UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

😄 vagy portás....
RIZLA
.......és a kötelezõ telefonvonal elég negativum azellen.....

fogadjunk......bakter vagy a cégnél, vagy büfés.......!

Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...

Sephi
Ha valóban az UPC-nel dolgozol akkor ki fogom kérni az IP-det az SG admintol es fejlejentelek személyeskedésért!

Ha te az UPC érdekeid véded akkor sem turheto el ez a hangnem!

Szegyeled el magad hogy másokat szívatsz hogy magadra kelsd a figyelmet!

Meg egy beiras es intézkedni fogok!

jo ejt.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

precision
én is így gondoltam, ezért írtam hogy protokolt, portot meg adatforgalmat néz

Bazinga!

Ez az IPS általi p2p throttle egy elég elterjedt fogalom manapsák a szolgáltatók között. én annyit mondok nektek, hogy örüljetek neki hogy jelenleg igy müködik. több olyan ország van ahol nem a down, hanem az upload van ellehetetlenitve, igy gyakorlatilag annyi a privát szerveren az arány fenntartásának. van olyan ország ahol deluge se megy. egyszerüen az upload leáll viszonylag hamar. vagyis nem tudsz arányt javitani. illetve ezáltal seeder is kevesebb lesz, a többi letöltõ is hátrányát látja, ha sok olyan ember kapcsolódik akinek az ispje az uploadot tiltja. Igazából nem igen szeretek ezekbe a magasröptü vitákba belefolyni, de azért szerintem vicces az, ahogy mindenki egy programnevet titkol. uristen le ne ird hogy deluge, mert beirják biztos a 'tiltolistastorrentprogramok.txt' file-ba és akkor az se fog menni😊

precision
tényleg van titkosítás a többi kliensben is? aztaaa, hát komolyan mondom, erre azért nem gondoltam volna
amúgy ha már a titkoknál járunk, utorrent is újít titkosítás terén, szóval lesz dolgotok bõven készülj fel
a feltételezés is sértõ, hogy azt hitted hogy én azt hiszem hogy program neveket (lol ?) korlátoztok

Bazinga!

A tartalom nem érdekli a szolgáltatót, így pl. annak sincs jelentõsége hogy te most legális vagy illegális tartalmat töltesz, milyen tartalmat nézel, milyen webodalakat olvasol, ez az információ a szolgáltató szemszégétõl teljesen lényegtelen. Õ a saját hálózatán menedzselni akarja a hálózati forgalmat, ehhez elég neki az elõfizetõk azon csoportjai és alkalmazás típusok vagy azok csoportja szerint szétválogatható adatfolyam. A szolgáltató azt dekektálja egy adatfolyamról hogy pl. az a torrent protocol osztályba sorolandó, az számára teljesen lényegtelen információ hogy milye film, zene vagy program filecseréje folyik éppen vagy hogy az legális vagy illegális cselekedethez köthetõ.
a 13008-as hzás upcdolgozonak ment.

amúgy én megbüntetném a upc-t is...a korlátlan foglmának megtévesztõ volta miatt....

shabba:ha saját klienst használok és nincs tilva vmelyik torrent oldalon akkor nyugodtan mehet a menet...pölö én is használtam saját klienst az ixy torrent oldalon...és jött a cumó szépen.
bertino
a UPC-t is büntették már

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Dj Faustus
"de gondolom a log csak arra terjed ki hogy milyen protokolt használok meg milyen portokon, meg hogy mennyi adat megy ki be"
Meg hogy melyik hoszttal kommunikálsz. Természetesen ezt csak az elõbb említett szerveknek adhatja ki.

Az NBH (vagy ennek megfelelõ szervezet) ezen felül naplózhat mást is (és elhelyezhet a szolgáltatónál erre a célra adatgyüjtõ eszközt). Nem beszélve az Echelon rendszerrõl.

ez mind szép és jó.,..de mivan,ha a kliensbe beállítom,hogy a folyamatot csak x%ig töltse le aztán átugrok másik kliense más protokolra oda beakrom és onnan folytatom...hülyeséget beszélsz nem érzed még mindig...legegyszerübb dolgokkal kivédhetõ ilyen blamázs...a szerzõdés megszegése meg annyira alap,hogy kár a karaktereket pötyögtettned,mert ilyen nem lehet...most kicsit bogarásztam a upc ászf-t...és aki már elõfizetõje a szolgáltatásnak annak nem lehet ilyen irányú tiltása...még egy új ászf kiadásakor sem,mert az esetlegesen csak új elõfizetésekre lehet hatályos....ja és tudtommal,nemrég büntettek meg egy kisebb szolgáltatót a felhasználók megtévesztése miatt....
Persze csinálhat saját klienst, saját protocollal, viszont az nem fog szót érteni a többivel, ergo csak attól a usertõl tudsz majd tölteni aki ugyanazt használja. Nem túl valószínû hogy a saját magad által kreált kliensednek világszerte túl nagy támogatottsága lesz. Ezzel a megoldással gyakorlatilag nem érnél el semmit, mert a peer to peer hálózatod igen csak belteljes lenne.
Szerintem ami értelmes az nem gondolja, aki meg igen az nagyon nincs képben. Sem a stílusa miatt, sem a leírtak szakmai része miatt nehezen hihetõ. Gondolom õ egy vicces kedvû fórumozó aki kesti itt egy kicsit a feszültséget.

Pl. az nem a szolgáltató és a UPC alkalmazottak dolga hogy a sávszél menedzselõ hálózati eszközökre új sw-t írjanak, új patterneket beprogramozva. Épp ezért a UPC-nek nem is kell tudnia azt milyen új kliesenk vannak, ez a hálózati eszközt gyártó cég deríti ki, õk meg figyelik a piaci folyamatokat hisz ebbõl élnek. Az eszközgyártó készíti el az új sw update-et, amit elküld az ügyfeleinek, köztük a UPC-nek is, õk megcsinálják az eszközökön a sw frissítést és utána okosabb lehet majd a torrent detektálás.

A másik dolog az eszközök nem az programot detektálják, hanem a protocolt, ami klienstõl független. A protocol olyan mint egy nyelv, mindegyik kliens egy nyelvet beszél, különben nem értenének szót. A hálózat forgalmat menedzselõ eszköznek a protocolt kell detektálnia, amik különbözõ módszerekkel ér el.
Ti tényleg ugy gondoljátok, hogy egy adatforgalomban egy szolgáltató azt bogarássza ki, hogy milyen nevü program kommunikál mivel?
egy program akárminek nevezheti magát. név alapján hogy lehetne tiltani? az adat, az adat. nem ugy megy hogy én most az xy programnak megyek. hanem ennyi byte vagyok ezen a porton kommunikálok, ilyen szekvenciáim vannak. maga a p2p folyamatminta az, ami azonositható, és elárulok egy titkor. Nem itt nálunk egyedül van a torrent forgalom korlátozva, hanem a világ sok más országában is. Ezért került be a kliensekbe az encryption, tehát az adatok titkositása, valamint a lazy bits fogalma is gondolom ismert itt egyes nagyokos számára, hogy miképp próbálja a szolgálgatót kicselezni. A Deluge programnak nem a nevére van szükség ti butusok, hanem az adattovábbitási mintájára, hogy miben tér el a többi klienstõl, mily módon küldi/fogadja másképp az adatokat, amitõl másfajta csomagnak látszódik.

Kedves nagytudásu, okoska Precision barátom. A kliensen belüli titkositás, csak, hogy tudj róla, több mint egy éves technológia, és a mai torrent klienseket ha megnézed, mindegyik tartalmazza. utorrent, azureus, bitlord, stb, stb. Ha jól tudom azonban a deluge kivételével a többi mégis korlátozva van nagyokoska. Most miért érzem úgy, hogy inkább te tûnsz noobnak?😊 Idióta.
precision

Bazinga!

precision
de gondolom a log csak arra terjed ki hogy milyen protokolt használok meg milyen portokon, meg hogy mennyi adat megy ki be
szal a magánszférámat nem "logolhatják" mi van a személyiségi jogokkal
szal mondjuk ha van egy meleg elõfizetõje upcnek aki egy chaten éli ki ferde hajlamait meleg társaival azt nem logolhatja a upc
vagy rosszul látom?

Bazinga!

mivan velem ?
Valójában a digi tv uszító ebe 😊))

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Egyébként meg titkosított packokba nem lehet megnézni hogy milyen adat megy szóval pistike nem hisz neked senki!

Sephi
amúgy ha ezt is lekorlatozza akkor lepek a T-hoz.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Dj Faustus
"Amúgy upcnek van joga ahhoz hogy belenézzen hogy én mire is használom a netet?"
Sõt naplóznia is kell a kapcsolatot, amit az NBH-nak, illetve a rendõrségnek (megfelelõ indok ellenében) be kell tudnia mutatnia.

Sephi
Ti ugye nem gondoljatok komolyan hogy upcdolgozo komolyan beszél 😄DD

Nehogy mar 😄

Majd pont azzal tölti az UPC az idejét hogy az embereit kemkedesre uszítsa!

upcdolgozo mennyel fiam és máshol eld ki a hajlamaidat.

Ez akkor most szerzõdés megszegés a chello-tól,úgyse lesz ilyen rendszer,nagyon de nagyon belebuknának.
ÁSZFbe tudtommal nincs ilyen beleírva.

precision
mi súgja azt hogy do2 -é? 😄😄😄

Bazinga!

Kinek az alregje vagy? 😊

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

precision
Amúgy upcnek van joga ahhoz hogy belenézzen hogy én mire is használom a netet?
Meg én mezei noob vagyok, nem értek én ehhez, de gondolom ti nem vagytok programozók. Ha egy kliens úgy tudja titkosítani az packetokat hogy azon nem látszódik hogy p2p, hanem "átlagos" adatnak/forgalomnak néz ki akkor cseszhetitek. Mert ti noobok nem a "technológiáját" rakjátok blacklistre hanem a programot. Az egyszerûbb. Na meg sztem jogszerûtlen is.

Amúgy ne erõltesd magad. Mindenki tudja hogy vmi vérpistike vagy.

Bazinga!

de mit írottam engem nem érint,mert nem vagyok upc-s már 😛
annyiféle fajta torrentkliens létezik,hogy sehaj....és ha akarsz magadnak is kreálhatsz egy sajátot az alap átalakításásval....,hogy fogja ezt a upc megoldani,ha mondjuk kispistaklienst használok bögyörönyi változtatásokkal eltérve,mint a tiltott kliensek 😄
Majd ird le ide kérlek, hogy mi is tudjunk róla, elõre is köszi
nekem már van is ötlettem,hogy lehet majd kisakozni,ha valóban lessz ilyen...bár engem nem érint...
Van,de mindig is lesz amivel ki lehet játszani.

precision
lol nem vagy pofátlan 😄
ha tényleg upc dolgozó vagy akkor ezt nem gondolhatod komolyan, ha vérpistike alregje akkor meg inkább játsz a gyíkoddal továbbra is 😛 omfg
nemhiszem hogy 100% -ig ki tudjátok játszani a torrentet, a warezos ember leleményes, lesz megoldás úgyis

Bazinga!

majd elfogjuk mondani, mi?
Dj Faustus
shabba: Ott a pont!

"Egy átlagos felhasználó egy hónapban összesen 10GB-ot sem tölt le."
Egyetért (látott már statisztikákat más netszolgáltatótól).

Szerintem azt se tudod mi az BIX kapcsolat. Elárum a BIX, budapesti adatkicserélõ központi gyakorlatilag nem más mint egy switch, amelynek portjait bérlik az egyes távközlési szolgáltatók. Így minden szolgáltató hálózata egyetlen pontban összekapcsolható és ezzel gazdaságosan kicserélhetõ az egymás közötti belföldi adatforgalom egyetlen ponton. Egy switch portja az egy nulla dimenzió kapcsolódás, nem vonal, semmi köze a hálózat egészéhez. Abban az egyetlen pontban a Victor Hugoban ahol a switch fizikailag elhelyezkedik ott van a UPC-nek 4 db 10 Gigabit ethernet port kapcsolódása. Ennyi.

Ennek semmi köze ahhoz a hálózat többi pontja a gerincháló, a felhordó vagy az elérési hálózat milyen kapacitású, milyen kiterjedésû. Miért kellene a BIX portot maximálisan kihajtani, más szolgáltatók BIX portja sincs maxra kijatva, mert nem az a cél. A BIX port mindig egy túlméretezett pont, ráadásul egy elég olcsó és könnyen bõvíthetõ pontja bármely szolgáltató hálózatának hisz csupán egyetlen switch port az egész.

Bármely szolgáltató megtehetné akár az hogy bérel mondjuk 8 db 10 gigás bix portot. Nem olyan drága hisz havi 8x900 ezer forintból megvan. És mit kap ezért? A Victor Hugoban 8 db 10 giga ethernet portot és kész. Ettõl még egyetlen cégnek sem lesz 80 Gbps-es hálózata, fõleg nem fog ez a kapacitás Mo. minden egyes háztartásában végzõdni.

Ez kvázi olyan hogy attól mert az alaplapodon van gigabites hálózati vezérlõ még nem tudsz gigabites sebességeddel netezni. Az csak egy hálózati port, egy csatlakozó felület. Az hogy milyen sebességû lesz majd a rajta áfolyó netkapcsolat sebessége, attól függ fizikaliag mekkora sebességû netkapcsolatot csatlakoztatsz rá.
A torrentre visszatérve, a Deluge detektálása már tesztfázisban van, valószínüleg pár napon belül implementálva lesz a jelenlegi rendszerbe. Addig is, tud esetleg valaki egyéb torrentklienrõl ami a jelenlegi korlátozást kijátsza? Csak mert akkor egybõl azt is bele tudnánk rakni a jelenlegi tesztverzióba.
Ha egy adott területen az összes elõfizetõ elkezd letölteni akkor a nem fog mindenkinek maximális sebességet adni mivel a hálózatot nem erre a terhelésre méretezték. És nem nem csak a UPC-re igaz, hanem a világon az összes internetszolgáltatóra. Az internet a közös osztott hálózati erõforrások optimális szétosztásán alapul, a lakossági internet szolgáltatás pedig best effort alapú. Ez azt jelenti hogy nem maximális kihasználtságra méretezik a hálózatokat, hanem átlagos használat melleti kihasználtságra, mivel az a való életben nem jellemzõ hogy mindki 1xre tölt. Ez a méretezés teszi lehetõvé hogy az internet olcsó és megfizethetõ legyen szélesebb néprétegek számára, ezért van ma világszerte több mint 300 millió elõfizetõ. Amirõl te beszélsz hogy mindig maximális sebességet adja, az a garantált szolgáltatás de ott nem 10 ezerbe kerül 10 Mbps, hanem sok száz ezerbe. Szerinted hány lakossági elõfizetõ lenne hajlandó kifizetni ekkora összeget, és hány olyan lenne aki valóban ki is használna egy garantált elérésû vonalat. 1xûen átlag felhasználónak nincs szüksége ekkora garanatál átviteli kapacitásra, havi 10 GB-tal bõven beéri, és ezt is idõben szétszórva használják az egyes netezõk így a hálózatban ez a terhelés egyenletesen eloszlik. Ez a best effort szolgáltatás alapja hogy nincs garantált maximális sebesség, hanem a rendelkezésre álló közös hálózati erõforrásokat úgy osztja szét az ügyfelek között hogy abból mindenki kapjon megfelelõ mennyiséget. Persze ha mindenki 1xre kezdene letölteni akkor mindenkinek csak kevés jutnak, de mivel ez nem életszerû így átlagos használat mellett az idõ nagyrészében a maximális sebesség biztosítható, ha nem akkor meg lassabb lesz. Cserébe viszont megfizethetõ árszinten széles körben elérhetõ szolgáltatás kínál.
Imremagdi
kettõnek semmi köze egymáshoz

2x20GB bix kapcoslat elég!

Optikai kábel kiépítése pedignem drága, plána egy meglõvõ csõbe plussz kábelek behuzása!

Amigy 2x20GB BIX kapcsolat nem megy 100%-ra addig szégyelje magát az UPC hogy nem képes pitiána összegért (haszonjkhoz képest) kiépíteni egy normális belsõ hálozatot, amit pár GB elbír.

Hajrá digi!!!! Ott van ész!!

http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1

Mo.Organ
Szia,

Valaha én is UPC dolgozó voltam, de hál'istennek már nem. És ezt komolyan mondom. Elegem volt abból hogy nekem kellett mindig hazudoznom hogy miért is szar lassú a net.
A másik de jött a digi tv magyarországra és tönkre baszta a direkt szolgáltatást. Aztán megjelent kábel hálózaton és a upc egybõl létrehozta a hazai csomagot. Sõt árat csökkentett.
És most itt a net és rögtön a chellóval is variáltok. Csak az a baj hogy te is agymosott lettél és elhiszed még mindig azt amit ott a nagyok mondanak.
És még te mondod hogy nem érdekli a upc a digi tv. Nem a frászt nem ember nézz már körbe ott magad melett és tedd fel a kérdés hány ember hagyta már ott a céget és ment már át a digihez. mert itt az én környezetemben eddig vagyunk már egy jópáran.

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

Ezt neked bent tanították, hogy mindenre mondj valami jó hangzatos kis példát?
A UPC megtéveszti a fogyasztókat!
icenetnél igen ,ez nem szar kábel papi... 😄 ászfben benne van, minimális sebbeség meg nekem 20Megbait 30 as netnél....tehát max 33%-ot eshet....nem pedig 90%ot.
A Media Marktnak szerinted mekkora épületet kéne épitenie, vagy a TESCO-nak, hogy az ÖSSZES lehetéséges vásárlója EGYSZERRE be tudjon menni, és mennyi terméknek kéne raktáron lennie pl csak kólának, ha MINDENKI EGYSZERRE annyi kólát akarna venni amennyi a kocsiba belefér? Ugye te is belátod, hogy sehol senki nem úgy rendeszkedik be, hogy 100%-ban mindenki 100%-al tölt. számolj csak 10 ezer emberrel. 10MBites nettel. Az 100GBit. szerinted melyik szolgáltató birna el folyamatos 100gbites terhelést, fõleg külföldre? Szerinted a tvnetworks 10ezer ügyfélnek is tudná azt a sebességet biztositani amit biztosit?
Imremagdi
Kedves UPC dolgozó

Egy dolgot elfelejtesz!

Ha egy adott városba, az összes elõfiezetõ elkezd letölteni (legális dolgot!!) akkor azt az UPC hálózata nem fogja elbirni?

Vagyis nem használhatom az internetemet folyamatosan maximális sebességét, mert ezzel bünt követek el?

Akkor kössétek ki a szerzõdésben: Internetet nem szabad folyamatosan használni, nem elhet gakran letölteni, mert megbüntetünk, hiába fizetted ki a szolgáltatás diját, leszarjuk.

Hozzátenném hogy nem UPC elõfizetõ vagyok, és nem is leszek az!

Dolognak egy szépség hiábája van

2x20 GB BIX kapcsolata van az UPC-nek, ésm ég 50% sincs a kihasználtság!

Szóval feleselges hisztéria ez az egész.
Ja hogy ti kevesebb elõfizetõt szeretnének.
Értem.

1-es ülj je UPC.

http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1

ez igaz,hogy nem azonos technológia..... ideje lenne már a upcnek is fejlesztenie.

spec engem nem érdekel,hogy milyen techonlogiával jön a net,ha baromi gyors és baromi kedvezõ áron van...sztem sokan vannak így vele...
nem kapcsolható ki. egyszerüen csak én a korlátozószerver másik oldaláról netezek😊 vagyis az elõl. a mi hálózatunk a forgalomszámláló, stb szerverek elõtt vannak. minek mérné a upc a saját épületének a forgalmát is?

digi? hát megoszló véleményeket hallottam róla. Ismerek olyat akinek pl a netrádió is megakad percenéknt a packetlosstól. Ha ezen sikerül majd tuljutniuk és elég széles körben szolgáltat, akkor nyilván konkurenciaként fognak rá gondolni a jelenlegi szolgálgatók, addig nem nagyon. HDSNet áraival se igen versenyzett sosem egyik nagyobb netszolgáltató.

Nyilván lehet olcsóbb megoldásokat kinálni. Kérdés, hogy erre a nagyobb konkurenciák odafigyelnek-e. Megéri e versenyezni velük. Szerinted ha Kõbányán nyilik egy ABC ahol 60FT-al olcsóbb a cigi meg a Kóla, akkor a Tesco rögtön lecsökkenti az árait, hogy alámenjen a Mari néni ABC-je árainak? Majd, ha lesz egy Mari néni ABC lánca és a TESCO vásárlóinak 10%-át átcsábitja, akkor majd talán szentel figyelmet Mari nénire a tesco, ha ugy gondolja, hogy az a 10% neki nagyon fontos, hogy visszacsábitsa. Vagy esetleg emel az áron egy kicsit és a maradék 90% visszatermeli neki 😄 Szerinted egy T-Online vagy Datanet vagy UPC ügyfeleihez képest hány % használ diginetet vagy tvnetworksöt? Nem sok.

A UPCnek egyetlen konkurenciával kell szembenéznie, aki mindenhol ott van ahol UPC is, ez pedig az ADSL. Azt hiszem az ADSL nevetséges feltöltési sebessége és a kötelezõ telefonvonal elég negativum azellen. Akik chellosok, nyilván valamiért azok. hisz az ADSL lehetõsége ott van majdnem mindenkinél. Csak fizess meg egy 3ezer Ft-os analóg vonalat amit már 5 éve nem használsz mert mobilja van mindenkinek, és ezenfelül fizess egy szolgáltatásért ami uploadban sokkal kevesebbet ad, s mostmár a 30gb-s forgalmi korlát sincs, ami eddig az adsl mellett szólt.
tvnetwork
amúgy pesten is elérhetõ már az icenet egy két helyen.
Almát körtével teljesen felesleges összevetni. TvNetworknél a SigNet csomagot, Diginél a HDSNET kábeles csomagot hasonlítsd inkább a UPC kábelnetes csomagjaival, ezek nyugszanak azonos DOCSIS technológián. Egy LAN hálózati elérés egész más technológián nyugszik, ami természtesen sokkal jobb minõségi paraméterekkel is bír. Viszont az elérhetõsége jóval korlátozottabb. Ez ugyanúgy igaz a TVN IceNet-jére mint a Digi LAN-os elérhetõségére.
köszi
tényleg, ez csak Debrecen, jó... 😄

Pesten mik az alternatívák, tudtok ajánlani? (VIII. ker.)