UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mozesapo
2 éves hûség, huh, nekem 8400, lehetett volna 1 év is az 9500 körül lett volna, azért gondoltam az 1 évre. Váltanék én is, csak nálunk nincs még alternatíva. Mondjuk a tévé már digitv.

Munch
Két éves... 😞
Fognak ezek valamit lépni???
9500-at dobok ki szinte a SEMMIRE.
Idegtépõ, hogy elmegy a netre ennyi pénz, kábel tv-re (amit nem nézek mert szar csatornákat ad upc), meg telefonra... ezek együtt hihetetlen összeg.
Diginél 2500-as net bõven sok lenne, tv és fillér, plusz telefont adják ingyen.
Upc bazdmeg találjatok ki nekem valami kedvezõt. 😞((((((((

mozesapo
1 éves hûség? Akkor még nem buksz sokat rajta 4 x hûségkedvezmény. Pár ezer ft.

olvasgattam itt a hozzászólásokat és nem valami jónak tûnik ez a 5Mbites net és az egyéb UPC-s netek

gondolkozok a váltáson mert januárba jár le a hûségprogramom

Igen kábeltv-n jön

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

hy
Meg éri e válltani 4Mbites Enternet ADSL vonalról 5Mbites UPC vonalra ?
Ez kábeltévén jön az UPC-s net ?

Munch
Idióta upc-nél vagyok szerzõdve augusztusig. Hogy mondjam fel?
9500-at adok 10/1-ért, 2500-at akarok diginek adni 10/10-ért.
Leszarom hogy fejleszt-e upc. Nekem 3 megabit is elég lenne, kétlem hogy upc levinné 3 ezerre a havidíját ennek az instabil szarnak.
Help me. Takarodni akarok upc-tõl.

Magon elintézve 😊
Zsoltika 007
<#eljen>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Ez tényleg jó, és 110-es seedelés mellett sem lassítja be a böngészést.

Már csak azt kéne elintézni, hogy engedélyezzék a trackerek, mert sok helyen már csak a felsorolt klienseket szabad használni.
(1 helyen már szóltam ez ügyben)
Zsoltika 007
Upc bekaphatja 😄
<#worship><#worship>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

thx...mûködik

punishing since 2000.06.10. Nem mondamám hogy megmondtam. Ha nem mondtam volna meg... kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen...

No chellos kollégáknak probálnék segiteni picit.
Én ugy vettem észre van külömbség a kliensek között a sebességben.
Eddig Utorrentet használtam, aztán ugyebár korlátozott a Chello.
Elösször még kilehetett játszani a titkositással, de már ez sem müködik.
Viszont ma leszedtem a Deluge nevezetû klienst, és nálam bizony itt nem érzõdik a korlátozás. WinXP-s verziot használom, de sajnos eléggé instabil, viszont hasit 😊 Bár valószínû elöbb utobb erre is kitalálnak valamit.
Met
Most úgy nagyjából nem értem, hogy mivan.<#fejvakaras>
Tegnapelõtt leszedtem a COD4-et az aszfaltosról, másfél óra alatt lent volt.
Amúgy minden 50-100k között jön.
Korábban volt, hogy a nap közbeni max 100k-s torrent hajnalban jött full sebességgel.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Zsoltika 007
Akkor úgy látom nekem még jó hogy 100K-val jönnek a cuccok de ez szánalmas ennyi pénzért (extreme). Megértem hogy korlátozni kell de hogy 90%-al?! <#gunyos1> Rakás szar az egész szolgáltatás. Már most nem bírják el. Ha bejelentik hogy emelik a sebességet azonnal lépek máshová. Inkább kicsit meg kéne erõsíteni a jelenlegi infrastruktúrát...

No nekem most lassul be.Nem igazán korlátozás hanem mint ha terhelt lenne a cucc. Nem tom.A sebesség 2,5-5közt ingadozik. 😊
A korlát erõsen függ a várostól! 😊

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

bakvarnyu
Chello minimummal tegnap este tízig letöltés torrenten max. 40-50k-val , feltöltés 10-11k. Utána visszagyorsult teljes sávszélre. Én is gondolkoztam, hogy váltok médiumra de ilyen korlátozásokkal minek.

Neked is Bolgod Karácsonyt!

Boldog Karácsonyt és sebességben gazdag új évet kívánok mindenkinek! 😊

Minden kedves CHELLOs-nak kellemes és béké karácsonyt kívánok!
precision
lusta voltam shiftet nyomni és kis m -el írtam
millibit? lol, ne nézz lámának pls 😄

Bazinga!

Fú megérzem hogy itt az ünnepek. Hullámban jön a totális lassulás.Néha még az msn is néha kilép. Most visszajött minden.Érezhetõen izzik a hálózat. Mind a 4szolgánál terhelés van rendesen 😄

Bolgok Karácsonyt Mindenkinek 😊

Met
neten nem engedi módosítani a csomagot mediumra

CzGobe
lejárt hûséggel persze, h megéri! bocs, azt hittem még tart #-)

eom$

Met
Lejárt a hûségnyilatkozat.
Mi nem éri meg? Fizetem a 11k-t, hogy jó esetben 100-al tölthessek le napközben és hajnalban full sebességgel.
Nem az zavar, hogy lassú, mert nem nagyon izgat, hogy mikor ér le a cucc, hanem az, hogy nem engedik kihasználni azt a sebességet amit ígérnek.

CzGobe
azt hiszem, h lehet, de nem éri meg...

eom$

autoszimulator
Minket nem engedtek váltani lefelé, csak a hûség letelte után.. De szerintem telón kérdezd meg õket, nemtudom a szerzõdésben mi áll.

.: mobilize.hu :.

Met
Ha regisztrálok saját "upc profilt" akkor tudom módosítani extreme-rõl mediumra a net elõfizetésemet 1 éves hûség nyilatkozattal?

PíszLávJuniti
telefon:
szolgáltatás túlterheltség miatt nem elérhetõ

bravó!! akkor mi lesz itt a következõ napokban?

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Zan
És nem tudtok valami megoldást erre a problémára?Valami hacket?😊

Asrock Z68 Extreme3 Gen3,Intel I-5 3570 @4.5 ghz, Gigabite Geforce GTX 670 OC, 8gb Kingmax 2000Mhz, Enermax 550W,Creative SB X-fi Platinum Fatal1ty Champion,Logitech Z-5500 + G35,Samsung UE40D5003

Zan
Hát komolyan mondom,lesz**hatnak...!!!!!Hihetetlen..!És akkor milyen netet lenne érdemes elöfizetni?

Asrock Z68 Extreme3 Gen3,Intel I-5 3570 @4.5 ghz, Gigabite Geforce GTX 670 OC, 8gb Kingmax 2000Mhz, Enermax 550W,Creative SB X-fi Platinum Fatal1ty Champion,Logitech Z-5500 + G35,Samsung UE40D5003

A 30Kbps-nek meg örülj, nekem 10 szokott lenni...

este amugy megy fullon.....de kurvára nem vagyok boldog ettõl....

punishing since 2000.06.10. Nem mondamám hogy megmondtam. Ha nem mondtam volna meg... kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen...

Nem csak, hogy létezik, hanem emiatt anyázik mindenki az utóbbi hónapokban.

A 100Kbps-nek meg örülj, nekem 30 szokott lenni...
Dj Faustus
"10 mbit = 1,25 Mb/sec"
Jujj, mbit az milibit... 😉
Ilyen mértékegység nincsen (a bit az alapmértékegység, annak nem lehet ezredrészét venni). Ráadásul az nem az adatátviteli sebesség mértékegysége. Vigyázzunk az ilyenekkel (mert ezzel kellemes perceket szerezhetünk az ügyfélszolgálatosoknak)... 😉
Nem inkább Mbit/sec-ra gondoltál, illetve Mbyte/sec-ra?

Itt jegyezzük meg, hogy a Mega itt 10^6 - azaz 10-nek a 6. hatványát jelenti, mert az adatátviteli sebességet a sávszélességbõl származik - hála az átviteltechnikának.

"Létezik az,hogy a chello classicnál lekorlátozták a fájlmegosztásoknál(értsd torrent) a sebességet?"
Elképzelhetõ. Nemzetközi gyakorlatban használt metodika.

"Miért van ez?"
Valószínûleg így több elõfizetõnek marad felhasználható sávszélesség, ami többet "tejel". Másrészt jobban is megterheli a hálózatot (az eszközöket), így más felhasználóktól veheti el az erõforrásokat.
Harmadrészt ugye a torrent nem feltétlenül csak legális dologra használható 😉

Dj Faustus
"Én úgy tudom, hogy a teljes sávszélesség az a maximum letöltési sebességgel megegyezik."
Nem pont úgy van.
Van letöltési és feltöltési sebesség. Ezt külön-külön szabályozzák (az eszköz ugyanis lehet hogy tudna többet, de ezt akár az eszközben, akár a szerverben lekorlátozzák).
Mindkét csatornának megvan a maga sávszélesség-igénye (amit ugye Hz-ben mérünk).
Lásd az ADSL-nél:

"rakás hugy, még ADSLt se képesek szolgáltatni"
Zajos, veszteséges, Cat3-as csavart érpáron, azon a frekvencián, ahol a rádióadók mûködnek? Csoda, hogy az ADSL mûködik (na jó, nem akkora csoda, de akkor is)...
Pláne hogy a magyar piac árérzékeny (jártál már ISP ügyfélszolgálatán számlázási idõszakban - hányan csúsznak a számlák befizetésével...), a gazdasági helyzet meg nem épp a legvirágzóbb - az optikai hálózat kiépítése meg drága. Megéri egy cégnek kiépíteni?

"A hálózatbiztonság érdekében a Szolgáltató alapértelmezetten szûri azon forgalmakat, melyek a biztonságot veszélyeztetik. "
(D)DOS, Port Scanning, E-mail flood, Ping of death,... - minden amit nem egy "átlagos" netezõ mûvel, vagy a netezõt zavarhatja (például a Netbios "kidumálása" a hálózatra).

Zan
Sziasztok!

Létezik az,hogy a chello classicnál lekorlátozták a fájlmegosztásoknál(értsd torrent) a sebességet?Csak azert mert egy meg nem nevezett oldalról töltenék le egy meg nem nevezett dolgot,amit kb 150-en seedelnek.Elvileg 30Mb/s az adatforgalma a torrentnek,erre jön vagy 100kbyte/sec-el...De a többi dolgot is csak alassabban tudom tölteni,ami torrent...Miért van ez?

Lehet,hogy csak most sz*rakszik valamiért és ennyi lenne,vagy telleg le van/lett korlátozva?

Ezt találtam a Diginet ÁSZF-jében:
"A hálózatbiztonság érdekében a Szolgáltató alapértelmezetten szûri azon forgalmakat, melyek a biztonságot veszélyeztetik. Az alapértelmezett hálózatbiztonsági szûréseket az Elõfizetõ kérésére a szolgáltató feloldja, amennyiben azok jogos igényeket elégítenek ki, és nem ütköznek ezen pontban rögzített irányelvekkel."

Ezek pontosan milyen forgalmak lehetnek vajon? Talán a p2p-re célozgatnak?
kiegyeznék azzal a 0.15mb minusszal mostanában is <#bohoc>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

precision
10 mbit = 1,25 Mb/sec

Bazinga!

A nem is olyan régi szép idõkben, volt hogy szedtem 1.1Mb/s-el.

PyRex
alapból a chellónál nem lehet elérni a maximumot, kb. 10%-ot le kell vonni.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

A le és feltöltési sebesség nem egybe van megadva. Nemtudom pontosan mire gondolsz, de ha a feltöltésedet nem korlátozod egy picit, akkor nem tudod elérni letöltésnél a maximumot. De így ahogy írtad, nem reális (szerintem).

tommygiant
Én úgy tudom, hogy a teljes sávszélesség az a maximum letöltési sebességgel megegyezik. Például, ha a chello light csomaggal 256 kbit/s sebességel töltesz fel, akkor a sávszélességnek csak a maradék részét tudod letöltésre használni, tehát 1280-256 = 1024 kbit/s-ot. Ebben biztos vagyok, mert már többször is teszteltem.

Őrizzük meg szép magyar nyelvünket! A könnyebb érthetőség érdekében tartsuk be a magyar helyesírás szabályait!

bertino
betörni ? VDSL ?
még az ADSLt se tudják szolgáltatni, mibõl gondolod, hogy VDSL hudejo lesz ?

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Hát ha be tud törni a vdsl akkor chello eláshatja magát asszem... mondjuk én (monor) minimum csomagjával elvok kemény 600mega óránként...amúgy nem ugyvolt anno h chello-s net képes lenne akár 100Mbitre is?

Elméletileg úgy tudom 2.4 Gbitet.
PíszLávJuniti
de változni fog, tovább fogja csökkenteni a p2p-t ^^
mivel nem érhetõ el mindenhol a digikábel, a vdsl-re is még legalább egy évet várni kell, addig nyeregben van a upc

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

CzGobe
az ADSL-t a technológiához mérten jól szolgáltatják, (a kábelnetük ADSL sebességû, de jobb minõségû,) gondolom VDSL-nél is így lesz... Lassan akkor chellonak is kell újítania vmit 😛 Bár biztos nem véletlen a 2x20 Gbites vonal megvétele már 😊 Nem kell nekem 25 mbit, én a 10/1-el is jól megvagyok, csak mûködne priorizálás nélkül^^ (ha priorizálás marad, akkor pedig a 25/25bõl maradhatna 4/4 tisztán 😛-mint kezdetben a diginet)

Mo.Organ: nem 30Mbit körül mozog a mostani rendszerrel a maximum?

PíszLávJuniti: gondolod nálunk nem fog változni vmi akkor????!

eom$

PíszLávJuniti
szép világ lesz, tele 20mbites feltöltõkkel, nálunk meg az egyre nagyobb csökkentésekkel

Back to future😄