UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Klemice
nem korlátoznak be?

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

Gery85
Nem elég?
Amúgy meg nem nézik,bent a munkahelyemen terrákat forgalmazunk és még sose volt belõle semmi.

bertino
minek emelnék, ha amugyis dísznek van ?

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Klemice
mikor emelik a 3 havi 900 giga korlátot?

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

KranaZoli
Ühüm. Értem. Most tettem fel az Avira Premium Security Suite-ot. Ha a különféle pajzsok engedélyezve vannak, akkor mér ilyen eredményeket. Ha kikapcsolom, akkor 30Mb körül. <#nemtudom>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Nem rossz, nem rossz.

Nem lesz ez kicsit sok?! <#idiota>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

robotnyk
fix gigabites, és ugyanezzel a kábellel volt elõször zölden villogó, zölden-narancs villogó, majd megint zölden villogó :D
Jó tudni, hogy én a 120-as nettem 10/100MBit-en használtam eddig. Fel se tûnt. <#wave> Viszont nekem nem világít, hanem mint a bolond villog a LINK LED. Néha jobban, néha kevésbé, de simán világítani soha nem láttam. Még ha a xboxra van rákötve, akkor se.
gduck
Közeledik a választás és harcol a két párt <#idiota>

Persze lehet hogy ez jobban tetszik:
"Mivel a FiberPower 120 szolgáltatáshoz 100Mbit fölé kell menni, ezért különbséget tesz a modem LINK LED-je a 10/100MBit és a 1GBit sebesség között. A 10/100MBit-es sebesség esetén narancssárgán világit, 1000MBit vagy 1GBit-es sebesség esetén zölden világit a LINK LED."

Sztem a kébeleddel van valami gond vagy a hálókártyád nem egyezik meg a modemmel a sebességen.
1. cserélj kábelt
2. állítsad be fix 1Gbit/s értékre a hálókártya sebességét!<#wave>
+1 jah meg amikor ki van kapcsolva a gép (nincs áramtalanítva), akkor is aktív a hálókártya a PC alaplapján. De ilyenkor narancssárga színt fogsz látni ;) Szal ha csak kikapcsolt állapotban változik meg, akkor nincs semmi probléma!
UI: a Motorola modem meg narancs/kék színt használ. Egy hasznos oldal <#wink>

PC || MS 360-as és XOX doboz || XBOXLive: gduckHUN

attiGT
nekem ma elso inditaskor csinalt olyat, hogy DS US zolden villogott, bejott a net, aztan elment, majd mikor mar csak zolden vilagitott akkor megjott ujra a net. erdekes

robotnyk
érdekes, nekem egy jó ideje csillagászati pingeket dob a speedtest :C

viszont érdekes dolog történt. mikor az FP60ra váltás miatt hozták a cisco modemet, bekötötték, a link led zölden villogott. aztán pár nappal késõbb már narancs és zöld színnel felváltva. késõbb erre járt a srác aki csinálta rákérdeztem, de nem látott a modem diag oldalon semmi rossz értéket, nem tudta miért van. aztán épp most vettem észre, hogy már megint csak zölden villog a led. the fuck?
Lehetetlen pár napos csúszás miatt az a szankció,valószínû a karbantartás. Ugyanis köztudottan a upc elõre számláz,ha megnézitek a csekket. Nekem a fizetési határidõ ebben a hónapban 2010.09.24,de mikor megfordítom a számlát, érdekes módon a számlázott idõszak 2010.09.11-2010.10.10-ig szerepel rajta. Tehát 16-nappal hamarabb be kell fizetnem azt,amit még meg se kaptam. És mindenkinél így van. Ezért lehetetlen,hogy visszavegyék a sebességet,és korlátozzák a hívásokat.
A következõ hozzászóló késedelmi kamata se jogos,ha a számlázott idõszakom belül befizeti a csekket.
Persze ha még annál is késõbb,akkor már jogosan számolják fel.

gduck
Igen aktuálisak. A start is ott van a UPC oldalon, csak jelenleg a többit reklámozzák. Holnapig van egy elég jó akció (bárki megkapja a társasházi árakat)

bakvarnyu
Ezek a fenti adatok még aktuálisak? A UPC oldalon a legkisebb a Fiber power 15.

Hali. Ezt hogy érted ezt a pár napot mert ez így nekem új. 9 éve minden hó 10-én fizetek, tehát az elõzõ havi huszonvalahányadiki számlát, soha semmilyen gond nem volt ebbõl. +53ft késedelmi pótlék ami jogos azonkívül semmi. Nem a XIIIker-ben laksz? mert délelött órákig karbantartás volt ugyanezekkel a tünetekkel. Üdv!
Gubberx
És még szépen fizeted is majd a visszakapcsolási díjat a kövi számlával asszem ilyen 2000 Ft körüli összeg lesz.

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

DjDano
Egyszerûen felháborító amit az UPC mûvel pár nappal elcsúsztam a telefon és internetszámla befizetésével és korlátozták a kimenõ hívásaimat + az internetet annyira belassították, hogy az 5 kbyte/s se éri a el a sebesség... Percekig tölti az oldalt. Még egy retkes e-mailt se tudtak küldeni, hogy ezt és ezt a szankciót alkalmaztuk. Sokat dicsértem õket, de õk is egy szarrágó banda

Nekem is 120-as nettem van, havi 6e pénzt megér, de a büdös életben nem használom ki. Parasztvakítás.
somdav95
jahát nyíregyen elég jó viszonylag a szolgáltatás, nem úgy mint ( ahogy itt is írják ) pest egyes részein, melyik részen laksz?

Tatyla
milyen jó ha nem terhelt a rendszer :P

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Fabio Capello
gigabites kell már hozzá sztem

drater
Még annyi kérdésem lenne hogy milyen routert ajánlotok ilyen nethez?
most van 1 10/100-as tp link routerem gondolom az karcsú hozzá.

gduck
Ha az akciós árat szeretnéd fizetni (6000Ft, szerdáig van akció, CSAK ONLINE MEGRENDELÉS), akkor 2011. október 31-ig kell aláírni a hûséget.
Ha viszont megfelel a 16000Ft-os havidíj is, akkor nem kell hûségnyilatkozat!

UI: modemet természetesen másikat kapsz

drater
Sziasztok. fiber 30 as netem van és váltanék 120-asra. Megtudjátok nekem mondani hogy kell e hûségnyilatkozatot aláírni vagy csak jönnek és cserélik a modemet és mást fizetek. a mostani nincs lekötve tehát bármikor felmondható. elõre is köszi a válaszokat.

GaBenc
A mostani alaplapi hálókártyák 90% 1000. Azért nem azt írtam.

Van 1000 server, miért pont itt kell játszani?

somdav95
ha jó helyen laksz(kerteskörnyéken) akkor hozni fogja talán még a 100-120at is, társasházaknál nem,én pl fb30al feltölteni társasházba sosetudtam normálisan,most kertesnél stabilan megy minden hogy nincs úgy leterhelve az egész

Neked pedig 1000-res hálókártya.
GaBenc
Stabilan hozza a 70-75/9-10. Egyszer láttam hogy hozta a 100/10. De ennyi. Ez Újpesten van.
Viszont kell neki a gigás router.

Van 1000 server, miért pont itt kell játszani?

popzu
vki mond nekem véleményt errõl a fiberpower120ról?

Skynet85
Teljesen normális van bene egy vinyó mi oylkor olykor hallat magáról egyébként sem egy csendes cucc rádásúl ha épp kap egy rastartot vagy egy updatet közpotól akkor még fel is bõg :D estére ki van húzva :D

attiGT
Tudom, valamilyen részt offtopic, de megkérdezném itt:
az új 60as nettel bekötötték a media boxot is amivel vissza lehet tekerni, felvenni, megallitani, stb. az adasokat. Namost meg nem volt idom ra beallitani, de egy dolog feltunt, búg mint az isten nyila. Ez valamilyen hiba, kéne jelenteni, vagy mit kezdjek ezzel, mert szerintem ez nem normális.

Dj Faustus
Milyen kimenetet ad a tracert, vagy a WinMTR?

Ha már a szolgáltató hálózatán jelentkezik a magas ping, akkor hívd fel õket, hogy nézzenek utána. Ha a szolgáltató hálózatán kívül, akkor nem sokat tehetsz - terheltek a szolgáltató hálózatán kívüli vonalak (ezért mondtam, hogy milyen útvonalon megy át a csomag - lehet hogy a T-Home hálózatáról más útvonalon megy el a csomag, mint a UPC-étõl, így mások a késleltetési értékek).

Esetleg nincs véletlenül routered? Nem használsz netalántán P2P/fájlmegosztó programokat (Torrent, DC++, eMule)? Nem fut még más netet használó alkalmazás? Valamilyen tûzfal vagy vírusirtó nem blokkol?

Dj Faustus
"Sajnos, az, hogy 12V tápja van, nem jelenti azt, hogy max 12V vesz fel... "
Itt van elõttem egy 12 V-ról mûködõ AP (Edimax 7206APg - az adatlapja szerint 12V 400 mA-rõl hajtható). Ennek egy 12 V-os tápegysége (DVE DV-1250UP, 12 V, 500 mA) van. Ez terheletlenül 14 V-ot ad le, az eszközre csatolva 13 V mérhetõ. Nem sokkal tér el a névlegestõl.

Ráadásul áramfelvételben kevesebbet vesz fel a tápegységben megadott maximumtól - a tápegységeket jó esetben túl szokták méretezni.

Köszi. És hogyan tudom orvosolni a problémát?

Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!

KranaZoli
Köszönöm!!!

vg

Meg sem fordult a fejemben, hogy ezeknek az eszközöknek akár csak ilyen fogyasztása is van. :O
:)

Sokat mondjuk úgysem tudunk elleni tenni, mert használni kell. Magam részérõl Én ahogyan írtam annyit teszek, hogy este; napközben amikor nem vagyok otthon 1xerûen kihúzom 220-ból aztán csókolom. De most valóban vennem kell egy kapcsolható hosszabbítót. <#alien>

Sajnos, az, hogy 12V tápja van, nem jelenti azt, hogy max 12V vesz fel...
Dj Faustus
Vagy ha jobban szereted a grafikus programokat, van a WinMTR nevû progi.

Dj Faustus
"sõt megnézettem egy t-onlineos és egy diginetessel is és nekik most is 90 ms körüli."
Használj traceroute-tot (Windows alatt tracert néven van), azzal kiderítheted milyen útvonalon megy el a csomag és hol "lassul" be.
tracert 208.43.118.51

Elvileg sajna nem. De TV tunerrel kártyával rögziteni lehet gépre.

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Desiderata
UPC kábeltévé beltéri egységérõl valahogy le lehet szedni számítógépre a felvett tévéadást?
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Az egyik MMORPG-nél eddig semmi gondom nem volt a kiszolgálóval, de 2 napja ugyanaz a host 300 ms ping értéket produkál(a régi 90ms helyett) és így játszhatatlan az egész. Pedig a host IP címe nem változott, sõt megnézettem egy t-onlineos és egy diginetessel is és nekik most is 90 ms körüli.
Mi lehet a gond az UPC-vel? Van rá valami megoldás?
Ez amúgy az IP: 208.43.118.51

Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!

Dj Faustus
"Name: EPC2203
Azt honnan lehet tudni, hogy ez mennyi W-ot eszik amikor megy és ha nem forgalmaz adatot?!"

Azt, hogy különbözõ helyzetekben mennyit vesz fel, azt méréssel lehet meghatározni, de az adatlapjából következtetve, a hozzá adott 12V-os 1 A-s tápegység miatt maximum 12 W-tot vesz fel (általában ezek az eszközök nem vesznek fel 20-25 W-nál többet).
Akár egy akkumulátorról is meg lehetne hajtani, azt meg napelemrõl lehet tölteni. ;)

"Scientific Atlanta, de van az aljára CICSO is írva."
A Scientific Atlanta a Cisco egyik leányvállalata - akár csak a Linksys.

Akkor vegyél egy kibe kapcsolható hosszabbítót, és nyomd ki ha már nem kell. Tescóban pár 100 forint.
KranaZoli
Érdekes HSZ-ek. :)

Nekem ilyen modem-em van:

Name: EPC2203
Modem Serial Number: 225496436

Scientific Atlanta, de van az aljára CICSO is írva. Azt honnan lehet tudni, hogy ez mennyi W-ot eszik amikor megy és ha nem forgalmaz adatot?!

Notice: Én mindig vagy kikapcsolom (mert hátul van rajta kis billenõs kapcsoló), vagy 1xerûen kihúzom a 220-ból estére, ill. még van utána egy passzív Switch is, azt is kihúzom. Már rég akarok szerezni legalább egy 3as kapcsolhatós hosszabbítót, de mindig elfeledkezem róla. <#alien>

attiGT
igen Cisco EPC3212 típusú. egy francos gomb nincsen rajta..

Fiber power 15, Fiber power 30, Fiber power 60, Fiber Power 120, 15 Mbit/s, 30 Mbit/s, 60 Mbit/s, 120 Mbit/s. Ez mind szép. De mikor lesz olyan csomagjuk, ami akár 2 Mbit/s mellett garantálja nekem azt, hogy 20 perc alatt nem fog 8-szor megszakadni a szolgáltatás? Az utóbbi topiclátogatásom óta meglepõen stabil volt az egész, naponta csak 1-2-szer ment el a net (igen, ennek már örülni kell), tegnaptól viszont megint borzadály... Nem, nem router, több ismerõsöm van ugyanígy ezzel, errefelé meg a UPC egyszerûen sz*rik az egészre. Nincs mit tenni, jön a Digi.
Balumann
Azért az tényleg elég vicces akkor, hogy TV-nél odafigyelnek pl. arra, hogy készenléten 1W alatt legyen a fogyasztás, a modem meg a settopbox meg fogyaszt vagy 60-70 W -ot olyankor is, amikor gyak. használaton kívül vannak. A netmodemre tényleg tehetnének valami kapcsolót, hogy ha nem akarom akkor ne világítsanak a ledek (de be lehessen azért kapcsolni, mert ha valami baj van a nettel, azon azért látszik valamennyire, hogy merre fele van a hiba).
A HD -s (Cisco -s) settopboxal meg annyira a tököm kivan, valamikor bekapcsolom és rossz képjelet küld (vmikor csak 720p-sre rakja mikor be van állítva az automatikus felismerés - ugyanis a 720p-t én nem tudom 4:3 -asra rakni, de valamikor azt írja a tv hogy nem lehet megjeleníteni a videómódot, vagy egyszerûen csak nincs jel, aztán távirányítóval megpróbálom készenlétretenni és visszakapcsolni, akkor visszakapcsolásnál nem reagál...), mindenesetre hátul van egy kapcsolója (szerncsére!), ami csodákat mûvel, bekapcsolás után jó volt eddig mindig legalábbis... De akkor meg jön az, hogy próbálok elaludni (a box kikapcsolva, mármint hogy az idõt mutassa), aztán fogja magát és újraindul (elkezd erõs sárgán világítani), majd betölteni jó hangosan.
Na mind1, borzasztó idegesítõ az egész.

Nem árt neki, de bekapcsolva zabál vagy 20-25w áramot simán, nem biztos, hogy megéri... szar setupbox is zabálja az áramot(kétszer ennyit), akkor is ha csak a kurva órát mutatja. amúgy cisco modem? miért ne lehetne kikapcsolni?
passatgt
nem árt neki, de fekete szigszalag csodákat mûvel:)

attiGT
hali, tegnap bekotottek az uj modemet, a fiber power 60hoz. ez ilyen lapos, fekvõ modem, és ég folyton mind a 4-5 led. ezt nem lehet kikapcsolni mint a regi motorolat, vagy nem art neki ha folyton eg?