22959
-
Dodo55 #12755 Ez tényleg jó, és 110-es seedelés mellett sem lassítja be a böngészést.
Már csak azt kéne elintézni, hogy engedélyezzék a trackerek, mert sok helyen már csak a felsorolt klienseket szabad használni.
(1 helyen már szóltam ez ügyben) -
#12754 Upc bekaphatja :D
-
BigPunisher #12753 thx...működik -
Dikri #12752 No chellos kollégáknak probálnék segiteni picit.
Én ugy vettem észre van külömbség a kliensek között a sebességben.
Eddig Utorrentet használtam, aztán ugyebár korlátozott a Chello.
Elösször még kilehetett játszani a titkositással, de már ez sem müködik.
Viszont ma leszedtem a Deluge nevezetű klienst, és nálam bizony itt nem érződik a korlátozás. WinXP-s verziot használom, de sajnos eléggé instabil, viszont hasit :) Bár valószínű elöbb utobb erre is kitalálnak valamit. -
#12751 Most úgy nagyjából nem értem, hogy mivan.
Tegnapelőtt leszedtem a COD4-et az aszfaltosról, másfél óra alatt lent volt.
Amúgy minden 50-100k között jön.
Korábban volt, hogy a nap közbeni max 100k-s torrent hajnalban jött full sebességgel. -
#12750 Akkor úgy látom nekem még jó hogy 100K-val jönnek a cuccok de ez szánalmas ennyi pénzért (extreme). Megértem hogy korlátozni kell de hogy 90%-al?! Rakás szar az egész szolgáltatás. Már most nem bírják el. Ha bejelentik hogy emelik a sebességet azonnal lépek máshová. Inkább kicsit meg kéne erősíteni a jelenlegi infrastruktúrát... -
tompka #12749 No nekem most lassul be.Nem igazán korlátozás hanem mint ha terhelt lenne a cucc. Nem tom.A sebesség 2,5-5közt ingadozik. :)
A korlát erősen függ a várostól! :) -
#12748 Chello minimummal tegnap este tízig letöltés torrenten max. 40-50k-val , feltöltés 10-11k. Utána visszagyorsult teljes sávszélre. Én is gondolkoztam, hogy váltok médiumra de ilyen korlátozásokkal minek. -
tompka #12747 Neked is Bolgod Karácsonyt!
Boldog Karácsonyt és sebességben gazdag új évet kívánok mindenkinek! :) -
devilk #12746 Minden kedves CHELLOs-nak kellemes és béké karácsonyt kívánok! -
#12745 lusta voltam shiftet nyomni és kis m -el írtam
millibit? lol, ne nézz lámának pls :D -
tompka #12744 Fú megérzem hogy itt az ünnepek. Hullámban jön a totális lassulás.Néha még az msn is néha kilép. Most visszajött minden.Érezhetően izzik a hálózat. Mind a 4szolgánál terhelés van rendesen :D
Bolgok Karácsonyt Mindenkinek :) -
#12743 neten nem engedi módosítani a csomagot mediumra -
#12742 lejárt hűséggel persze, h megéri! bocs, azt hittem még tart #-) -
#12741 Lejárt a hűségnyilatkozat.
Mi nem éri meg? Fizetem a 11k-t, hogy jó esetben 100-al tölthessek le napközben és hajnalban full sebességgel.
Nem az zavar, hogy lassú, mert nem nagyon izgat, hogy mikor ér le a cucc, hanem az, hogy nem engedik kihasználni azt a sebességet amit ígérnek. -
#12740 azt hiszem, h lehet, de nem éri meg... -
#12739 Minket nem engedtek váltani lefelé, csak a hűség letelte után.. De szerintem telón kérdezd meg őket, nemtudom a szerződésben mi áll. -
#12738 Ha regisztrálok saját "upc profilt" akkor tudom módosítani extreme-ről mediumra a net előfizetésemet 1 éves hűség nyilatkozattal? -
#12737 telefon:
szolgáltatás túlterheltség miatt nem elérhető
bravó!! akkor mi lesz itt a következő napokban? -
#12736 És nem tudtok valami megoldást erre a problémára?Valami hacket?:) -
#12735 Hát komolyan mondom,lesz**hatnak...!!!!!Hihetetlen..!És akkor milyen netet lenne érdemes elöfizetni? -
BigPunisher #12734 A 30Kbps-nek meg örülj, nekem 10 szokott lenni...
este amugy megy fullon.....de kurvára nem vagyok boldog ettől.... -
Dodo55 #12733 Nem csak, hogy létezik, hanem emiatt anyázik mindenki az utóbbi hónapokban.
A 100Kbps-nek meg örülj, nekem 30 szokott lenni... -
#12732 "10 mbit = 1,25 Mb/sec"
Jujj, mbit az milibit... ;)
Ilyen mértékegység nincsen (a bit az alapmértékegység, annak nem lehet ezredrészét venni). Ráadásul az nem az adatátviteli sebesség mértékegysége. Vigyázzunk az ilyenekkel (mert ezzel kellemes perceket szerezhetünk az ügyfélszolgálatosoknak)... ;)
Nem inkább Mbit/sec-ra gondoltál, illetve Mbyte/sec-ra?
Itt jegyezzük meg, hogy a Mega itt 10^6 - azaz 10-nek a 6. hatványát jelenti, mert az adatátviteli sebességet a sávszélességből származik - hála az átviteltechnikának.
"Létezik az,hogy a chello classicnál lekorlátozták a fájlmegosztásoknál(értsd torrent) a sebességet?"
Elképzelhető. Nemzetközi gyakorlatban használt metodika.
"Miért van ez?"
Valószínűleg így több előfizetőnek marad felhasználható sávszélesség, ami többet "tejel". Másrészt jobban is megterheli a hálózatot (az eszközöket), így más felhasználóktól veheti el az erőforrásokat.
Harmadrészt ugye a torrent nem feltétlenül csak legális dologra használható ;) -
#12731 "Én úgy tudom, hogy a teljes sávszélesség az a maximum letöltési sebességgel megegyezik."
Nem pont úgy van.
Van letöltési és feltöltési sebesség. Ezt külön-külön szabályozzák (az eszköz ugyanis lehet hogy tudna többet, de ezt akár az eszközben, akár a szerverben lekorlátozzák).
Mindkét csatornának megvan a maga sávszélesség-igénye (amit ugye Hz-ben mérünk).
Lásd az ADSL-nél:
"rakás hugy, még ADSLt se képesek szolgáltatni"
Zajos, veszteséges, Cat3-as csavart érpáron, azon a frekvencián, ahol a rádióadók működnek? Csoda, hogy az ADSL működik (na jó, nem akkora csoda, de akkor is)...
Pláne hogy a magyar piac árérzékeny (jártál már ISP ügyfélszolgálatán számlázási időszakban - hányan csúsznak a számlák befizetésével...), a gazdasági helyzet meg nem épp a legvirágzóbb - az optikai hálózat kiépítése meg drága. Megéri egy cégnek kiépíteni?
"A hálózatbiztonság érdekében a Szolgáltató alapértelmezetten szűri azon forgalmakat, melyek a biztonságot veszélyeztetik. "
(D)DOS, Port Scanning, E-mail flood, Ping of death,... - minden amit nem egy "átlagos" netező művel, vagy a netezőt zavarhatja (például a Netbios "kidumálása" a hálózatra). -
#12730 Sziasztok!
Létezik az,hogy a chello classicnál lekorlátozták a fájlmegosztásoknál(értsd torrent) a sebességet?Csak azert mert egy meg nem nevezett oldalról töltenék le egy meg nem nevezett dolgot,amit kb 150-en seedelnek.Elvileg 30Mb/s az adatforgalma a torrentnek,erre jön vagy 100kbyte/sec-el...De a többi dolgot is csak alassabban tudom tölteni,ami torrent...Miért van ez?
Lehet,hogy csak most sz*rakszik valamiért és ennyi lenne,vagy telleg le van/lett korlátozva? -
Dodo55 #12729 Ezt találtam a Diginet ÁSZF-jében:
"A hálózatbiztonság érdekében a Szolgáltató alapértelmezetten szűri azon forgalmakat, melyek a biztonságot veszélyeztetik. Az alapértelmezett hálózatbiztonsági szűréseket az Előfizető kérésére a szolgáltató feloldja, amennyiben azok jogos igényeket elégítenek ki, és nem ütköznek ezen pontban rögzített irányelvekkel."
Ezek pontosan milyen forgalmak lehetnek vajon? Talán a p2p-re célozgatnak? -
ManoNegra #12728 kiegyeznék azzal a 0.15mb minusszal mostanában is -
#12727 10 mbit = 1,25 Mb/sec -
ManoNegra #12726 A nem is olyan régi szép időkben, volt hogy szedtem 1.1Mb/s-el.
-
#12725 alapból a chellónál nem lehet elérni a maximumot, kb. 10%-ot le kell vonni. -
ManoNegra #12724 A le és feltöltési sebesség nem egybe van megadva. Nemtudom pontosan mire gondolsz, de ha a feltöltésedet nem korlátozod egy picit, akkor nem tudod elérni letöltésnél a maximumot. De így ahogy írtad, nem reális (szerintem). -
#12723 Én úgy tudom, hogy a teljes sávszélesség az a maximum letöltési sebességgel megegyezik. Például, ha a chello light csomaggal 256 kbit/s sebességel töltesz fel, akkor a sávszélességnek csak a maradék részét tudod letöltésre használni, tehát 1280-256 = 1024 kbit/s-ot. Ebben biztos vagyok, mert már többször is teszteltem. -
#12722 betörni ? VDSL ?
még az ADSLt se tudják szolgáltatni, miből gondolod, hogy VDSL hudejo lesz ? -
carlos05 #12721 Hát ha be tud törni a vdsl akkor chello eláshatja magát asszem... mondjuk én (monor) minimum csomagjával elvok kemény 600mega óránként...amúgy nem ugyvolt anno h chello-s net képes lenne akár 100Mbitre is? -
Dodo55 #12720 Elméletileg úgy tudom 2.4 Gbitet. -
#12719 de változni fog, tovább fogja csökkenteni a p2p-t ^^
mivel nem érhető el mindenhol a digikábel, a vdsl-re is még legalább egy évet várni kell, addig nyeregben van a upc -
#12718 az ADSL-t a technológiához mérten jól szolgáltatják, (a kábelnetük ADSL sebességű, de jobb minőségű,) gondolom VDSL-nél is így lesz... Lassan akkor chellonak is kell újítania vmit :P Bár biztos nem véletlen a 2x20 Gbites vonal megvétele már :) Nem kell nekem 25 mbit, én a 10/1-el is jól megvagyok, csak működne priorizálás nélkül^^ (ha priorizálás marad, akkor pedig a 25/25ből maradhatna 4/4 tisztán :P-mint kezdetben a diginet)
Mo.Organ: nem 30Mbit körül mozog a mostani rendszerrel a maximum?
PíszLávJuniti: gondolod nálunk nem fog változni vmi akkor????! -
#12717 szép világ lesz, tele 20mbites feltöltőkkel, nálunk meg az egyre nagyobb csökkentésekkel -
devilk #12716 Back to future:D