UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

precision
én a helyedben nem szólalnék meg
rád hivatkozott az antikrisztus, lelketek a pokol tüzében fog elégni

Bazinga!

honnan tudod hogy pisinek hivják a upcdolgozót:?!?! Tán nem a haverod ?!?!?!
precision
p2p priorizálás van, torrent szarul megy, deluge kliens ezt kijátsza, upcdolgozó nevü emberke szerint upc rájött erre, és aki deluge -t használ korlátozódik keményen hónap végéig, de persze mi nem hiszünk pistike alregjének 😊

kb. ennyi.

Bazinga!

Dj Faustus
"Mert nézd meg az UPC jelenlegi net hazsnálatát! Összesen durán 15GB/sec, és ez az összes! (persze van hálózaton belül is, legyen duán 5G😎"
Ez már a korlátozott/szûrt forgalom.

gduck

Sztem a UPC-nek nem a gerinchálózatával van gondja!

PC || MS 360-as és XOX doboz || XBOXLive: gduckHUN

kraawz
hú,most sajna nincs idõm végigolvasni,mi folyik itt

valaki a lényegét leírná röviden,mi van a UPCnél?

ui:nálunk hetek óta 5 megás helyett 3-4 van.. Végülis ez oké,de hogy nincs 200 alatti ping,az röhej. Kijött srác,modemet cserélt,de semmi változás.

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

Imremagdi
Éppenséggel tudom miaz!

Gerinchálózat? Optikai kábel, hallottál már róla? 2-3GB sebesség egy nagy városnak bõven elég lenne.

Mert nézd meg az UPC jelenlegi net hazsnálatát! Összesen durán 15GB/sec, és ez az összes! (persze van hálózaton belül is, legyen duán 5G😎

Összesen 20GB/sec, itt pár darab 1GB/sec optikai hálózatról beszélünk, amin az UPC sporol.

Helyette mit csinál? Vesz Hardwer és programot, és szakembert, akik és amik a több millió csomagot elemzik és korlátozzák. Ez se 20Ft!!!

És ez a dühítõ.

http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1

kinek a pap , kinek a .. 😊 hál istennek nem vagyok már UPC -s , pedig csak havi 1 giga átlagom volt. sávszélemelésnél leugatott itt mindenki , elsõként durrogtam , hogy lassú szar , magas pingek 😊 persze otthagytam , fehérvár utolsó lépcsõházából 6-os a ping a bix-re ( chello össze vissza) jah , és adsl de nem t foslájn, gyûlölöm az upc-vel együtt

http://zebra.nhely.hu/ Zebra Privát Szeméttelepe http://www.hulyesuttyok.nhely.hu/ Hülye Suttyók Szeméttelepe

chellot érden nem akarják végre kiépíteni? 😊
Ja hamár a gagyi ADSL-nél tartunk. Azt észrevettétek, hogy van ez az uj spéci reklám, hogy rendeljen ADSL-t telefonvonal nélkül?😊 Na akkor az mekkora megtévesztés már a fogyasztókkal szemben, hogy ugy hirdetik, hoy vonal nélküli ADSL, ami igaz is, mert aktiv telefonvonalat nem kapsz, viszont az ADSL netelõfizetés 3ezerrel többe kerül havonta 😄😄 Pont annyiba kerül igy, mintha amugy megvennéd a telefonvonalat + a netet, csak még telefonszámot se kapsz hisz nem kértél 😊 Ha nem kértél, hát nem kapsz😊)))) Ugyhogy én azt mondom még mindig sokkal jobb ide Chellohoz tartozni(voltam 2-3 évig ADSL-es anno) fõleg mostmár hogy nincs 30giga korlát, minthogy a gagyi T-Onlineékhoz, vagyis Matávhoz vagy hogy a fenébe hivják most a matávot T- néven.

Két ismerõsöm is van egyik 7. ker, másik XXI. és mostanában amugy sokat panaszkodnak ADSL-re. Egyiknek felemelték ugye maxra a sávszélét és a névlegesnek a felét se éri el. nem csak torrenttel, hanem a hires neves t-online sebességtesztelõjével sem.

szerintem az a legundoritobb, hogy felemelik a sávszélt duplára, anélkül hogy megnéznék megy-e az adott területen. Ismerõsöm panaszkodott, üvöltözött velük, azt közölte a csaj, hogy sajnos nála nem érhetõ el az a sebesség, mert messze van a központtól. Bezzeg arra akérdésére nem nagyon tudtak mit válaszolni hogy akkor miért is fizettetnek vele havi 13 ezret ha nem is tudja az a terület ezt a sebességet? most irt nekik levelet és visszamenõleg követeli vissza a különbözetet. Mivel ha egy szolg tisztában van vele hogy a központtól 10km-re már nem tudja nyujtani a szolgáltatást, akkor bõvitéskor hivja fel a figyelmet. Szóval szerintem T-ék sokkal sokkal suttyóbbak UPC-nél. Én 17.kerületben spec baromira meg vagyok elégedve a chelloval. semmi bajom vele, a nap bármelyik idõszakában 1.2MB-vel tudok tölteni le, jelenleg is megy feltöltés 126kb/seccel. szóval szerintem fasza😊

Ne egymást szidjuk inkább hanem a csóró ADSL-eseket akik szerint a matáv jobb 😄

vagy az is lehet, hogy lejárt a munkaideje😊 vagy gondolod majd éjjel fél egykor idejön irogatni?😊 hát nem tudom. majd kiderül hogy eltünik-e. Mondjuk én nem tudom hgoy tényleg ott dolgozó-e vagy sem, de ha ott dolgozik se csodálkoznék rajta ha nem jönne be többet. Minek?😊 közölt velünk valamit, ezért leugatta mindneki. most vagy igaz vagy nem, ez most lényegtelen. régen mikor adsl-es voltam, akkor volt ez a fuuu mi a pöcs. a poliforum vagy mi. ott is volt egy t-online-os pasi aki folyton válaszolgatott és infókat mondott. mégse ugrott neki soha senki.

Sephi
Nyugi. Amióta le lett leplezve el is tûnt 😄

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

mozesapo
Ha ilyen lesz, tök jó. Hûség alatt simán felmondhatom, mivel hátrányomra változik az ÁSZF. Azért hülyeségeket ne írj, hülye lenne az UPC tökön szúrni magát az ilyen korlátozással. Egy kicsit tanulhatna a nyugati, angliai szolgáltatóktól, ahol elég korrekten van megoldva a torrent korlátozás.
Pl. Du 14-18 között ha átlépsz x adatmennyiséget torrenttel akkor korlátoz pl. felére, de este feloldja. És még lehet ragozni.
Meg jösz, hogy a torrent upload eszi meg a down-t, na ez egy baromság, csak simán korlátozza a p2p-t down irányba max 50-100k-ra. Az upot érdekes módon nem, az megy maxon.

NeoMaN
mindent lehet....

Balyy
Kérdés:
FTP-s letöltést úgy mint a torrentet lehet korlátozni?

Ajándék csónak ne nézd a lapát! Hala Madrid!

Köszi!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
a fizutokat is ilyen ütemben bõvítik?<#bee1>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

hát nem tudom. gondolod? ha viszont igen, akkor nem hiszem hogy kijavitják😊

NeoMaN
A deluge azért nincs korlátozva, mert a jelelnlegi verizó HIBÁS és nem küld el valamilyen adatokat a peerek ill. seederek felé /már meg nem mondom pontosan mit/, ezért a szolgáltató sem ismeri fel a fájlcserét...

Marci0115
ezaz eza deluge király
ezer kösz teso !!

Oda még nem értek el a f*szságaikkal, azért... 😊

Marci0115
de nemértem mer havernál neki chello médium van és ugyanugy 500kb/s-al jön uyganazzal a kliensel

Használd a Deluge torrent klienst, azzal jól müködik. A többi jelenleg korlátozva van.

Bár itt egy upc-s kollega azt mondta, hogy a deluge is hamarosan korlátozva lesz, de hátha mégse.

Igen, mert a szemét UPC priorizálja a torrentet, szal sokan szívunk...

Marci0115

hali!
nekem olyan gondom lenne hogy ha tölteni akarok torrenten akkor reggel 8-ig a chello extreme nettel jön 1 mbit-el aztán 9-után már csak 30 kb/s-al jön ez mér lehetséges ha van 100 seeder akkoris ez van , jah és aktiv modban vagyok,
thx!

Adná az ég... 😄

gduck
Elõljáróban: véletlenül keveredtem ide mivel a topic a top10-be került 😉 Érdekesek az itt elhangzottak, ezért én is reagálnék pár dologra 😊

Azt hiszem rossz irányban tapogatózol... Nem ismerem ugyan a UPC topológiáját, de az biztos hogy a gerinchálót alkotó routerek szimmetrikus adatforgalmat bonyolítanak! Valószínûleg nem ez a UPC számára problémás rész, hanem a végfelhasználók által használt fejállomások!
Ha megnézitek a UPC által használt kábeltévés rendszer a "klasszikus" adatforgalom figyelembevételével lett kitalálva. Azért sokkal kevesebb UP sávszélességet adnak, mert az UP-ra használt frekitartomány elenyészõ a DOWN-ra használt frekitartományhoz képest. Ergo: sokkal kevesebb sávszélességet bírnak biztosítani az UP számára!
Ez a "klasszikus" internet forgalomat figyelembe véve így ésszerû! DE! A torrent "felrúgja" ezt a sablont, hiszen ott az adatforgalomban az UP/DOWN teljesen egyenértékû!!! Ha viszont az UP ág nagyon le van terhelve, akkor azt a DOWN ás is megsínyli! Ergo: a többi elõfizetõ, aki ugyanazon a "leterhelt" fejállomáson lóg lassulást fog érezni egy egyszerû böngészés közben is! Szal a hólózat sajátosságából adódóan kényszerült a UPC erre a lépésre (félreértés ne essék, nekem se tetszik)

ADSL: más tészta, a madzag az ADSL központban végzõdik 😉

PC || MS 360-as és XOX doboz || XBOXLive: gduckHUN

nekem benne van, de engem nem érdekel fixtv nézd a neten ha annyira szereted😄
Hali, nem teljesen chellohoz tartozik, de UPC....
Szóval, nekünk fullos kábeltévénk van, illetve 2005 8. hóban a leg nagyobb
csomag volt, és most valamiért nincs benne fix.tv..-.-
Neketek sincs?

Típustól függõen több tízezer és százezer dodo árkategóriába esnek a sávszél menedzselõ eszközök. De a hálózati eszközöknél ez nem olyan kiugró árkategória.

Annyit nem lehetne fejleszteni amit szeretnél, meg amennyi jelentõs változást hozna UPC hálózatának egészében. Egy pl. Cisco SCE-2000-es eszköz 2 Gbps szimmentrikus adatforgalmat tud menedzselni, ez úgy durván 20 ezer elõfizetõ hálózati forgalma.

Ezzel egyenértékû pénzbõl elérési hálózatban szerintem úgy 3x50 Mbps-nyi DOCSIS kapacitást lehetne üzembe helyezni. Ez úgy ~1500 elõfizetõnél hozna változást úgy hogy a kapacitás duplázással kisebb szegmensre osztanák a hálózatot, így kevesebb ember osztozna egy DOCSIS 50 Mbps-es osztot sávszélén. Ez a 250 ezres ügyfélkörnek csak töredék része, egy globális egész hálózatot érintõ fejlesztés sokkal nagyobb fejlesztési keretet követelne meg, mint amit a hálózati forgalmat menedzselõ eszközökre költöttek.
hol az a friss húsi ?:d én is akarom cincálniii 😊
Hát azért az kissé túlzás, hogy ti szednétek szét õt, de végülis lényegtelen 😊)

Mo.Organ
csak egy friss hús jelent meg a fórumban és õt szedjük szét darabokra 😊

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

mitortent itt? nem szokott ennyi komment lenni, csodbe megy az upc mar vagy mi ?

Az igaz, hogy harmincezer dodó egy priorizáló masinéria?
Abból a pénzbõl mennyit lehetne fejleszteni?

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

precision
ok, javítok, ipnek van köze a protokolhoz, de a te ip -dnek nincs köze ahhoz hogy az adott program milyen protokolt használ

Bazinga!

vagyis amikor volt az a limites dolog...és akkor sokan azt csináltuk két hálókarit használtunk és ha közelitettük a limitet,amikor csökentették volna ssebességünket akkor kicseréltük beregeztük és megint ment elõrõl az egész.
Dj Faustus
"világos és jogos....ezért sem kivitelezhetõ upcdolgozo állítása."
Ajánlott olvasmány: #12982 ("Ez azt jelenti hogy nem maximális kihasználtságra méretezik a hálózatokat, hanem átlagos használat melleti kihasználtságra, mivel az a való életben nem jellemzõ hogy mindki 1xre tölt."), #13014 ("Ez az IPS általi p2p throttle egy elég elterjedt fogalom manapsák a szolgáltatók között").

Vagyis mivel a "csak" egy kisebb elõfizetõi réteg használja a (nagy sávszélességet elzabráló) p2p-t, a többség elõl elvéve az erõforrásokat, ezért a szolgáltató - bármennyire is nem tetszik, megtévesztõnek tûnik - szabályozni fogja a p2p-t, hogy többségnek jó legyen (több bevétel).

emlékeim szerint ha volt két hálókártyám...akkor elég sokat lehetett variálni az ip kérdéssel...nem feltétlen fél évente kaptam meg az új ip-met...ez még akkor volt amikor havi adatforglamon nagyon alacsony volt...
Hogy odaérjen, a számítógépünk becsomagolja TCP protokoll szerint is (a TCP segítségével tud két eltérõ számítógépen lévõ program beszélgetni). Ezt a számítógépünk tovább csomagolja IP csomagokba (az IP Internet alap protokollja), hogy így utazzon át az Interneten. Az IP csomagok, ha helyi hálózaton közlekednek, Ethernet keretekbe vannak csomagolva, mert Ethernet "nyelven" beszélget egymással két hálókártya. Ez aztán elektromos jelek formájában (amelyeket szintén protokoll ír le) elhagyja a számítógépünket. Miután megérkezett rendeltetési helyére, ott a csomagolási folyamat a másik irányba is megtörténik, és a webszerver megkapja a kérésünket.

én ebbõl indultam ki.
precision
dinamic ip ugy néz ki hogy kb fél-egy évente kapunk új ip -t
amúgy ipnek semmi köze a protokolhoz, a p2p p2p marad akkor is

Bazinga!

ha több helyen fent van akkor is?
amúgy én úgy tudtam,hogy dinamik ip van a chellonak...ott is lehet kitalálni vmit...vagy egy routert is be lehet vetni...annyi mindennel lehet variálni...

Met
Mikor jön át a Digi a Bp. VII. kerültbe is? Kis belsõ infó?<#buck>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Scooby azért mielõtt másra mondod, hogy hülyeséget beszél, gondolkodj már😊
"de mivan,ha a kliensbe beállítom,hogy a folyamatot csak x%ig töltse le aztán átugrok másik kliense más protokolra"

Protokoll. tisztában vagy a jelentésével? tehát hogy gondolod ezt az életben? Torrenten letöltesz 2rart, aztán 3rart letöltesz DC-rõl, aztán 6-ot meg FTP-rõl és a maradék 8at pedig mondjuk HTTP-rõl. Ja és 2 csomagot kapsz emailben is?😊

Attól hogy már torrentklienst inditasz a protocoll ugyanaz marad 😄

világos és jogos....ezért sem kivitelezhetõ upcdolgozo állítása.
elismered,hogy nem érted,hogy nem lehet ilyett csinálni....alapdolog!!Szerzõdés azt tod mi??? Érted a fogalmát??...Érted,hogy a per drága dolog....pláne ,ha sokan perelnek egy szolgáltatott..
moss fogat és vegyél pizsit...mese már lehet megy.
precision
:ASD:FA:SDF
ez is fájt. ott a pont. hát nemtom miért írtam ezt, nem így akartam, ha nem szólsz fel se tûnik 😊
no mind1. 😊

Bazinga!

Az általános szerzõdési feltételek szerepe ahogy már a neve is mutatja pont az hogy egyetemes, minden elõfizetõre vonatkozik. Olyan nincs hogy csak az új elõfizetõkre vonatkozik valami ami az ászf-ben van. Gondolj bele akkor pl. a tavaly sávszélesség emelés nem történhetett volna megy egyetemesen. Mert ha úgy lenne ahogy te elgondolod akkor a UPC 200 ezer elõfizetõjénél addig nem változhatott volna a sebesség, amíg le nem jár a hûségidejük és nem kötnek új szerzõdést a már megemelt sebességû csomagokra. Az új nagyobb sebességet pedig csak azok kapták volna akik az emelés utáni idõszakban kötöttek szerzõdést. Gondolom nem kell ecsetelnem mekkora felhábordás lett volna ha ez így történik. Ezért van az ászf, mert az abban történõ változások egyetemesek, minden elõfizetõt érintenek így újraszerzõdés nélkül lehet globális változásokat eszközölni. Az ászf pedig a szerzõdésed szerves és elválaszthatlan részét képezi, ez bele is van írva jellemzõen már az elsõ pár mondatban szerepel hogy az ászf a szerzõdés részét képezi.
RIZLA
az a bakter 😛

Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...

"a feltételezés is sértõ, hogy azt hitted hogy én azt hiszem hogy program neveket (lol ?) korlátoztok "

Hmm. Akkor ezt nem te irtad ezekszerint:
"ti noobok nem a "technológiáját" rakjátok blacklistre hanem a programot. "
precision
:ADS:FA:SDF
ez fájt 😄

Bazinga!