22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • precision
  • tompka
    Megvan a net. FB 50 wifivel.
    48,38/4,98Mbit 8ms :D
    Stabil a kapcsolat.
  • Zozo76
    Jo neked, nekem tegnap orba-szajba szakadozott a net. Mivel idonkent lealltak a weboldalak letoltodesei, kinomban elinditottam egy pingelest, ami szepen mutatta is hogy meg-meg szakadt a net. Biztos felkeszultek az ejszakai/hajnali viharra... :)
  • ÁjjLe BoBBi
    Nos tegnap egy olyan anomáliát észleltem amit nem tudok hová rakni.
    Tulajdonképpen nem tettem és nem is tudtam tenni semmit a javulás érdekében.
    De aztán tegnap egy pillanat alatt elment tv, internet, áram, de azonnal minden vissza is kapcsolt. Persze ordítottam hogy még ez hiányzott már csak, viszont ehhez az eseményhez tudom leginkább kötni a hihetetlen javulást...
    Miután rebootolt a gép is, lassan egy speedtest közelébe keveredtem és az eredmény először megrémisztett: 15ös ping 90/10mbit :O
    Az eseményt nem tudtam hova rakni és azóta sem, de az eredményt stabilan tartja...
    (kopp-kopp)
  • precision
    szerintem ha új hálókártyába dugod akkor regelni kell megint, mivel más a hálókártya mac address -e

persze ha nem enged be a user/pass -al akkor nehéz lesz :) ha jól rémlik akkor a usernév minden esetben egy emailcím: régi előfizetőknél @chello.hu a vége újaknál meg talán @upcmail.hu ? nemtom, nem használom a belső levelezést
  • ÁjjLe BoBBi
    ki akartam próbálni az alaplai integrálttal ami 400mbites de sehogy nem tudom működésre bírni, így most vagy a benne lévő gigabites realtek szar valóban, vagy a már megszokott upc ocsmányság megy
  • Gubberx
    elvileg ami a lapon volt jobb volt (asus p5kc) most meg egy sima realtek 10/100-as kártya viszi.
  • precision
    Nem lehet, hogy az integrált ethernet csak 100mbit -es volt, a kapott pci -os meg már gigabites?
  • Gubberx
    én sem hittem el havernak, aztán adott kölcsön egy kártyát és csodák csodája máris rendbe jött a sebesség :D fél évig én is a UPC-t szidtam hogy milyen szar a 120-as net közben az integrál kártya adta be az unalmast :D
  • ÁjjLe BoBBi
    Hmm...nos nem tudom, 2 éve vettem...nincs igazán kedvem - adott esetben - feleslegesen venni egy újat.
    Szinte biztos vagyok benne hogy náluk van szarság.
    De egyébként most bogarat ültettél a fülembe...
  • Gubberx
    Nekem akkor mért ilyen eredményeket mikor az integrált ethernet vezérlőm a végét járta, kicseréltem egy pci-osra azóta rendben van, 95-100 Mbit általában
  • ÁjjLe BoBBi
    Üdv!
    Korlátozás után a visszakapcsolás max egy modem ki/be kapcsolás.
    Nálam ez esetben egy csodálatos modem regisztrációt követelt meg. Természetesen nem fogadta el a szerződésben lévő id/pw-t. Ez után ügyfélszolgálat, nagy nehezen élő emberrel sikerült beszélni. Adott egy új jelszót és azt mondta 15 perc kb de max 24 óra. Hát ezen beröhögtem, de mit is tehetnék, amúgy is mentem dolgozni, úgy határoztam mire haza érek úgy is jó. Hát nem!
    Telefonálás ismét, több mint 10 perc után ismét élő ember hangja szólít. Szokásos hülyének néző húzzam ezt meg azt ki és dugjam vissza baromságok...persze nem tudhatja hogy nem a lövésem sincs hozzá fajtából vagyok. Majd több mint 5 perc szerencsétlenkedés után úgy dönt, azonnal kapcsolja az internetes kollégát. A telefonálásom 33. percében( kb 18 perccel azután, hogy az ügyfélszolgálat azonnal kapcsolta az internetes kollégát) végre ismét élő ember, akinek persze újra mindent el kellett magyarázni és lefutni ugyanazokat a nem vagyok noob bizonyítási köröket mint az előzőekben. Nagy nehezen eljutottunk odáig, hogy miután a korábban kapott jelszóval sem sikerült regelni a szar modemet, belenyúlt és megtette ezt ő maga(id/pw azóta sem működik ha én akarom).
    A telefonbeszélgetés 42percig tartott + előző nap 18 perc.
    Egy teljes domino 3000es feltöltés ment el arra hogy az ő általuk generált hibát rendbe hozzák és vissza kapjam a régi jól bevált fiber 120as netemet!!!!!

Erről van itt szó kérem szépen!
    De letöltésben még a harmadát sem tudja...NESZE NEKED UPC!
  • Zenty
    Köszönöm mindenkinek de végül sikerült.

Mindig általában valami kis hiba szokott lenni ilyen eseteknél.

Már majdnem hívtam az ügyfélszolgálatot.
    De eszembe jutott egy másik fórumról valami dns állítás ebben az esetben.

Gyorsan megnéztem a hálózati beállításokat és fix dns volt beírva.
    Nah gondoltam átállítom automatikus dns keresésre.

Utána kapásból bejött a pcreg és minden ment simán.

ilyen kis "biszbasz" művelet kellet neki....

jah most már alapból ethernetre rakom.

Azért köszi mindenkinek helpet.
  • precision
    ja és ha etherneten dugod rá a gépre akkor tényleg nem kell semmilyen driver
  • precision
    én is nemrég kaptam egy egy Cisco modemet (EPC3208), a futár hozta ki
    be is kötöttem a régi helyére (nekem van router is szóval azt is közbe iktattam) és hiába volt online ledem, nem volt net
    sakkozgattam egy jó ideig a router beállításaival, úgy sem volt jó
    aztán próbáltam router nélkül, úgy sem volt net

ekkor hívtam fel az ügyfélszolgálatot, ahol nagyon segítőkész volt a nő, és még értett is a dologhoz :)

mondta hogy húzzam ki a routert, vmit állít ott bent a központban, utána mondta hogy menjek fel a pcreg oldalra, jelszót is generált mert nem emlékeztem rá, regeltem a modemet, routert visszadugtam, és volt is net egyből
  • gduck
    Áramtalanítsad kb. 3-5 percre! Utána próbáljad meg újra ;)
  • Zenty
    Akkor nem a driver lesz a probléma... ( sorry a lamer kérdésekért de hát minden kezdet nehéz :)

Ez a cisco modem új.

Beakarom regisztrálni de a reg upc oldal nem jön be, pontosabban semmi net nincs.

Ha a régi modemet kötöm rá akkor automatikusan a win 7 mindent elintéz és van net.
    Ha az újat semmi sem megy.

At online lámpa világit.

Mit csesztem el?
  • gduck
    Minek a driver? Ne USB kábellel, hanem ETHERNET kábellel kössed a géphez ;)
  • Zenty
    üdv!

A modemen:

Cisco epc 3212.

Lett új gépem és telepítettem a win7-et. A telepitő cd-je szarik bármit is csinálni... win 7 alatt...

Külön az eszközkezelőbe is manuálisan is megpróbáltam telepíteni a modemet de a win azt írja nem telepithető..

megnéztem a cisco oldalát és csak vin vistát ír a drivereire.

Ilyenkor mi van?
    Nem volt még ilyen gondom, hogy ekkora looserek, hogy normális driver sincs a modemhez...
    nem szívesen hivogatom a upc mert minden szir szarért embert akarnak küldeni aki kitudja mikor jönnek ki és ha kijön megállapítja másik modem kell megint idő... és nekem otthon azonnal kellene a net.
    Szal ha van erre más megoldás akkor köszöném előre is.
  • Stefling
    Nekem meg képesek voltak egy sms-t küldeni azért, mert hogy remélik elégedett vagyok a media card szolgáltatással és elnézést kérnek a kellemetlenségekért x'D hát van is miért elnézést kérniük..
  • Fabio Capello
    Majdnem egy napig nem volt se telefon se internet - felhívom az üf-et, kedves női hang: Felhívjuk figyelmét, hogy az ön területén ÁTMENETI FENNAKADÁSOK vannak a szolgáltatásban.

Ezt nevezem én átmeneti fennakadásnak :D:D:D
  • Blekk Síp
    Értem, köszi a felhomályosítást. (=
    Már nézelődtem korábban router ügyben, akkor inkább ezt veszem, ezt sokan dicsérték, csak erre még gyűjtögetnem kell kicsit:

Link
  • precision
    "persze ne olyat, mert azzal nem tudod kihasználni a 120-at, hiszen nincs gigabites portja ;)"

jogos... :) nem is gondoltam rá, hogy 100mbit felett már kell a nagyobb sebesség :)
  • gduck
    Ha lejárt a hűséged bepróbálkozhatsz vele, mert az FP120 mellé is jár a díjmentes wifi opció ("természetesen" csak új előfizetőknek). Ha nem akarnak adni, használd a lemondásos trükköt :) Ha nem sikerül sztem +1000Ft-ot nem ér, ahogy előttem is írták, inkább saját router ;) (persze ne olyat, mert azzal nem tudod kihasználni a 120-at, hiszen nincs gigabites portja ;) )

Másik modemet kapsz, ILYET amibe beépített router is van.
  • precision
    ügyfélszolgálat megmondja hogy mennyibe kerülne neked havonta a dolog
    amúgy meg annyi, hogy a modemben van egy beépített router, tudsz rá csatlakozni wifi képes eszközökkel (laptop, tablet, telefon...stb.) és tudsz netezni rajtuk

de egyszerűbb ha veszel egy routert saját magad ha saját wifit szeretnél :) annak nincs havidíja legalább

én pl már egy éve egy TP-LINK TL-WR841ND -t használok és semmi gond nincs vele
    link
  • Blekk Síp
    Ez a upc wifi opció pontosan mit takar? 120-as FP-em van, és lejárt már a hűségem is, ilyenkor is meg lehet rendelni vagy ez is csak új ügyfelek részére van?
  • lord nihilus
    legalább ez a része a nyaramnak tiszta...köszi mégegyszer!
  • gduck
    Igen, csak a modemet kell bevinned ;)
  • lord nihilus
    na kb erre számítottam, köszi a segítséget! még annyi lenne, hogy amikor lemondom, beviszem a upc-nek a modemet (mert csak ennyit hoztak) és csókolom? (úgy értem nem küldenek ki senkit az eredeti lakásba?)
  • gduck
    Szia!

Nem tudom mennyi volt a listaár, de olyan 9-10 körül lehetett. A büntetés akkor kb. 8 hónap*6000=48.000 Ft. szemben az előfizetéssel, ami 4*3200=12.800 Ft.

Tehát egyértelműen fizess még 4 hónapot a semmiért ;)
  • lord nihilus
    Huha, új vagyok a topicban, ezért nem szeretnék ezer üziket visszaolvasni, ezt bocsássátok meg. Egy kérdésem lenne, mert igencsak aktuális, és szerintem lehet jártak/járnak mások is így.
    A fiber power 25ös csomagot(3200ft) rendeltem tavaly szeptember végén, 1 éves hűségnyilatkozattal. De most júni 15től kitesznek abból az albérletből, ahova eddig be volt szerelve, a szülővárosomba meg át se tudnám vinni mivel ott nincs upc net. Ilyenkor a lemondással mennyi büntetés várható, vagy olcsóbban kijövök ha fizetek a semmiért szeptemberig, és akkor meg lemondom? előre is köszi az infókat
  • precision
  • Gubberx
    Ott a pont, tudom mert UPC-s dolgozó vagyok ;)
  • gduck
    Értelmetlen ez a veszekedés. Ha valaki régi előfizető és észreveszi hogy akciósan az új előfizető jobb árat kap, akkor egyszerűen lemondja az egész szolgáltatását, persze csak akkor ha nincs hűségideje. És amikor lemondja, akkor lebeszélik róla az akciós előfizetése díjjal!

Ez már évek óta így van, ezen nincs mit vitatkozni/hitetlenkedni. Én személy szerint már 3x alkalmaztam ezt az eljárást
  • precision
    vissza olvashatsz nyugodtan, hogy ki kezdte a személyeskedést...

"Az, hogy neked csökkent, az azért van, mert feljebb léptél egy akciós díjcsomagba."

Igen. Most. Az előző esetnél nem léptem feljebb, csak le akartam mondani (t-homera akartam váltani). De látom nem bírod értelmezni a dolgokat...

Az összeget egyszer elírtam, be is ismertem. De megint leírom. Ott a upc.hu-s kép/link, ott a _saját_ szerződésem scanelve. És ezek után még mindig fröcsögsz.

Nem szoktam nyomogatni azokat a gombokat... egyszer nyomtam rád, amikor személyeskedve beugattál. De amúgy ha valaki leírja a véleményét normálisan azzal nincs bajom, még akkor sem, ha nem értek vele egyet.

De tényleg fejezzük már be. Most is te éreztél égető kényszert, hogy reagálj Gubberx hozzászólására szép kis személyeskedéssel megtűzdelve.

Na... off vége. Fejezzük be. Hihetsz kamusnak vagy aminek akarsz, csak hanyagoljuk a témát. Thx.
  • vg
    Tényleg nincs kedvem veled vitatkozni, főleg személyeskedő stílusban, ahogy te teszed. Te több hsz-edben, össze vissza beszéltél, egyszer ilyen, aztán olyan árakat mondasz(persze elírásra hivatkozol). Olyan dolgokat állítasz be tényként mint házigazda, ami nem létezik. Nincs asztal alatti, egyéni díj. Az, hogy neked csökkent, az azért van, mert feljebb léptél egy akciós díjcsomagba. Te ezt úgy állítottad be, hogy veled kivételeznek, ráadásul a telefonos ügyintéző intézte. Nincs gond, kussolok. (Nyomkodhatod a nem hasznod piros gombot.)
  • precision
    ezt nem tudtam...
    viszont anno én nem mondtam le (csak akartam), az ügyintéző kis hölgy nem engedte, kis interjú, hogy miért akarjuk lemondani, mennyire vagyok elégedett...stb., és akkor jött az ajánlat amit elfogadtam, így végülis nem mondtam fel a szerződést, csak módosítottuk

vg: te meg kussoljál. thx. ott a upc.hu, ott a scannelt doksi, és még mindig pattogsz az ilyen fél soros gyerekes böfögéseiddel... unalmas vagy már... mondom, nem kell elhinni semmit... de akkor se ugass, mert nem érdekel(sz)
  • vg
    Hagyd, egyrészt azt hiszi magáról, hogy ő a propeller, másrészt úgyis törli ami neki nem tetszik.
  • Gubberx
    Ha lemondod 3 hónapig nem köthetsz akciós árakon újra csak listaáron ami kb 3x annyi mint a normál díj :)
  • gduck
    Csak akkor működik routerként (vezetékes és wifi), ha Cisco EPC3925 a típusa! A Cisco EP3208 nem tudja!

Nálad így első olvasatra az lehet a bibi, hogy rossz helyre dugtad a modem kábelét a routeredbe. De a tuti megoldás az, ha belépsz a routered beállításaiba és megnézed mi a hiba ;)