22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Zsoltika 007
    Salgótarjánban is egy határ sz*r a 120-as. Már a böngészés is majdnem halott ügy.
  • Mike
    UPCnél vmelyik DNS szerver leállt
    vagyis inkább furán működik
  • Bucsek
    mi a fene???? na szóval mégegyszer... :D nem tudom hol kell átírni azt a Dé eN eS-t segítenél? :D
  • precision
    akkor nem egyéni probléma mert nálam is szarakodik most
    ingadozik a sebesség, alig jönnek be oldalak... ilyesmi

szintén volt modem és router restart de nem javult

8. kerület
  • SzirmosSzisza
    Mondom, hogy DNS :(

Nálunk itthon 3 gépen szar volt a net és DNS váltás után megjavult. Pl 78.24.191.199, ha ez megy rendesen, de sg.hu nem, akkor tuti az a baj.
  • Fabio Capello
    nekem mostmár kb minden működik, egyedül a facebook halott teljesen
  • Desiderata #22308
    nekem most már hasít az SG. de más nem, eddig SG-se, 1221 meg azt mondja, hogy tudnak a hibáról és dolgoznak rajta
    de nincs valami redundáns rendszerük??? siralmas... :(
  • Klemice
    nekem az se segített...
  • Bucsek
    duna plazanal.... siralmas basszus... nagyon okádékul belassult... mindjárt router, meg modem reset.
  • vizes
    Melyik részen? Én a Váci úton a Dózsa György útnál lakom és kifogástalan a net.
  • Bucsek
    Nekem az az érdekesség, hogy torrentnél a letöltés stabilan hozza amit kell, viszont kikapcs minden, böngészés... már szar.
  • Klemice
    miskolc, ugyan ez
  • bardocz
    Én DNS-ről csak a jurassic parkban meg biológia órán hallottam, de most jónak tűnik, bejönnek az oldalak. 1-2 érdekesség van, de az szerintem a weboldalak hibája már.
  • SzirmosSzisza
    Állítsd át DNS-t 8.8.8.8-ra és jó lesz. Legalább az oldalak fele nem jön be problémára.
  • Fabio Capello
    szintén, bp VII., bár ez 25-ös net.
  • Bucsek
    XIII kerület, ritka nagy szar a net. 120-as szintén.
  • bardocz
    120-as net 10/10mbit-tel megy, amit leszarnék éppen, mert elég netezéshez, de az oldalak fele nem jön be. Másnál is van ilyen probléma? Bp, XI. ker
  • kastil
    1 honap, én mindig 2 adok fel egyszerre.

egyébként miért fizetünk előre?
  • Fabio Capello
    egy hónapot csúszhatsz, mielőtt korlátoznak.
  • SzirmosSzisza
    UPC mennyire allergiás, ha kések egy picit a csekk befizetéssel ?:D
  • sb1
    Igen, jól érted.
  • Zsoltika 007
    Jól értem? Az összes csomagot emelik sávszél ügyileg a régi előfizetőknek kivéve a 120-ast?
  • videobaby
    telefonos ügyintézéssel is megoldható, ha az ügyintéző tényleg érti is a dolgát. mi kaptunk már ki bénát is. akkor megint teló lett a vége.
  • Shiwo
    Hali,

egy láma kérdés, de tán tudjátok a választ..

eddig Fiber 25 + TV előfizetésünk volt (hűségidő már lejárt)

ha le akarjuk mondani a tévét, de netből meg átváltani az 50-esre, azt szerintetek telefonon el lehet intézni (oké, modemet majd jönnek lecserélni) vagy mindenképpen be köll menni hozzájuk személyesen?

(ami mondjuk macerás, mert persze úgy vannak nyitva, hogy meló előtt se után nem igazán tud bemenni az ember -.- )
  • Mike
    oks, megnézem
  • gduck
    Ha parancssorban beírod
    ipconfig /release
    majd
    ipconfig /renew
    milyen hibát ír ki?

Ha manuálisan adod meg az IP címet a gépnek, akkor működik?

• Mike
    első körben szeretném elkerülni azt, hogy a megoldás a tp-link vissza tétele lesz a hálózatba
  • Mike
    próbál ip-t kérni, nem kap, és közli, hogy nincs a hálózati kábel bedugva.
    mondhatnánk, hogy nem jó a switch, de előtte 1 nappal még működött a TP-Link-kel gond nélkül
  • Mike
    persze, DHCP be van kapcsolva. Működik is mindaddig amig őrá dugom az eszközöket. de a switch mögött nem hajlandó a dhcp ip-t adni

A TP-Link-nél ezzel nem volt baj, azzal működött az smc switch úgy ahogy elvileg egy switchnek kellene
  • kjhun
    Itt, az új júpíszi.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

És itt is találsz hasonlót. XD

A cikk (Ha, nem olvastad még.)
  • gduck
    Belépsz a modembe a http://192.168.0.1 címen. Felhasználónév és jelszó egyaránt: admin
    Megnézed a BASIC fülön a LOCAL AREA NETWORK menüpontban, hogy a DHCP engedélyezve van-e. A DHCP CLIENT DEVICES menüben látod az eszközöket, amik IP címet kaptak.
    Működni kellene a SWITCH-el is. Persze akkor nem, ha a modem 1db LAN porton csak 1db MAC címet szolgál ki. De én ilyen korlátozással még nem találkoztam.

UI: személyes tapasztalatom nincs ezekkel a modemekkel, csak próbálok segíteni ;)
  • Pharaoh
    Csak azokkal van a gond, amik a switchre vannak kötve, ami a Technicolor-ba azok működnek jól?

DHCP szervertől nem kapnak IP-t, vagy pontosan miben merül ki a hiba?
  • Mike
    csakhogy ez nem cisco hanem Technicolor TC7200 nevü csoda
  • Mike
    eddig volt egy tp-link, amivel simán ment az smc switch
    a router DHCP-je simán adott ip-t azoknak a gépeknek is, amiket a switchre kötöttem

most upc itt hagyott egy wifis kábelmondem/routert, ám az smc-re kötött gépek nem kapnak ip-t
  • gduck
    Ja bocsi, szóval a TP-LINK routert váltanád ki a Cisco EPC3925 modem/routerrel. Nézzed meg a beállításait! Kézikönyv
  • gduck
    Mi a pontos gondod, mit szeretnél csinálni? Milyen csomagod van?
    Amúgy az SMC egy SWITCH, a TP-LINK meg ROUTER volt!!! NEM MIND1 ÁM!
  • Mike
    A következő a gondom

van egy SMC EZ650BTX switch-em. A UPC modem/routerével nem hajlandó működni. (UPC Software Version STD6.01.12)
    míg a korábbi TP-LINK WR741ND-vel különösebb állítgatás, router konfigurálás nélkül is azonnal ment, a TP-LINK router DHCP-je adott ip-t a switchen ülőknek is

Vmi ötlet?

• Zozo76
    ja, van support... legutobb majdnem 2 het volt mire nagy nehezen kijottek hogy visszadugjak az oszlopon lecsuszott csatlakozot amit be is mondtam nekik. addig se tv se telefon se net nem volt.
  • Blekk Síp
    Ha lejárt a huség akkor lehet olyan csomagot választani akcios áron amiben kisebb net van? A tv meg a telefon az ugyan az maradna.
  • vizes
    Nyolc éve van upc netem, nekem eddig semmi gondom nem volt vele.