UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mighty
Helyes, legyen csak minel elesebb verseny.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

bertino
egy baj van velük: hogy még alig-alig vannak valahol :D
remélem szétterjednek mindenhova pesten, nem ugy, mint az UPC... oO

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Mo.Organ
Igazad van akkor még nem tudtam miként müxik. Most már látom, és azt kell mondanom hogy szerintem jó lesz.
Természetesen nem csak rajtam függ a dolog, de ha minden a terveknek megfelelõen marad akkor igen csomagolhat az upc. Szerinted ha nem így gondoltam volna akkor eljöttem volna a cégtõl, és váltottam volna?

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

Skynet85
Van fogalmam a két cég technolóiai háterérõl igaz éppen csak annyi, hogy tudjam hogyan müködik az adsl és kábel net, de nekem ez épp elég ahhoz, hogy még a mostani szivatások hatására is chellos maradjak, nem is erõl van a szó hanem annó Mo.Organ volt a Chello zászlós hajója emléxem mikor elöszõr liketlek egy digi tv-s szórólapot olyat mulatott rajta hogy ihaj aztán most meg ok nem dicsõiti(még), de ahhoz a hsz képest...

bertino
hát ADSL T-com igyekezetét elnézve (mondom én, mint DSL dolgozó) jó sokára lesz olyan minõségû, mint a kábeles technológia. Egyértelmûen az UPC és egyéb szolgáltatók csomagjai a legjobb ár/érték arányuak. ha DSLnél nem lenne a kicseszett telefondíj, azt mondanám megéri 3 ezerért az 1 mbit, de így... egyszerûen no comment, ez van.

Skynet85
és a másik tudom hadi tikot nem adtok ki de a csak a technolgia rövid ismeretetését vagy van néki neve akkor azt lökd már be ide.

Skynet85
Mo.Organ Te figy már ahhona a zsé jön éppen annak .... Eskü vártam ezt a hsz-t miuzán elolvasatam Borgét elemékezzünk csak vissza mikor még a konkurenciánál voltál akkotõõk voltak az Isten királyak holnmap átmész az adsl-hez utánna õõket majd magasztalni érdekes ez...

bertino
hát... akkor jó.

Mo.Organ
Utána is fog menni mert, teljesen más technológiával dolgozik a két cég.

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

Zinaj
Sziasztok!
ha 29 nap alatt letoltok 240Gb-ot varok 1 napot vagy 2-t, kov honapba megint 240-et szedhetek?asszem jol tudom :P
azt ugyse lepem tul szal kiralysag

i7 azt szevasztok :P

bertino
ühm

és utána... ? ez a baj... :(

Hát amíg van vagy 50 elõfizetõjük 3 kerületben BP-en, addig lehet megy is annyival :)
bertino
mibõl gondolod, hogy megy is annyival ? :)

Na meg lett gyógyítva :)
Úgy tûnik routolási hiba volt a UPC-nél. Megtaláltuk azt az állomást, ami belassított. Két ilyen állomás van, amin átmennek tõlem/hozzám a csomagok, az egyik full sávszél, a másik 20kb/s. Amelyik IP-t az egyiken vitte át, az gyors volt, amelyiket a másikon az meg lassú.
Most valamit piszkáltak, és mindkettõ átviszi a 10mbitet :)
PyRex
öhmm, hol is kell úgy email postafiókot regelni? :)

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Hali
Van 1 routerem és szeretnék VEZETÉKES megosztást kialakítani. Hogyan kell csinálni? és beállítani? Thx

(panelban lakok és a D-Link DWL-G510 54Mbps WLAN PCI hálózati kártya nem igazán viszi át, gyenge a jel. ezt sem értem miért?!)
Jah. Az is lol, hogy filefrontról 1100-al töltök, míg a magyar oldalakon a 10kb/s-ot se birja tartani :)
Mighty
Latom irtal a hwsw.hu-ra is. Kivancsi vagyok mit valaszol Domper ur.

light00
Itt a XVII.-ben elég gyakori a hirtelen belassulás, ami órákig is eltart, netszakadás nem szokott elõfordulni. De csak sok itt az õrült nettitán.

Tényleg: Egyszer még nyáron szerelgettük a netet, beállítgattuk másik gépre, stb, és egyszer csak felhívtak, hogy látják, hogy ki-be kapcsolgatjuk a modemet, s ezt ne csináljuk, mert tilos. Tilos. Hát ezen kiakadtam. És az áramszünet? Találjanak már jobb szórakozást...

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

Már lezongoráztam velük.
A végeredmény: Tõlük természetesen semmilyen probléma nem észlelhetõ, ennek ellenére az általuk ajánlott sebességmérõknél 5-bõl 4 100-200kbit-et mér, az 5. meg 10mbit-et rendesen.
Ezenkívül az általuk ajánlott weboldalakból 5bõl 4-re percekig kell várnom, az 5. meg 1 másodperc alatt bentvan.

Példa: cs2hu-ról letöltés 1125kb/s. hwsw.hu/origo letöltés: 13kb/s.
Mighty
Erre nem tudok mit mondani. Azert en hivogatnam oket, hogy ez nagyon nem koser (minimalis savszelt sem eri el). Raadasul lehet, hogy jopar extrem user kerult a vonalatokra.

Helyi hiba lehet, mert en nem tapsztalok semmilyen lassulast a IV. keruletben.

Perpill olyan gyors a netem, hogy még a kibaszott netbankom se tudom behozni.

Felhivom ÜSZ-t. Aszondja teszteljem a letöltést az ftp.fsn.hu -n lévõ 1GB állománnyal. Elkezdem letölteni, 20kb/s és 0 között ugrál. ÜSZ: hát ez tényleg nem jó ... erre megszakad a vonal. Milyen érdekes.

És ez a szarakodás megy majdnem 2 hete.
Mighty
Mennyi idegig kurva szar a net? 1 nap, 2 nap, 1 het, tobb het?

1-2 nap, bar nem elfogadthato teljesen, de megertheto, hogy bizonyos hibat csak annyi ido alatt tudnak elharitani. Ha 1-2 het vagy tobb, az mar gazos, es nem itt kell ezert rinyalni, hanem bejelenteni. Lehet a szomszed valamit rosszul kotogetett es az zavar be, vagy a modemed ment tonkre, esetleg megserult a lakasodon belul a kabel (kutya, macska megragta) vagy meg sokminden elkepzelheto.

Nem tudom bejelentetted-e, de azzal meg sosem oldodott meg, hogy ide irtal, mert ez a forum nem hivatalos panaszbejelento :)

Azért azt nem kellene elfeljteni, hogy az ADSL technológia némileg elavultabb, és ennek kézzelfogható hátrányai is vannak. Egyrészt a 8Mb csak kevesdek számára elérhetõ, mivel a központtól való távolságától függ, csak elvi maximumról van szó. Én tudom, volt 8 Mb-es ADSL-em, mely a gyakorlatban 3.5 Mb volt, de egyébként is elég keveseket ismerek (pontosabban senkit), akiknek megvan az elvi maximum. Nyílván vannak problémák a chellóval is, de a saját esetemben, valamint az ismeretségi köröm tapasztalatai alapján szinte alig tudnék ilyenrõl beszámolni, csak a fórumban olvasottakból tudok egyáltalán a bárminemû nehézségrõl is. Szintén hátrány az ADSL-nek az asszimetrikus mivolta, sokkal kevésbé lehetett egyszerre több mindent csinálni, feltöltés mellet bböngészni is sokkal nehezebb volt - igaz, nem használtam Cfost, mert annyir aazért nem zavart. Mellesleg a 8 Mbit még mindig kevesebb, mint a 10, de gondolom a feltöltés sebesség is kevesebb hozzá.

Ettõl függetlenül bizonyos esetekben valóban jobb megoldás lehet az ADSL, de általánosságban ezt nem merném kijelenteni. Ha nem meûködne jól an etem, természetesen én is váltanék, nem vagyok elkötelezve a UPC felé, a hûséget pedig úgysem szokás megbecsülnie a szolgáltatóknak. Azt viszont nem értem, miért van szükség az ilyen ADSL melletti ilyen kampányszagú hozzászólásokra, pláne ebben a topikban. Az rendben van, hogy a gyakori panaszkodás miatt, de az emberek akkor fognak ide írni, ha valami nem megy jól, s nem akkor, ha igen. (Nem csak az utóbbi két hozzászólásra értve, annyi miatt nem reagálnék.)
PíszLávJuniti
igazából a digikábelt köttetném be azonnal, ha már most szolgáltatna..
3K ért 10/10mbit-et semmilyen szolgálató nem múlja felül.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Ja, ha telefonvonalat is számolunk annak a havidíja 1345Ft és az egész lebeszélhetõ.
Nálad is 2007-et írnak? Vagy mirõl beszélsz?

Enternet:
Privát csomag, prepaid 1mbit 2.496 Ft (a nem prepaid 2990ft)
Komfort csomag 8mbit 7980Ft

Mindkettõ korlátlan természetesen
bertino
azért szarabb, mert 6 ezerért kapsz 1 mbitet egy trágya vonalon, azért...

Casseus
k*va szar a net!
budapest ping 210.......no comment. Ezért fizetek havonta 10k forintot.<#szomoru2>

ha te azt tudnád...^^

light00
A Speedtestnet közel nem a legmegbízhatóbb mérõ, ezért is nem azt csináltam. Ezért kértem ezt az oldalt.

light00
Köszöntem szépen!
De ezek szerint beigazolódott a gyanúm :C
Már egy hete érezhetõen lassú a netem, és tessék: extreme-mel csak épphogy 500al szedem a fájlt...elszomorító :(

dante3

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

light00
Hi.
Ha tudja valaki azt az oldalt, amelyiken a tesztfájlokat lehet letöltögetni (amivel mérhetõ a sávszél), az plz írja meg, elõre is köszi!

[HUN]Crassus
óó Mighty! köszi:)

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

Mighty
members.chello.hu es alap port.

[HUN]Crassus
HAli!

elég low level user vagyok és új windowst raktam,de elfelejtettem kiírni a windows commanderes chellós FTP-s beállításaimat:Szóval az lenne a kérdésem,hogy a beállításnál mi a host name és a port száma a chellónak??

köszi

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

Dj Xyberpunk
"Nem beszélve arról, hogy játékokat is lehet online vásárolni, amibõl szintén nem ritka 4-8GB" :) Ez olyan aranyos volt :)

DS4 2.0 | Q6600@3400 + NinjaB | 4GBGeil | MSI 5870 | Corsair HX520 | 46\"SAMSUNG Full HD + 22\"BENQFullHD | G500 | AUDIGY2ZS | Genius HT5.1 + Medusa5.1 | 1.5TB SATA2 + 128GB G.Skill SSD | 88/25DiGi

Dj Xyberpunk
Istenem, feltöltési sebességem MsN-en kb 2 kb/sec.... Más is tapasztalt ilyet mostanság? (XXI.ker. extreme)

DS4 2.0 | Q6600@3400 + NinjaB | 4GBGeil | MSI 5870 | Corsair HX520 | 46\"SAMSUNG Full HD + 22\"BENQFullHD | G500 | AUDIGY2ZS | Genius HT5.1 + Medusa5.1 | 1.5TB SATA2 + 128GB G.Skill SSD | 88/25DiGi

Király a net megint, akármelyik sebességmérõt nézem 140kbit/s... ez lenne az extreme? <#eljen>
A hírdetés így szolna helyesen: chello extreme akció extreme korlátokkal:D
Blekk Síp
Jah, azt hittem, hogy direkt õ manipulálta a képet. =)

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Már javítva van, tényleg nulla Ft volt az összeg :)

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Blekk Síp
És képes ilyennel szórakozni... :'D

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Hoppáhoppá, a júpíszí ingyér' osztja netet:

Én márisírom alá a 10 év hûséget...<#wow1><#eplus2><#nyes><#hehe><#email><#gun><#taps>
precision
az fura mert nálunk van vonalas t-com -os telefon, de anno mikor adsl -t akartam akkor nem lehetett

Bazinga!

Így igaz. Itt a nyóckerben csak optikai hálózat van, telefonálni csak upc-n keresztül tudnék, már ha lenne rá szükségem :)

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Skynet85
Én üzemeltetek egy test servert és nekem pl írtó gáz lenne a dinamikus ip igaz elvielg lehet kérni fel árért statikust ok igazad van vannak elõnyei mind2-nek de a technikai korlátoltság sokkal jobban érvényesül az adsl-nél pl ahol lakom már jelentõs a sávszél csökkenés és a ping se oylan fényes az adslesek körében. Valamint a sima Adsl elérte a 10Mbites határ sávban a technikai határait kábelnet koránt sem igaz lesz adsl2 meg stb de nah, végülis édes mind1 ki mit választ, ha neki megfelel. Csak az a baj hogy ami a szerzõõdés napján még nagyon szép és jó az más nap az apróbetü és a menetközben átírt aszf hatására varázsát veszti de nó para mert ott van 1 év amit aláírtál szal feleslegesen idegelned magad egy jó ideig... És ez minden szolgátatónál ott van tisztelet a kivételnek.

Dinamikus ip hatranyat meg nem fedeztem fel, elonyet viszont igen. Ha olyan helyrol toltok le ahol napi korlat van, csak ujracsatlakozok es torlom a cooikekat.
HC letoltes miatti szerzodesbontast csak a kivalo tonline-nal hallottam ott is csak egy ket eset ha jol tudom, de ok szeretik a torrent altal hasznalt alap portokat is korlatozni, raadasul joval dragabb mint a tobbi szoval nem kell oket valasztani. De chellonal meg ott a 250gbos korlat tehat ott meg annyira sem lehet hczni.

tommyg: es akkor mert lenne szarabb?
adsl se lassul be soha es eddig a maximum az 1-2perces leallas volt mint irtam.
tommyg
2 éve van csellóm, eddig max 2x ment el a netem 1-2 órára, lassulás sose jelentkezik!

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit