UPC Internet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
rád hivatkozott az antikrisztus, lelketek a pokol tüzében fog elégni
Bazinga!
kb. ennyi.
Bazinga!
Ez már a korlátozott/szûrt forgalom.
Sztem a UPC-nek nem a gerinchálózatával van gondja!
PC || MS 360-as és XOX doboz || XBOXLive: gduckHUN
valaki a lényegét leírná röviden,mi van a UPCnél?
ui:nálunk hetek óta 5 megás helyett 3-4 van.. Végülis ez oké,de hogy nincs 200 alatti ping,az röhej. Kijött srác,modemet cserélt,de semmi változás.
Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!
Gerinchálózat? Optikai kábel, hallottál már róla? 2-3GB sebesség egy nagy városnak bõven elég lenne.
Mert nézd meg az UPC jelenlegi net hazsnálatát! Összesen durán 15GB/sec, és ez az összes! (persze van hálózaton belül is, legyen duán 5G😎
Összesen 20GB/sec, itt pár darab 1GB/sec optikai hálózatról beszélünk, amin az UPC sporol.
Helyette mit csinál? Vesz Hardwer és programot, és szakembert, akik és amik a több millió csomagot elemzik és korlátozzák. Ez se 20Ft!!!
És ez a dühítõ.
http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1
http://zebra.nhely.hu/ Zebra Privát Szeméttelepe http://www.hulyesuttyok.nhely.hu/ Hülye Suttyók Szeméttelepe
Két ismerõsöm is van egyik 7. ker, másik XXI. és mostanában amugy sokat panaszkodnak ADSL-re. Egyiknek felemelték ugye maxra a sávszélét és a névlegesnek a felét se éri el. nem csak torrenttel, hanem a hires neves t-online sebességtesztelõjével sem.
szerintem az a legundoritobb, hogy felemelik a sávszélt duplára, anélkül hogy megnéznék megy-e az adott területen. Ismerõsöm panaszkodott, üvöltözött velük, azt közölte a csaj, hogy sajnos nála nem érhetõ el az a sebesség, mert messze van a központtól. Bezzeg arra akérdésére nem nagyon tudtak mit válaszolni hogy akkor miért is fizettetnek vele havi 13 ezret ha nem is tudja az a terület ezt a sebességet? most irt nekik levelet és visszamenõleg követeli vissza a különbözetet. Mivel ha egy szolg tisztában van vele hogy a központtól 10km-re már nem tudja nyujtani a szolgáltatást, akkor bõvitéskor hivja fel a figyelmet. Szóval szerintem T-ék sokkal sokkal suttyóbbak UPC-nél. Én 17.kerületben spec baromira meg vagyok elégedve a chelloval. semmi bajom vele, a nap bármelyik idõszakában 1.2MB-vel tudok tölteni le, jelenleg is megy feltöltés 126kb/seccel. szóval szerintem fasza😊
Ne egymást szidjuk inkább hanem a csóró ADSL-eseket akik szerint a matáv jobb 😄
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Pl. Du 14-18 között ha átlépsz x adatmennyiséget torrenttel akkor korlátoz pl. felére, de este feloldja. És még lehet ragozni.
Meg jösz, hogy a torrent upload eszi meg a down-t, na ez egy baromság, csak simán korlátozza a p2p-t down irányba max 50-100k-ra. Az upot érdekes módon nem, az megy maxon.
FTP-s letöltést úgy mint a torrentet lehet korlátozni?
Ajándék csónak ne nézd a lapát! Hala Madrid!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Bár itt egy upc-s kollega azt mondta, hogy a deluge is hamarosan korlátozva lesz, de hátha mégse.
hali!
nekem olyan gondom lenne hogy ha tölteni akarok torrenten akkor reggel 8-ig a chello extreme nettel jön 1 mbit-el aztán 9-után már csak 30 kb/s-al jön ez mér lehetséges ha van 100 seeder akkoris ez van , jah és aktiv modban vagyok,
thx!
Azt hiszem rossz irányban tapogatózol... Nem ismerem ugyan a UPC topológiáját, de az biztos hogy a gerinchálót alkotó routerek szimmetrikus adatforgalmat bonyolítanak! Valószínûleg nem ez a UPC számára problémás rész, hanem a végfelhasználók által használt fejállomások!
Ha megnézitek a UPC által használt kábeltévés rendszer a "klasszikus" adatforgalom figyelembevételével lett kitalálva. Azért sokkal kevesebb UP sávszélességet adnak, mert az UP-ra használt frekitartomány elenyészõ a DOWN-ra használt frekitartományhoz képest. Ergo: sokkal kevesebb sávszélességet bírnak biztosítani az UP számára!
Ez a "klasszikus" internet forgalomat figyelembe véve így ésszerû! DE! A torrent "felrúgja" ezt a sablont, hiszen ott az adatforgalomban az UP/DOWN teljesen egyenértékû!!! Ha viszont az UP ág nagyon le van terhelve, akkor azt a DOWN ás is megsínyli! Ergo: a többi elõfizetõ, aki ugyanazon a "leterhelt" fejállomáson lóg lassulást fog érezni egy egyszerû böngészés közben is! Szal a hólózat sajátosságából adódóan kényszerült a UPC erre a lépésre (félreértés ne essék, nekem se tetszik)
ADSL: más tészta, a madzag az ADSL központban végzõdik 😉
PC || MS 360-as és XOX doboz || XBOXLive: gduckHUN
Szóval, nekünk fullos kábeltévénk van, illetve 2005 8. hóban a leg nagyobb
csomag volt, és most valamiért nincs benne fix.tv..-.-
Neketek sincs?
Annyit nem lehetne fejleszteni amit szeretnél, meg amennyi jelentõs változást hozna UPC hálózatának egészében. Egy pl. Cisco SCE-2000-es eszköz 2 Gbps szimmentrikus adatforgalmat tud menedzselni, ez úgy durván 20 ezer elõfizetõ hálózati forgalma.
Ezzel egyenértékû pénzbõl elérési hálózatban szerintem úgy 3x50 Mbps-nyi DOCSIS kapacitást lehetne üzembe helyezni. Ez úgy ~1500 elõfizetõnél hozna változást úgy hogy a kapacitás duplázással kisebb szegmensre osztanák a hálózatot, így kevesebb ember osztozna egy DOCSIS 50 Mbps-es osztot sávszélén. Ez a 250 ezres ügyfélkörnek csak töredék része, egy globális egész hálózatot érintõ fejlesztés sokkal nagyobb fejlesztési keretet követelne meg, mint amit a hálózati forgalmat menedzselõ eszközökre költöttek.
#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni
Abból a pénzbõl mennyit lehetne fejleszteni?
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Bazinga!
Ajánlott olvasmány: #12982 ("Ez azt jelenti hogy nem maximális kihasználtságra méretezik a hálózatokat, hanem átlagos használat melleti kihasználtságra, mivel az a való életben nem jellemzõ hogy mindki 1xre tölt."), #13014 ("Ez az IPS általi p2p throttle egy elég elterjedt fogalom manapsák a szolgáltatók között").
Vagyis mivel a "csak" egy kisebb elõfizetõi réteg használja a (nagy sávszélességet elzabráló) p2p-t, a többség elõl elvéve az erõforrásokat, ezért a szolgáltató - bármennyire is nem tetszik, megtévesztõnek tûnik - szabályozni fogja a p2p-t, hogy többségnek jó legyen (több bevétel).
én ebbõl indultam ki.
amúgy ipnek semmi köze a protokolhoz, a p2p p2p marad akkor is
Bazinga!
amúgy én úgy tudtam,hogy dinamik ip van a chellonak...ott is lehet kitalálni vmit...vagy egy routert is be lehet vetni...annyi mindennel lehet variálni...
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
"de mivan,ha a kliensbe beállítom,hogy a folyamatot csak x%ig töltse le aztán átugrok másik kliense más protokolra"
Protokoll. tisztában vagy a jelentésével? tehát hogy gondolod ezt az életben? Torrenten letöltesz 2rart, aztán 3rart letöltesz DC-rõl, aztán 6-ot meg FTP-rõl és a maradék 8at pedig mondjuk HTTP-rõl. Ja és 2 csomagot kapsz emailben is?😊
Attól hogy már torrentklienst inditasz a protocoll ugyanaz marad 😄
moss fogat és vegyél pizsit...mese már lehet megy.
ez is fájt. ott a pont. hát nemtom miért írtam ezt, nem így akartam, ha nem szólsz fel se tûnik 😊
no mind1. 😊
Bazinga!
Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...
Hmm. Akkor ezt nem te irtad ezekszerint:
"ti noobok nem a "technológiáját" rakjátok blacklistre hanem a programot. "