted using SI prefixes"

Forrás: Wikipedia - Binary prefixes - Information transfer and clock rates

"When quantifying large bit rates, SI prefixes (also known as Metric prefixes or Decimal prefixes) are used, thus:
    1,000 bit/s rate = 1 kbit/s (one kilobit or one thousand bits per second)
    1,000,000 bit/s rate = 1 Mbit/s (one megabit or one million bits per second)
    1,000,000,000 bit/s rate = 1 Gbit/s (one gigabit or one billion bits per second)

Binary prefixes have almost never been used for bitrates, although they may occasionally be seen when data rates are expressed in bytes per second (e.g. 1 kByte/s or kBps is sometimes interpreted as 1000 Byte/s, sometimes as 1024 Byte/s)."

Forrás: Wikipedia - Bit Rate - Prefixes
    Vagy lásd: Bitráta

Vagy vegyük például a Shannon-Hartley tételt, ahol tisztán látszik az adatátviteli sebesség és a sávszélesség kapcsolata.
  • precision
    nyilván ha megemelik akkor adni fogja... igen :)
  • somdav95
    nyugodj meg egy ideig biztos nem (:
  • Klemice
    sebesség emelés mikor lesz? igaz hogy 120-as a net, de minden pityuka ilyet köttetett és nem adja azt a sebességet már mint augusztusban...
  • gduck
    A HDD méretnél ez nem magyarázat, egyszerűen csak nagyobbank lehet eladni. Baromi nagy pofátlanság, ami mára már hivatalos "szabvány" lett!

A Mbit/s és a MByte/s meg akkor is annyi amennyi, NEM 1000-rel kell számolni!
  • Dj Faustus #20760
    "Én még 1024-gyel tanultam :)"
    Mármint állományoknál 1 KByte = 1024 Byte vonatkozásban úgy tanultad (és a mai napig úgy oktatják). Ennek az oka az adatok a memóriában való szerveződése, programozásban is így használatos. Én is így tanultam anno. ;)

Átvitel- és távközléstechnikában azért használják az 1000-es (SI, decimális) prefixumokat, mert az adatátviteli sebesség összefüggésben van a sávszélességgel illetve az órajellel aminek a mértékegysége a Hz (ami ugyebár SI prefixumokat használ). Talán ez az egy terület ahol eléggé konzekvens a prefixumok használata.
  • precision
    én megabit -et értettem :) nálam az a mbit :)
  • gduck
    HDD gyártók nálam rég kihúzták a hülyeségükkel a dumát! És ez nemzetközileg elfogadott IRTÓZAT! 1024 FOREVER!

• pyrohun #20757
    Örök vita, hogy 1000 vagy 1024 a váltószám, ha így számolunk, akkor ennyi, ha úgy, akkor annyi. Én még 1024-gyel tanultam :) A vinyó gyártók meg elég erőszakosan elkezdtek kamuzni anno és az 1024 helyett csak 1000-rel számolni, így ahogy nőttek az adattárolók méretei, egyre többet tudtak "ellopni", azaz lecsalni a valós méretből.

szerk: az örök vitát úgy értem, hogy én is olvastam, hogy a SI miatt szükség volt módosítani és elvben 1000-rel számolni, de ez még mindig nem egységes szinte sehol.
  • tommygiant
    Tévedés. Precision jól mondta (ha mbit alatt Mbit/s-ot értett).

30 mbit/s (millibit per second) = 0,03 bit/s (bit per second)

30 Mbit/s (megabit per second) = 30 x 1 000 000 bit/s = 30 000 000 bit/s = 3 750 000 B/s (byte per second) = 3,75 MB/s (megabyte per second) = 3,5762786865234375 MiB/s (mebibyte per second; megabinary byte per second)
  • sznorbi2
    Ha már versenyzünk akkor én is szeretnék egy labdát feldobni.
    Nekem már mindjárt 11 éve van netem a júpiszinél és ez idő alatt összesen 2X volt netszakadás, hangsúlyozom közel 11 év alatt 2X

Igen nálunk biztosan nem tudják, hogy kell hálózatot összerakni, hogy 1000-nél is több ember tudja használni megfelelően, mert olyan mint a mese: hol volt, hol nem volt és ezért kérnek 2 év hűséget! Ja, és bizonyos csatornák is eltűnnek majd visszajönnek.
    Na mindegy, természetesen mindenki annak fizet aki neki szimpi, mert manapság a szolgáltatók egyre gyengébb színvonalon szolgáltatnak.
    Azért viszont azt szerintem nagyon sokan elismerik, hogy ahhoz képest, hogy nem igazán szabadna megszakadnia a netkapcsolatnak annak ellenére rengeteg helyen naponta többször is csatlakozni kell újból.

VG:

Nem mérem naponta csak a kíváncsiság kedvéért mérem az utóbbi időkben de tényleg semmi értelme a speedtest-nek.
  • Zsoltika 007
    Az nem jelent semmit! A haveromnak naponta szakad kisebb nagyobb időközönként.
  • Bruk
    Csak annyit, hogy nálatok lehet elrontva valami. Nekünk 4 éve van digi és 1 kezemen meg tudom számolni hányszor volt gond vele.
  • vg
    Miért fontos neked a speedtest? Naponta méred, vagymi?
  • sznorbi2
    Szerintem valamit megint szenvednek a hálózattal, mert eddig nem csinált ilyet a speedtesten. Néhány hete kezdte el a sz@rakodását de sebesség az van bőven de ping és jitter az nincs.
    Nekünk is itt van a digi is de nincs az a pénz amiért átszerződnék oda!
    Sajnos egyre és egyre több gond van itt a digivel és ráadásul itt az digi előfizetőinek a 90%-a 2 éves hűséget kötött velük. Pedig már jó náhányan verik a tam-tamot a gyülekező problémákért.
    A tv csatornák bizonyos része olyan gyenge képet ad, hogy nekem a sima földi antennával megfelelő irányban jobb képet kapok. Össze-vissza kevergeti a csatornákat(2 hónap alatt 3X keverte össze), a net egyre gyakrabban szakad meg és van úgy, hogy akár 45 percig sem akar visszamászni a hálózatra, nagyon lassan lehet vele feltölteni(torrent) pedig lenne aki szedné lefele(ez szintén ingadozó). De ennyi elég lesz mert ugye ez nem a digi topik.