22959
-
#12795 Ha átlagolják a 3 legutolsó havi forgalmadat akkor nem lehet 250-nél több. -
#12794 na jó...biztos már unjátok a kérdést, de én még mindig nem értem mert sajnos mindenhol mást mondanak, tehát, a letöltés 1 hónap alatt nem lehet 250gigánál több vagy 3 hónap összessége nem haladhatja meg?? előre is köszi -
Bucsek #12793 istenem, kezd a tököm telelenni. már megint baromi lassu és még letöltés sem megy... hihetetlen szar ez a csello... -
#12792 A kétéves hűségemből még egy év hátravan de szeretném felbontani a szerződést. Mennyit kell fizetnem? A chello akkori listaára minusz a hűségszerződéssel fizetett ár szor a tizenkét hónap?? -
#12791 "Hát nem kevés butaságot sikerült most itt leírnod egy körben."
Alátámasztott indokok?
Mert talán húznak optikát a lakásodig (nem háztömböt említettem, hanem lakást)? Majd rákötik a számodra kiszállított routert, optikás porttal (nem egyszeri olcsó kis cuccost)?
És ezt megcsinálják az egyszeri lakossági előfizetőnek?
Mert FTTH-t akkor éri meg megcsinálni, ha van kiépített optikai hálózat és van rá fizetőképes kereslet (Magyarországon az árérzékeny piac, a növekvő gázárakkal, az eladósodó lakossággal fizetőképes kereslet lesz).
Vagy azt nem ismered el, hogy 10 GBit/sec-os betápvonala van a Digi-nek?
Vagy azt, hogy egy IP-cím (amin lehet egy egyszeri felhasználó, de egy levelezőszerver is) DNSBL- (vagy más hasonló célú) listára kerülhet?
Vagy talán azt, hogy a szolgáltatók a nagy betűkkel hirdetett sebességei a maximális (traffic shape segítségével a szerveren korlátozott) sebességet jelenti - nem az átlagosat (ami függhet egyrészt a szolgáltató hálózatától, terheltségétől, pillanatnyi minőségétől; másrészt a szolgáltató hálózatán kívüli tényezőktől: az adott szerver, a hálózati eszközök terheltségétől)? -
#12790 Nálunk a városban lengőkábeleket húztak ki.. -
tompka #12789 Én meg márciusban lemondom.Úgysem használtam soha.
Csak azért van mert márciusban a helyi nagy kábelszolgát megvette Szőke kapitány és csak úgy kötötték meg az új szerződést ha a telefon funkciót is bejelölik. :S -
#12788 Beszarás. Upc telefonról hívnám upc-t és nem működik a vonaaaal.
ááááá! -
#12787 Digi Net fórum
Nyitottam egy topikot neki. Ebben a fórumban mellőzzük a digi netet. -
#12786 Én nem hiszem hogy házig megy az optika. Szinte kizártnak tartom.
Mocskosul drága. Ásni nem láttam itt senkit. Lengőoptika nem lesz mert szétmegy. -
Dodo55 #12785 Ha a lakásomig nem is, de a házig igen :)
Ez az, amin én is meglepődtem, de ezt megerősítette egy belső ember. -
#12784 Hát nem kevés butaságot sikerült most itt leírnod egy körben. -
#12783 "A Digi optikain nyomja, azon meg ugye már 40Gb/s sebességet is sikerült elérni"
De az optikai kábelt nem huzza el a lakásodig - az nagyon drága lenne.
Ráadásul a Diginek csak 10 Gbites betápja van. Ha mindenki csak a legkisebb Startnet nevű csomagot (10 Mbit/sec) választja, maximum 500 felhasználó élvezheti a teljes sebességet.
Ha a garantált sebességet nézzük, az 5000 felhasználó.
"van ez a sok parasztcsalogató ajánlat...aztán ha kiépül az ügyfélkör, ugyanolyan korlátozásokba fognak ők is..."
Mint az előző példámban említettem, megeshet, hogy túltelítődik a hálózat. Aztán megint ott az "új ügyfelet vagy biztos sávszélességet"-dilemma.
"én azt nem értem havi 4500ért, mi alapon tudnak szinte bérelt vonalat adni"
Budapesten kiépített infrastruktúrával egyszerűen. Bár bérelt vonalnak nevezni ezt azért túlzás...
"néha kiírja, hogy az IP-m fekete listán van, és nem küldhetek levelet.."
100 ezer felhasználóval osztozol a szolgáltató SMTP-szerverén, az IP-címedet dinamikusan kapod (ki tudja mire használta az előző). Nem csodálkozom, hogy DNSBL-listára kerül (más szolgáltatóknál is ez a helyzet). -
Bucsek #12782 üdv.
van egy problámám és nemtudom miért van. na most töltök le torrentet vagy hogy is hijják és nagyon nagoyn lassu a netem... de ha kilövöm a torrentet akkor már jo. és a lényeg az hogy nem is 1200kb/s el szedem le a cuccot hanem csak ijen ratyi 100kb/s és igy is megszakad a netem... nemtudtok valami 5letet? vagy öljem meg magam?
buék :) -
Dodo55 #12781 Igen, a Magyar fizetésekhez az a reális, amit a Digi ad. -
#12780 én azt nem értem havi 4500ért, mi alapon tudnak szinte bérelt vonalat adni, mikor a többiek 8000 felett jóval adnak szimmetrikus netet ? :D
vagy csak a többiek eddig pofátlanul magas áron tarthatták az árakat, a reális meg az, amit a digi nyujt ? :) -
#12779 ebben azért nem lennék biztos.
lehet probléma, ha külföld felé nem vesznek elég kapacitást, vagy a belső eszközeik nem elég jók. -
Dodo55 #12778 Azért kicsit más a technológia :)
A Digi optikain nyomja, azon meg ugye már 40Gb/s sebességet is sikerült elérni, másrészt a központban sem igényel olyan speciális eszközöket, mint a kábeles net, mert eleve optikain jön be, azon is megy tovább.
Szóval nem hiszem, hogy pár éven belül gondok lennének majd a rendszer terheltségével. -
#12777 hátha kevésbé lesz telített a chello, ha a digihez átmegy jópár ember.
ha itt lenne, én is átmennék. -
#12776 néha kiírja, hogy az IP-m fekete listán van, és nem küldhetek levelet.. lol. ( ma már sikerült elküldenem a levelet, ugyan azzal az IPvel, stb)
gmail-nek van saját smtpje, az viszont mindig megy. -
BigPunisher #12775 nem az lesz itt a diginél mint a chellonál...?
van ez a sok parasztcsalogató ajánlat...aztán ha kiépül az ügyfélkör, ugyanolyan korlátozásokba fognak ők is...
bár mondjuk, ha ezt két év múlva tennék mostantól, az nem lenne probléma:) -
#12774 meg a X.-be is oda, ahol lakom. -
#12773 IV. kerület. -
#12772 átdughatnák a fejüket a VII-be is... -
Aspyrin #12771 Felhívtam a digit, ott azt mondták, hogy jövőre Budapesten a XX-ik majd a IV-ik kerületben lesznek elérhetőek :( -
#12770 Engem az zavar, hogy olyan csatornákért is fizetek amit soha a büdös életbe nem nézek pl. TV5, Budapest tv stb.
Lehetne olyan, hogy csatornánként lehessen összeállítani a csomagot, az se zavarna ha úgy drágább lenne egy csatornának az "ára" mert nem olyanért fizetek amit nem használok. -
#12769 Nekem amúgy a ping az fasza meg jó a net, csak a torrent szarakszik néha. -
#12768 Rendben van minden. Chellonál is csak a mail.chello.hu-t tudod használni.
Ez természetes ma már. -
#12767 smtp szerverrel valami nincs rendben. -
#12766 Nem nagyon jut eszembe semmi, amit a upc fel tudna ajánlani alternatívának. :(
Semmi pozitív dolog nem történik. 7 éve kb upc-s a net és egyszer nem ajánlottak volna fel valami kedvezményt... -
#12765 2 éves hűség, huh, nekem 8400, lehetett volna 1 év is az 9500 körül lett volna, azért gondoltam az 1 évre. Váltanék én is, csak nálunk nincs még alternatíva. Mondjuk a tévé már digitv. -
#12764 Két éves... :(
Fognak ezek valamit lépni???
9500-at dobok ki szinte a SEMMIRE.
Idegtépő, hogy elmegy a netre ennyi pénz, kábel tv-re (amit nem nézek mert szar csatornákat ad upc), meg telefonra... ezek együtt hihetetlen összeg.
Diginél 2500-as net bőven sok lenne, tv és fillér, plusz telefont adják ingyen.
Upc bazdmeg találjatok ki nekem valami kedvezőt. :((((((((( -
#12763 1 éves hűség? Akkor még nem buksz sokat rajta 4 x hűségkedvezmény. Pár ezer ft. -
Bmx01 #12762 olvasgattam itt a hozzászólásokat és nem valami jónak tűnik ez a 5Mbites net és az egyéb UPC-s netek -
Bmx01 #12761 gondolkozok a váltáson mert januárba jár le a hűségprogramom -
tompka #12760 Igen kábeltv-n jön -
Bmx01 #12759 hy
Meg éri e válltani 4Mbites Enternet ADSL vonalról 5Mbites UPC vonalra ?
Ez kábeltévén jön az UPC-s net ?
-
#12758 Idióta upc-nél vagyok szerződve augusztusig. Hogy mondjam fel?
9500-at adok 10/1-ért, 2500-at akarok diginek adni 10/10-ért.
Leszarom hogy fejleszt-e upc. Nekem 3 megabit is elég lenne, kétlem hogy upc levinné 3 ezerre a havidíját ennek az instabil szarnak.
Help me. Takarodni akarok upc-től. -
Dodo55 #12757 Magon elintézve :) -