22959
-
#22194 van olyan akinél szintén nincs net hosszú idő után először van hogy sehogy nem tudok netet kicsikarni... :D sőt most nézem a tv adások se jönnek be, "nincs hozzáférés" még a legalapabbhoz sem... -
#22193 Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e voip telefon használata a ups-s modemmel. Válaszotokat előre is köszönöm! -
#22192 CSáó!
Nem értek hozzá, valaki megmondaná, hogy ez alapján kinél reklamáljak, upc, vagy anet?
Már ha ez alapján el lehet dönteni -
Zozo76 #22191 Most mar nalam is jo. -
#22190 itt minden okés... azonnal indul az 1080p -s video is -
Zozo76 #22189 Nalam is szar az egesz (Godollo). -
#22188 360p-ben nem tudok egy 2 perces videót végignézni... -
#22187 Youtube másnak is lassan tölt? Nem igaz, hogy az 50MBit-et net nem tud egy hd videót betölteni. Főleg, hogy a 30-assal jó volt. -
kjhun #22186 Vasárnap is jöhet a upc szerelő -
#22185 Na látod ez az, amire sok-sok ezren nem tudják a választ..hogy mégis mire :D -
#22184 kb. 10 éve vagyunk upc-sek, de kezdek elgondolkozni a váltáson. Ennyi gond, mint az elmúlt pár hónapban, az elmúlt 10 évben összesen nem volt. Fél meg egy napokig nincs net vagy szolgáltatás. Ha meg van, szakadozik. Néha megjavul és 3-4 napig semmi gond, de aztán megint kezdődik. Ha felhívom őket, általában közlik hogy központi hiba. Ha őszig is ilyen lesz, tuti váltani fogok. Már csak azt nem tudom, hogy mire lenne érdemes. -
#22183 Esetleg mi lehenne, ha a hónod alatt a modemeddel, szerződéseddel befáradtál egy upc kirendeltségbe, sok helyen vannak, van, ahol este 8-ig is nyitva vannak, és ott midnent megmondanak egyböl neked, telefonon csak szopatnak órákat, szánj rá időt, menj be, gyorsabb lesz minden! -
Dodo55 #22182 Hi!
Internet 30 csomagunk van (jónéhány éve ezt adták olcsón társasházi kedvezményre). Az ügyfélszolgálaton nemrég azt mondták, hogy kellett volna kapnunk egy levelet, hogy átraknak FP 50-re, illetve postán fognak küldeni egy ED3-as modemet.
Namost az a helyzet, hogy mi ennek ellenére semmiféle levelet nem kaptunk...
Neten hivatalos infot semmit nem találtam, viszont itt is és több más fórumon is írták többen, hogy ők kaptak, sőt, a legtöbben még áprilisban.
Eddig csak olyan emberek hozzászólásával találkoztam, akik valamilyen FP csomagban vannak.
Kérdés, hogy van olyan közületek esetleg, aki kapott ilyen levelet és nem Fiber Power, hanem Internet XY csomagban van?
(Az I30 és FP30 között egyébként csak a nyilvános IP címek számában van különbség, ezen kívül tök ugyanaz a két szolgáltatás minden paramétere).
A modemet egyébként állítólag május 10-en valahányadika és június 10-en valahányadika között küldik majd. Jelenleg egy Motorola SB5101 ED2-es modemünk van 2005 óta változatlanul, annak idején még a fél megás Chello Light csomaghoz kaptuk. Mivel nagyon közel van az új modem (állítólagos) postázásának időpontja, gondoltam nézek egy Speedtestet hátha a csomagváltás már megtörtént technikailag. 32Mbps-t mértem DS irányban, de a modem élet és modellkora miatt ez az eredmény elég kétértelmű: lehet a 30-as csomagon van ennyi plusz még, de az is lehet már 50-en vagyunk, de csak ennyit bír kihajtani a Motorola.
Egyre jobban idegesített, hogy most akkor lesz emelés nekünk vagy sem (ügyintéző vs. meg nem kapott levél), így gondoltam benézek az online ügyfélszolgálatra, ahol is a My UPC rendszer ismertetőjében felsorolt "Bekötött termékek listája" opció jó információforrásnak tűnt a 32 Mbps mérési eredmény hátterének végére járni.
Az is elég idegesítő volt már, hogy az ügyintéző által említett levelet nem kaptuk meg, erre jött a következő élmény: a My UPC rendszerbe való regisztráció nem lehetséges, az ügyfélszámot már regisztrálták. OK, akkor próbáljunk belépni (biztos már regisztráltam csak nem emlékszem, próba a modem reges userrel és jelszóval és még pár egyéb lehetségessel): a felhasználónév vagy jelszó helytelen. Jó, kérjünk jelszóemlékeztetőt: olyan titkos kérdés, amit biztos nem állítottunk be. WTF??? De nem gáz, meg lehet adni aktivációs kódot is, amit regisztrációkor kaptunk: számos email fiók átnéz, sehol semmi...
Na de még ez se gáz, lehet újat kérni ügyfélszám alapján és itt kezdtem el igazán aggódni: EZT AZ ÜGYFÉLSZÁMOT MÉG NEM REGISZTRÁLTÁK!
Na most akkor mi van? Regisztrációkor nem engedi mert hogy regisztrálták, aktivációs kód kérésénél meg azért nem engedi, mert nem regisztrálták...
Jelenleg már attól tartok, hogy valami gebasz van az adatainkkal a UPC rendszerében, ezért ad ellentmondásos hibaüzeneteket a My UPC fiókkezelése, és ugyanezért nem kaptunk levelet esetleg... -
Zozo76 #22181 persze csak mikor bejelenettem meg nem lattam mi a hiba. a masik meg hogy nem mehetsz fel az oszlopra. :) -
kjhun #22180 Hát, én ennyi erővel fogtam volna egy létrát, és magam csavarozom vissza, azt a sz@r F-csatit. XD
Így nem kellet volna 2 hetet várni. -
Caterpillar #22179 Budapest XIII. kerület, volt mára kiírva karbantartás reggel 6-tól délután 5-ig, nálam meg elment a net olyan negyed 6-kor.. Azóta semmi... Hívtam őket, srác "várta az adatokat a modemtől" mikor mondtam neki, hogy azt várhatja mert az DS led is csak villog nem hogy az US akkor kezdett neki derengeni, hogy lehet hogy központi hiba van...
Dolgoznak rajta.. Azóta is.... -
Zozo76 #22178 Na, ma nagy nehezen megcsinaltak a netet. Majdnem ketto het kellett hozza, lehet okulni a ceg hozzaallasabol:
aprilis 29 hetfo
delutan 4 korul megszunik a TV/NET/TELEFON.
mivel ritkan de azert elofurdult mar ilyen a megszokas miatt "varakozo allaspontot" veszek fel
aprilis 30 kedd
melobol hazajovet latom hogy nem "javult" meg a szolgaltatas. mobilnetrol utananezve latom hogy orszagos karbantartast irnak aminek ugye reggel 6-kor mar be kellett volna fejezodnie, de gondolvan hogy nem sikerult nekik meg hagyom a francba (nagy hiba volt), viszont mar volt ilyen korabban ezert nem lepodok meg rajta.
majus 1 szerda
reggel fele elkuldom a webes hibabejelentot. kora delutan felhivom az ugyfelszolgalatot, kedvesek, mondjak latjak a hibabejelentot, de legkorabban csak kovetkezo heten HETFON tudnak jonni megcsinalni. mar ezen elkepedtem, mondom neki hogy ma meg csak szerda van, de hat sajnaljak, nem tudnak mit csinalni. kenytelen-kelletlen, elvalunk egymastol, DE megigeri ha lesz "hely" akkor elorebb vesznek mert ugy teljesen halott a szolgaltatas, de az is csak maximum penteken, de akkor ugyis hivnak telefonon. keso este ujra hivom az ugyfelszolgalatot, bejelentem hogy MEGTALALTAM A HIBAT, kicsuszott az oszlopon levo csatlakozo a dobozbol (remenykedek hogy hatha igy hamarabb kijonnek, hisz meg en is meg tudtam volna csinalni, de hat nem maszhatok az oszlopra fel).
majus 3 pentek
persze nem lett ra kapacitas, a kutya sem keresett, tovabbra is szolgaltatas nelkul...
majus 5 vasarnap
automata email a upc-tol hogy holnap jonnek javitani a megbeszel idointervallumban.
majus 6 hetfo
eltelik a delelott, egesz nap itthon vagyok, varom a szereloket, meg jo hogy szabin vagyok amugyis. delelott semmi, mondom nem baj, biztos be vannak tablazva majd este... hat nem, este 8-kor hivom az ugyfelszolgalatot, mondom meddig varjak, ejfelkor is szerelnek, vagy mi van? azt a valaszt kapom varja olyan 20:30-21:00-ig, aztan ujra hivjam oket mert nem latnak semmit olyat amiert nem tudna a szerelo kijonni. persze nem jott senki, de mar nem hivtam ujra a upc-t.
majus 7 kedd
reggel telefon az ugyfelszolgalatnak, mi a franc van mar??? nem ertik, ki kellett volna jonnie a szerelonek, nem tudjak mi van, de betablaznak CSUTORTOKRE (!!!) elobb nem tudnak mar, persze ha lenne ra megis lehetoseg akkor hivnak (mar nem hiszek nekik, mosolyogva hallgatom). arra a kerdesemre hogy a upc ennyire keves szerelovel dolgoztat, vagy miert nem lehet kedden megcsinalni legalabb azt az istenverte hibat ha mar amugy is hetfon basztak kijonni, az a valasz jott hogy van eleg szerelo de ok PESTEN vannak inkabb, a videki varosok mint pl Godollo hatrabb vannak prioritasban. aranyos hozzaallas a upc-tol...
majus 9 csutortok
delelott 9-re nagy nehezen ideer a szerelo. kimegyek, mondom hogy hol a hiba, azt mondja mar meg is csinalta, kb 2 perc volt az egesz. felment, bedugta es lejott. alairtam hogy jo, ennyi volt.
allitolag kotbert fizetnek majd (vagyis kevesebb lesz a szamla osszege) mert 72 ora alatt (sem) sikerult elharitaniuk a hibat, ez persze a bejelentestol szamit, viszont a hetvege es az unnep is jatszik.
emiatt a hozzaallas miatt nagyon szivesen felbontanam a szerzodest veluk de egyenlore nem talaltam jobb alternativat. pedig mar husegem sincs, es asszem nem is lesz mar veluk.
csak azert irtam le hogy aki szerzodni akar a ceggel az tudja hogy (ha nem is mindig, es mindenkivel) ha baj van milyen a ceg hozzaallasa a dolgokhoz...
:(
-
Zozo76 #22177 Mobilnet -
#22176 most milyen netről írsz ? -
Zozo76 #22175 Tok jo. Mara igertek hogy "legkesobb hetfon" megcsinaljak de eddig meg mindig semmi. Valahogy nehezen birom elkepzelni hogy este 8-kor beallitanak majd a hiba miatt ami ma delutan 4-orakor mar EGY HETE fent all... Tiszta rohej ez a ceg. :) -
#22174 igen, korlátozhatnak. igaz, minket csak 1-2x a szerződés elején. azóta nem. temrészetes ki lehet játszani, de inkább ne akard. maradj a kereteid között, jobb lesz. -
#22173 CSáó!
UPC korlátozza a p2p-tf? (torrent, konkrétan)
Lófasz feltöltésem nincs, szinte soha, pedig fiber powerem van 50es.
plussz ha csak be van kapcsolva torrent de nem töltök se le se fel akkor is kurvara belassul a net. Az előbb pl 1 aktív torrentem volt seedben 0.x kbpsen szarakodott de sg-t vagy 1 percig töltötte. Kikapcsoltam torrentet egyből beindult.
Ha korlátozzák és azért van, akkor következő kérdésem az lenne, hogy van e valami módszer átbaszni őket? privátban is jöhet!
köszi előre is. -
#22172 van, de nem ügyfelessel, hanem automatával. és ez a nem mindegy. -
#22171 menj át a szomszédba stb. ha nekik van net tv teló, akkor nálad a hiba ha nekik sincs akkor meg egy igénytelen környék :D
-
Zozo76 #22170 A fene sem gondolta hogy a 1221-et mobilrol is fel lehet hivni. Kozben irtam nekik egy EMAIL-t is. Namost, felhivtam oket, es mondja a kezelo hogy igen, latja a hibabejelentoben a levelemet. Atfutott az agyamon hogy azt meg reggel kuldtem, esetleg valamit reagalhattak volna ra. Na mindegy, felvette a munkalapot, mondja hogy HETFON tudnanak kijonni, mondom neki ma meg szerda van, nem pentek! Mondja hogy ez az ELJARAS, de beirja a munkalapra hogy ez a hiba halaszthatattlan, es gyorsabb (!) ugyintezest igenyel. Mondja hogy valami jelszint problema lehet mert nem latja a modemet hogy rakapcsolodna a halozatra. Mondom neki pedig higyje el hogy mikodik, de alig villog rajta csak 1-2 led. Persze egybol azzal inditottam hogy mar aramtalanitottam tobbszor is a modemet, stb, meg hogy nem nyultam hozza... :) Na mindegy, felvette a munkalapot aztan elkoszontunk egymastol.
Erre Apam kinez az ablakon csak ugy spontan, azt mondja: "nem a mi kabelunk log az oszloprol?". Kimentunk, megneztuk es tenyleg! A hazbol kimegy a kabel az oszlopra es ami kabel vegigfut az utcan az oszlopokon, rajta van egy kis doboz, annak az aljaban kene becsatlakozni a kabelnek, de csak log lefele. Az utcaban van meg hatrebb egy elofizeto akinek ugyanilyen doboz van fent es nekik rendesen be van csatlakoztatva a kabel. Szerintem vagy a melegre/szelre, vagy csak siman elengedte a csatlakozas, forrasztas mittudomen, vagy raszallt egy madat es amiatt jott le. Visszahivtam a hibabejelentot hogy megtalaltam a hibat!!! :) Abban maradtunk hogy beirja a munkalapra hogy megtalalta az elofizeto a hibat.
Vegulis meg is csinalhatnam magamnak es akkor nem kene kijonniuk, ugyis draga a benzin... :))))) -
#22169 hibabejelentés non-stop van, csak megrendelés meg ilyen szarok nincsenek ünnepnapokon. -
#22168 dehogynem, csak kicist tudni kell hatni rájuk. ez személyes tapasztalat. -
bcsaba73 #22167 Na ezért jó nekik,hogy előre számláznak egy hónapot,rég kifizetted már azt,amit most meg se kapsz a hiba miatt. Undorító és ha pár nappal később fizetsz mint ami a számlán van,még kamatot is számolnak,holott még a szolgáltatásod is szünetel. Visszafizetni,jóváírni persze nem fognak semmit. -
#22166 csináltál egy resetet? modemnél, routernél nem ártana.
egyébként meg mobilról kell őket olyankor hívni. de most már csak holnap lehet belőle akármi is. akkor lesz csak ügyfélszolgálat. -
#22165 Mobilról nem tudod felhívni? -
Zozo76 #22164 Ma delutan mar 48 oraja hogy nem lesz elerheto a szolgaltatas. Kuldtem levelet az ugyfelszolgalatnak is. Kivancsi vagyok reagalnak-e ra egyatalan. Tegnap volt 0 oratol valami karbantartas aminek a varhato befejezese tegnap reggel 6 ora kellett volna hogy legyen. Na de hogy mar hetfon delutan ota nincsen szolgaltatas, es azota is fixen szunetel azert kicsit durva. Most megprobalom az egeszet tulelni a mobilnettel es a mindigTV-vel. A nyamvadt hibabejelento szama 1221. Csak az a baj ha nincsen szolgaltatas, hivni sem birod oket, mas telefonszamot meg nem talaltam a honlapjukon. -
Zozo76 #22163 Szerintem nezzel masik szolgaltato utan. Lehet jobban jarsz... :) -
razzor two #22162 Sziasztok!
Ha valakinek lenne valami javaslata az ügyemben nagyon megköszönném!
Tehát 2013 január 21-én rendeltem az UPC-től egy komplett csomagot net+egyebek.... Máig nem tudták teljesíteni a bekötést! Budapesten lakom VIII kerület... környékünkön minden házban van net, persze, de ide valahogy nem jön be! Persze voltak kint és vakarták a fejüket, hogy mennyi kábel van itt, meg hogy ez új lakás...könyörgöm azért csak csináltak már ilyet! Számolatlanul hívom őket, persze mindig új ügyintéző..elejétől elmagyarázni neki mi is az ábra...aztán oda lyukadunk ki, hogy a közös képviselő még nem írta alá. Persze erre elmondom, hogy olyan nincs ebben a házban, mert önkormányzati tulajdon... akkor ő nem tudja...
Rendeben akkor hol tart az ügy önök mit csinálnak.......erre ők folyamatban..legyek türelemmel...KÖNYÖRGÖM meddig?!
Viszont semmi különöset nem mondanak, hogy ők hol akadtak meg, vagy mi a probléma...
Mit tudok csinálni, hogy ezek vegyék a fáradságot és foglalkozzanak az üggyel?? -
Zozo76 #22161 nincs hat :) -
josi #22160 Modemet indítsd újra, akkor sincs? -
Zozo76 #22159 Tegnap delutan megszunt a TV adas, persze vele a telefon es az internet is. Azota nincsen... A telefont leszarom de a net azert nem artana. Meg jo hogy a mindigTV-t tudom nezni, raadasul sokkal szebb (meg persze HD), mint a UPC szar analog adasa. Mi feszkes fene van mar megint a net-el? -
#22158 lemondani csak személyesen tudod vagy telefonon, online új megrendelést vagy felfelé módosítást tudsz csinálni, bár ha mailben elküldöd a lemondási szándékot visszahívnak. -
#22157 akkor online le tudom mondani a TV-t is ? -
#22156 Az FP10 ára mindenhol egységes 2000 Ft!!! onnan meg online is tudsz váltani felfelé. Társasházi kedvezmény akkor jó ha van mert ott minden termék annyiba kerül mintha online rendelnél és nem kell a le-fel online megrendeléssel trükközni. -
#22155 de most az én ügyemnél maradva a csak fp25+ alap tv-ből le tudom majd mondani a tv-t , úgy , hogy ne kelljen ugyan annyit fizetnem ?
köszi ...