22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • BIZ0906
    Na már kb. egy hét telt el és úgy tűnik jó lett a net. Persze levelezgettem velük és az utolsó levélben ezt üzenték.

"Habár hálózatunkon a modemig teljesen tökéletes a válaszidő, az Ön által küldött tesztben szerepelt legalább egy olyan érték, ahol több mint fél másodperces volt a legrosszabb válaszidő. Sajnos az alap ping alkalmazás nem alkalmas a hálózat pontosabb tesztelésére, így kérjük amennyiben lehetősége van rá, a bővebb információszerzés végett töltse le az ingyenes WinMTR nevű alkalmazást a http://winmtr.net/ webcímről. Ennek segítségével rövid idő alatt több tesztet lefuttathat, és a program képes arra hogy megfelelő mennyiségű teszt elvégzése után képet alkothassunk arról, hol lehetséges a két végpont közötti hálózatban szűk keresztmetszet. Kérjük a problémás időszakban indítsa el a programot, és hagyja futni kb. 30-60 percig. A kapott kimenetet kérjük juttassa el hozzánk, amennyiben továbbra is fenn állna a problémája. Együttműködését köszönjük."

Meg tettem és rá 1 vagy 2 napra egyszer csak net nuku teloval együtt a modem meg villogott össze vissza és egyszer csak beállt és úgy néz ki azóta a ping problémák is megszűntek. Azért ez már valami :D
  • KranaZoli #20829
    Ha lenne okom panaszra meg is tenném. Ha máshol nem legalább itt. Én csak kb. fél éve vagyok UPC előfizető asszem. :) Előtte csak mobil net-jeim voltam. Szal, ahhoz képest a Start csomag is megváltás volt. Nem ez a 15/30-as csomag, fele annyi pénzért! Szerencsére nagyobb hibát nem tapasztaltam. Szakadások, és hasonlóak soha. Olyan volt, hogy zéró szinten nem volt. Felhívtam UPC üszi-t és mondták, hogy a környékünkön van probléma. De akkor masszívan nem volt net, pár óra hosszat. Ennyi a max. De ez nem okoz fejfájást.

btw: Hó végén jár le a hűségem a mobilnet-en, s ha a szla-t is ki tudom fizetni, akkor utána rögtön mondom is fel.
  • sznorbi2
    Azért kérdeztem mert nem biztos, hogy a modem akar meghaladozni.
    Nekem olyan 3 éver volt hasonló gondom, csak nekem időnként órákra eltűnt a teljes netkapcsolat. Ekkor nekem is modemre gyanakodott a júpiszi, de amikor kiérkezett a modemszolga, akkor derült ki, hogy a környéken levő erősítő van erősen pusztuló félben. Ezt másnap reggel ki is cserélték annak rendje és módja szerint és azóta semmi ilyen jellegű gond nem fordult elő( szakadás vagy nincs on-line, stb.)
    Tehát nekem 11 év alatt ennyi volt a gondom velük, szerencsére.

KranaZoli:

Úgy látom neked is teljesen rendben van szinte mindig a neted. Akkor te sem panaszkodhatsz, ugye?
  • KranaZoli #20827

Össze-vissza kókányolt notimról. :D

Switch mögött a gép; noti. Seven x86 ill. McAfee dettó. De ezen már volt minden xar uinstall után meg pucoló progik, de már keggyetlen genyó a rendszer.
  • precision
    itt 6 éve lakunk, azóta van úpécénk
  • sznorbi2

Ebben a pillanatban ilyenre sikerült a speedtest!
  • sznorbi2
    Mióta használod a júpici netjét?
    Mióta van a környéken(ahol laksz) elérhető internet szolgáltatás(júpici)?

KranaZoli:
    Hát neked még mindig jobbak a pingek, de most már átvariáltam a védelmi programokat és a Comodo-val is 18-20-as ping értéket hoz. Tehát úgy néz ki, hogy sikerült úgy belőni a védelmet, hogy megfelelő legyen a ping!
  • bertino
    minden "szerintetek ?" jellegu kerdes igy vegzodik.

akarmit is tippelhetunk, esely van ra, hogy eltalaljuk a millio lehetseges hibabol, hogy epp melyik van nalad, de biztositek nincs.
  • precision
    hm, hogy erre nem gondoltam...
  • bertino
    meg az is lehet.

meg az is, hogy nem.
  • precision
    egy nap legalább 10x megy el a net kb 10 másodpercre
    roppant bosszantó

szerintetek a modem kezdi megadni magát?
  • KranaZoli #20819

Új Avast Free problémákat okozott pár alkalmazás futtatásakor, így visszatettem a már bevált McAfee VirusScan Enterprise 8.7i + Patch4 vírusnyalogatót + a Seven tűzfala.

Szerintem Nálad a 3rd Party tűzfal gányolhatja szét a ping-et. Ha Seven-t használsz, akkor tök felesleges külön tűzfal alkalmazás. Ha nem Seven-t, akkor ideje váltani. ;)
  • Desiderata #20818
    5x újraindítottam a modemet és routert de mindig ugyanazt az IP-t kapom! Ez most miért van? Régebben változott rendesen.
    rapidshare-ról szeretnék tölteni, azért kellene új IP
  • Alexease
    Mert itt nincs semmi (Budapest, VII. ker., Varosliget). Csak T-Home DSL (abbol is az alapok, max 15/1), es UPC.
    DigiNet szerintem csak olyan helyeken van, ahol mennyisegileg megeri (panelhazak, lakotelepek). Itt a lepusztult belvarosi berhazakban nem eri meg.
  • Alexease
    Igazabol nem ujrakotes, hanem husegido hosszabbitas, es ilyenkor valthatok csomagpot is, ha akarrok, de ha maradok ugyanannal, akkoris az aktualis, olcsobb arral kotik meg. De ez T-Home, az UPC-nel nem tudom hogy van, olyanom se'se volt;)
  • bertino
    ha rendelsz uj telefonvonalat, akkor mukodik.
  • bakvarnyu
    Miért nem diginet -et húzatsz be , Pesten gondolom van mindenhol.
    Vidéken nem rossz ez a UPC se ha leszámítom a szakadásokat.Mondjuk olyankor már rutinszerűen áramtalanítom a modemet szinte oda se nézek
  • bakvarnyu
    Tuti mukodik ez az ujrakotes? Regebben azt mondtak ha 3 honapig nem hasznalod akkor lehet csak ujrakotni, addig meg mit csinaljak.
  • Alexease
    Valoszinuleg, mindenhol romlott/rolmik az utobbi idoben, mert egyre nagyobb a terheles.

Ugy nez ki, kenytelen leszek UPC-zni, mert a mostani egyre rosszabb:/ A hivatalos megoldasuk, hogy csokkentessem harmadara a net-em sebesseget (5Mbps), igy talan nem fog olyan drasztikusan leesni a sebesseg.
  • Alexease
    Minden szolgaltatonal, minden evben, erdemes ujrakotni a szerzodest, meghosszabbitani a husegidot.
    Legalabbis eddig, a MATA/Axelero/T-Online/T-Home-nal mindig igy csinaltam:) Evente csokkennek az arak, uj akciok vannak, amelyek -legalabbis a jelenlegi szolgaltatomnal - nem jelentik egyertelmuen azt, hogy a regi elofizeteseket is csokentsek;)
    Az ujrakotes, a husegido hosszabbitas ingyenes (legalabbis itt), igy az utobbi 3-4 evben, ketszeresere nott a sebessegem es harmadara csokkent az elofizetesem;) De ha nem kotottem volna ujra evente, akkor annyit fizetnek mint 3-4 eve:)
  • bakvarnyu
    Íme egy ellenvélemény: nálam a ping 5 éve tökéletes , viszont az utóbbi 1 évben naponta többször is megszakad a net, ilyenkor csak modem restart segit :(

Nekem az lenne a kerdesem normalis az hogy mi 12 ezret fizetunk, digital gold TV, fiber 15mega net es , telefon bronz csomagert???
    Most az UPC oldalon 7 ezerert hirdetnek csomagot ami ettol tobbet tud :(
    Ezek szerint atbasznak?
  • Gery85
    Nekem ilyen szokott lenni

Speedtesten még sose láttam 10mbit upot nálam, de ftp müxik.
  • roflkopter
    csa

nekem sok-sok éve van upc, most fp 120/10, elmondom neked.
    sebességgel nincs semmi gond, szakadás évente párszor totál, ip csere ha kell egyszerű, mac címet változtatod és szevasz.
    pingek meg attól függ, 2-3 éve jók voltak, manapság kevésbé. ha van vmi konkrétum amire kell jó ping akkor kérj tracerouteot upc felhasználótól, van ahová jó a routing van ahová gyenge... másik tényező pedig ha az adott helyen telített a fejállomás vagy aminek hívják, gyk. ha az adott upstream csatorna amin vagy telített akkor csúnya ping ingadozásod lesz, és értelemszerűen gyengébb felfelé sávszél.
    ezt egy modem-újraindítással lehet kiküszöbölni, ha előfordul, ilyenkor átrak másik csatornába, ami kevésbé telített. így gyk. szeparálod a gamelők meg töltögetni vágyók táborát. :D

ja, amúgy 11ker, az általad említett részről nem tudok nyilatkozni.
    dióhéjban ennyi: ha pingérzékeny cuccal akarsz nyomulni akkor nézz utána routingnak mielőtt aláírod a szerződést, meg hogy mennyire telített az upload ahol laksz. ezt leszámítva no problem :)

• sznorbi2
    Sebességben nézd meg gduck eredményét, bár azért ezek csak tájékoztató adatok amiket mi a speedtest-en elvégzünk. A sebességtartása nagyon sok tényezőtől függ, így arra nem igazán lehet egyértelmű választ adni.
    A mennyit szolgáltatnak kérdésedet nem értem, hogy mit mennyit szolgáltatnak?
    Szakadás nem igazán jellemző(ellentétben a Digi nettel jó néhány helyen), mert állandó on-line kapcsolata van. Ip cserét kézileg is nagyon könnyen tudsz, de kb. havonta akár többször is változik az ip cím. Ha visszaolvasol egy picurkát akkor látod, hogy nekem nagyon magas volt a ping de úgy látszik, hogy meg lehet oldani, a megfelelő ping értéket is, de ez a biztonsági programok válogatják.
    A városligeti tapasztalatról nem tudok nyilatkozni mert bunkó vadkeleti vagyok!

Gduck #20805:
    Én is kikapcsoltam mindenféle védelmet és mégsem akart javulni a ping, de amikor tiszta lett a win. akkor már azonnal hozta a megfelelő értékeket. Mihelyt tettem fel a védelmi programokat egymás után, úgy kezdett el nőni a ping. Ezek szerint a védelem úgy beeszi magát, hogy még kikapcsolva is tudja befolyásolni a netet. Saját tapaszalatatom alapján írom.
  • Alexease
    Mivel a jelenlegi szolgaltatom egyre szarabb es megbizhatatlanabb (tizenevig tokeletes volt, de a sok IP-tv miatt ugy nez ki, a mernokuk szerint is, egyre rosszabb), gondolkodom az UPC-n.

Eddig eleg sok panaszt hallottam rola, de mar reg foglalkoztam a temaval, es szemelyes tapasztalatom is csak 1 van (a cegnel, ahol FP120/10 van, mukodik, megbizhato, de bitre pontosan csak a garantaltat szolgaltatjak:P).

Vagyis a FP120/10 erdekelne, atlagosan mennyire megbizhato a sebessegtartas, mennyit szolgaltatnak, mennyi a szakadas, IP-csere, milyenek a ping-ek?

Sot, ha lenne valaki, akinek Budapesten, a Varosliget es az Erzsebet korut kozotti reszrol lenne tapasztalata, az lenne a legjobb;)

Koszi!
  • gduck
    Kikapcsolt tűzfallal is ennyi
  • sznorbi2
    Ez már szép eredmény a sebességre értve de a pinget neked is fogja valamennyire a jó kis McAfee tűzfala, bár az önálló tűzfalak sokkal erősebben fogják a netet a komolyabb szűrés miatt. Láttam ismerősnek a 120/10 neten mért speedtest-es eredménynél 1-3 közötti ping értéket, szinte mindig ilyen volt neki(bár ez még tavaly nyár elején volt), csak nem tudom, hogy milyen volt a védelem ami ennyire nem fogta a netkapcsolatát. Szerintem neked is normál esetben 3 ms lenne a pinged, bár ez a 18 ms sem rossz.
  • gduck
    Nálam általában ilyen (amúgy nálam McAfee Antivírus Plus a tűzfal):

• sznorbi2
    Ezzel a magas ping értékkel én is elégedetlen voltam, de mégis a védelmi programok nagy hányadai a ludasok a ping értékeknél, mert nálam is látszik, hogy én is tudom a megfelelő értékeket produkálni.
    Lehet, hogy mégsem a júpíszi a hibás, hanem a 2011-es védelmi programok?
    Ezek okozhatják a magas ping értéket!
  • KranaZoli #20801
    Kicsi a világ.
  • Fabio Capello
    b+. :D szintén zenész. :D
  • KranaZoli #20799
    Ha Seven-t használsz Én tuti nem tennék fel 3rd party alkalmazást.
  • KranaZoli #20798
    Dob utca. Körúttól a Városliget felé eső oldalán. Nem messze a Helló Bár-tól.
  • sznorbi2
    Végre sikerült a megfelelő ping értéket produkálnom!

Ez már jó érték. Úgy látszik, hogy a tűzfal(Comodo) a bűnös.
    Köszi az eddigi segítségedet.
    A vírusnyalogató témában meg nem én kóstoltam be másnak, hanem engem kóstoltak, ezért írtam róla, de úgy látom még mindig kajás kedvében vannak bizonyos emberkék. Téma lezárva. Ügy megoldva.
  • Fabio Capello
    szomszééééd :D Merrefelé laksz a hétkerben? :D
  • vg
    Egészen biztosan így van.
  • BIZ0906
    Kicsit magába nézhetne az UPC ping terén mert egy rakás fos amit az ünnepek alatt és azóta művelnek vicces lenne, hogy eddig hányan panaszkodnak itt és a prohardveren annak a gépe lenne gázos kicsit túlzás :S
  • KranaZoli #20793
    Azt, hogy melyik a jobb, legjobb, legeslegjobb vírusnyalogató szerintem hagyjuk ebben a topic-ban. De nyilván nem fogod azt használni, amelyik talán a legjobb viszont mellette 200-as ping-ed lesz. ?!

Ezt legkönnyebben winreinstall-al tudod kideríteni, hogy szűz rendszeren milyen a ping-ed.

Soha nem nézegettem a Speedtest távolság adatait.

Itt... van a UPC sebesség mérője. Az is ír ki ping-et. Nekem ott is 12-es a ping-em.
  • gduck
    Bocsi elnéztem, azt hittem hogy bertino hozzászólására válaszoltál (Ő linkelt ADSL tesztet)
  • sznorbi2
    Hát ez érdekes, mert Comodo-t használok és azzal ilyen nagy a ping értékem.
    Már ha a védelemnél járunk akkor tudod, hogy a júpiszi is az F-Secure termékeit használja. Ja, és jelenleg(2010 évre vetítve összesítve) az Avira és az F-Secure a legjobban teljesítő biztonsági program. Nézz légyszíves utána itt-ott.

Gduck:
    Bocsika de mi az ADSL? A UPC-nek van ADSL-je? Ezt nem tudtam.

KranaZoli:
    Hamarosan megpróbálkozom a win7 reinstall-al és talán meglátom a turpisságot. Vagy nem.Nekem is csak kábelmodem megy és semmi nincs beiktatva(router) Bp. VII. ker? Miskolc olyan közel van, hogy kb. 50 mérföld, csupa újdonságokat látok itt.