UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fabio Capello
b+. :D szintén zenész. :D

KranaZoli
Ha Seven-t használsz Én tuti nem tennék fel 3rd party alkalmazást.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Dob utca. Körúttól a Városliget felé esõ oldalán. Nem messze a Helló Bár-tól. <#hehe>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

sznorbi2
Végre sikerült a megfelelõ ping értéket produkálnom! <#worship>

Ez már jó érték. Úgy látszik, hogy a tûzfal(Comodo) a bûnös.
Köszi az eddigi segítségedet.
A vírusnyalogató témában meg nem én kóstoltam be másnak, hanem engem kóstoltak, ezért írtam róla, de úgy látom még mindig kajás kedvében vannak bizonyos emberkék. Téma lezárva. Ügy megoldva. <#eljen>

Antivirus - To protect and to serve

Fabio Capello
szomszééééd :D Merrefelé laksz a hétkerben? :D

Egészen biztosan így van.
Kicsit magába nézhetne az UPC ping terén mert egy rakás fos amit az ünnepek alatt és azóta mûvelnek vicces lenne, hogy eddig hányan panaszkodnak itt és a prohardveren annak a gépe lenne gázos kicsit túlzás :S

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

KranaZoli
Azt, hogy melyik a jobb, legjobb, legeslegjobb vírusnyalogató szerintem hagyjuk ebben a topic-ban. De nyilván nem fogod azt használni, amelyik talán a legjobb viszont mellette 200-as ping-ed lesz. ?!

Ezt legkönnyebben winreinstall-al tudod kideríteni, hogy szûz rendszeren milyen a ping-ed.

Soha nem nézegettem a Speedtest távolság adatait.

Itt... van a UPC sebesség mérõje. Az is ír ki ping-et. Nekem ott is 12-es a ping-em.

gduck
Bocsi elnéztem, azt hittem hogy bertino hozzászólására válaszoltál (Õ linkelt ADSL tesztet) <#wave>

PC || MS 360-as és XOX doboz || XBOXLive: gduckHUN

sznorbi2
Hát ez érdekes, mert Comodo-t használok és azzal ilyen nagy a ping értékem.
Már ha a védelemnél járunk akkor tudod, hogy a júpiszi is az F-Secure termékeit használja. Ja, és jelenleg(2010 évre vetítve összesítve) az Avira és az F-Secure a legjobban teljesítõ biztonsági program. Nézz légyszíves utána itt-ott.

Gduck:
Bocsika de mi az ADSL? A UPC-nek van ADSL-je? Ezt nem tudtam.
<#nemtudom>

KranaZoli:
Hamarosan megpróbálkozom a win7 reinstall-al és talán meglátom a turpisságot. Vagy nem.Nekem is csak kábelmodem megy és semmi nincs beiktatva(router) Bp. VII. ker? Miskolc olyan közel van, hogy kb. 50 mérföld, csupa újdonságokat látok itt.

gduck
Ha figyelmesen megnézed : ADSL! No comment <#wave>

KranaZoli
F-Secure soha nem volt az biztos. :)

Windows 7 tûzfala; jelenleg Avast Free; Router nincs csak a kábel modem. Elõtte vírusnyalogatók: McAfee Virusscan Enterprise 8.7i; MSE; AVG és sokan mások, de soha nem volt gondom a ping-el max. érték mindig 20 alatt volt.
Bp -> VII. ker.

Ennyi a történet. Én azért felhívnám Õket, de elõtte csinálnék egy win reinstall-t, s amíg nincs fenn semmi védelem egy Speedtest. Mert úgy is azzal kezdik, hogy tûzfal; vírusirtó; stb...

Valószínûleg nem F-Secure dolgokat használ... <#taps> <#nevetes1>
sznorbi2
Hogyan tudsz ilyen eredményeket produkálni?
A sebességgel nekem sincs gondom(30/3 Mbit az enyém is), de a ping a tiednél 10-11X nagyobb! <#falbav> A távolság nekem is ugyanaz, vagyis 50 mérföldön körül vagyok a mérési helytõl(Miskolc, Nyíregyháza a méréshez használt szerver a mérésemhez).
Milyen védelem van a gépeden? Gondolok az antivírusra és a tûzfalra, mert az erõsen tudja befolyásolni.
Köszi az infód. Akkor ping ügyben írjak nekik?

bertino

Virgin ADSL a UK kozepen. No problem.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

KranaZoli

FB 15(30)-as. No problem. <#nemtudom>

fiber120... 400as pingem van játékban. mozogni se lehet.
Biztos nálam a hiba !
pyrohun
Változtasd meg a hálókártyád (vagy routered) MAC addressét :)

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Sziasztok!

Hogyan lehet új IP címet létrehozni?

ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO, Ryzen9 5900X 3.7GHz, 2*16GB DDR4 Crucial Ballistix 3600MHz, Kingston A2000 256GB M.2, Samsung 870 Evo 1TB, MSI 4080 SuprimX, Gigabyte FI27Q-PEK, Seasonic Prime 1600 Titan

Gery85
Köszi az infókat,estére nekem is megjavult.

KranaZoli
Tudom. Példának írtam. Ennyi.

De mijjaz, hogy "gicsás". <#idiota> Giccses. <#smile>

usite.hu, a legjobb! nem kell ilyen gicsás szar
Zsoltika 007
Ezt nekem is lassan tölti be. Szerintem a szerverükkel lehet gond.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

KranaZoli
Komolyabb probléma nincs, de pl. ezt az oldalt qrva nehezen akarja megnyitni: www.szoftverbazis.hu <#nemtudom>

Máshol nem nagyon tapasztalok hibát. Ill. talán még a freemail.hu ami szintén szokott xarakodni. (de ez utóbbi most kivételesen okés)

Gery85
Hihi, nálatok nincs most probléma a nettel? Nálam egyes honlapokat benyit, egyeseket meg nem...9ker

Nálam is ez a helyzet... 200-as ping játékban, bármikor próbálom.
2 hónapja bekötötték a 60-as netet(most 120 fél évig), új modem/router/hálókártya/kábel, de semmi nem változott a régi 30-hoz képest. Akkor se lehetett játszani, most se.
Múltkor kint volt egy szerelõ upc-tõl ( Tv-t csinálta ), azt mondta, hogy õ diginetes és alapból nem ajánjla a 120as netet, mert örülhetek ha a 60at eléri.

Sajnos a 7. ker-ben nincs más opció :(
Ismerõs helyzet panelban vagyok én is a sok retkes lakó meg gondolom töltöget meg a franc tudja mit csinál. Az UPC-nek meg jobb minõségû eszközöket kéne kitennie ha már ekkora netet adnak és korlátozni a torrentes kapcsolatokat ennyi. Én is szoktam torrentezni de csak akkor ha kell valami nem állandóan mint egy mániákus barom xD

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Valszeg a házban ahol élsz ilyenkor mindenki otthon van, és nyomja a torrent-et ezerrel, mert hát kell a film ilyenkor. Ez van, nem a "jupiszi" a hibás. Tegyél ki a ház falára egy feliratot, hogy "torrent használata tilos"! :)
Nightwish006
Faszomat, hogy reggel 8tól kezdve 130ugrál a pingem, lehetetlen napközben játszani. Bassza meg a jupiszi a a többszáz megabitjét, miközben a minõség akkora kalap szar, hogy nem igaz. 2010ben nem lehet játszani, mert nem képesek a minõséget elfogadható szinten tartani...

Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu

bertino
es most ezen mi olyan meglepo ?

ki tudja hany eve letezik ez a sablon a upc-nel... vagy 10 mar siman megvan, ha nem tobb.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

KranaZoli
Figyuka, ez teljesen korrekt. Ha elérte a Download/Upload ezt a határt. Legalább küldtek levelet. <#hehe>

Vodás, Pannon-os mobilnet-nél pikk-pakk rátették a korlátot. SMS se jött a SIM-re nem, hogy levél! T-sekkel is jártam ugyanígy, szintén mobilnet.

Szóval ha jogos, akkor szerintem korrekt lépés!

gduck
Amúgy köszi az infókat <#wave> Amúgy lehet csak én vagyok ilyen "begyepesedett", mert én még így tanultam :)

Dj Faustus
Igen ám, de hálózati eszközöknél konzekvensen decimális prefixumot használnak - lásd az órajellel/sávszélességgel való kapcsolatot. Távközlésben, elektronikában ezt használják - teljesen jogosan.

Egyedüli hely, ahol 1024-es váltószámot használnak, az adatátviteli szoftverek. Ennek nagy valószínûséggel az oka - mint azt már említettem - az adatok memóriában való szervezõdése. Ebben az esetben nem az adatátviteli sebesség kerül átváltásra (bps <-> kbps <-> Mbps), hanem az adatcsomag mérete (Byte <-> KiByte <-> MiByte), és az lesz idõarányosan leosztva.

A megoldást az jelentené, ha bináris prefixumokat használnának mindenhol, ahol 1024-es váltószámmal operálnak.

Tatyla
ma kaptam egy ilyen levelet a UPC-töl,ez mostt vicc,mert kábé a feltöltés az maga egy vicc de szerintem a letöltsem se súrol semmilyen határt:

Tisztelt Elõfizetõnk!

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy internet szolgáltatásunk használata során az Ön adatforgalma elérte az Általános Szerzõdési Feltételeinkben (ÁSZF) meghatározott túlzott mértékû használatnak minõsülõ forgalom 80%-át. Ezen túlmenõen, az Ön adatforgalma már a feltöltési (upload) irányban is elérte ezt az ÁSZF-ben meghatározott mennyiséget, mind az aktuális hónapot tekintve, mind a legutóbbi három hónap átlagában egyaránt.

A hatályos upc internet ÁSZF 10.1 pontjában foglaltak szerint "a Szolgáltató túlzott mértékû használatnak tekinti azt az esetet, amikor az Elõfizetõ adatforgalma egymást követõ három hónap átlagában a 300 Gigabyte forgalmi mennyiséget meghaladja".

A túlzott mértékû adatforgalom a felhasználók széles körénél eredményezheti az adatforgalmi sebesség és az átviteli minõség csökkenését, és ezáltal a felhasználói élmény romlását. Ezért - miként azt az ÁSZF is tartalmazza - a szolgáltatás minõségének az összes felhasználó számára történõ, széleskörû, folyamatos biztosítása érdekében lehetõségünkben álll meghatározott intézkedést tenni. Ennek megfelelõen az Ön által elõfizetett internet-hozzáférési csomaghoz rendelt sávszélességet csökkenthetjük, azaz adatátviteli – jelen esetben különösen a feltöltési - sebességét maximum 90%-os mértékben lassíthatjuk az adott hónap végéig.

Kérjük, vegye figyelembe a fenti szerzõdési feltételeket és mérsékelje internet-hozzáférése során a túlzott mértékû feltöltési adatforgalmat.
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon (a http://forgalom.upc.hu címen) folyamatosan nyomon követheti havi adatforgalmának alakulását.

Amennyiben kérdése vagy észrevétele van az általunk mért forgalommal kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot helyi ügyfélszolgálati irodánkkal vagy telefonos ügyfélszolgálatunkkal, a 1221-es telefonszámon!

Ügyfélszolgálati irodáink címeit megtalálhatja az alábbi elérhetõségen:
http://www.upc.hu/ugyfelszolgalat/kapcsolat

Tisztelettel:
UPC Magyarország Kft.

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

gduck
Te is láthatod:
"e.g. 1 kByte/s or kBps is sometimes interpreted as 1000 Byte/s, sometimes as 1024 Byte/s)"

VICC! kbit/s, Mbit/s és Gbit/s 1000. kByte/s meg néha 1000, néha 1024. És akkor ezeknek ugye semmi köze egymáshoz, mert akkor nagyon nehéz lesz matematikailag megmagyarázni. Nem baj, majd elcsalunk pár bitet <#idiota> ÁÁÁÁÁÁÁÁ <#falbav>

Remélem te is látod az ellentmondást <#wave>

Dj Faustus
"A Mbit/s és a MByte/s meg akkor is annyi amennyi, NEM 1000-rel kell számolni!"
Indoklás? Mert egy vizsgán ilyesmiért simán kivágnak.

"Computer clock frequencies are always quoted using SI prefixes in their decimal sense. For example, the internal clock frequency of the original IBM PC was 4.77 MHz, that is, 4770000 Hz.

Similarly, digital information transfer rates are quoted using SI prefixes"

Forrás: Wikipedia - Binary prefixes - Information transfer and clock rates

"When quantifying large bit rates, SI prefixes (also known as Metric prefixes or Decimal prefixes) are used, thus:
1,000 bit/s rate = 1 kbit/s (one kilobit or one thousand bits per second)
1,000,000 bit/s rate = 1 Mbit/s (one megabit or one million bits per second)
1,000,000,000 bit/s rate = 1 Gbit/s (one gigabit or one billion bits per second)

Binary prefixes have almost never been used for bitrates, although they may occasionally be seen when data rates are expressed in bytes per second (e.g. 1 kByte/s or kBps is sometimes interpreted as 1000 Byte/s, sometimes as 1024 Byte/s)."

Forrás: Wikipedia - Bit Rate - Prefixes
Vagy lásd: Bitráta

Vagy vegyük például a Shannon-Hartley tételt, ahol tisztán látszik az adatátviteli sebesség és a sávszélesség kapcsolata.

precision
nyilván ha megemelik akkor adni fogja... igen :)

Bazinga!

somdav95
nyugodj meg egy ideig biztos nem (:

Klemice
sebesség emelés mikor lesz? igaz hogy 120-as a net, de minden pityuka ilyet köttetett és nem adja azt a sebességet már mint augusztusban...

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

gduck
A HDD méretnél ez nem magyarázat, egyszerûen csak nagyobbank lehet eladni. Baromi nagy pofátlanság, ami mára már hivatalos "szabvány" lett!

A Mbit/s és a MByte/s meg akkor is annyi amennyi, NEM 1000-rel kell számolni!

Dj Faustus
"Én még 1024-gyel tanultam :)"
Mármint állományoknál 1 KByte = 1024 Byte vonatkozásban úgy tanultad (és a mai napig úgy oktatják). Ennek az oka az adatok a memóriában való szervezõdése, programozásban is így használatos. Én is így tanultam anno. ;)

Átvitel- és távközléstechnikában azért használják az 1000-es (SI, decimális) prefixumokat, mert az adatátviteli sebesség összefüggésben van a sávszélességgel illetve az órajellel aminek a mértékegysége a Hz (ami ugyebár SI prefixumokat használ). Talán ez az egy terület ahol eléggé konzekvens a prefixumok használata.

precision
én megabit -et értettem :) nálam az a mbit :)

Bazinga!

gduck
HDD gyártók nálam rég kihúzták a hülyeségükkel a dumát! És ez nemzetközileg elfogadott <#falbav> IRTÓZAT! 1024 FOREVER!

pyrohun
Örök vita, hogy 1000 vagy 1024 a váltószám, ha így számolunk, akkor ennyi, ha úgy, akkor annyi. Én még 1024-gyel tanultam :) A vinyó gyártók meg elég erõszakosan elkezdtek kamuzni anno és az 1024 helyett csak 1000-rel számolni, így ahogy nõttek az adattárolók méretei, egyre többet tudtak "ellopni", azaz lecsalni a valós méretbõl.

szerk: az örök vitát úgy értem, hogy én is olvastam, hogy a SI miatt szükség volt módosítani és elvben 1000-rel számolni, de ez még mindig nem egységes szinte sehol.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

tommygiant
Tévedés. Precision jól mondta (ha mbit alatt Mbit/s-ot értett).

30 mbit/s (millibit per second) = 0,03 bit/s (bit per second)

30 Mbit/s (megabit per second) = 30 x 1 000 000 bit/s = 30 000 000 bit/s = 3 750 000 B/s (byte per second) = 3,75 MB/s (megabyte per second) = 3,5762786865234375 MiB/s (mebibyte per second; megabinary byte per second)

Őrizzük meg szép magyar nyelvünket! A könnyebb érthetőség érdekében tartsuk be a magyar helyesírás szabályait!

sznorbi2
Ha már versenyzünk akkor én is szeretnék egy labdát feldobni.
Nekem már mindjárt 11 éve van netem a júpiszinél és ez idõ alatt összesen 2X volt netszakadás, hangsúlyozom közel 11 év alatt 2X

Igen nálunk biztosan nem tudják, hogy kell hálózatot összerakni, hogy 1000-nél is több ember tudja használni megfelelõen, mert olyan mint a mese: hol volt, hol nem volt és ezért kérnek 2 év hûséget! Ja, és bizonyos csatornák is eltûnnek majd visszajönnek.
Na mindegy, természetesen mindenki annak fizet aki neki szimpi, mert manapság a szolgáltatók egyre gyengébb színvonalon szolgáltatnak.
Azért viszont azt szerintem nagyon sokan elismerik, hogy ahhoz képest, hogy nem igazán szabadna megszakadnia a netkapcsolatnak annak ellenére rengeteg helyen naponta többször is csatlakozni kell újból.

VG:

Nem mérem naponta csak a kíváncsiság kedvéért mérem az utóbbi idõkben de tényleg semmi értelme a speedtest-nek.

Zsoltika 007
Az nem jelent semmit! A haveromnak naponta szakad kisebb nagyobb idõközönként.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Bruk
Csak annyit, hogy nálatok lehet elrontva valami. Nekünk 4 éve van digi és 1 kezemen meg tudom számolni hányszor volt gond vele.

Miért fontos neked a speedtest? Naponta méred, vagymi?
sznorbi2
Szerintem valamit megint szenvednek a hálózattal, mert eddig nem csinált ilyet a speedtesten. Néhány hete kezdte el a sz@rakodását de sebesség az van bõven de ping és jitter az nincs.
Nekünk is itt van a digi is de nincs az a pénz amiért átszerzõdnék oda! <#falbav>
Sajnos egyre és egyre több gond van itt a digivel és ráadásul itt az digi elõfizetõinek a 90%-a 2 éves hûséget kötött velük. Pedig már jó náhányan verik a tam-tamot a gyülekezõ problémákért.
A tv csatornák bizonyos része olyan gyenge képet ad, hogy nekem a sima földi antennával megfelelõ irányban jobb képet kapok. Össze-vissza kevergeti a csatornákat(2 hónap alatt 3X keverte össze), a net egyre gyakrabban szakad meg és van úgy, hogy akár 45 percig sem akar visszamászni a hálózatra, nagyon lassan lehet vele feltölteni(torrent) pedig lenne aki szedné lefele(ez szintén ingadozó). De ennyi elég lesz mert ugye ez nem a digi topik.