22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Mighty
    Es meg mindig a szokasos, miertkorlatozzaupcatorrentet megy?

Leirom lassan, hatha nem tudjatok elolvasni: ha nem tetszik, lehet menni mas szolgaltatohoz. A UPC internet szolgaltatasa nem alanyi jog, hanem lehetoseg. Vagy igenybe veszed, vagy nem. Ha ugy erzed megkarositottak, fordulj birosaghoz. Itt tepni a szatok annyira felesleges, mint megprobalni egy rabbit muzulman hitre forditani.
  • Laky
    Inkább hagyom este állni a gépet, vagy töltöm X napig, minthogy fizessek ilyenekért.
  • Jamirofan89
    köszi pyro,de sajnos ugyanaz a helyzet.. mind1!
    fogadok a végleges 1.9 is szar lesz.de nem baj,mert van amiért megéri fizetni,csak legyen meg ami kell. sms-warez ;) nálam bevállt! használja ön is! hehe
  • Sil3nt
    Distributed Hash Table. lenyeg a lenyeg, hogy rossz adatokat tud kuldeni a tracker fele, igy bannolhatnak, mikozben de semmi csunyasagot nem csinaltal. (nagyvonalakban)
  • zomgzerg
    a kis képeidre nézz rá
  • pyrohun #16049
    oké, de elmagyarázhatnád, hogy mi az? [lusta vagyok utánanézni]
  • Sil3nt
    :) akkor javaslom, hogy a DHT-et tilsd le barmilyen kliens is hasznalsz.
  • pyrohun #16047
    azt sem tudom mi az a DHT :) Azon kívül, hogy egy ilyen nevű zenei formáció feldolgozta a roxette - Listen to your heart c. slágerét :)))
  • Sil3nt
    alapbol a DHT le kell tiltani ha private trackereken hosszu eletet akarsz, mivel fals adatokat kuldhet miatta (akar 1.9 akar 1.8) amugy titkositason kivul mas beallitas nem nagyon hat a korlatra. jol mondtad, az szamit, hogy hol laksz, mikor toltesz stb...
  • do2
    nekem 2.6 core duo proci és rendesen megáll, kicsit idegesítő, remélem lesz hamarosan új béta versön amitől már nem szaggat
  • pyrohun #16044
    nálam (és szerintem akkor nálad is) marhára eszi a procit, kb. attól függ, hogy milyen sebességgel töltök, de 1 megabyte / sec sebességnél gyakorlatilag 100%-ra zabálja - gondolom egy bug lehet a beta-ban. De legalább gyorsan lent van amit akarok :)) Mondjuk a procim sem mai: 3700+ San Diego, 1 magos kis sima Athlon 64 :)
  • do2
    De mellébeszélés.,mert nem mind1 honnan kezdem a visszaolvasást, mert ha már 2 hónapja van korlkátozva a 1.81 utorrent, akkor mire megtalálom az elejét az fél nap.
    De tudod mit ha te olyan spéci kerső vagy, akkor légyszi add meg a pontos dátumot ahol kezdődött és akkor elovlasom,de én nekem fél nap mire ezt végignézem.
    Sokkal 1xrűbb ha olyat kérdezek aki itt aktív.
    Szóval továbbra is az a kérdésem hgoy a chello mióta korlátoza a utorrent 1.81-t ?
  • bertino
    ez nem mellébeszélés.
    te is ugyanugy utánanézhettél volna, mielőtt felteszed a kérdést.
    ennyi.
  • do2
    Nem értem egy 1xrű kérdésre miért nem lehet rendesen válaszolni mellébeszélés nélkül ?
    Én attól kérdeztem aki hajlandó rá válaszolni,aki meg csak azt mondja hogy olvasgass vissza az légyszi ne vegye figyelembe ezt a kérdésemet..
    köszi!
  • do2
    nálad az 1.9 utorrent nem áll meg fagyogat olyan 5 másodpercenkénmt ?
    nálam azt csinálta hgoy 5 másodpercenkét fagyogat és továbbmegy, de nem fagy ki teljesen, csak ledermed aztán megy ledermed és megy
    nálatok ilyen nincs vele ?
  • pyrohun #16039
    utorrent 1.9 beállításaim, hátha valakinek hasznos lesz. (bár szerintem mástól is függ a dolog, pl. ki merre lakik, stb...)

• bertino
    ellenben te is visszaolvashattál volna, ahelyett, hogy felteszed a kérdést és már rég meg is lenne a válasz.

1:1
    mindkettőtöknek igaza van :D
  • do2
    ha te aktív vagy, itt akkor igazán írhattál volna a visszeolvasó szöveged helyett hetet vagy hónapot
  • zomgzerg
    mióta tele van könnyekkel a topic, nézz vissza
  • do2
    Amúgy kb mióta nem lehet az 1.81 utorrentel maxal tölteni ? mióta sikerült ezt is bekorlátozni ?
  • BIZ0906
    Értem thx
  • Jamirofan89
    Pyro! Igen! Ha úgy megoldható
  • pyrohun #16032
    300GB éehet havi 3 egymást követő hónap átlaga, de nem igazán foglalkoznak vele ha átléped, legalábbis nálam nem volt semmi multkor.
  • BIZ0906
    UPC-nél van még letöltési limit? Vagy már korlátlan?
  • Belucz
    Remélem a végleges 1.9 es utorrentel teljesen ki lehet iktatni a upc korlátot legalább egy ideig, mert az 1.8.1nél is igy volt!Mert a bétánál max 600 kval tok szedni!
  • pyrohun #16029
    A p2p - így a torrent is - alapjában véve nem illegális. Az az illegális, hogy nincs olyan ember a Földön, aki csak nem jogvédett tartalmakat oszt meg, mivel így 0 lenne az aránya. Ergo az az illegális, hogy jogvédett tartalmakat seed-elsz rajta. Mivel már akkor is visszaseed-elődik, amikor csak letöltöd, már az is illegális.

Warez FTP-ről letöltés? NEM ILLEGÁLIS! Nézz utána, ha CSAK LETÖLTESZ, az magáncélú másolatnak minősül, ami nem jogsértés. Az más kérdés, hogy ilyen szervert üzemeltetni igen komolyan jogsértés, de onnan letölteni nem.

Így míg a Ware szerverek esetében csak egy ember - a szerver üzemeltetője - követ el jogsértés, torrentezésnél és egyéb p2p alkalmazásoknál viszont mindenki, igaz egyénre lebontva sokkal kisebb arányban.
  • precision
    senki nem használja legális tartalmak letöltésére a torrentet mint technológiát vagy protokolt, ez teljesen egyértelmű
    lehet itt pedálozni azzal hogy linux disztrók meg miegymás torrenten is elérhető... de most őszintén, 100 torrentezőből 99,5 warezra használja

a warezftpvel kapcsolatban igazad van, de van egy hatalmas nagy különbség a warezftp és a torrent között... igen, igen, az ingyenesség
    a magyar ember nem fog fizetni ftp accot ha torrenten ugyanaz fent van ingyen
    nagyságrendekkel többen használnak torrentet warezre mint ftp -t

tény hogy a upc az adatforgalom miatt korlátozza a torrentet, és nem amiatt, mert azon illegális adatok vándorolnak... de könyörgöm, a kettő teljes mértékben összefügg, mondhatni puszipajtások... azért van rajta nagy adatforgalom, mert illegális tartalmak érhetők el a segítségével, ezért mindenki használja

az internetezés nem osztható két részre ilyen egyértelműen, hogy weboldal nézegetés és letöltés... mi van a különböző stream szolgáltatásokkal, a legális web letöltésekkel, a nagy fájlok hálózaton (interneten) történő mozgatásával (csomó embernek azért kell széles(ebb) sáv, hogy a munkahelyi belső hálót gyorsabban érje el, és gyorsabban tudjon fájlokat mozgatni a két rendszer között), és még sorolhatnám

én is meglepődtem, de aktívan torrentet az előfizetők tényleg csak kis hányada használ... ezzel fordítottan arányos az az adatforgalom amit generálnak... én vmilyen szinten megértem a UPC -t hogy korlátozza a p2p -t
  • ChaosTeam
    Most mellékesen hozzászólva a legális-illegális dologhoz..

A "torrentezés" illegális? NEM! A Torrentezés alapjába véve NEM ILLEGÁLIS, mert megoszthatsz te ingyenes tartalmakat, vagy saját magad által készített tartalmat - dokumentumokat, képeket, zenét, videót ...stb. Ez nem illegális, hiszen terjesztheted a saját vagy ingyenes tartalmakat. A Torrent meg ugye csak egy fájlmegosztó rendszer, tehát így mondani, hogy a "Torrentezés" illegális eléggé nagy butaság és nem is igaz.

Ellenben felhoznám példának, ha az UPC vagy mások szerint a "Torrentezés" illegális, akkor mi van az FTP-zéssel? Warez FTP-ről letöltögetni játékokat, filmeket ...stb legális? Szerintem nem, akkor azt az UPC miért nem korlátozza?

Tehát jelen UPC korlátozás esetében az a kérdés, hogy a torrent vagy bármi illegális vagy sem, teljesen irreleváns, mert ők inkább az adatforgalom miatt korlátozzák a torrentet, nem az illegalitása miatt. ( Mert ugye torrentnél vissza is töltöd, amit leszedsz, FTP-nél általában nem)

Arról meg nem beszélve, hogy hülye az az ember, aki fizet egy 10-20 megás netet weboldal nézegetésre.
  • pyrohun #16026
    elküldhetem, de screenshotra gondolsz? vagy hogyan?
  • Jamirofan89
    Pyro! Láttam a screenshot-ot... Ha nagyon szépen megkérlek,elküldöd a beállításaidat? 2 ismimnek itt a városban Silver-e van,és mindkettejük 1,2MB-al tölt torrentről O.o
    Viszont egy másik ismerősöm a 2 MBites chellojával is úgy szenved,mint én a silverrel.Pedig köpésre laknak egymástól az említettek.Ezért reménykedem,hátha nálam van a hiba... de a géppel semmi baj,http-ről (ha a szerver fasza) 1,2-vel jön a cucc.Kaspersky van fennt.Bárcsak pontot lehetne tenni ennek a végére már.. :( és szintén 1.9 beta utorrent
  • ACE
    Ahova eljutnak, és az ott lakók megtudják hogy 2500 Ft-ért kaphatnak jobbat, mint amit a UPC 6-8ezer Ft körül kínál, azonnal váltanak, az is, aki csak webezésre használja a netet, még a Chello Start-nál is olcsóbb. Ráadásul ha Chello esetleg majd lép erre (mert valljuk meg a DIGI-nél dinamikusabban egy szolgáltató sem fejlődik) akkor a hűségnélküliség miatt bármikor visszaválthat az ember, akkor is ha nincs megelégedve a szolgáltatással. Így tulajdonképpen nincs hátránya..., szerintem max. az nem tud/akar per pillanat digi-re váltani, akinek hűsége van UPC-nél, vagy nem is tud róla, hogy nála is lehetne DIGI, annak ellenére hogy rendesen ki szokta plakátolni magát.
  • precision
    én is kipróbálnám a digit ha lenne itt
    hűség nélkül már nincs veszíteni valója az embernek, az ára is barátibb mint a upc -é
    de hidd el, ha szükséges, diginél is lesz 'priorizálás' (gyakorlatilag korlátozás, mint itt), mert most tényleg nevetségesen elenyésző az előfizetője a upcjéhez képest, ezáltal a hálózata terheltsége is jóval kevesebb
  • ACE
    Ja, de lezárult, várom, hogy tovább ásson a DIGI ide a páros oldalra is...
  • precision
    az értelmetlen flame -re egy olyan dolog miatt amire kurvára nincs befolyása egyikünknek sem...
  • ACE
    Azon gondolkoztam, hogy vajon mire is való ez a topic...
  • pyrohun #16019
    dettó :)
  • mflex #16018
  • ACE
    Na látod ez a baj, én ezt úgy értelmezem, hogy a UPC keresi a kiskapukat a trükközéseivel, hogy minél kisebb összeget kelljen fejlesztésekre költenie, és minél nagyobb nyereséget tudjon elérni...
    Ez a nem mindegy...
  • precision
    gyerekek... :)
    kit érdekel ez az egész
    korlátoznak, ennyi.
    nem tudunk ellene mit tenni, tényleg nem szükséges minden 10 percben beírni hogy csak 20k -val jön az adat, ez van, ezt kell szeretni
    aki megteheti átmegy máshová, ahol jelenleg jobb, de később úgyis szar lesz ott is
    amíg ingyen szeditek a jogvédett tartalmakat, ne sírjatok hogy mennyivel jön, hanem örüljetek hogy egyáltalán jön...szvsz.
    én is csak sorozatokat szedek, nabumm, nem 5-10 perc alatt ér le egy rész hanem mondjuk egy óra alatt... húha.
    mondjuk jó helyről kell szedni, aszfaltról pl mindig maxal jön, a nap bármely szakában

naszóval, higgadjatok le pls. a helyzet adott, nem lehet rajta változtatni..., és igen, egymás fikázásával SEM.
  • pyrohun #16015
    Hát ezaz, de az is szánalmas, hogy amíg ki lehetett játszani, addig senkit sem érdekelt, ez a hűdenagy jogsérelem, aztán most hogy már nem lehet annyira kijátszani (állítólag - bár mások szerint meg igen), most meg mindenki siránkozik. Ja értem, tehát ha meg tudok kerülni valamit akkor nem érdekel, ha nem tudom megkerülni, akkor igen. :D Furcsa ember a magyar... mindig a kiskapukat keresi és nem fogja fel, hogy ő csak egy hangya a UPC-nek. :)