UPC Internet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Meg kell érdeklõdni <#wave>#wave>
PC || MS 360-as és XOX doboz || XBOXLive: gduckHUN
ha nincs normalis, maradnek upc-s.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
lehet, hogy van, de nem lan net.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Bár a gyártó oldalán nagy bõszen hírdetik a 99.8Mbps-os adatátviteli sebességet:
De egy forgalmazónál csak 40 Mbps-ot írnak:
Szóval gyanús. A legbiztosabban úgy tudnál errõl meggyõzõdni, ha kiiktatnád a routert (a router WAN felíratú portjából átdugnád a kábelt a géped hálózati kártyájába), és közvetlenül a géppel csatlakozva mérnél sebességet. Ha Windows XP-d van, tedd fel a Fiber Power sebességoptimalizáló programot.
Ha régebbi sorozatú Edimax (pontosan milyen típus?) sejtésem szerint nincsenek rajta Gigabites portok.
Ráadásul egy router az útválasztási, tûzfal, DHCP/PPPOE-kliens funkciók biztosítása miatt az elérhetõ adatátviteli sebessége csak a töredéke lesz a rajta levõ portok maximum adatátviteli sebességének - itt láthatsz ilyesmire példákat.
"+nem volt más weboldal közben."
Nemcsak weboldal, hanem más netet használó alkalmazás - fájlmegosztó program, operációs rendszer frissítéseinek letöltése, stb...
/Marvell Yukon 88E8056 PCI Gigabit Ethernet/,+nem volt más weboldal közben.
2. Van-e routered? Ha van, milyen? Csatlakozik-e más valaki is rá? Milyen hálózati kártyád van?
3. Más hálózatot használó alkalmazás/más weboldal futott a mérés alatt (vagy a mérés elõtt nem sokkal)?
A Motorola Surfboard 5101, 5102 (de msá lábelmodemeknél, illetve szerintem az újabb Docsis 3 rendszerû Motorola kábelmodemeknél is) a 192.168.100.1 IP címen található weboldalon érhetõ el a modem diagnosztizáló felülete, ahol meg lehet nézni hogy mit csinál a modem. Ha szakadáskor eléred, akkor kéne megnézni hogy mit csinál.
"send gomb alszik el par mp-re majd visszajon"
Ha neked is Motorola modemed van, a Send LED "elaludása" a küldõ csatorna "elvesztését" jelzi - mint azt a Motorola Surfboard 5102-es kábelmodem dokumentációjának 32. oldalán is olvasható.
Milyen oprendszer (esetleg tûzfal, vírusirtó), milyen hálókari, melyik csomag, milyen modem, milyen router (ha van), mi történik pontosan - számítógép/router/kábelmodem naplója mit mond, milyen ledek villognak/nem villognak, stb...
Hálózat javításra jó lesz, de aztán pár perc múlva megint megszakad.
Hálókártya jó mert másik helyen kipróbáltam ahol t-online van, ott nem is szakad meg
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
bocs.
Pont te írtad:
"nyiregyhazi upc ?
hwsws forumon jot meg nem olvastam ilyen kombinacioban :D"
és ezért raktam be hogy semmi baj sincs vele:D
GGMU
mai nap folyamán sikeresen az én szolgáltatásaimat szüntették meg...
A Netgear RP614v3 egy szimpla SOHO (Small Office, Home Office) "router", mivel az ADSL-modemed Etherneten kötötted össze vele, ugyanez lesz a kábelnet esetén, ott a kábelmodemmel kell összekötni a routerbõl eddig az ADSL modembe csatlakozó kábelét. A router beállítófelületén meg be kell állítani, hogy az Internet-csatlakozáshoz nem kell bejelentkezés (Setup wizard -> Does You Internet Connection Required Login? -> No); az IP-címet automatikusan kapja a szolgáltatótól (Internet Address -> Get Dynamically From ISP); ugyanígy a DNS-kiszolgálót (Domain Name Server (DNS) Address -> Get Automatically From ISP).
"5. A gépbe (hálózati kártyába) ugyanolyan kábel megy majd, mint jelenleg a telefonosnál? Csak a modembe megy majd TV kábel?"
A számítógépet a routerrel ugyanolyan kábel fogja összekötni, a routert a kábelmodemmel ugyanolyan kábel fogja összekötni. A változás csak annyi lesz, hogy kábelmodemed lesz, ami a netet kerek csatlakozójú koaxkábelen kapja.
"Digi nem rak netet kertes házba? "
Nem, ugyanis nem gazdaságos a Diginek (meg egyáltalán egyik szolgáltatónak sem).
Egy panelház esetén be tudnak kötni Etherneten akár 20-30 embert is egy optikai végpontra, kertes házi övezetben kevesebbet. Az optikai kábel, illetve a hozzá tartozó berendezések drágák, a betápsávjuk is véges.
"Nem igaz, hogy nincs normális választék. "
Ha nincs megfelelõ gerinchálózat (mert annak kiépítése - pláne ilyen sebességigényekkel - õrületesen drága, illetve az erre szánt pénz érdekes utakon eltûnik a Nokiásdobozok rengetegében); ha az áramhálózaton olyan tranziensek rohangálnak, hogy azt szégyen nézni; ha az infrastruktúrát képezõ kábeleket (akár optikai, akár réz, akár csavart érpár, akár koax) kedves - állítólag tisztességes, bodzaszedésbõl meg vasazásból élõ - testvéreink a politikai jelmondatnak ("Gyüjtsd a vasat, rongyot, fémet, ezzel is a békét véded!") megfelelõen cselekedve, összegyûjtve leadják az újrahasznosító-telepen; akkor úgy hiszem ez teljesen érthetõ.
hwsws forumon jot meg nem olvastam ilyen kombinacioban :D
Jelenleg a T-hominál van ADSL netem. És eddig csak telefonvonalas volt. Most tervezünk netet váltani, és hát kertes házakban nem sok lehetõség van...UPC-re gondoltam. Most jöjjenek a kérdések :)
1. Jelenleg megéri váltani, nincs velük gond (nyíregyházi vagyok amúgy)?
2. Volt valami gebasz a torrentezõkkel, korlátozták õket...Van még ez?
3. Van a 300 Gb-os letöltési limit. Ez napi 10Gb letöltést jelentene...nem hiszem, hogy átlépném. Addig nincs gond (korlátozás)? Vagy a torrent egyáltalán nem játszik alapesetben?
4. Jelenleg ugye telefonos nethez való routerem van. 3 gépen netezünk. Ez a router alkalmas lenne a Fiber Power 15 megosztására? Vagy tök mások a csatlakozók és új kell? Amúgy Netgear RP614v3
5. A gépbe (hálózati kártyába) ugyanolyan kábel megy majd, mint jelenleg a telefonosnál? Csak a modembe megy majd TV kábel?
Kicsit sok a (láma) kérdés, bocsi:) De ha valaki megteszi, hogy válaszol, akkor hatalmas köszönet!
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
6/16 23:45 auto rr
6/18 23:55-58 offline
6/19 11:15 manual rr
6/20 hajnal auto rr (Ts)
6/20 20:19 manual rr (T)
6/21 00:15 manual rr (Ts)
6/21 11:38 manual rr
6/23 15:33 auto rr (Ts)
6/23 21:05 manual rr (T)
6/23 22:49 manual rr (Ts)
6/24 07:03 manual rr (Ts)
6/26 22:00 auto rr (T)
6/29 03:20 manual rr (T, 3hr off)
6/29 09:34 manual rr (T)
6/29 14:51 manual rr
6/30 12:45 manual rr (T)
7/02 09:49 manual rr (Ts)
7/03 01:13 manual rr (T)
7/03 09:50 manual rr (Ts)
7/04 06:52 manual rr (T)
7/04 12:23 manual rr
7/07 11:37 manual rr (Ts)
7/11 04:17 manual rr (T)
manual amikor kézzel kellett újraindítani azt a szart
Arab money
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
(a vicc az egészben az, hogy mivel hulla sötét van perpillanat a szobában, ezért felkapcsoltam a villanyt, hogy megnézzem melyik felirat alatt alszik el a led olykor, és mialatt ezt megtettem, meg is történt a szakadás... :-D)
Többször is próbáltam , de mindig irreálisan magasat mér... Pedig pont, hogy akadozik a netem. <#guluszem1>#guluszem1><#conf>#conf>