22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • holecsko10
    Ez nagyon süti digikabel fele 70 kb/s-mal töltök fel pedig korlátoznak engem rendesen a upc.

• mflex #16613
    októberben kész voltak a kábelezéssel... azóta eltelt 4 hónap...
  • mflex #16612
    nekem ezt mondták a telefonba és azóta sincs semmi...hülye barmok!
  • ACE
    Kábelezés után? Erre tudok mondani ellenpéldát...
  • Mighty
    Diginél az újpesti címlista szépen kibővült.
    Hívom őket, de nem veszik fel
  • mflex #16609
    minimum félév...
  • Barnus
    Hát nagyon remélem. Mivel a kábelezés már valamikor november/decemberben megtörtént + az utcát is végigásták, végigfektették a kábeleket, én azt hittem, hogy TV adásra már simán lehet jelentkezni, de sajnos még az sincs. Nem igazán értem, ha a földbe + az épületbe végighuzták a kábeleket, akkor mi akadálya legalább a műsorszórásnak, gondolom nem olyan nagy dolog utána már a központba bekötni.

Igazából mivel olcsóbb a Digi, még ha nincs is a LANnet rögtön induláskor, nekem a 'lassú' 2M/1M-es Diginet is megfelelne addig, amig a lannetet beüzemelik. Nem mindegy, hogy havi 6 vagy 10 ezer Ft-t fizetek tv+netre:P
  • ACE
    Ha már bekábelezte Digi, akkor szerintem már csak pár hónap és válthatsz...
  • ChaosTeam
    Én rendszeresen, amikor játszok interneten pl Counter-Strike -ot, vagy Cod4-et, akkor gyakran megesik, hogy 20 percenként kb szakad 1 percre, ami pont elég ahhoz, hogy kidobjon a játék... nagyon zavaró, pláne amikor GunGame-t játszom és emiatt kezdhetem újra az egészet mire vége a körnek.... Ilyen szakadások lehet vannak amúgy is, bár nem az én szobámban van a modem, így nem látom mit csinál, de web közben nem is veszem észre....
  • Barnus
    Hmm most olvasom, hogy ez a p2p korlátozás gond még mindig fentáll? én azthittem, hgoy a deluge / 1.8-as utorrent megoldotta mindenhol a problémát. Van, ahol nem? érdekes. Kiváncsi lennék, hogy milyen rendszer szerint szűr akkor a UPC. Mármint hogy lehet az, hogy bizonyos helyeken szűr, máshol meg nem. BP-n lakom, Silver csomagom van, de minden letöltés jön maximális 1.2MB/seccel, feltöltés pedig 200felett. Ez szerintem bármelyik időpontban működik.

Nekem egy másikfajta problémám van, amit már okt vége óta bejelentettem, és vagy 6x volt szerelő, két modemcsere + a lépcsőházban full kábelcsere is történt.

Időnként elmegy a net olyan 15-20másodpercre, néha kicsit többre. De mindig egy percnél rövidebb időre. Ez az idő arra bőven elegendő, hogy bármilyen online játékból kidobjon a server.

A jelenség az, hogy az Online LED elalszik a modemen, majd elkezdi újra megkeresni a központot, és 15-20mp műlva ismét van net.

Kipróbáltam azt, hogy a utorrentet teljesen kikapcsoltam, semmi adatforgalmam nem volt, és úgy is előjött ez a hiba, azonban van, hogy 15-20 órán át nincs ilyen gond, ahogy elinditok egy letöltést, rá fél óra- 1 órára biztos lesz egy ilyen szakadás. valamelyest összefügghet a terheléssel is, de ugyanakkor letöltés nélkül is szakad néha. Sajnos nem tudnak mit kitalálni egyelőre, már számlajóváírási igényemet is benyújtottam, de még mindig olyan okos ötleteknél vannak leragadva, hgoy cseréljek 4x is MAC addresst az biztos megoldja.

Van, hogy óránként egyszer megszakad a net 2x, 3x. De van, hgoy egész délután/este egyszer se. Mindenesetre zavaró időnként.

Digi már bekábelezte a házunkat, de sajnos még nincs sima tv adás se, nemhogy LAN net, úgyhogy nem tudok váltani egyelőre. Remélem hamarosan jön a digi, ha azelött jönne, hogy a hiba megjavul, legalább okot ad a UPC nekem a szerződésbontásra, hisz képtelenek a bejelentett hibámat orvosolni:) Még másfél év hűségem van egyébként:(

Más esetleg tapasztal ilyen 10-20másodperces szakadásokat ?
  • ba32107
    Nekünk már régen átállították, szó nélkül, mindenféle extra díj nélkül
  • precision
    hacsak nincs vmi privát gyors külföldi proxyd, akkor nyilvános proxyt kell használnod, az meg lószart se ér, mert ugyanolyan lassú mint maga a upc

amúgymeg google, free proxy
  • passatgt
    amúgy nem net, hanem tv:

tegnap hívtak, hogy megszűnik az analóg tv, helyette csak digitális lesz, ami persze pont drágább 2000ft-al, és persze hogy belépési díjat, meg a másik tv-hez +750ft-ot kell fizetni

mondom köszi...
  • holecsko10
    És azt hogy kell megcsinálni program, kell hozzá?
  • Zsoltika 007
    Külföldi proxy
  • holecsko10
    Olyat lehet hogy ne a upc címem mutassa hanem egy amcsi vagy akár milyen IP címet? Így ki lehetne cselezni a torrent korlátozást ha igen hogy kellene ez megcsinálni?
  • passatgt
    mivel magyart krolátozzák, hiába töltöd fel, ha nem tud tölteni:)
  • pyrohun #16597
    amúgy én ezt nem értem... mármint, ha nem korlátoznák le, akkor sem érné el a maximumot... akkor meg minek?
  • bertino
    nem szaroznak, le limitálják minimumra, elég megnézni upc forgalmát bix-en napközben.
    alig valami :)
  • holecsko10
    Sziasztok.

Most vettem észre hogy ha torrenten töltök fel kifele a külföldieknek, akkor 70 kb/s-mal tudok küldeni, de ha magyaroknak, akarok küldeni akkor alig, megy nekik. Szóval csak eddig ér el a UPC keze a szemetek. Ha már szabályoznak, akkor rendben szabályozzák, de ne ennyire legalább 20 kb/a-mal lehessen feltölteni ne ilyen nevetséges 0.1kb/s-mal.

• ladminka
    jóreggelt! ;)
  • CzGobe
    Azt vettem észre, mintha limitálnák a torrent feltöltésem 2-ről 1 mb-re. Már minimum 2-3 hete nem láttam 128nál nagyobb értéket a diagramon ^^ weben megvan a teljes sávszél szerencsére
    így legalább nem lövöm ki a 300 gigát csak feltöltésből XD (kicsit megijedtem, mikor dec 7-én délben 113 GBra perdült a forgalommérő, pedig csak feltöltöttem, le semmit :P)
  • adi83
    Nah a java meg tölti a fájlokat magától, a live és a net3 keret meg se moccan ahogy a nod sem, szóval akkor tuti nem a nettel van baj lehet a nod gubancol valamit! köszi.
  • ladminka
    nem.
    de olyan már volt, hogy a nod miatt nem ment a net :D
  • gduck
    digitális kábelen van, analógon nincs
  • limperatore
    de kábelnél nincs nem?
  • zomgzerg
    de van
    http://www.upc.hu/pdf/budapest_digital_090201.pdf
  • limperatore
    UPC-nél nincs euro sport 2? :O wtf?
  • adi83
    Halli szerintetek el képzelhető az hogy a chello miatt nem lehet se a nodot frissíteni, se a get.live.com-ról se lehet le tölteni, se a download.microsoft.com se jön be nekem?
  • ChaosTeam
    Az a sok ember, akinek a neve mögött csillagocskák is láthatók :D Pl én :)
  • bakvarnyu
    ki az az őrült aki fórumozásért fizet?!
  • ChaosTeam
    Nekem silver van és 1,2MB/S-el tudok letölteni általában még torrentről is.

DragunovHUN: Fizess elő VIP szolgáltatásra és máris lesz Szerkesztés gomb :)
  • mflex #16582
    A fenti bannerban láthatóak sebességek, a második számot "kiemeled" és már ott is a végeredmény, illetve elvileg annyinak kellene lennie...
  • somdav95
    Akk jó helyen laksz, nem mindenhol megy úgy :)
  • bakvarnyu
    én nem olvasok, hanem tapasztalatból beszélek
    240K le, 110K fel folyamatosan, kivéve persze a torrent..
  • Garfield
    Kollégák, úgy látom néhányotok nagyon nagy tévedésben él. Keveritek a bit-et a byte-al.

Bocsánat elírtam, 1 byte = 8 bit nem fordítva :)

• somdav95
    Az csak a a maximális amit leírnak a reklámokba stb. a garantált az sose annyi, olvass utána :)
  • bertino
    jolvan, elég lesz.
  • DragunovHUN
    Igazán jól jönne itt egy szerkesztés gomb.
  • DragunovHUN
    Bocsánat elírtam, 1 byte = 8 bit nem fordítva :)