22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • tommygear
    ok
  • holecsko10
    sikerült vissza állítani a nettet. Ez aztán gyorsan sikerült megoldani csak nehogy elmenjen.
  • holecsko10
    Kipróbáltam közvetlenül rácsatlakozva meg ruteren is
  • holecsko10
    Hali.

0:21 óta nincs nettem most a szomszéd nettjéről tudok csak írni nektek. Az alábbi problémám van. az online led nemvilágit nem ad ki a szolgáltató ip-t.
    Összesen ennyit mutat a forgalom upc weboldalon: 66 527 MB

• Mr Manson
    TV: "Ha tárgyhóban még nem volt az előfizetőnknek programcsomag változtatása, akkor nincs külön költségvonzata. Ha tárgyhóban már volt az előfizetőnknek lefelé történő programcsomag módosítása, akkor a második lefelé módosításnál egyszeri díjat számlázunk. Ez kiszállást igénylő módosítás esetén 2400 Ft-os kiszállási díj, konverteres szolgáltatás módosítása esetén, ami nem igényel kiszállást, 1440 Ft."
  • Zoelee
    ha felfelé váltottál netes csomagot akkor legalább azt 1 hónapig tartanod kell, azután lehet lefelé menni, és ez asszem 2500-3000ft
  • Mr Manson
    Attól félek rám sóznak valami BÜNTETÉS-t vagy mittomén milyen díjat. Bár elvileg minden csomag most hűség nyilatkozat nélkül van.
    De munkáltatóm ingyen netet ad (másik szolgáltatónál) ezért nem kell most a UPC. Bár a hűség miatt most feltoltam GOLD-ra, meg bírnám szokni.
  • zomgzerg
    egész pontosan felhívod 1221et és lemondod, ellenálsz a jobbnál jobb kedvezményes ajánlatoknak amiket felsorolnak, és voltnet nincsnet.
  • Mr Manson
    PONTOS infot nem igazán találok sehol.
  • Mr Manson
    Üdv!
    Ha hűség nélküli csomagra váltottam (gold), milyen módszerekkel tudnám visszamondani a netet? Van-e egyáltalán erre lehetőségem?

(TV van még mellette, de az maradna)
  • tompka
    Vedd rá a upc-t, hogy vegye meg a helyi kábelszolgáltatót. :) Nálunk ez vót. Megvette, így most Boldog UPC ügyfél vagyok :D
  • EK1TEP
    Nah hát ez a baj :)
  • bertino
    akárkinek, akinek a lakása ellátott területen van.
  • EK1TEP
    Hmm köszi.
    Azt hittem ezek az akciók tv/internet akárkinek elérhetők :(
    Nem kell hozzá parabola meg ilyen sz*rok.
  • zomgzerg
    az műholdas tv
  • EK1TEP
    Aha megtaláltam és olyat adott ki ha nincs ott a település akkor az UPC Direkt bigyót kell választani.Ez mit takar?Miben más mint a többi településes dolog?
  • precision
    www.upc.hu / upc internet menüpont / a tetsző csomagnál megrendelés gombot megnyomod és ha a listában szerepel a te városod, utcád, házszámod, akkor elérhető ott a szolgáltatás
  • EK1TEP
    Hali!

Lehet láma kérdés de ezt a szolgáltatást minden városban el lehet érni szal akárhová felszerelik?
    Nem találtam sehol rendes listát a városokról hogy hol érhető el.
  • Borg
    Váltson mac addresst egyikőtök, és regelje újra a netet. Talán akkor új IP-vel megy.
    (amúgy majd mi is kipróbálhatjuk, mert nekem is upc van pár utcányira :D)
  • ZsirosKenyer
    Üdv!

Furcsa problémám lenne, lehet semmi köze a UPC-hez, de kitudja.

Haverral, aki 2 utcányira lakik tőlem GTA4-et akarunk nyomni multiban, LIVE-on.
    Az az érdekes hogy én bárkinek a szerveréhez tudok csatlakozni, illetve hozzám is tudnak, és havernek is kompatibilis a dolog bárkivel.

DE: Ha egy szerverre mind a ketten be akarunk menni akkor egyikőnket mindig kidobja. Ha egymáshoz akarunk csatlakozni akkor is "unable to connect", de az a vicc hogy csak nekünk nem megy mindenki másnak igen.

Már ellenőriztük a portokat, nincs tűzfal, nincs router, így felmerült bennünk hogy esetleg a UPC-nél van vmi probléma mert sem a játékunk sem a windowsunk, semmi nem azonos kettőnk gépén.

Szerintetek?
  • bakvarnyu
    ismét egy kisebb novella
  • precision
    felraktam egy Ubuntut a laptopomra, és a legújabb deluge -t
    nemtom, windwos verziónál elszarhattak vmit a portolásnál (mert ugye alapvetően a deluge linuxos program) de itt nagyon jól működik
    nem azt mondom hogy minden maxon jön, de ugyanaz a torrent ami windowsnál utorrent 1.9 alatt jött max 50k -val, itt ubuntu alatt deluge -al jön 400al
    szal egyelőre kopkop
  • Balumann
    Máris kevesebben kérdezik meg :|
  • precision
    legyen, beraktam
    de hogy most mivel lett nekünk jobb azt nem tudom (semmivel :P)
  • Balumann
    Nemrég beszélgettem 1-2 ismerősömmel erről a korlátozásról, és hát elég furcsa ez az egész.
    Már elég sok idő el telt amióta ugrásszerűen megnövelték a sebességet. Most a legújabb csomagoknak a feltöltését is megduplázták. Ez szintén főképpen a P2P -t használóknak fontos. Erre bevezeték a P2P "priorizálását". Ti mennyire találjátok helytállónak a UPC magyarázatát (márakinek ezt a magyarázatot adták, és nem letagadták), hogy sok helyen túlságosan leterheli a sávszélességet? Pontosítom, szerintetek tényleg ez az OKA, hogy ENNYIRE lekorlátozzák (és ez nem csak UPC-re vonatkozóan, hanem minden szolgáltatóra, aki korlátoz). Gyakorlatilag ez nem korlátozás, hanem szinte használhatatlanná tették alapjában véve (attól függeltenül, hogy ki lehet játszani részlegesen). ÉN kétlem, hogy kb. 30-100 KB/s -re le kellene korlátozni, hogy mindenki tökéletesen tudja használni, főleg ha 20/3 Mbit-es netet is ennyiért lehet kérni.

Én inkább találnám azt magyarázatnak, hogy üzleti célja van a korlátozásoknak. Egyrészt, szolgáltatókon kívüli szemszögből nézve, ott vannak a nagyfelbontásu filmlejátszók. De ha számítógépre simán rá lehet kötni a full hd tv-ket is (nem is kell túl profi gép se hozzá, legalábbis a filmekhez), és simán le lehet tölteni a full hd-s filmeket is, akkor ki veszi meg a ***** drága lejátszót.
    Másrészt, szolgáltató (UPC) szemszögéből nézve, többen fizetnek elő a digitális, illetve HD adásokra.

Ha jól emlékszem, írtam is ide, hogy amikor számomra is egyértelművé vált a P2P korlátozás (tehát már cikkként is megjelent több helyen, pl. ASVA.info -n), akkor szüleimnek felvetettem ezt, és beszélgettünk, hogy hogyan tudnánk váltani. A beszélgetést félbeszakította egy telefonhívás, pont a UPC-től, akik az HBO akcióról tájékoztattak minket.

Ti mit gondoltok erről?

Egyet értek azzal, hogy tegyétek ki banner alá, és linkeljétek be szerintem EZT az asva.info -s cikket [INFORMÁCIÓ A P2P KORLÁTOZÁSRÓL] vagy vmi ilyen címmel...

Másik topikban (pontosabban egy cikknél) linkeltek egy videót, amiben beállításokat mutatnak. Én megpróbáltam, és tényleg kicsivel felgyorsult a letöltés, bár azért nem túl sokkal, és a feltöltés pl. nagyn lassú, nameg a gép is fagy egy kicsit tőle... (bár annyira nem mint 1.9-el).
    Nem pont ez a videó volt, de ugyan azok a beállítások: YouTube - how to fast utorrent. Teszteljétek ti is - ha az 1.9 nálatok is problémás és másképp nem jó, és szerintem ez is mehetne banner alá ha nekte is működik.
  • bertino
    hát több, mint valószínű, hogy ezért tudsz tölteni mint állat, jah.

nincsmit és nem szemrehányásként mondtam, félre ne értsétek.

a fater meg örüljön
  • Barnus
    No jó, de ezt honnan kéne tudnom? Most azért ha elkezdesz visszaolvasni, akkor akármeddig visszaolvasol, nincs más téma, csak anyázás. Folyton. Vagy a korlát miatt, vagy a csomagok ára miatt stb. Egy más, érdekesebb témában én is visszaolvasgatok, akár a topic elejéig is, itt most vissza olvastam 2-3 oldalt, mert láttam, hogy mások is panaszkodnak csomagveszteségre, szakadásra stb, és nem szerepelt ez a téma:)

Köszönöm a felvilágosítást, tehát akkor szerencsére mifelénk nem terheli le a sok szemét torrentező a sávszélt, ezért jön maxxal:)

Ajaj. Fater két utcányira lakik, nemrég mutattam meg neki, hogy működik a torrent. Asszem leszoktatom inkább és visszaszoktatom a passziánszra :D
  • bertino
    sokminden nem változna, de mindig az van, hogy

"-nálam korlátozás van... nem megy a torrent, írjatok már valamit, mi a megoldás, nekem ez így nemjó.
    -nálam épp nincs, de éppenséggel lehet pont azért mert az ország másik feléből netezek és ott nincs korlátozva a sávszél... csak éppenséggel ezt senki nem tudja."

szal csak ennyi.

viszont az is igaz, amit te írsz, csak... na. :)
  • precision
    mi változna meg azzal ha kiírnám? :)
    egyrészt zsúfoltabb és rondább lenne a banner, másrészt ugyanúgy siránkozna mindenki, hogy mennyire lassú a torrent :)
  • bertino
    ki kéne írni bannerba ezt a korlátozás dolgot.

a korlátozás adott területen csak akkor él, ha a terület rendelkezésére álló sávszélességének nagy része használatban van.
    vagy p2p protokollon keresztül használatban van.

de ászf-ben ugyis le van írva ez pontosan, azt be lehetne másolni.

innentől kezdve lehet játszadozni a dologgal, hogy most kinél éppen nincsen vagy kinél van éppen, vagy ki milyen klienst használ vagy ki melyik utcasarkon lakik.
  • Barnus
    Nem értem. nekem az első hullámos korlátozás után mikor Deluge-ra, aztán utorrent 1.8-ra váltottam, azóta tökéletesen működik. Mikor tapasztalod a korlátozást? ez időszak függő, vagy állandó? Én eddig nem igen vettem észre. 1.8.2 stable verziót használom, semmi egyéb trükk nincs a gépemen.
  • somdav95
    Nekem tökéletesen működik mostanába, lehet csak jó helyen lakom :)
  • djzolieger
    már az 1.9 sem kerüli ki a korlátot... :( valamit motmár tényleg tenni kell. Nem ezért fizetek! Vagy esetleg valami uj megoldás valakinek?
  • ladminka
    mintha ez csak egy döntés lenne, nem pedig műszaki és gazdasági kérdés...
  • Stefling
    Mflex, nem adod kölcsön az 1TB-s vinyód? Nem bírom tárhellyel ezzel a nettel.. :D:D (most biztos mondjátok, hogy ex upc-s, köcsög digis idejött felvágni :D ) de semmi ien : )
  • bakvarnyu
    aha, nekem is megszakad mostanában pár percre, régen nem volt ilyen
  • mflex #16618
    te MAGYAR VAGY?
  • holecsko10
    bocsi Bírnám nem Bárnám
  • holecsko10
    Bárnám már ezt gondolnák végre azok a upc-sek na bakker eleget szívtuk a vérüket a upc felhasználóknak. P2p kikapcsol és olcsóbb net. Ez lenne igazán süti. Tudom most azt gondoljátok bakker nagyon bele lóg a kezed a bilibe.
  • bertino
    kitűnő fogalmazó kézséged van.