22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Mighty
    Nem mondtál az ég egy adta világon semmi újat.

Ismerjük a UPC BIX-ben lévő kapcsolatát.
    Tudjuk, hogy az optikai-koax hálózatnak vannak korlátjai.
    Tudjuk, hogy a p2p a priorizációnak köszönhetően lassú.

Mit is akartál megmagyarázni ezzel a fél oldalas hozzászólással?

Mert azt nem, hogy mennyit bírna el a UPC hálózata, ha mindenki az Icebird által forgalmazott adatmennyiséget töltené le.
  • KingPunisher
    Amugy meg olvasgatva a hozzászolásokat milyen baromság hogy csunya user minek tölt éljel nappal.. Akkor a gagyi Upc-s reklámokba nyomják azt hogy 512kbit a max amit stabilan elbir a hálozat és ezért fizess havi 10.000ft-ot és akkor tiszta minden..
    ha én bemegyek a munkahelyre és csak 4 orát dolgozom a fizetésemért 8 helyett a többiben meg azt mondom tulterhelt vagyok sok a munka jol seggberugnak ezek meg szabadon lophatnak a tisztes polgároktol..
    Akinek meg nincs lehetősége váltani mert feléjuk csak szarPC van azok meg szivhatják a fogukat vagy küldhetnek füstjeleket.
    Asszem én sem fizetem be az utolso csekket megmondom tulterhelt a karácsony anyagilag gondolom ők is megértőek legalább annyira mint mi..
  • KingPunisher
    Ez egy vicc ez az UPC régen lehet jo netük volt de mára alulmulnka mindent.. Ugye p2p gyakorlatilag nem használható ez már óriási érvágás de oké ezen még tuljut az ember bár nem kellene..
    Gyakran orákra elmegy mindennemű internetkapcsolat sőt hallotam olyat akinke napokra is ezen is tulléptem mert olyan kis megértő vagyok..
    Ujabban már játszani sem lehet mert lagg miatt kiesem ez már betette a kaput nálam is..
    Amugy böngészni lehet jo szar lassan jönnek be az oldalak ha bejönnek egyáltalán..
    Minek kellett felvinniük az egekbe a szávszélességet levenni a korlátokat ha nem birja a hálozat.. ?
    Vicc.. érzékeny búcsút veszünk ebben az amugy is nehéz gazdasági helyzetben az UPc-től (nem kell nekik az ügyfél azaz a pénz?) és senkinek nem ajánlom őket..
    Ez egy vélemény Szombathelyről..
  • mila69en
    az durvaXDDD nekem még a száz gigát sem sikerült túl lépni:DDD
  • Dj Faustus #16130
    ",de ez ugyan úgy érvényes a p2p forgalomra is, mivel mindenki tudja hogy miféle szűrési technikát alkalmaz a upc. Ergó ahogy ezt lentebb már kifejtettem más kárára senki sem tud hálózati túlterhelést előidézni."
    Pont ezért alkalmaz p2p priorizálást az UPC (illetve a többi Internet-szolgáltató is), hogy a többségben levő átlagfelhasználók (akik az előbb említett valós idejű alkalmazásokat használják; illetve a bevétel többletét adják) ne szenvedjenek hiányt.
  • item
    Annyiban van igazad hogy a VOIP alkalmazások kevésbé terhelik meg a hálózatot,de ez ugyan úgy érvényes a p2p forgalomra is, mivel mindenki tudja hogy miféle szűrési technikát alkalmaz a upc. Ergó ahogy ezt lentebb már kifejtettem más kárára senki sem tud hálózati túlterhelést előidézni.
  • item
    A bixet megnézve láthatóvá válik hogy a rendszer jelenleg milyen kapcsolattal rendelkezik és ez részletesen le van bontva hogy az aktuális hálózati forgalom hogyan alakul.

UPC Broadband

Továbbá:

Az internet-szolgáltatás sajátossága, hogy a sávszélesség egy bizonyos sávját fenntartja az adattovábbításhoz kapcsolódó technikai jeltovábbítás céljára, azaz a rendszerben beállított maximális sávszélességből egy kis rész nem a „hasznos” adatforgalom része.
    Ezt figyelembe véve, a upc internet szolgáltatási csomagoknál eleve magasabb sávszélesség értékeket állítunk be annál, mint amit az egyes csomagok esetén maximális értéknek megjelölünk, így ideális körülmények között a ténylegesen tapasztalható (nettó) sávszélesség valóban eléri a megjelölt maximális sebességeket. Mi következik ebből, az hogy a rendszer bőven tudja telesíteni azt a sávszélességet amit a user előfizet. Lásd saját példám (10/1) 1298kb/s lefelé irányuló sebesség volt eddig a max amit az esetek többségében (99%)-ban használhatok!

"Egyidejű felhasználók száma"
    Az internethálózaton mindenkor rendelkezésre álló kapacitás (sávszélesség) nem korlátlan és nem is folyamatos túlterhelésre méretezett, hanem a felhasználók számából és használati szokásaiból következő mindenkori átlagosan erős kihasználtságra tervezett. Ezért, ha a felhasználók egy (kisebb) része folyamatos, intenzív használattal túlterheli a hálózatot, akkor az általános torlódást eredményezhet és mindenki számára érzékelhetően leromolhat a szolgáltatás minősége.
    A upc internet előfizetők internetes adatforgalma optikai-koax (hibrid) kábelhálózaton keresztül zajlik. A technológia sajátosságainak megfelelően a mindenkor rendelkezésre álló sávszélesség nagyban függ attól is, hogy a hálózat részét képező egyes csomópontokhoz kapcsolódó (egy környéken élő) felhasználók mekkora forgalmat bonyolítanak egy adott pillanatban, mivel ők osztoznak az adott csomópont kapacitásán.
    A sávszélesség tehát a hálózat időszakos terheltségének is függvénye. Ezért szükséges, hogy a szolgáltató, különösen a forgalmi csúcsidőszakokban elkerülje a torlódások kialakulását, a rendelkezésre álló összkapacitással valamilyen módon gazdálkodjon. Ennek érdekében a UPC hálózatkezelési rendszert alkalmaz, mely szükség (csúcsidőszaki leterheltség) esetén a valósidejű alkalmazások adatforgalmának biztosít elsőbbséget és a nem valósidejű, az azonnali adatátvitelre kevésbé kényes alkalmazások (pl. megosztás, p2p és ftp) forgalmának biztosítása valamelyest hátrébb sorolódik (priorizálás). Ennek következtében a nem valósidejű alkalmazásokra ezekben az időszakokban összességében kisebb sávszélesség jut és oszlik meg a felhasználók között, mint a többi alkalmazásnál. Így amennyiben ekkor nagyon sokan próbálják használni a nem valósidejű alkalmazásokat, úgy ők esetlegesen némi lassulást tapasztalhatnak.

Na szóval ha akarná sem tudná leterhelni a hálózatot a torrentező vagy más p2p technológiát használó felhasználó. Ez egyértelművé teszi azt hogy aki azt állítja hogy a torrentezők miatt lassú az elérése az teljes mértékben tévúton jár!

• Icebird
    Na számolgattam.
    Egy 10/1 nettel max. havi 2.7TB/270GB = 3TB adatforgalom generálható (NEM TÖBB!).
    Ennek harmadát fogyasztottam el, így a te meglátásod alapján is maradt még kapacitás!:)
    20/3 netnél is van még tartalék bőven azt elhiheted!
    Ez 1 emberre értendő, tehát nem az összes chellos osztozik ezen a sebességen!
    Teljesen mind1 hogy folyamatosan vagy csak 1 órán át használod ezt a sebességet!

Kedves előfizető!
    Elgá Zoltán már többször betelefonált hogy 4 óra után nem tudja megnyitni a vicc.hu-t, ennek következtében már tiszta depressziós!
    Ezért megkérjük hogy ez időtájt kevésbé használja az internetet, független attól hogy nonstop elérést fizet!

....
  • Dj Faustus #16126
    "Mi a különbség a videókonferencia és a letöltés között ?? Elárulom,hogy semmi, ugyan ugy terheled a hálózatot!"
    Ha letöltésen a torrentet érted, azért van némi különbség a videokonferencia (VOIP, szimpla weboldalböngészés,...) és a torrent között:
    * A videokonferencia, a voip, a szimpla webböngészés,... nagyságrendekkel kevesebb kapcsolatot nyit meg egyszerre, mint a torrent. Ebből az okból kifolyólag az otthoni "routerek" NAT-táblája könnyedén túltelítődhet - mint azt a uTorrent FAQ-jában is írják.
    * A videokonferencia, a voip, a szimpla webböngészés,... sokkal inkább valós idejű alkalmazások mint a torrent. Egy Internetes telefonbeszélgetésnél sokkal zavaróbb egy hálózati késleltetés, mint a torrentnél.
    * A torrent korlátozása nemzetközi gyakorlat. Lásd Comcast esete.
    * Nem feltétlenül a BIX-en levő betápsáv a vékony keresztmetszet. Ott van még az ügyfeleket ellátó gerinchálózat is.
  • Icebird
    Mire a nagy arcod, ez is csak téged minősít milyen primitív vagy hogy csak ennyit tudsz ide nyögni!
  • item
    A hálózat nem véges, ezzel tisztában vagyok, nem is erre irtam azt hogy nyugodtan adhatna mindenkinek 30mbit/s es netet. Ezt egy olyan ember nyiltkozta aki valószínüleg tiztában van az AORTA által nyújtott sávszélességgel. Ha jól tudom akkor a upc nek 2db 20Gbit/s es vonala van belföldre,a külföldi sáv egész biztosan sokkal kevesebb. A pontos hálózati managmantnek uttánna kellene néznem nekem is. De meg fogom tenni,egy kis időt kérek és pontosan megfogom válaszolni neked a dolgot.
  • item
    Rendben, visszavonom azt smiley-t nekem sem szokásom így irkálni. Peace..
  • mflex #16122
    Az lehet, de azzal "vigyorival" te kezdted és kibaszottul utálom, hogy ha idióta módón szólítanak meg, vagyis nem azzal volt a gond, hogy leírtad a véleményedet nekem, hanem ahogy.

Több mint valószínú, hogy akkor normálisan írok én is...

Az, hogy én az iChat-en meg mennyit videózok, sztem magánügy, ergo ha havonta nem szednék le pár HD filmet (kb 50-60gb), nem hiszem, hogy sokat nyomna a latba.

• Mighty
    Jó, akkor kérlek vezesd le nekem, hogy hány gigabit sávszélességet tud kiszolgálni a UPC szerinted, úgy általánosságban?
  • item
  • bertino
    ok, én is csak arra akartam célozni, hogy biztosan nem igaz, amit állítottak :|
  • item
    Ezt nem én állítottam,hanem egy interjú keretében nyilatkozta a fővezérek eggyike... Többnyire az illegális megosztás miatt korlátoznak,a hálózati terhelés miatti korlát csak szöveg!
  • item
    Nem vágom miről is beszélsz ?? ki videókonferenciázik?? elnéztél egy sort azthiszem! Mflex használja erre a netet...
  • bertino
    ja, most is elbírja, ezért korlátoznak :DDDd
  • Ams
    neeem...

tényfeltáró :)
  • Ams
    20mbit-et igénylő videókonf.? 1080p-be nézed icebird-t strippelni? :D
  • item
    Ez egy konstruktív hozzászólás volt..
  • item
    Tudtommal ez egy fórum,arra szolgál hogy mindenki leirja a vélemyét, te ökör,ha már személyeskedünk!
  • item
    Mi a különbség a videókonferencia és a letöltés között ?? Elárulom,hogy semmi, ugyan ugy terheled a hálózatot! Meg hogy minden gyorsan megnyiljon,ehh ember a 2-3 mbit/s-es nettel is minden villámgyorsan nyílik meg.
  • mflex #16110
    Csak nem a torrent buzi "megnevezés" nem teszik te agyaroggyant? :DD

Egyébként meg minek szólsz bele, senki nem kérte ki a véleményedet, icebird-el sem volt különösebb konfliktus úgy érzem.

Azt a két újjadat meg dugd bele a seggedbe ökör :DDD
  • item
    Elvagy tévedve barátom de nagyon! Pár éve az egyik upc vezér nyilatkozta hogy minden felhasználónak nyugodtan tudnának 30mbit-et adni,és ez kb 2 éve volt,szal azóta rengeteget költöttek a hálózat fejlesztésére! A rendszer már akkor is elbirta,de a piac nem indokolta ezt hogy ekkora sebességet adjanak.
  • item
    Miért, ki vagy te ?? Az meg hogy annyit letölt az legyen már az ő dolga! Főleg úgy hogy sokkal többet fizet mind más kiscserkész!
  • Ams
    hülye gyerek...
  • Icebird
    Meg valahol szégyeljem is magam, meg a hozzám hasonlók, hogy majd miattunk a mezei usernél 2 perc után jön be egy oldal?:)
    Szégyelje magát inkább a szolgaltató hogy az igényeinket nem tudja kielégíteni!:D
    Mert azért megnézném pl. a japcsinknál ez hogy néz ki, ahol töredék összegért kitudja már milyen hiper-szuper neten nyomják:DD
  • mflex #16105
    "Mert biztos mindjárt fél internetet leszedi, de azt valahol tárolni is kéne nem?:)"

az manapság nem probléma :DDDD
  • passatgt
    nekem havi 100 giga körül van
  • Icebird
    Játék szerverként és saját készitésű addonkkal, videokkal dolgozunk, amit egymás közt közvetítünk.
    Ez elég jelentős részét kiteszi az adatforgalomnak, plusz minden egyébb hozzá jön, és ugye az adaforgalom feltöltésből is áll!
    Szóval elég merész egy grafikonból megmondani hogy valaki mivel generál ekkora forgalmat.
    Mert biztos mindjárt fél internetet leszedi, de azt valahol tárolni is kéne nem?:)
  • mflex #16102
    de mindegy nem lényeg, amig a 20m megvan nálam :)
  • mflex #16101
    Igen HD filmeket szoktam letölteni, de nem orba szájba, mint ahogyan a te skáládon kinéz...a kettő között óriási különbség van, szinte egész évben.

20m net nekem főleg a videokonferenciák miatt kell, meg egyszerűen azért is, hogy gyorsan megnyíljon minden, nem mindenkinek csak azért kell 20m net, hogy a fél internetet leszedje naponta.
  • Mighty
    Számolgass egy kicsit és rájössz mekkora sávszélesség kellene ahhoz, ha minden előfizető akkora adatforgalmat generálna, mint te. (ebben az évben átlag 400 gigát forgalmaztál a beszúrt grafikon alapján)

Még mflex forgalma is megfektetné a UPC hálózatát, ha mindenki annyit töltene le/fel.

Szóval, a kérdésre a válasz: nem bírná a hálózat.
  • Icebird
    Pont te írtad hogy HD filmeket töltesz, ami nem pár MB, és most tejesen mindegy hogy ez most torrent, FTP, http, stb. helyről jön.
    Meg most őszintén mi a szarra a 20 megabites net ha nem használod ki (email, meg böngészni:))?
    Meg lentebb írtam hogy nem akciós havidíjat fizetek nekik, úgyhogy még szép hogy a pénzemért ki is használom amennyire lehet!
    Azt se mondja senki hogy nem bírja vagy nem bírná az adatforgalmat a hálózatuk.
  • Nightwish006
    Nekem ez a 4.ik hónapom chellosként. Első 3 hónapban sikerült 1tb-ot összeszednem, mégse lassítottak be! Ez hogy lehet? ??? Haverjaimat simán lassították, engem miért nem? Nem tetszik ez nekem ! :D
  • mflex #16097
    Mi ok?
  • mflex #16096
    Ezzel most dicsekedni akartál? Pont ilyen miatt szop a többi torrent buzi, de ez engem hidegen hagy..utálom a torrentet :DDDD

aki meg 1 TB-t leszed 1 hónapban, simán kivágnám...
  • CzGobe
    okos! :)

ICEBIRD: nah ez most komolyan mi? :D nem félsz, h kivágnak? (már több, mint fél éve többet használsz, mint a max, nem kicsit :))