22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Zsoltika 007
    Nincs. Pont az a lényeg hogy ne zavarják egymást. :D Vagy te láttál már olyan szitát ami átengedi a vizet is meg a tésztát is? :D Akkor kb semmi értelme.
  • Tikal #14771
    hm, probléma megoldva, csak a kábeleket kellett átszerveznem.... viszont a nappalinkban van egy kábel eloszto a tv miatt, és ha az rajta van akkor nincs net, ha leveszem akkor van... miért fogja meg a jelet? van olyan splitter ami engedi a net jelét és a tv-t is?
  • Zsoltika 007
    Jóvan melóban nem úgy jön a kreativitás :D
  • Tikal #14769
    igen ez lesz a nyero :)
  • gduck
    Vagy a szűrőt kell neki a lakásban lévő osztónál átrakni a másik kábelre ;)
  • Zsoltika 007
    Csak azon a csatlakozón megy a net amire bekötötték neked anno. A többin nem fog. Van rajta egy szűrő is ami elkülöníti a jeleket. Úgyhogy ugyanazt a kábelt kell átkötnöd/átvinned abba helységbe is. Vagy beraksz egy routert a kábelmodem után és wlanon osztod szét.
  • Tikal #14766
    hello

szeretném a modemet egy másik szobába átvinni, de mikor áttelepitem a modemen nem kap "jelet", a cable lámpa nem világit, minden más igen, ezekszerint ahol a tv van a nappaliban, nincs internet jel? hogyan lehet ezen változtatni?
  • passatgt
    én nyertem
  • Golyo69
    [IMG][/IMG]
  • Vegas
    most nekem szarakodik a net... hol van hol nincs. fck
  • tommyg
  • passatgt
  • bertino
    jelentsd be.
  • kryst
    2x csináltam meg egymás után, és mind a kétszer ennyi jött ki.

• ChaosTeam
    Nekem 10mbites netem van, és mindig jó a sávszél, most is lemértem az eredmény:

Szóval nekem nincs ilyen problémám.
  • passatgt
    látom már bocsi
  • passatgt
    üdv!

5 mbites netem van, de nincs is ilyen csomagjuk

ez hogy van akkor?
  • kryst
    Üdv!
    1-2 napja vettem észre, hogy nem teljes sávszélességgel jön a netem. 2MBitesem van és 1,4-1,5Mbittel jön. A szomszédomnak még 5Mbites a Chello, és neki is 5 helyett 3Mbittel jön. Ez mitől lenne? Esetleg másnál is tapasztalható ilyen?
  • sith7
    jó, akkor megpróbálom úgy, ahogy írtátok
  • precision
    én is ezt mondtam, hogy előre elmentett frekvenciákat néz (pl european cable)... az ok hogy ezen végigmegy de ezek előre elmentett frekvenciák, ahol megnézi hogy van e adás
    én is arra gondolok hogy fogja és végigmegy szépen lassan a teljes frekvenciatartományon
  • gduck
    Lehet nem keresi végig a freki tartományt! Anno nekem olyan TV tuner karim volt, ami csak az ini-jében található frekiket nézte végig. Nekem ezt a fájlt kellett átszerkeszteni. Milyen szoftver van a kártyádhoz?

Ha fixen meg lehet adni a frekiket és úgy se találja, akkor utánna próbáljál a "finom" hangolással +/- irányban keresni!
  • sith7
    az is megvolt...
    egyszerűen nem értem ezt az egészet...
  • precision
    Akkor a 3. verzió hogy azt mondod a programnak hogy a teljes frekvenciatartományon keressen?
  • sith7
    de van csatornakiosztás, csak ami oda van irva azon nem jön semmi, ha manuálisan próbálom belőni, és automatán se találja meg ezeket a csatonákat, de a többit igen
    megpróbáltam mindkét verziót és semmi...
  • sith7
    a tv - n bejön minden csak a pc - n nem...
  • precision
    A upc weboldalán nincs fent valami csatornakiosztás és hozzá a csatornákhoz vmi frekvencia, hogy pontosan hol jönnek be?
    Mert gondolom a tuner progija ilyen előre elmentett frekvenciákon nézi meg hogy van e ott adás (gyakran van pl. hogy kiválasztja a user hogy central eruopean cable frequencies és ilyen a program végigmegy a leggyakrabban előforduló frekcenciákon). De mivel a upc ezeket átpakolta máshova, így nem találja. És pont olyan frekire rakta át ahol a program nem nézi.
    Két megoldás van: vagy a csatornakiosztás alapján beállítod manuálisan a hiányzó csatornák frekvenciáit vagy a programban arra nyomsz hogy keressen végig a teljes frekvenciatartományon (nemtom milyen szoftvert használsz, de gondolom van benne ilyesmi funkció). Az utóbbi jóval lassabb lesz mint a "normál" csatornakeresés, de minden bizonnyal meg fogja találni az összes csatornát.
  • bertino
    sztem hívd fel az UPC-t.
  • sith7
    hi

van egy hauppage wintv kátyám, nem is volt vele semmi gond, egészen addig, amig a UPC át nem pakolta a csatornákat. Akármit állítok be nem találja meg az rtlklubot, tv2-t, m1-m2-t, duna tv - t, sport 1- et, de az összes többi magyar adót megtalálja tökéletes minőségben.
    mi lehet a gond ?
  • tommyg
  • Zsoltika 007
    Nem. Csak értelmesen gondolkodom. De látom neked ez már problémákat okoz. Nem baj erre van a 8 általános. Egyszer te is túljutsz rajta :D
  • tommyg
    jó téma lezárva
    mondjuk azóta is félpercenként elmegy utána félpercre vissza
  • Dj Faustus #14741
    "Elég ha a megfelelő helyre csap be egy villám"
    Sőt nem feltétlenül az eszközbe kell belecsapnia.
    Belecsaphat az elektromos hálózatba, de az eszköz közelébe is elegendő belecsapnia - képes tönkretenni, "megbolondítani". Elektromágneses terekre érzékeny berendezéseknél ez sajnos megesik.

Ráadásul ezeknek az eszközöknek áram kell. A magyarországi helyzetet ismerve az áramellátás nem épp a legrózsásabb, minden eszközhöz meg - sajnos - nem kerülhet ki szünetmentes áramforrás (+napelem, +aggregátor).

Nem kell ehhez "UPC fannek" lenni, csak tapasztaltnak.
  • tommyg
    upc fan vagy úgylátom :D
  • Zsoltika 007
    Hát igen a világ már csak így működik...
  • tommyg
    akkor is nevetséges, egy kis külső behatás és meghal az egész
  • Zsoltika 007
    Nem kell hozzá olyan nagy vihar. Elég ha a megfelelő helyre csap be egy villám. ;)
  • tommyg
    ja de minden viharnál?
    nevetséges...
  • Mighty
    Áramkimaradás a viharsújtotta területeken és máris megfekszik pár létfontosságú eszköz. Gondolom, mindenhova nem kerülhet szünetmentes áramforrás...

Lehet csak a hozzád legközelebbi elosztó maradt áram nélkül. Amíg nem levegővel működnek az eszközök, ilyen előfordul :)
  • tommyg
    egy kis vihar és már akadozik a hálózat...
  • Zsoltika 007
    Lelövöd a nyári szünetben otthon torrentező gyerekeket. Vagy eltörlöd a free leech-et a hazai torrent oldalakon.