22959
-
#21070 Egy fecske nem csinál nyarat.
-
#21069 Én használom a pop3-at
Amúgy a webes levelezőben is ott vannak a levelek (IMAP felvetésedre). Tehát szinte tökmind1 IMAP vagy UPC WEB (levéltárolás szempontjából a szerveren). -
#21068 Azt Én is tudom, de azért kicsivel több.
Ellenben míg POP3-al a többség fetch-el leszedné a leveleket (ha csak mást be nem állít a kliens-ben); addig IMAP-nál illik eltárolni a leveleket. Igazi IMAP szolgáltatásnál backup-olni a leveleket; (inbox; outbox; stb..) stb...
Ez ha sokan használnák az IMAP-ot 0.) + tárhely a többi pontot nem említem. Nem véletlen, hogy nem foglalkoznak IMAP-al.
Notice:
Ki használ UPC-s mail szerver-t?! SMTP-n kívül?! -
#21067 "nem vesződnek az IMAP-al."
1 perc kb. a bekonfigurálása szerver oldalon -
#21066 Igen, csak Én gondolom így! De kétlem, hogy UPC-s felhasználókat nézve többen használnak UPC-s mailbox-ot; mint egyéb alternatív mailbox-ot. De gondolom mivel nincs IMAP; csak POP3 talán ezért nem vesződnek az IMAP-al. -
#21065 Ezt ugye csak Te gondolod így(ráadásul rosszul)? Mert hogy számokat nem tudsz, az tuti! -
#21064 Pl. azért mert nagyon kevesen használnak UPC-s POP3-at is. Én is csak max. SMTP; de inkább webmail. A többség úgyis GMAIL; vagy egyéb mailbox-ot használ. Nekem eszembe sem jutott, hogy lehetne UPC-s a mail címem. :) -
#21063 Nekem a pop.chello.hu van használatban és a 3-as nélkül működik, ha beírom a 3-as számot akkor már nem is működik. Viszont a chello-s e-mail beállítással használom mert a upcmail-el már nem megy a chello-s bejövő szerver és ez fordítva is igaz. -
#21062 Sorry valóban felcseréltem a két protokollt.
Akkor így lesz a helyes pop3 cím:
pop.chello.hu vagy a pop.upcmail.hu és a [/b]port száma[/b] pedig a 110. a 3-as számot nem használják a pop után, ugyanúgy mint a gmail sem! -
#21061 pffff, ilyet lehet? miért nincs
norbi:
az smtp a kimenő kiszolgáló
imap/pop3 a bejövő -
#21060 A Upc-nek smtp-je van és nem imap.
smtp.chello.hu vagy smtp.upcmail.hu a port száma pedig [b]25[/]. -
#21059 Wikipédia szerint nincs LINK.
Én eddig még csak a pop3.upcmail.hu címmel találkoztam. Ha ez nem válaszol neked a 143-as porton, akkor sztem nincs IMAP. -
#21058 tudom mi az imap
a beállításai érdekelnének -
#21057 Gondolom levelezés -
#21056 UPC-nél mi az IMAP?
imap.upcmail.hu? és a port 143?
mert nem igazán akar működni -
#21055 Akkó Nekem jók. :) -
#21054 receive power level: -10dBmV és +14dBmV között jó
transmit power level: +50dBmV alatt jó -
#21053 Nekem nem cisco, hanem WebSTAR van, receive power level most -1,1 , délelőtt is ránéztem, akkor -1 és 1 között volt, transmit power level 41. Egyébként amíg működik tökéletes a net, csak aztán gondol egyet többnyire letöltés közben, és megszűnik. Nagyon ritkán csinál olyat is, hogy újraindul, régebben ez nagyon nem zavart, mert újraindult, 10 mp -ig kibírtam többnyire net nélkül, de most újra kell kérni az ip címet utána. (routeren, ha azt kiveszem akkor Windowsban).
Minden jel arra utal szerintem, hogy a modemben, vagy kifele vlahol van a hiba, úgyhogy majd én is telefonálok. -
#21052 Nekem a DOWNSTREAM-nél a power level az 4dB és nem -1 és 1 közt van. A net hibátlan.
Balumann:
Igen az alapértelmezett belső ip címe az és nem a beépített ip amit írtam. -
KuNgZi #21051 én is a hibás jelre gyanakodtam, de akkor igazom volt. :D -
#21050 cisco, amúgy már bejelentettük, mert sikeresen lehalt úgy is, hogy közvetlen gépre volt csak rákötve és nem ment torrent...faszikám vmi olyasmit mondott, hogy nincs minden rendben a jellel, szal pénteken mennek és megnézik (és sopronban lakom és csak 2 hetente megyek szhelyre, apósom meg egész héten melózik pesten..anyós meg nem ért a géphez, szóval ha hamarabb is menne ki a szerelő, letesztelni nem tudná..) -
KuNgZi #21049 milyen modemet kapott? cisco? ha igen
itt nézzétek meg: http://192.168.100.1/
DOWNSTREAM
power level: -1 és 1 környékén; Signal to Noise Ratio: 40 környékén(45 körüli érték már nem jó, jelentsd be)
UPSTREAM
power level: 50 körüli érték a normális, ha vmi nem jó, akkor jelentsd be (ha 52 fölé megy, akkor nem jó, jelentsd be) -
#21048 Tényleg TP-Linket használok,de a beépített IP címet nem teljesen értem :|
A router alapméretezett IP címe (belülről) a 192.168.1.1 , DHCP -vel 192.168.1.100 - 254 -ig oszt címeket (alapbeállítással működik). Az IP címet elvileg sem a routernek, sem a gépnek nem kellene megjegyeznie, DHCP szervertől keresztül kell lekérnie tudtommal. Nem lenne gond, egyébként ha utána korrigálná az IP címet, de nem teszi, újraindítottam, elmentem fürdeni is addig, és ugyan az maradt az ip cím.
A probléma csak fél éve van kb., a előtte majdnem 5 évig semmi gond nem volt vele.
De ha nem használja a másik gépet valaki, akkor kipróbálom linux alatt is, mert az még nem jutott eszembe. -
#21047 csak ha így nem szakad, akkor mi lehet a gond ? hogy após 3 éves smc-je nem bírja, még talán hihetően hangzik, de az enyémtől elvárnám, hogy bírja (mi a csudáért lenne n-es wlanja, ha nem bírja a tempót..) -
#21046 "most még azt az egyet próbáljuk, hogy direktbe kötöttük be az egyik gépet, router nélkül..."
Ezzel kellett volna kezdeni. :) -
#21045 XP-je van asztalin, win7 notebookon... a program fel van téve, felpakolta a upc-s csávó... de nem belassul, egyszerűen megszakad és csókolom...tegnap este próbálgattuk, a végén úgy is megszakadt, hogy csak az én noteszem ment win7-tel, és nem is torrenteztem... a upc a routerre fogja a dolgot, de mint írtam, azt cseréltük, és így is szakad, szvsz ők bacarintottak el valamit...most még azt az egyet próbáljuk, hogy direktbe kötöttük be az egyik gépet, router nélkül... -
#21044 192.168.1.10 -es ip cím a Tp-Link routerek beépített ip-je! De egyébként a legtöbb routernek 192.168.1-el kezdődik az ip-je amivel a beállítások menübe lehet belépni.
Amikor feláll a hálózat akkor pedig már látod az eredeti júpiszis ip címedet. Egyébként a Tp-Link routerekre panaszkodnak a legtöbben.
Ha már ezt az ip-t látod akkor gondolom, hogy Tp-Link-et használsz. Ha meg lecsatlakoztatod a gépről attól még a Windows megjegyzi, hogy azon az ip-n keresztül csatlakozna a netre.
Shiwo:
Figyelik a torrentezést de ha normálisan van beállítva a torrentkliens akkor nem lassít le a letöltés, viszont Én is naponta több órát töltök és semmilyen szakadást nem tapasztalok.
Xp-t használ az após?
Mert az XP már nem tudja lekezelni a 60 vagy a 120Mbit-es net sebességét. Van egy program ami átállítja az XP beállításait, hogy megfelelően működjön ilyen nagy sebességgel is a letöltés.
Upc letöltési optimalizáló program
Ezt( a legalsó az oldalon) próbáltad már? -
#21043 Sajnos ezt nálam is eljátsza, korábban naponta maximum 1x történt, mostanában valamikor többször is, legfőképpen torrentezés közben, de múltkor már játék+teamspeak közben is. Egyetlenegy dolog utal a modem hibájára, hogy nem reagál az új ipcím kérésre sem ilyenkor - nálam sem.
Ráadásul nálam egy másik furcsa dolgot is produkál, amikor újraindítom (nem csak hiba esetén, hanem bármikor), WAN ip adressnek egy 192.168.1.10 -es ip címet ad, ugyanezt kipróbáltam router nélkül is, és akkor is (akkor ugye a gépnek magának lesz ez az ip címe a belső hálós ip cím helyett). És, ezt akkor osztja, amíg tölt be! Betöltés után újrakérem,már jó ip címet ad a modem.
Majd valamikor ügyfélszolgálat lesz belőle, de most az elmúlt pár napban nem volt baj vele, és most nem is igazán érek rá ezzel szarakodni. -
#21042 pár oldalt visszanéztem, azt látom, hogy titkosítás nélkül belassítják a dolgot...de itt konkrétan leállt az egész, semmi nem megy utána, még a sima weboldalak sem, s az sem elég, ha a routerben megpróbálok új ip-t kérni, csak az áramtalanítás.. -
#21041 a zárójelből lemaradt a "kapja" -
#21040 Hali !
Apósomnak eddig Fiber 15-öse volt, de most előfizetett a 60-asra (illetve most egy kis ideig 120-ast). Viszont mióta bekötötték, azóta egy csomószor megszakad a net, és csak a modem meg a router újraindítása segít. Mi okozhatja ezt ? A upc-sek a routerre fogták a dolgot, mondván, hogy régi és lassú, de most elhoztam a wrt160n-emet, amiről úgy tudom, hogy nem egy csiga fajta, de ezzel is meg-megszakad...okozhatja esetleg olyan, hogy a jupíszi figyeli a torrentezést, és az új modemmel jobban kiszúrják és ők szakítják meg ? vagy tapasztalt más hasonlót ? van rá valami megoldás ? -
KuNgZi #21039 itt teljesen rendben van minden, bár eténként 8-10 között megnő a ping, de inkább hétvégén és az is ritka -
#21038 A hét elején nekem is vacakolt a webmail(kb. évente 1-2X nézem a webmailt a többi időszakban klienst használok napi rendszerességgel), de nekem kliensen keresztül rendben működik!
Bertino:
Igen, engem megetetett és meg is kaptam(-om) azt a szolgáltatást amit leírtak és fizetek!
Úgy látszik, hogy Debrecenben ahonnan az egész kábeltv és internet mizéria indult az őskorban, ott szinte minden rendben van.
Ezt KuNgZi fórumtárs is megerősítheti! -
kalapos #21037 Sziasztok
A webmail csak nálam egy kalap fos?
Napok óta alig tudom elérni és tegnap óta szinte elérhetettlen.De csak a webmail a upc többi oldala illetve teljesen más oldalak tökéletesen működnek. -
#21036 te vagy azoknak a upc elofizetoknek az egyike, aki totalisan engedi megetetni magat holmi szamokkal a prospektusokon.
ebreszto. -
eLiXir #21035 Vmi gáz van a nettel. 13 ker
60 helyet 15 mbitet mutat a speedtest, és játékokban is játszhatatlan a magas ping miatt -
#21034 Ne izgulj, ez mostanában ez egy "bónusz szolgáltatás" Én már elviselem, nem idegeskedek rajta. Majd később sokadik próbálkozásra valszeg letölti -
#21033 mivel az UPC ügyfélszolgálat elérhetetlen,kérdezek itt:
valaki nem tudja miért nem tudom fogadni a mailjeim mindig időtúllépésre hivatkozik? -
#21032 Nekem 15/30 van. Ha lejár a hűség vagy marad a 15Mb-es csomag, vagy attól függ milyen akciója lesz a UPC-nek. -
#21031 Ja boccs, nem tudtam, hogy mindenkinek 120as nete van. Megyek elásom magam, hogy merek 30as netet használni.