UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pyrohun
õõõ, hol légkábel a upc? :o

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

pyrohun
tudoméén, ezért is volt ott a smiley :)))

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

bertino
arrol beszél, hogy egyébként teljesen igaza van :D

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

ChaosTeam
Egyetértek veled, én is azért vettem meg a játékaimat, hogy tudjak velük rendesen játszani online, de a torrent miatt - nem saját letöltésem miatt - sokszor magas a pingem és nem tudok játszani. A torrentezõk jelentõs része meg ugye nem éppen legális folyamatokat végez a torrentezéseivel, így érthetõ, hogy inkább azt korlátozzák, pláne, mert ott ha csak fele annyival jön is, akkor is "jön" míg egy játék már használhatatlan bizonyos ping felett. És én pl elsõsorban netes játék miatt fizetem a netet...
precision
stílus rlz...

Bazinga!

Dj Faustus
"ilyen erõvel miért nem az online játékokat korlátozzák le"
Mert a VOIP, online videó, internetes rádió, online játékok, de ide sorolhatnám a szimpla weboldal megjelenítést, az SSH-t is; ezeknél az alkalmazásoknál sokkal kevesebb késleltetés engedhetõ meg (a felhasználó kvázi valós idõben szeretné látni az eredményt).

"Szerinted a multiplayerben Cod-ozóknak meg Counter Strike-ozóknak a torrentezõk miatt volt 80-as pingjük?"
Terheltebb vonalszakaszon teljesen elképzelhetõ.

"Már megint szenved. De most az egész net. Alig bírt kapcsolódni a modem, mikor bedugtam. Lehet a nagy szél miatt van? Még az áram is ingadozott"
A szél belengeti a légkábeleket, hozzácsapkodja például a vizes faleveleket, ez áramellátási problémákat okoz, ami kihat a kábelmodem tápegységére.
Ha van szünetmentesed, csatlakoztasd bele a kábelmodem tápegységét (ezzel megelõzheted a kábelmodem tápegységének illetve magának a kábelmodemnek a tönkremenetelét is).

zomgzerg
mert azoknak elég lenne a fent start alatt látható sávszél is bõven, ha a torrentesek nem ennék el elõle 40x annyit használva.

pyrohun
ilyen erõvel miért nem az online játékokat korlátozzák le. ugye ízlések és pofonok... :)

tommyg
kocka...

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

Te mi a faszról beszélsz, bazdmeg? Szerinted a multiplayerben Cod-ozóknak meg Counter Strike-ozóknak a torrentezõk miatt volt 80-as pingjük? Jelzem, hogy miközben 800-zal töltöttem, közben COD2 multiban 45-ös pingem volt, upc silver csomag.
hálistennek..végre az elsõ jó döntés hogy lekorlátozzák a torrentet...így legalább az online játékoknak is lehet egy kis teret hagyni......
Már megint szenved. De most az egész net. Alig bírt kapcsolódni a modem, mikor bedugtam. Lehet a nagy szél miatt van? Még az áram is ingadozott

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Kösz
Nem ez volt az elsõ eset. Nyáron többször is volt ilyen
Az is ennek tudható be, hogy ha eléri a p2p a max sebességet, akkor újraindul a modem? :)

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Dj Faustus

Na. Modem újraindítás után megjavult. Érdekes....
Ilyenkor "félig" lefagy, vagy olyan üzenetet kap, hogy a p2p-t szinte kapcsolja le?

Ehhh
Vmi van itt. Az utorrent alig bír kapcsolódni, és alig megy :S max 30kbájt/sec

bertino
nagyon nehéz kiutat találni.
írhj hivatalos levelet az ilyen chates hülyeségek helyett :)

aztán hivatalos levélben majd válaszolnak.
az ügyfélszolgálatos nem jogszakértõ :)

Csak a torrentet és társait, tehát a p2p cuccokat érinti a korlátozás. A UPC Online Chates ügyfélszolgálatis kollégája válaszolt a korlátozást firtató kérdéseimre. Íme a párbeszéd:

Én: "Miért tetszenek korlátozni a p2p adatáramlást?"

Ügyfélszolgálat: "Annak érdekében, hogy felhasználóink számára a legjobb minõségû szolgáltatást biztosíthassuk, szükséges a forgalmi csúcsidõszakokban a rendelkezésre álló kapacitást úgy elosztani, menedzselni, hogy ne alakulhassanak ki torlódások és a nagy többség számára ne romoljon a szolgáltatás minõsége. Meggyõzõdésünk szerint a legfontosabb mindenek elõtt annak a biztosítása, hogy a valósidejû (real time) alkalmazások (böngészés, chat, streaming, stb.) zökkenõmentesen mûködhessenek, hiszen elsõsorban ezen felhasználások esetén érzékelhetõ, ha az adatforgalomban valamilyen fennakadás van."

Én: "Kár, hogy errõl nem tájékoztattak a szerzõdéskötéskor."

Ügyfélszolgálat: "Ez késõbb került be az általános szerzõdési feltételekbe, ezért szerzõdéskötéskor még nem tudták önt tájékoztatni. Másban tudok még segíteni Önnek?"

Én: "Ebben a témában még tud segíteni nekem."

Én: "A korlátozás végleges vagy valamikor majd el lesz törölve? 24 órában korlátoznak vagy csak a napnak bizonyos idõszakában?

Ügyfélszolgálat: "Errõl egyelõre nincs információm."

Még szerencse, hogy az ügyfélszolgálatis ember sincs képben a dolgot illetõen, végülis nem õ dolgozik a upc-nél. Azt is elmondta, hogy nem folyamatos a korlátozás, tehát csak akkor korlátoznak, ha úgy ítélik meg, hogy szükséges. Tehát nem minden kerületben van azonos idõpontban korlátozás. Tegyük fel, hogy Budapesten a 13. kerületben 187-en torrenteznek és húzzák a nídforszpidet' 1.1 MB/sec-kel. Ez annyira megterheli a hálózatot, hogy kénytelen korlátozni a kerület sávszélességét, hogy a többi emberke, aki nem torrentezik, hanem reggeltõl estig videót néz a youtube-on ne szenvedjen hiányt a sávszélességben.

Mondom akkor fel szeretném bontani a szerzõdést hûségidõn belül, mert a szerzõdéskötéskor nem ilyenek voltak a feltételek és ezekre a bosszantó dolgokra nem számíthattam, ám úgy akarom felbontani, hogy ne kelljen a hûségidõt felrúgó X ezer forintos büntetést kifizetnem. Erre azt mondja, hogy beszéljem meg a számlázást végzõ kollégákkal. Nagy itt a fejetlenség, kérem. Na találjon valaki kiutat!
Stefling
Ha én most pl váltanék felfelé, kvázi megszûnne a hûségem, akkor mennyi idõ kell hogy én azt mondhassam hogy nem jó ez nekem, várnom kell 1 hónapot ? Vagy akár 2 nap után már mondhatom azt, hogy bocsi, nem kell mégse (és ekkor persze már nincs a netre hûségem) és mennyetek a csába ? ( :D

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

dante3
Nekem meg nem tudom miért lett 10/1-es netbõl 20/3-as!? De azért örülök neki :)
Nem kaptam semmi értesítõt, hogy emeltek volna vagy stb.

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

Sajna nem tudok semmit, de nagyon lassú nálam is a net (Pécs), de csak torrentnél. Tegnapig nagyon jól ment.

passatgt
ha nála megy gondolom nálad van a hiba-.-

Üdv.

megmondanátok mit csinál mostanában az U PÉ CÉ ????????
Otthon egyszerüen fos a net. szó szeirnt, elnézést... de télleg. 5 perc sétára lakik a haverom és neki is ugyanolyan az internete mint az enyém, és neki 2.8 mbit/s el szedi le a cuccokat, mig nekem joesetben ha elindul akkor is 10perc 1 k**** dokumentum letöltése.

esetleg valaki tud valamit?
kryst
Ha, váltasz csomagot felfelé már meg is szûnik a hûséged. Én is így csináltam!

ChaosTeam
Nekem is egyenlõre marad UPC sokkal jobb, mint az ezelõtti ADSL volt, még így is.. digi már jön, de nekem még van hûségem upc-nél júniusig kb...
passatgt
digi kevés helyen van, helyi szolgáltatók nagyon drágák, adsl fos

marad chello:)

Mighty
Mivel már nincs hûség a UPC-nél (kivéve, akiknek még tart), már nem okozhat gondot más netszolgáltató után nézni. Ha van persze.

Nem gyõzöm ismételni: amint szolgáltatni kezd a lakhelyemen is a digi, ki fogom próbálni és cserélek is, ha a minõség megfelelõ.
Nekem csak az árral van problémám, mert fele ennyibõl kijönnék internet+tv elõfizetéssel a Diginél.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

és a többi net szolgáltató itt nálunk mértnem kisérletezik ilyennel? egybként. 20 megás a netem és tudjátok holtudtam egyedül kihasználni? csak a torrentel. a weblapok 80% nemad nekem 20 megabites letöltést.

fizetek 10e havonta azért hogy a 20 megábol ha leszedek valamit kihasználjak 300-600k letöltést. tudom hogy nem az upc hibája. de nemérdekell. , tehát ha nemkapok torrentel sem sebeséget akkor lemondom a csába mert egyszerüen seholsem kapok 20 megabitet. értelmét veszti az egész.

a szükség törvényt bont. BF3 gebeboy

Már ahol<#bee1>

Mighty
"Túlságosan leterhelt a hálózat, ha mindenki p2p-ezik vagy mi a picsa?"

Így, ahogy mondod.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Csak tudnám, hogy miért bazdmeg? Miért? Miért? Miért? Miért jó ez nekik? Túlságosan leterhelt a hálózat, ha mindenki p2p-ezik vagy mi a picsa?
tommyg
<#eljen>

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

Stefling
Sztem amint sokaknak lehetséges lesz, tömeges szolgáltatóváltás lesz.

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Nálam ugyanez van,eddig maxal jött minden mióta Goldom van de pár hete tetû lassú lett alig csorog ~100K -val. Delugevel vmivel jobb a helyzet ott jön ~200-300K körül...
Megyek is el tõlük amint indítják a Digit.

Stefling
Hûségem van még 1,5 év, de ezt ki tom játszani, úgy hogy feljebb váltok, és lemondom, már beszéltem upc.hu-n online is az ügyfélszolgálatos cshajéval és azt mondta megszûnik a hûség, mivel a goldot hûség nélkül kínálják.

Stefling
Én ezt a hónapot megvárom, és ha továbbra se lesz változás, 5 évnyi chellozás után ennyi volt.. go digi.

lehet ez a gond: UPC fail

bertino
igaz.

pár napja szórakozik a netem, 50-60 KB/sec a letöltés, weblapok alig jönnek be
net újraindítás után felmegy max-ra majd pár perc múlva újra döglött
mi lehet a probléma? talán karbantartás van?

pyrohun
upc-nél sincs már. csak akinek még van annak lejár.

bertino
ja, csak diginél nincs hûség, akkor mondod fel, amikor akarod.

Stefling
Egyszer mindenkit elér a végzet "szele" ! :D :P
Amúgy én most nagyon filózok a digin.. csak kételkedek, most bejelentkezni ahhoz hogy net legyen hát lol, mint régen a betárcsázós hülyeség :S upc-rõl tom hogy nem szakad meg meg semmi, de a digi ha szakadozik vagy valami akkor szívás...

pyrohun
Bp. I-II kerület ugyanez :)

Csepelen is belassult a torrent chellon, eddig ment jól, de kb 1 hete 50k val jön, próbáltam több klienst, többféle titkosítás ilyesmi, de semmi javulás, ha valaki tud megoldást, azt megköszönném, köszönnénk :)
Nálunk csak akkor megy el viharban a net, ha már faágak zuhannak az útra, és 5cm-es jég szakad. Torrent korlát nincs, lassulás 1év alatt max 2nap!
Költözzetek Kazincbarcikára :)

pyrohun
én sem, nem korlátozzák, egyszerûen szerintem csöppet túlterhelt a youtube sokszor.

mila69en
büdös patkányok ezek:( azt nem értem a upc a youtubot is korlátozza? mert egyszerûen nem hiszem el hogy egy 10 megás nettel nem tudok megnézni egy videot normálisan-.-

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

passatgt
itt balatonalmádiban soha sincs gond, max ha nagyobb vihar van elmegy pár percre, órára a net, de gondolom nem a upc hibájából

költözzetek ide-.-

Jeffjohnson

igazad volt 1 kibebaxott napig ment nem mentem be de ma már nem usszák meg

mflex
A legegyszerûbb úgy számolni, hogy kb a 10240/2048-ból a második számot kikapod, mondjuk ez a többire is érvényes....

What about the forests?