22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • pyrohun #16014
    személyeskedni nem kéne...

és olvasd már el, hogy mit írtam, meg mit irt zomgzerg. ő azt garantálja, hogy a hálózatán belül azt a sebességet biztosítja (kivéve ha a 3. pont lép életbe ugye). SOHA nem fogod bebizonyítani, hogy az ő hálózatán belül van a hiba.

De tudod mit? Mennj és verd ki a balhét, legalább röhögök egy sort. Bocs, de te mazohista vagy? Nekem ha valami rossz, akkor nem csinálom / nem veszem igénybe / nem fizetek rá elő. Még egyszer mondom, engem NEM győzöl meg. Pattogj a upc-nek, de ne szpemeld már tele a topicot. Már lassan egy hónapja csak téged lehet olvasni. Uncsi.

Részemről a vitát befejeztem Mr. Örökelégedetlen, azt csinálsz amit akarsz, de engem ne győzködj mert szerintem nincs igazad és kész.
  • ACE
    Hát Te nagyon hülye vagy, pont azért pattogok ellenük, mert ekkora cég, és azt hiszi mindent megtehet. Bevezette a papír számlás díjat is, na tessék, megtehette, aztán következő hónapban valahogy mégis visszautalta a "tévesen" levont összeget. Pedig húmekkora cég ez...Csak tudod vannak hatóságok, akinek csípi rendesen a szemét a sok nagy cég fölényeskedése. Kapott már a UPC is meg a többi nagy cég is sok milliós bírságot, meg ennek a számlázási díjnak az eltőrlése sem a jóindulatukon múlt, hidd el...
    A másik meg az, hogy még mindig nem érted, hogy egy Internet szolgáltatónak semmi köze, hogy én mit töltök, és nem is tudja. Tehát ne hozd már fel mi illegális, meg mi nem, akkor az ftp-t meg a http-t is korlátozzuk, mert megaupload-ról is lehet illegálisan szoftvert letölteni, fizetős ftp-kről nem is beszélve. Olyan példákat hozol fel hogy húúú....
  • zomgzerg
    azért unalmas nekünk ez a sok sírás-rívás, mert kerek 1 éve korlátoznak, az egy dolog hogy egy ideje ezt ki lehetett játszani az utorrenttel. ennyi idő alatt lehetett volna más szolgáltatót keresni, vagy elfogadni a tényt hogy éjfél/1 után vagy délelőtt kell töltögetni, a 20 mbiteddel úgyis lejön akkor is gyorsan, normál esetben meg seed miatt úgyis mennie kéne a gépednek sokszor, úgyhogy ne jöjjön nekem igazi torrentes ember az áramfogyasztással ^^
  • zomgzerg
    nem értem hogy vonnan veszed hogy nekik garantálniuk kéne a torrent sebességet.

Garantált le- és feltöltési sebesség: a szolgáltató hálózatán belül mért le- és feltöltési sebesség (kbit/s), amelyet a szolgáltató az előfizető számára az esetek 80%-ában garantál.

Mérési módszer: A mutató a szolgáltató hálózatán belül mért adattovábbítási sebesség mérési eredményeinek alapján kerül meghatározásra. Az alapadatokat a szolgáltató által működtetett dedikált mérési rendszer szolgáltatja.

ha nem értenéd, ez annyit jelent hogy az ő saját speedtest jellegű oldalukra garantálják 80%-ban, semmi másra, de más nevében nyilván nem is nyilatkozhatnak.
  • Belucz
    Bekaphatja a UPC és az összes szolgáltató aki korlátoz!Mit gondolnak az ember miért fizet 20 megabites internetet?Biztos hogy nem böngészésre meg httpre mert azokon lófasz sincs!Egyedül torrentnél lehet kihasználni ezt a sebességet igazán!Ha meg korlátoznak akkor meg minek hirdetnek ilyen csomagot!Vicc az egész!
  • pyrohun #16009
    Nem tudod bizoyítani, itt egy összephotoshoppolt screenshot semmit nem jelent. A UPC bármikor a kezedbe ad (vagy bárkinek a kezébe) olyan kimutatást, hogy a hiba nem náluk van, szerinted ez mennyiből áll nekik?

Ne haragudj, de ez annyira szánalmas, hogy egy UPC nevű cég ellen pattogsz. Miért nem váltasz más szolgáltatóra, he?

Most kit akarsz meggyőzni az igazadról? Mert engem nem fogsz, az tuti. A UPC nem fog csődbemenni és szarik az ilyen kritikákra. Akkor meg mi értelme...?
  • pyrohun #16008
    Az lehet, hogy "látszik, hogy nem sokat értek a joghoz", de maradjunk annyiban, hogyha most ebben a pillanatban lefoglalnák a számítógéped, akkor valószínű, hogy olyan mértékű jogvédett cuccot találnának rajta, hogy utána nem sűrűn beszélgetnénk itt.

Megint jössz a hülyeségekkel, amikor tudod, hogy mindeki illegálisan használja a torrentet és nem csak free anyagokat oszt vissza.
  • ACE
    De tudom bizonyítani, az ügyfélszolgálat elmondásával. Miért, ha nincs meg a megfelelő "http" sebesség, akkor mivel bizonyítod? A speedtest.net -el, vagy screenshot-okkal? :D Ilyen bizonyítékokat kreálok neked bármikor :D
  • pyrohun #16006
  • pyrohun #16005
    bocs de te sem tudod bizonyítani, hogy korlátozva van... csak azt látod, hogy nem megy feljebb a sebesség, ezt okozhatja akármi, korlátozás nélküli nagymértékű hálózati forgalom, a seederek alacsony feltöltési sebessége, ésatöbbi...
  • ACE
    Erre én visszakérdeznék, hogy akkor ez miatt lehet, hogy csak 15 Kb/sec-el tudok letölteni?
    Tudod ilyen meghatározás nincs az ÁSZF-ben, hogy http és ftp forgalom. Csak annyi van hogy adatforgalom... ha ebből nem érted mire gondolok, akkor sajnálom...
  • ACE
    Itt nem az a kérdés hogy illegális vagy nem, nem érted? Még ha az is lenne azt nem tudják bizonyítani, olyan nincs a jogban, hogy "megkérdőjelezhető". Vagy bizonyított jogi tény, vagy olyan mint ha ott sem lenne ez az információ. Látszik hogy nem sokat értesz a joghoz...
  • pyrohun #16002
    Ja, még valami. Ezt szerintem soha az életben nem fogod hallani egy ügyfélszolgálatostól és upc dolgozótól sem, hogy: "igen, korlátozzuk a p2p adatforgalmat". Maximum azt fogják mondani, hogy: "a felhasználók többségének priorításait alapul véve a hálózati forgalomkezelő rendszerünk bizonyos esetekben különbséget tehet bizonyos alkalmazások között és priorításban a http és ftp adatfogralmat helyeztük előtérbe".
  • pyrohun #16001
    rendben, ám legyen... mondjuk eléggé megkérdőjelezhető, hogy mindenki 200GB-nyi inygenes linux disztribúciót töltöget-e folyamatosan, de mindegy. mondjuk, hogy ezen túlléptünk. még mindig ott van az ászf 3-as pontja. És kár is tovább ragoznom.
  • pyrohun #16000
    ték :)
  • ACE
    Még egyszer megkérdeznélek, honnan szerezted a nagyfokú jogtudásodat? :D Mert elég vicces, amit írsz. Én pl. úgy mennék be a fogyasztóvédelemhez, hogy a kérdésedre válaszoljak, hogy megmondanám, töltöttem le p2p programmal egy linux disztrib-et, vagy akár egy divx filmet, és be volt állítva hogy csak letöltsön a kliens, ne töltsön fel. Amikor észrevettem hogy 15 K-nál nem tudok nagyobb sebességet elérni, felhívtam a UPC ügyfélszolgálatát, ahol azt az információt adták (és egyben csatolnám a hangfelvételt), hogy a p2p adatforgalmat korlátozták, mert nem a többi felhasználónak a kis kapacitás miatt nem akarták hogy szar legyen. Ennyi, a UPC ügyfélszolgálatosa elismerte, hogy Ők korlátozták a p2p forgalmat, nincs mit bizonygatni, nem kell skrínshotokat vinni a fogyasztóvédelemnek. De az ügyfélszolgálat hangfelvételét akár a UPC-től is kikérheti, mert ugye ott is meg kell őrizni, de én is felvehetem, ha figyelmeztetem az ügyfélszolgálatost, hogy én is felveszem nem csak Ők.
    Ugye milyen egyszerű, saját maguk bizonyítják a korlátozást, és még egyszer mondom, a p2p adatforgalom önmagában nem bűncselekmény, ok?
  • pyrohun #15998
    Belebukni biztosan nem fog. Új titkosítás jöhet, talán. Az is lehet, hogy sokáig fog működni, az is lehet, hogy nem. De egy biztos, a UPC nem követ el jogsértést, pláne, hogy az ÁSZF-ben van erre utalás.

Egy dologba meg gondoljunk bele... A Digi ugye olcsó, gyors, korlátlan, stb. Ez azt vonja maga után, hogy minden torrenthuszár át fog menni oda (szerencsére), aki megteheti. Ami mivel fog járni? A Digi kénytelen lesz korlátokat bevezetni, mert annyira olcsón adják a szolgáltatást, hogy képtelenek lesznek akkora forgalmat ilyen befolyó összegből kiszolgálni.

Ha jól tudom a Digi ÁSZF-ében is benne van már az utalás erre, csak ott még nem alkalmazzák.
  • ACE
    Mellesleg más szolgáltatóknál, lásd mobil szolgáltatók, szépen meghatározták, hogy a p2p forgalom nem számít bele a korlátlan forgalmas csomagokba. Bele is van írva az ÁSZF-be, itt viszont megint a trükközés megy... de szerintem bele fog bukni a UPC, ha más nem úgy, hogy jön egy új titkosítás, amivel nem tud majd mit kezdeni...
  • pyrohun #15996
    "Ez elég keményen fogyasztóvédelmi hercehurcákat is vonhat maga után."

Még egyszer megkérdezem, hátha nem voltam világos... Milyen indokkal mész be a fogyasztóvédelemhez? Hogy nem tudtál torrentezni? Ami illegális? Kiröhögnek, már bocs... A legális kereteken belül nyújtják a csomaghoz rendelt sebességet. Az, hogy sok ember illegális dolgokra is használja, az más kérdés, de nincs joguk pattogni, hogy az nem megy.

Hogy egy példával éljek, ez kb. olyan, mintha bemennél a rendőrségre, hogy betörtél egy lakásba, de a sötétben ráddőlt egy szekrény és fel akarod jelenteni a lakás tulajdonosát, hogy életveszélyes helyzetbe hozott.

Baszki, aki jogvédett tartalmakat megoszt (és a torrentezők 99,99999999999999999999999%-a ilyen), az BŰNCSELEKMÉNYT követ el. Akár tetszik ez a szó, akár nem. Úgyhogy nem fogsz bemenni semmilyen fogyasztóvédelemhez lol :)
  • ACE
    Akkor az ÁSZF szerinti minimum garantált sebesség mi a pöcs? Az minek van? Nehogy azt mondd, hogy az az ftp és http sebességére vonatkozik, mert alább megmagyaráztam, hogy INTERNET-re fizettem elő és nem kizárólag ezekre.
  • ACE
    Te milyen jogi iskolát végeztél? Az Internet mint talán hallottál róla nem ftp-ből és http-ből áll, és én INTERNET-re fizettem elő, és nem ftp-re... A torrent, és általában a file megosztás cseppet sem illegális tevékenység, és mellesleg ha illegális is lenne, ahhoz hogy ezt bebizonyítsa, bele kéne néznie az adataimba, ami viszont adatvédelmi aggályokat vet fel. Magyarul köze nincs hozzá hogy én milyen adatokat forgalmazok, és ahhoz sem hogy a számítógépem melyik portján, vagy milyen protokollon keresztül teszem ezt!
  • pyrohun #15993
    "a Te megfogalmazásod alapján ezek szerint bárkit, bármikor korlátozhat, ha úgy ítéli meg, hogy most neki szűkek a kapacitásai"

Erről van szó! És nem csak az én megfogalmazásom alapján, hanem az ÁSZF szerint is.
  • ACE
    Te milyen nyelvtani eljárás szerint fordítottad le ilyen módon? Én ebben a mondatban nem látom, hogy korlátozhat, mint már írtam, a Te megfogalmazásod alapján ezek szerint bárkit, bármikor korlátozhat, ha úgy ítéli meg, hogy most neki szűkek a kapacitásai... Szerintem minden előfizető, akár közösség akár nem úgy vallja, hogy ha nem elég a kapacitása a meghirdetett sávszélességre, akkor ne kínáljon ilyen csomagokat. Ez elég keményen fogyasztóvédelmi hercehurcákat is vonhat maga után. Nem tudom ez a pont mikor került az ÁSZF-ben, és Te mi alapján értelmezted így, de én a magyar nyelvtan szabályai szerint és jogilag sem így értelmezném...
  • pyrohun #15991
    Amúgy meg lehet szarozni a UPC-t, de nyugateurópában ez egyre több helyen bevett szokás... És higgyétek el, hogy itt hazánkban is hamarosan nem csak a UPC fogja ezt alkalmazni...
  • pyrohun #15990
    Bocs, de most idéztem... Neked rossz a szövegértésed? Nyilván nem ezzel a szavakkal fogják beleirni, hogy: "a p2p-t korlátozzuk déltől éjfélig" lol. Ezért vannak a jogászok, hogy ezt megfogalmazzák. De benne van az ÁSZF-ben.

"Ami tényként le van írva, az az elérhető minimum sebesség, ez Silver-nél 5 Mbit. Én ezt nem érem el"

Sebességtesztekben eléred? Igen. FTPN-n, HTTP-n eléred? Igen.
    Egy elvileg illegális tevékenységgel (ugye a torrent a visszatöltésen alapul, ami illegélis...) nem éred el? Hehe, melyik bíróság adna neked igazat? Még ha meg is nyernél egy ilyen pert, utána a jogvédők milliókra perelnének :) Megintcsak jogosan... Ráadásul bizonyítsd már be egy p2p alkalmazással, hogy korlátozva van... hallod, amikor a letöltési sebességed más emberkék feltöltésétől függ, ezt soha nem fogod 100% bebizonyítani. Hiába tudja mindenki, hogy igazad van, jogilag ez nulla, nem bizonyíték.
  • pyrohun #15989
    hopp, megelőztél
  • pyrohun #15988
    A 6. oldalon a 3. pontban, idézem:

"A szolgáltató a upc internet szolgáltatási csomagok tekintetében olyan hálózatkezelési rendszert alkalmaz, amely a szűkös kapacítású erőforrások - a szolgáltató hálózata biztonságának fenntartása és az előfizetők közössége érdekeinek elsődlegességén alapuló - hatékony kihasználását teszi lehetővé."

Ez magyarul annyit tesz, hogy a 300+ ezer felhasználónak TÖREDÉKE használja magas arányban torrentezésre az internetkapcsolatot (lehet, hogy hihetetlen, de mégis...), ezért nekik inkább a többi mittudomén 90% -nyi user a fontos. És mondjuk valahol igazuk is van.
  • ACE
    És ebben hol van szó arról, hogy ez a "hálózatkezelési rendszer" azt eredményezi, hogy az internet egyes "szolgáltatásait" folyamatosan vagy időszakonként korlátozza? Az ÁSZF-ben tényszerűen kell megfogalmazni a szolgáltatás milyenségét, és az esetleges korlátozások lehetőségét. Akkor ennyi erővel a garantált minimumnak sem kell meglennie, mert az a hálózatkezelési rendszer alapján az erőforrásokat kimerítené? Furcsa lenne... Ami tényként le van írva, az az elérhető minimum sebesség, ez Silver-nél 5 Mbit. Én ezt nem érem el, és az ÁSZF szerint semmilyen jogalapjuk nincs a korlátozásra.
  • zomgzerg
    6. oldal 3. pont.
  • ACE
    Vazzeg mikor fogjátok fel, hogy messze nem biztos, hogy úgy van hogy országosan egységesen korlátoznak. Lehet csak ott, ahol szükség van rá, és ahol épp nincs, ott nem...
  • pyrohun #15984
    NINCS. Mint a képem is mutatja.
  • pyrohun #15983
    Ahapersze, van korlát... -.-

• Jamirofan89
    Sajnos az 1.9 béta is korlátozva van... amikor először felraktam happy volt minden. 300 kb/s-el ment folyamatosan.Na az csak azon a napon volt.
    És most én is fel lehetnék háborodva,hogy olyan rinyál,akinek 100 fölött tölt,de az még nem a max.Nálam lehet 500 seed akkor is 15kbyte a max.
  • ACE
    Akkor mondd már meg légyszi, hogy hol van szó az ÁSZF-ben erről...
  • Belucz
    De ezt nem vágom!Kb 2 hónapja 1.8.1es utorrentet felraktam és ugye kiprobáltam protokoll titkositás tiltva opcióval!Nagyon gagyi volt!Felraktam erőltetvére ugy jó volt!2,4 MB/sec - kel jött(felkapott fájlon próbálom mindig), erre most a napokban beszart, 150 fölé nem hajlandó menni, amikor 150 kapcsolódott seeder van!Vicc!Felraktam a legfrisebb 1.9es bétát ott télleg jobb volt a helyzet, mert olyan 7-800ig engedte, de akkor se 2,4 MB/sec!!!Vki tud vmi frankó megoldást?Lenne Diginet a környéken tuti átmennék ezektől a nem is mondom kiktől....
  • Falzone
    De van korlát!
  • pyrohun #15978
    Én? Miért tegyem fel? Összekeversz a Jézuskával, vagy valami jótevő tündérrel. (Amúgy a UPC sem az.)

De nem értem mi a gáz, hasnáljatok 1.9-es utorrentet, máris nincs korlátozás.
  • mflex #15977
  • Jamirofan89
    Pyro... van annál egyszerűbb is képzeld! Tedd fel Megauploadra nekünk (szegény UPC raboknak) azt,amit le szeretnénk tölteni.Na? És utána nem siránkoznánk itt.He?
  • passatgt
    nyilván nem gondolt még senki erre