22959
-
#16654 ok -
#16653 sikerült vissza állítani a nettet. Ez aztán gyorsan sikerült megoldani csak nehogy elmenjen. -
#16652 Kipróbáltam közvetlenül rácsatlakozva meg ruteren is -
#16651 Hali.
0:21 óta nincs nettem most a szomszéd nettjéről tudok csak írni nektek. Az alábbi problémám van. az online led nemvilágit nem ad ki a szolgáltató ip-t.
Összesen ennyit mutat a forgalom upc weboldalon: 66 527 MB
-
#16650 TV: "Ha tárgyhóban még nem volt az előfizetőnknek programcsomag változtatása, akkor nincs külön költségvonzata. Ha tárgyhóban már volt az előfizetőnknek lefelé történő programcsomag módosítása, akkor a második lefelé módosításnál egyszeri díjat számlázunk. Ez kiszállást igénylő módosítás esetén 2400 Ft-os kiszállási díj, konverteres szolgáltatás módosítása esetén, ami nem igényel kiszállást, 1440 Ft." -
Zoelee #16649 ha felfelé váltottál netes csomagot akkor legalább azt 1 hónapig tartanod kell, azután lehet lefelé menni, és ez asszem 2500-3000ft -
#16648 Attól félek rám sóznak valami BÜNTETÉS-t vagy mittomén milyen díjat. Bár elvileg minden csomag most hűség nyilatkozat nélkül van.
De munkáltatóm ingyen netet ad (másik szolgáltatónál) ezért nem kell most a UPC. Bár a hűség miatt most feltoltam GOLD-ra, meg bírnám szokni. -
#16647 egész pontosan felhívod 1221et és lemondod, ellenálsz a jobbnál jobb kedvezményes ajánlatoknak amiket felsorolnak, és voltnet nincsnet. -
#16646 PONTOS infot nem igazán találok sehol. -
#16645 Üdv!
Ha hűség nélküli csomagra váltottam (gold), milyen módszerekkel tudnám visszamondani a netet? Van-e egyáltalán erre lehetőségem?
(TV van még mellette, de az maradna) -
tompka #16644 Vedd rá a upc-t, hogy vegye meg a helyi kábelszolgáltatót. :) Nálunk ez vót. Megvette, így most Boldog UPC ügyfél vagyok :D -
EK1TEP #16643 Nah hát ez a baj :) -
#16642 akárkinek, akinek a lakása ellátott területen van. -
EK1TEP #16641 Hmm köszi.
Azt hittem ezek az akciók tv/internet akárkinek elérhetők :(
Nem kell hozzá parabola meg ilyen sz*rok. -
#16640 az műholdas tv -
EK1TEP #16639 Aha megtaláltam és olyat adott ki ha nincs ott a település akkor az UPC Direkt bigyót kell választani.Ez mit takar?Miben más mint a többi településes dolog? -
#16638 www.upc.hu / upc internet menüpont / a tetsző csomagnál megrendelés gombot megnyomod és ha a listában szerepel a te városod, utcád, házszámod, akkor elérhető ott a szolgáltatás -
EK1TEP #16637 Hali!
Lehet láma kérdés de ezt a szolgáltatást minden városban el lehet érni szal akárhová felszerelik?
Nem találtam sehol rendes listát a városokról hogy hol érhető el. -
Borg #16636 Váltson mac addresst egyikőtök, és regelje újra a netet. Talán akkor új IP-vel megy.
(amúgy majd mi is kipróbálhatjuk, mert nekem is upc van pár utcányira :D) -
ZsirosKenyer #16635 Üdv!
Furcsa problémám lenne, lehet semmi köze a UPC-hez, de kitudja.
Haverral, aki 2 utcányira lakik tőlem GTA4-et akarunk nyomni multiban, LIVE-on.
Az az érdekes hogy én bárkinek a szerveréhez tudok csatlakozni, illetve hozzám is tudnak, és havernek is kompatibilis a dolog bárkivel.
DE: Ha egy szerverre mind a ketten be akarunk menni akkor egyikőnket mindig kidobja. Ha egymáshoz akarunk csatlakozni akkor is "unable to connect", de az a vicc hogy csak nekünk nem megy mindenki másnak igen.
Már ellenőriztük a portokat, nincs tűzfal, nincs router, így felmerült bennünk hogy esetleg a UPC-nél van vmi probléma mert sem a játékunk sem a windowsunk, semmi nem azonos kettőnk gépén.
Szerintetek? -
#16634 ismét egy kisebb novella -
#16633 felraktam egy Ubuntut a laptopomra, és a legújabb deluge -t
nemtom, windwos verziónál elszarhattak vmit a portolásnál (mert ugye alapvetően a deluge linuxos program) de itt nagyon jól működik
nem azt mondom hogy minden maxon jön, de ugyanaz a torrent ami windowsnál utorrent 1.9 alatt jött max 50k -val, itt ubuntu alatt deluge -al jön 400al
szal egyelőre kopkop -
#16632 Máris kevesebben kérdezik meg :| -
#16631 legyen, beraktam
de hogy most mivel lett nekünk jobb azt nem tudom (semmivel :P) -
#16630 Nemrég beszélgettem 1-2 ismerősömmel erről a korlátozásról, és hát elég furcsa ez az egész.
Már elég sok idő el telt amióta ugrásszerűen megnövelték a sebességet. Most a legújabb csomagoknak a feltöltését is megduplázták. Ez szintén főképpen a P2P -t használóknak fontos. Erre bevezeték a P2P "priorizálását". Ti mennyire találjátok helytállónak a UPC magyarázatát (márakinek ezt a magyarázatot adták, és nem letagadták), hogy sok helyen túlságosan leterheli a sávszélességet? Pontosítom, szerintetek tényleg ez az OKA, hogy ENNYIRE lekorlátozzák (és ez nem csak UPC-re vonatkozóan, hanem minden szolgáltatóra, aki korlátoz). Gyakorlatilag ez nem korlátozás, hanem szinte használhatatlanná tették alapjában véve (attól függeltenül, hogy ki lehet játszani részlegesen). ÉN kétlem, hogy kb. 30-100 KB/s -re le kellene korlátozni, hogy mindenki tökéletesen tudja használni, főleg ha 20/3 Mbit-es netet is ennyiért lehet kérni.
Én inkább találnám azt magyarázatnak, hogy üzleti célja van a korlátozásoknak. Egyrészt, szolgáltatókon kívüli szemszögből nézve, ott vannak a nagyfelbontásu filmlejátszók. De ha számítógépre simán rá lehet kötni a full hd tv-ket is (nem is kell túl profi gép se hozzá, legalábbis a filmekhez), és simán le lehet tölteni a full hd-s filmeket is, akkor ki veszi meg a ***** drága lejátszót.
Másrészt, szolgáltató (UPC) szemszögéből nézve, többen fizetnek elő a digitális, illetve HD adásokra.
Ha jól emlékszem, írtam is ide, hogy amikor számomra is egyértelművé vált a P2P korlátozás (tehát már cikkként is megjelent több helyen, pl. ASVA.info -n), akkor szüleimnek felvetettem ezt, és beszélgettünk, hogy hogyan tudnánk váltani. A beszélgetést félbeszakította egy telefonhívás, pont a UPC-től, akik az HBO akcióról tájékoztattak minket.
Ti mit gondoltok erről?
Egyet értek azzal, hogy tegyétek ki banner alá, és linkeljétek be szerintem EZT az asva.info -s cikket [INFORMÁCIÓ A P2P KORLÁTOZÁSRÓL] vagy vmi ilyen címmel...
Másik topikban (pontosabban egy cikknél) linkeltek egy videót, amiben beállításokat mutatnak. Én megpróbáltam, és tényleg kicsivel felgyorsult a letöltés, bár azért nem túl sokkal, és a feltöltés pl. nagyn lassú, nameg a gép is fagy egy kicsit tőle... (bár annyira nem mint 1.9-el).
Nem pont ez a videó volt, de ugyan azok a beállítások: YouTube - how to fast utorrent. Teszteljétek ti is - ha az 1.9 nálatok is problémás és másképp nem jó, és szerintem ez is mehetne banner alá ha nekte is működik. -
#16629 hát több, mint valószínű, hogy ezért tudsz tölteni mint állat, jah.
nincsmit és nem szemrehányásként mondtam, félre ne értsétek.
a fater meg örüljön -
Barnus #16628 No jó, de ezt honnan kéne tudnom? Most azért ha elkezdesz visszaolvasni, akkor akármeddig visszaolvasol, nincs más téma, csak anyázás. Folyton. Vagy a korlát miatt, vagy a csomagok ára miatt stb. Egy más, érdekesebb témában én is visszaolvasgatok, akár a topic elejéig is, itt most vissza olvastam 2-3 oldalt, mert láttam, hogy mások is panaszkodnak csomagveszteségre, szakadásra stb, és nem szerepelt ez a téma:)
Köszönöm a felvilágosítást, tehát akkor szerencsére mifelénk nem terheli le a sok szemét torrentező a sávszélt, ezért jön maxxal:)
Ajaj. Fater két utcányira lakik, nemrég mutattam meg neki, hogy működik a torrent. Asszem leszoktatom inkább és visszaszoktatom a passziánszra :D -
#16627 sokminden nem változna, de mindig az van, hogy
"-nálam korlátozás van... nem megy a torrent, írjatok már valamit, mi a megoldás, nekem ez így nemjó.
-nálam épp nincs, de éppenséggel lehet pont azért mert az ország másik feléből netezek és ott nincs korlátozva a sávszél... csak éppenséggel ezt senki nem tudja."
szal csak ennyi.
viszont az is igaz, amit te írsz, csak... na. :) -
#16626 mi változna meg azzal ha kiírnám? :)
egyrészt zsúfoltabb és rondább lenne a banner, másrészt ugyanúgy siránkozna mindenki, hogy mennyire lassú a torrent :) -
#16625 ki kéne írni bannerba ezt a korlátozás dolgot.
a korlátozás adott területen csak akkor él, ha a terület rendelkezésére álló sávszélességének nagy része használatban van.
vagy p2p protokollon keresztül használatban van.
de ászf-ben ugyis le van írva ez pontosan, azt be lehetne másolni.
innentől kezdve lehet játszadozni a dologgal, hogy most kinél éppen nincsen vagy kinél van éppen, vagy ki milyen klienst használ vagy ki melyik utcasarkon lakik. -
Barnus #16624 Nem értem. nekem az első hullámos korlátozás után mikor Deluge-ra, aztán utorrent 1.8-ra váltottam, azóta tökéletesen működik. Mikor tapasztalod a korlátozást? ez időszak függő, vagy állandó? Én eddig nem igen vettem észre. 1.8.2 stable verziót használom, semmi egyéb trükk nincs a gépemen. -
#16623 Nekem tökéletesen működik mostanába, lehet csak jó helyen lakom :) -
djzolieger #16622 már az 1.9 sem kerüli ki a korlátot... :( valamit motmár tényleg tenni kell. Nem ezért fizetek! Vagy esetleg valami uj megoldás valakinek? -
ladminka #16621 mintha ez csak egy döntés lenne, nem pedig műszaki és gazdasági kérdés... -
#16620 Mflex, nem adod kölcsön az 1TB-s vinyód? Nem bírom tárhellyel ezzel a nettel.. :D:D (most biztos mondjátok, hogy ex upc-s, köcsög digis idejött felvágni :D ) de semmi ien : ) -
#16619 aha, nekem is megszakad mostanában pár percre, régen nem volt ilyen -
#16618 te MAGYAR VAGY? -
#16617 bocsi Bírnám nem Bárnám -
#16616 Bárnám már ezt gondolnák végre azok a upc-sek na bakker eleget szívtuk a vérüket a upc felhasználóknak. P2p kikapcsol és olcsóbb net. Ez lenne igazán süti. Tudom most azt gondoljátok bakker nagyon bele lóg a kezed a bilibe. -
#16615 kitűnő fogalmazó kézséged van.