UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gduck
Bécsbe is több útvonalon lehet eljutni, az egyik gyorsabb a másik lassabb. Az utazási idõ más, fõleg akkor ha nem is ugyanaz a célállomás <#nyes>

UI: remélem világosan fogalmaztam <#wave>

PC || MS 360-as és XOX doboz || XBOXLive: gduckHUN

gduck
Végképp nem értem mirõl beszélsz, ne haragudj, egymással ellentétes hozzászólásokat írsz <#falbav>

Az hogy rossz a jelszint az vonali gond nem központi. Egyszer rossz jelszintrõl, személyes ügyfélszolgálati ügyintézésrrõl beszélsz, egyszer meg telefonról és központi hibáról <#help>

Mind1, a lényeg hogy megcsinálják <#wave>

KranaZoli
<#wow2><#vigyor>

Mérésével kapcsolatban nem vagyok elégedett:

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Itt egy jó kis link,fõleg mikor Magyarországra mentek az egérrel. :)))

Teszt

Akronomus
Erõsítés nélkül nézte meg a jelszintet, és úgy is fos, szóval nem amiatt rossz.

&#9583;°&#9633;°)&#9583;&#65077; &#9531;&#9473;&#9531;

120Mbit/s Debrecen!

szerintem tûrhetõ <#nevetes1>

Senki se lehet tökéletes... Belõlem is hiányoznak a hibák :D

gduck
"Azt mondta itt a központba van valami nagyon elcseszve, bemegy, megnézni, megjavíja, és egy héten belül már jó is lesz"

Nem azt mondtad hogy rossz a bejövõ jelszint? #21179

Az esetek 99%-ban hiába jelented be: "rossz a net", mert ránéznek és azt mondják nem látnak hibát. Közbe meg a házba bejövõ jelbõl hiányzik 20dBmV, 1-2 erõsítõ szar az oszlopokon, stb...

Akronomus
A kábeltv-t jelentettük be elsõnek, mert tudom nagyon jól a nethez 1 hónap alatt jönnek ki, a tv-hez meg már másnap.

Na de akkor tegnap jött a szerelõ, a nettel épp akkor nem volt semmi gond, de megmutattam neki a speedtest.net-en lévõ elmentett teszteket hogy 15-bõl 1 ami 10mbit felett van.
Jófej volt, megértette mi a problémám, telefonálgatott össze vissza, és számára kiderült / én ezt ecseteltem már egy ideje /, hogy a szolgáltatás egész Józsán szar. Azt mondta itt a központba van valami nagyon elcseszve, bemegy, megnézni, megjavíja, és egy héten belül már jó is lesz. Hát reménykedjünk....

Fabio Capello
15 megás:

Hasonlóan rózsás a helyzet<#pias><#nevetes1>

gduck
"Na itt kezdõdött minden. Megállapították hogy maga az oszlophoz érkezõ jel egy rakat hulladék.
Na de vajon miért?"

Nem ezt mondtam eddig is? Megúsztad volna a hercehurcát , ha nem internetre panaszkodsz, hanem a kábeltvre ;)

Sose legyen rosszabb:

Fabio Capello
éjjel fél kettõ fele volt egy tízperces leállás, lehet akkor történt a csoda.

Valami történt, mert már a YT is perfektül mûködik :)

pointer4
Én ugyan nem mentem be, nekem telefonon 3 hónap volt ezt elintézni a Fibernetnél :D Felmásztak, valami alumínium dobozban valami erõsítõ nyák 12db-el odébb erõsített, kicserélték. :D
Akronomus
Menj be te is, elég a saját bajommal foglakoznom :P

Megemlíthetnéd nekik holnap, hogy globálisan átellenõrizhetnék azokat a kötegeket, különösebben Budapesten ;)

Akronomus
Nem vagyok egy nagydarab, sem egy izomagy, észérvekkel mentem be, úgy látszott megértették hogy nem poénból vagyok ott.

Nem azért kérdezem, nekem nem lett volna vér a pucámban bemenni az irodába, face to face magyarázni a lüke nyomiknak, ráadásképp beülni a verdájukba. :D elég nagy presztízsed lehet ha még haza is furikáztak :D

Akronomus
Az észt nem magassággal és súllyal mérik.

Na ez már döfi. Szabad érdeklõdnöm milyen magas vagy illetve hány kiló ? :D

Akronomus
Naszóval UPC Magyarország, mi így szeretünk....hát a francokat.

Bementem Debrecenbe a helyi illetékesekhez, ott elmondtam az én kis gondom bajon, beküldtek egy szobába ahol megbeszéltem valami fejessel. /bár nem úgy nézett ki/

Kb a beszélgetés arról szólt hogy mi áll a szerzödésben. Én meg vittem magammal majdnem minden nap lefuttatott speedtest.net linkeket. Megmutattam nekik. Ekkor mondom hogy a szerzõdésbe Fiber Power 30 mellet az áll hogy 10mb-et biztosítanak "ÁLLANDÓAN" /kivéve ha az nem technikai ok miatt nem megy - tornádó, atomtámadás/

Mivel õk nem tartották magukat a szerzõdéshez, így jogilag nekem nem kell fizetnem az adott hónapért, elõször nem tetszett nekik, de 2 perc /bíróságra megy az ügy...stb. beszólás/ után, kiegyeztünk hogy nem kell fizetnem ezt a hónapot, és azonnal kiküldenek két "munkatársat akik ellenõzik a netemet.

Így is lett kocsival hoztak haza a melósok, megnézték, nem találtak a rendszerben semmi hibát.....

Felmásztattam õket az oszlopra, nézzék meg azt is, mert ha nincs belsõ hiba akkor csak külsõ lehet.

Na itt kezdõdött minden. Megállapították hogy maga az oszlophoz érkezõ jel egy rakat hulladék.
Na de vajon miért?

Amelyik fent volt megnézte a kábeleket, erre mond egy ilyet hogy: Ráolvadt a kötegelõ a vezetékre.

Magyarul annyi, hogy amivel összefogták a vezetékeket kábel, olyan szinten beleolvadt a fõ vezetékbe, hogy szinte már jel nem érkezett oda. Az UPC nem gondol arra hogy az a szar kábel az év 365/366 napjában ott fog kint lógni a napon? Nem lehetett volna valami hõállóbb cuccal elintézni?.....

Ezután mit csinál a jómunkásember? Lemászik és a munkanaplót az orromba tartja. Kérdem én, hogy nem csinálja meg vagy mi? Hát nem, õ csak ellenõrizni jött, nem javítani..........hát meg a kis ....omat azt.

Erre felhív délután az UPC, hogy elhárul-e a probléma? Mondom nem mert nem történt semmiféle javítás. Erre a tipikus szövegek: vírus irtó nélkül, router nélkül, ész nélkül milyen a net. SZAR.

A telefon másik végén úgy hallottam hogy egy értelmesebb palival csevegek, szóval elbeszélgettem vele hogy akkor ezt így most hogy.

Holnap jön a "munkatárs" és elvileg a teljes vezetékrendszert kicseréli.
Szóval holnap kiderül hogy mi lesz, ha továbbra sem biztosítják a minimumot, találkozunk a bíróságon Tisztelt UPC.

Szia
nekem is ugyan ez a net van, évek óta nem volt gondom vele sem pedig a szomszédoknak, ja szintén józsa-city

HP+

sznorbi2
Én nem emlékeztem ennyire tág értékek különbségére de ha te mondod akkor biztosan úgy van. Valószínûleg benéztem valamit.
Csak az a furcsa, hogy akinek gond van a nettel annak biztos, hogy jóval -1 dB alatt van az értéke és ebbõl is lehetett következtetni a problemre!

Antivirus - To protect and to serve

gduck
Azzal nincs gond -10 és +14 között jó ;) A másik érték is jó!

sznorbi2
Már nagyon várom a fejleményeket.
Remélem megosztod velünk. <#hawaii>

Akronomus
Hát az ügyfélszolgálatnak meg a ....ját, kapcsoljuk ide, kapcsoljuk oda, kapcsoljuk amoda, egy órán keresztül kapcsolgattak , aztán meg elkezdi mondani a telefon másik végén a fõokos, hogy iktassam ki a rendszerbõl a router-t, és akkor nézzem meg.....

Kb egy hete router nélkül tolom. Meg is mondtam neki a magamét...
Na majd holnap becammogok az upc-hez és személyesen teszem náluk a tiszeletemet.

Akkor azt hiszem kijelenthetem, hogy minden rendben van, csak a YT egy kalap szar.

sznorbi2
Nekem is a YT lassan töltõdik be de az összes többi videómegosztó rendben van.

KranaZoli
Szerintem Hozzám is ilyen modem-et tettek:

Name EPC2203
Receive Power Level 7.0 dBmV
Transmit Power Level 48.0 dBmV
Vendor Scientific-Atlanta, Inc.

Nincs gondom, csak az általános YT betöltési probléma.

Bp. VII.ker.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

sznorbi2
"Receive Power Level -4.6 dB"
-1 dB-nél jóval alatta már alacsony az érték! <#fejvakaras> Itt már tényleg gond van az erõsítõvel.
Nekem az értéke +5 dB, a Transmit Power Level pedig 47 dBmV.

Akronomus

Most ennél ilyet:

Name EPC2203
Modem Serial Number *********
Cable Modem MAC Address *********
Hardware Version 1.0
Software Version v202r1262-080915-sip
Receive Power Level -4.6 dBmV
Transmit Power Level 40.5 dBmV
Cable Modem Status Operational
Vendor Scientific-Atlanta, Inc.
Boot Revision 2.1.6lR7
Software Revision v202r1262-080915-sip

bardocz
Name WebSTAR EPX2203
Modem Serial Number *********
Cable Modem MAC Address **:**:**:**:**:**
Hardware Versionv2.1
Software Versionv2.0.2r1162-091102
Receive Power Level -1.3 dBmV
Transmit Power Level 47.9 dBmV
Cable Modem Status Operational

Nekem ezeket írja most.
gduck
Nem ez a lényeg! Hanem az, hogy valószínûleg jobban jársz ha nem az internetet, hanem a kábeltv hibát jelented be (persze ha látszik hogy nagyon rizsás, érdemes a felsõ frekitartományban lévõ csatikat megnézni) mert talán jobban küldenek szerelõt (a netre általában távolról ránéznek)!

Tuti valami hiba van a hálózaton valszeg egy szar erõsítõ vagy más...

ITT milyen jelszinteket ír neked?

bardocz
Youtube videók most nekem is lassan töltenek...
sznorbi2
Egyébként nem említettem a nevedet az írásomban, de mostmár tudom, hogy Gergely a keresztneved. <#integet2>
Ha tudod, hogy Felsõ-Józsa(becézve Józsika) területén több helyen hulladékul van beállítva az erõsítõ(na meg Alsón is) akkor miért nem fenyegeted meg õket?
Általában az a nyerõ manapság az országban szinte mindenhol. <#eplus2>
Hát azért az általad felsorolt utcák(persze külön Felsõ és Alsó-Józsa) szinte egymásból nyílnak, vagy a következõ utca.
Egyébként az ismerõsöm a Rózsástelep-en lakik és ott nincs különösebb gond és ugye a folytatása az Elek utca ahova évekkel ezelõtt jártam hetente többször is és akkor nem volt gond a nettel.
A Gönczy meg a leghosszabb és oda azért lehet érdemes lenne több kisebb erõsítõt, elosztót bedobni, de persze a júpiszinek ezt jobban kell tudnia!

Az az érdekes, hogy nekem azt mondták a nagyokosok, hogy ha még 1 tv-t rákötünk akkor már külön erõsítõ kellene mert 1 kábelen már romlana a jel az utolsó tv-n. Jelenleg 2 analóg + 1 digitális és egy 30Mbites net van. Nem egyszer elõfordul, hogy egyszerre megy mind és nincs minõségromlás egyiken sem! <#eljen>

Akronomus
Nekem pl analóg kábeltévém van, de 2 másik érintettnek meg digitális tv médiaboxxal, és ugyanaz a hiba, vagy mind a 7 modemnek/ oszlopnak ugyanaz a baja, vagy az egész rendszer egy rakás ....

gduck
Modem mit mutat jelszintnek?

Analóg KábelTv-t látod? Mert ha nagyon rizsás azt is bejelentheted és ha normálisan beszintezik az erõsítõket a környéken (lehet van egy beázott valamelyik) akkor az a netet is helyrehozhatja :) Mert nem feltétlenül a netre kell mindig panaszkodni, így sztem hamarabb jön a szerelõ :D

Akronomus
Gergely a nevem, nem pedig Józsika...
Józsa Debrecen része, mint írtad hozzácsatolták, vagyis a részévé tették még az 1982-ben ha jól emlékszem, de mind1 ne ezen vitázzunk.

Nem vagyok én se hülye, tisztában vagyok vele hogy valami az elosztóval lehet, de nem csak a szomszédaimnak átlagon aluli a net, nem csak a környéken levõknek, hanem Józsa egyik és másik végén is ugyanez a fos net tapasztalható.

Nem azzal van igazából a gond, hogy lassú a net, mert nem mindig az, hanem ingadozó, kb óránként jó meg rossz. Az a fõ gond hogy ugyanígy 1-2 óránként így meghal a modem, és reset nélkül nem is indul be újra. Mondhatnánk hogy a modem rossz, de egyszerre 7 különbözõ helyen egyszerre ugyanez a gond / ja és nem szomszédság /

Gönczy Pál, Északi sor, Függetlenség, Elek, Csonkatorony, Zsindely, Nyári Pál.

Ezeken az utcákon tapasztaljuk ezeket az ingadozásokat, kihagyásokat.

KranaZoli
"Viszont youtubeos videokat 360p-ben is baromi lassan tölt be, pedig 1080p-ben szoktam nézni, azokat amiknél lehet."

YT vidikre mások is panaszkodnak. Én is tapasztalom. Ez szerintem nem UPC, hanem YT hiba.

sznorbi2
Ez komoly?
Egyébként Józsika(Józsa) külön rendszeren van és az egyik jó ismerõsömnek is volt gondja vele tavaly és van egy júpiszis szerelõ ismerõse és az utcán levõ dobozban vagy mi a francban piszkált valamit és azóta nem említette, hogy gond lenne vele, pedig éppen hétfõn beszélgettem vele és nyomja a torrent klienst 1000-el.
Biztos, hogy a környéketeken levõ elosztóval(vagy a franc tudja mi a neve) valami baj.
Nem akarom leszólni a józsai tisztelt fórumozókat, de az nem Debrecen, hanem hozzácsatolták Debrecenhez jó néhány éve, mert akkor az volt a trendi, hogy a néhány km-es távolságban levõ településeket a nagyvárosokhoz csatolják! Tudom a józsaiak pedig ezt úgy mondják, hogy Józsához csatolták Debrecent!

Csomagveszteségem azért volt, mert nincs JAVA alkalmazás a Win-ben és nélküle nem tudja a csomagveszteséget mérni.

ping is tûrhetõ

nálam, szoboszlói út környéke

Én már nem tudom mi a pöcs van ezzel a fossal. Letöltéssel nem volt gond, maximumon jön bármikor. Online játékbeli ping megjavulni látszik, 2 napja ugyanolyan jó mint régebben. Viszont youtubeos videokat 360p-ben is baromi lassan tölt be, pedig 1080p-ben szoktam nézni, azokat amiknél lehet.

Akronomus

Itt a ping is a hitetlenkedõknek.

Akronomus

Fiber Power 30 jelezném...

Kb csak ennyi baj van a Debreceni nettel, itt Józsán minden ismerõsömnek kb nap 10x elmegy a nete, meg a szerzõdésben GARANTÁLT minimum alá megy a netsebesség.

Nem baj, tömeges hisztit kell vágni az UPC-nek, mi már elkezdtük a telefonálást, csatlakozzatok ti is, mert ha nem szólunk ugyanilyen szar lesz...

ez a egy adott területen lévõ hálózat minõségétõl, eszközeitõl is számít. nálunk itt a környéken nem rég telepítettek még egy node-t azóta este is tökéletes a ping, pl.: cs-source

de elõtte se volt gond se a sebességgel, se a pinggel, max hétvégén, mikor mindenki a net elõtt ült, de mára már ez is megszûnt

bardocz
Én ma is indíthattam újra a modemet, meg hétfõn is...
Nightwish006
Hát én nem értem, én nálam itt Józsán elég fos, valamint több ismerõsöm panaszkodott rá, ezek szerint változó itt a környéken is. Egyébként a mai napon eddig egészen jól muzsikál, remélem kitart így a darabigXD

Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu

sznorbi2
Köszönöm a megerõsítésedet. Furcsa módon még ott ahol bõven nagy a népsûrûség(lakótelepek) Debrecenben még ott is teljesen rendeltetésszerûen mûködik a júpiszi összes szolgáltatása.
Bár ami igaz az igaz, hogy az egész Upc dolog innen is indult el hódító útjára amikor még nem is létezett a Upc név! <#nyes>

Még mindig ugyanaz az érték, mint amit 2 napja linkeltem és mértem. <#taps>