22959
-
#21190 "Na itt kezdődött minden. Megállapították hogy maga az oszlophoz érkező jel egy rakat hulladék.
Na de vajon miért?"
Nem ezt mondtam eddig is? Megúsztad volna a hercehurcát , ha nem internetre panaszkodsz, hanem a kábeltvre ;) -
MrTwister #21189 Sose legyen rosszabb:
-
#21188 éjjel fél kettő fele volt egy tízperces leállás, lehet akkor történt a csoda. -
eLiXir #21187 Valami történt, mert már a YT is perfektül működik :) -
#21186 Én ugyan nem mentem be, nekem telefonon 3 hónap volt ezt elintézni a Fibernetnél :D Felmásztak, valami alumínium dobozban valami erősítő nyák 12db-el odébb erősített, kicserélték. :D -
#21185 Menj be te is, elég a saját bajommal foglakoznom :P -
eLiXir #21184 Megemlíthetnéd nekik holnap, hogy globálisan átellenőrizhetnék azokat a kötegeket, különösebben Budapesten ;) -
#21183 Nem vagyok egy nagydarab, sem egy izomagy, észérvekkel mentem be, úgy látszott megértették hogy nem poénból vagyok ott. -
eLiXir #21182 Nem azért kérdezem, nekem nem lett volna vér a pucámban bemenni az irodába, face to face magyarázni a lüke nyomiknak, ráadásképp beülni a verdájukba. :D elég nagy presztízsed lehet ha még haza is furikáztak :D -
#21181 Az észt nem magassággal és súllyal mérik. -
eLiXir #21180 Na ez már döfi. Szabad érdeklődnöm milyen magas vagy illetve hány kiló ? :D -
#21179 Naszóval UPC Magyarország, mi így szeretünk....hát a francokat.
Bementem Debrecenbe a helyi illetékesekhez, ott elmondtam az én kis gondom bajon, beküldtek egy szobába ahol megbeszéltem valami fejessel. /bár nem úgy nézett ki/
Kb a beszélgetés arról szólt hogy mi áll a szerzödésben. Én meg vittem magammal majdnem minden nap lefuttatott speedtest.net linkeket. Megmutattam nekik. Ekkor mondom hogy a szerződésbe Fiber Power 30 mellet az áll hogy 10mb-et biztosítanak "ÁLLANDÓAN" /kivéve ha az nem technikai ok miatt nem megy - tornádó, atomtámadás/
Mivel ők nem tartották magukat a szerződéshez, így jogilag nekem nem kell fizetnem az adott hónapért, először nem tetszett nekik, de 2 perc /bíróságra megy az ügy...stb. beszólás/ után, kiegyeztünk hogy nem kell fizetnem ezt a hónapot, és azonnal kiküldenek két "munkatársat akik ellenőzik a netemet.
Így is lett kocsival hoztak haza a melósok, megnézték, nem találtak a rendszerben semmi hibát.....
Felmásztattam őket az oszlopra, nézzék meg azt is, mert ha nincs belső hiba akkor csak külső lehet.
Na itt kezdődött minden. Megállapították hogy maga az oszlophoz érkező jel egy rakat hulladék.
Na de vajon miért?
Amelyik fent volt megnézte a kábeleket, erre mond egy ilyet hogy: Ráolvadt a kötegelő a vezetékre.
Magyarul annyi, hogy amivel összefogták a vezetékeket kábel, olyan szinten beleolvadt a fő vezetékbe, hogy szinte már jel nem érkezett oda. Az UPC nem gondol arra hogy az a szar kábel az év 365/366 napjában ott fog kint lógni a napon? Nem lehetett volna valami hőállóbb cuccal elintézni?.....
Ezután mit csinál a jómunkásember? Lemászik és a munkanaplót az orromba tartja. Kérdem én, hogy nem csinálja meg vagy mi? Hát nem, ő csak ellenőrizni jött, nem javítani..........hát meg a kis ....omat azt.
Erre felhív délután az UPC, hogy elhárul-e a probléma? Mondom nem mert nem történt semmiféle javítás. Erre a tipikus szövegek: vírus irtó nélkül, router nélkül, ész nélkül milyen a net. SZAR.
A telefon másik végén úgy hallottam hogy egy értelmesebb palival csevegek, szóval elbeszélgettem vele hogy akkor ezt így most hogy.
Holnap jön a "munkatárs" és elvileg a teljes vezetékrendszert kicseréli.
Szóval holnap kiderül hogy mi lesz, ha továbbra sem biztosítják a minimumot, találkozunk a bíróságon Tisztelt UPC.
-
atomkrumpli #21178 Szia
nekem is ugyan ez a net van, évek óta nem volt gondom vele sem pedig a szomszédoknak, ja szintén józsa-city -
#21177 Én nem emlékeztem ennyire tág értékek különbségére de ha te mondod akkor biztosan úgy van. Valószínűleg benéztem valamit.
Csak az a furcsa, hogy akinek gond van a nettel annak biztos, hogy jóval -1 dB alatt van az értéke és ebből is lehetett következtetni a problemre! -
#21176 Azzal nincs gond -10 és +14 között jó ;) A másik érték is jó! -
#21175 Már nagyon várom a fejleményeket.
Remélem megosztod velünk. -
#21174 Hát az ügyfélszolgálatnak meg a ....ját, kapcsoljuk ide, kapcsoljuk oda, kapcsoljuk amoda, egy órán keresztül kapcsolgattak , aztán meg elkezdi mondani a telefon másik végén a főokos, hogy iktassam ki a rendszerből a router-t, és akkor nézzem meg.....
Kb egy hete router nélkül tolom. Meg is mondtam neki a magamét...
Na majd holnap becammogok az upc-hez és személyesen teszem náluk a tiszeletemet. -
eLiXir #21173 Akkor azt hiszem kijelenthetem, hogy minden rendben van, csak a YT egy kalap szar. -
#21172 Nekem is a YT lassan töltődik be de az összes többi videómegosztó rendben van. -
#21171 Szerintem Hozzám is ilyen modem-et tettek:
Name EPC2203
Receive Power Level 7.0 dBmV
Transmit Power Level 48.0 dBmV
Vendor Scientific-Atlanta, Inc.
Nincs gondom, csak az általános YT betöltési probléma.
Bp. VII.ker. -
#21170 "Receive Power Level -4.6 dB"
-1 dB-nél jóval alatta már alacsony az érték! Itt már tényleg gond van az erősítővel.
Nekem az értéke +5 dB, a Transmit Power Level pedig 47 dBmV. -
Most ennél ilyet:
Name EPC2203
Modem Serial Number *********
Cable Modem MAC Address *********
Hardware Version 1.0
Software Version v202r1262-080915-sip
Receive Power Level -4.6 dBmV
Transmit Power Level 40.5 dBmV
Cable Modem Status Operational
Vendor Scientific-Atlanta, Inc.
Boot Revision 2.1.6lR7
Software Revision v202r1262-080915-sip -
#21168 Name WebSTAR EPX2203
Modem Serial Number *********
Cable Modem MAC Address **:**:**:**:**:**
Hardware Versionv2.1
Software Versionv2.0.2r1162-091102
Receive Power Level -1.3 dBmV
Transmit Power Level 47.9 dBmV
Cable Modem Status Operational
Nekem ezeket írja most. -
#21167 Nem ez a lényeg! Hanem az, hogy valószínűleg jobban jársz ha nem az internetet, hanem a kábeltv hibát jelented be (persze ha látszik hogy nagyon rizsás, érdemes a felső frekitartományban lévő csatikat megnézni) mert talán jobban küldenek szerelőt (a netre általában távolról ránéznek)!
Tuti valami hiba van a hálózaton valszeg egy szar erősítő vagy más...
ITT milyen jelszinteket ír neked? -
#21166 Youtube videók most nekem is lassan töltenek... -
#21165 Egyébként nem említettem a nevedet az írásomban, de mostmár tudom, hogy Gergely a keresztneved.
Ha tudod, hogy Felső-Józsa(becézve Józsika) területén több helyen hulladékul van beállítva az erősítő(na meg Alsón is) akkor miért nem fenyegeted meg őket?
Általában az a nyerő manapság az országban szinte mindenhol.
Hát azért az általad felsorolt utcák(persze külön Felső és Alsó-Józsa) szinte egymásból nyílnak, vagy a következő utca.
Egyébként az ismerősöm a Rózsástelep-en lakik és ott nincs különösebb gond és ugye a folytatása az Elek utca ahova évekkel ezelőtt jártam hetente többször is és akkor nem volt gond a nettel.
A Gönczy meg a leghosszabb és oda azért lehet érdemes lenne több kisebb erősítőt, elosztót bedobni, de persze a júpiszinek ezt jobban kell tudnia!
Az az érdekes, hogy nekem azt mondták a nagyokosok, hogy ha még 1 tv-t rákötünk akkor már külön erősítő kellene mert 1 kábelen már romlana a jel az utolsó tv-n. Jelenleg 2 analóg + 1 digitális és egy 30Mbites net van. Nem egyszer előfordul, hogy egyszerre megy mind és nincs minőségromlás egyiken sem! -
#21164 Nekem pl analóg kábeltévém van, de 2 másik érintettnek meg digitális tv médiaboxxal, és ugyanaz a hiba, vagy mind a 7 modemnek/ oszlopnak ugyanaz a baja, vagy az egész rendszer egy rakás .... -
#21163 Modem mit mutat jelszintnek?
Analóg KábelTv-t látod? Mert ha nagyon rizsás azt is bejelentheted és ha normálisan beszintezik az erősítőket a környéken (lehet van egy beázott valamelyik) akkor az a netet is helyrehozhatja :) Mert nem feltétlenül a netre kell mindig panaszkodni, így sztem hamarabb jön a szerelő :D -
#21162 Gergely a nevem, nem pedig Józsika...
Józsa Debrecen része, mint írtad hozzácsatolták, vagyis a részévé tették még az 1982-ben ha jól emlékszem, de mind1 ne ezen vitázzunk.
Nem vagyok én se hülye, tisztában vagyok vele hogy valami az elosztóval lehet, de nem csak a szomszédaimnak átlagon aluli a net, nem csak a környéken levőknek, hanem Józsa egyik és másik végén is ugyanez a fos net tapasztalható.
Nem azzal van igazából a gond, hogy lassú a net, mert nem mindig az, hanem ingadozó, kb óránként jó meg rossz. Az a fő gond hogy ugyanígy 1-2 óránként így meghal a modem, és reset nélkül nem is indul be újra. Mondhatnánk hogy a modem rossz, de egyszerre 7 különböző helyen egyszerre ugyanez a gond / ja és nem szomszédság /
Gönczy Pál, Északi sor, Függetlenség, Elek, Csonkatorony, Zsindely, Nyári Pál.
Ezeken az utcákon tapasztaljuk ezeket az ingadozásokat, kihagyásokat.
-
#21161 "Viszont youtubeos videokat 360p-ben is baromi lassan tölt be, pedig 1080p-ben szoktam nézni, azokat amiknél lehet."
YT vidikre mások is panaszkodnak. Én is tapasztalom. Ez szerintem nem UPC, hanem YT hiba. -
#21160 Ez komoly?
Egyébként Józsika(Józsa) külön rendszeren van és az egyik jó ismerősömnek is volt gondja vele tavaly és van egy júpiszis szerelő ismerőse és az utcán levő dobozban vagy mi a francban piszkált valamit és azóta nem említette, hogy gond lenne vele, pedig éppen hétfőn beszélgettem vele és nyomja a torrent klienst 1000-el.
Biztos, hogy a környéketeken levő elosztóval(vagy a franc tudja mi a neve) valami baj.
Nem akarom leszólni a józsai tisztelt fórumozókat, de az nem Debrecen, hanem hozzácsatolták Debrecenhez jó néhány éve, mert akkor az volt a trendi, hogy a néhány km-es távolságban levő településeket a nagyvárosokhoz csatolják! Tudom a józsaiak pedig ezt úgy mondják, hogy Józsához csatolták Debrecent!
Csomagveszteségem azért volt, mert nincs JAVA alkalmazás a Win-ben és nélküle nem tudja a csomagveszteséget mérni. -
KuNgZi #21159 ping is tűrhető
-
KuNgZi #21158 nálam, szoboszlói út környéke
-
eLiXir #21157 Én már nem tudom mi a pöcs van ezzel a fossal. Letöltéssel nem volt gond, maximumon jön bármikor. Online játékbeli ping megjavulni látszik, 2 napja ugyanolyan jó mint régebben. Viszont youtubeos videokat 360p-ben is baromi lassan tölt be, pedig 1080p-ben szoktam nézni, azokat amiknél lehet. -
Itt a ping is a hitetlenkedőknek. -
Fiber Power 30 jelezném...
Kb csak ennyi baj van a Debreceni nettel, itt Józsán minden ismerősömnek kb nap 10x elmegy a nete, meg a szerződésben GARANTÁLT minimum alá megy a netsebesség.
Nem baj, tömeges hisztit kell vágni az UPC-nek, mi már elkezdtük a telefonálást, csatlakozzatok ti is, mert ha nem szólunk ugyanilyen szar lesz... -
KuNgZi #21154 ez a egy adott területen lévő hálózat minőségétől, eszközeitől is számít. nálunk itt a környéken nem rég telepítettek még egy node-t azóta este is tökéletes a ping, pl.: cs-source
de előtte se volt gond se a sebességgel, se a pinggel, max hétvégén, mikor mindenki a net előtt ült, de mára már ez is megszűnt -
#21153 Én ma is indíthattam újra a modemet, meg hétfőn is... -
#21152 Hát én nem értem, én nálam itt Józsán elég fos, valamint több ismerősöm panaszkodott rá, ezek szerint változó itt a környéken is. Egyébként a mai napon eddig egészen jól muzsikál, remélem kitart így a darabigXD -
#21151 Köszönöm a megerősítésedet. Furcsa módon még ott ahol bőven nagy a népsűrűség(lakótelepek) Debrecenben még ott is teljesen rendeltetésszerűen működik a júpiszi összes szolgáltatása.
Bár ami igaz az igaz, hogy az egész Upc dolog innen is indult el hódító útjára amikor még nem is létezett a Upc név!
Még mindig ugyanaz az érték, mint amit 2 napja linkeltem és mértem.