UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kryst
Nekem most, éjféltõl max. 100-500kbit között jön. Meglátszik, hogy most indult be a p2p mindenkinek.

kryst
Pedig igaz. Én is így léptem ki. Nekem 2009.06-ig lett volna hûség, de most November elején átléptem a 2/1-bõl a 10/2-re, és megszûnt a hûség. Ennyi.

Ace: Miért élne a régire a hûség? Nem lenne értelme. Akkor szinte úgy tûnne, mintha két internetet fizetnék.

HeadHunter86
Na, ütött az óra. Éjfél után jön maxxal minden.

pontosítok: vagyis azt csinálták meg sokan, h felfelé módosítottak, ezzel kibújtak a hûség alól, és egy hónap múlva lemondták a szolgáltatást.
upc telefonos ügyfélszolgálatostól származó info: (tudom, ettõl még nem szentírás) ha van egy hûséges chello-d, felfelé módosítasz a mostani hûség nélküli akcióval: volt hûség, nincs hûség. állítólag ezt sokan meg is csinálták. nem tudom, igaz-e...nekem pár hete ezt mondták a 1221-en.
pyrohun
akkor viszont igazad van

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

precision
elvileg csak az minõsül felfelé módosításnak ahol a fel és a letöltés is nagyobb
ezért nem tudtam anno extreme-rõl (10/1) silverre (10/2) -re váltani... pedig itt is nagyobb az up

Bazinga!

pyrohun
na akkor itt lehet a kutyus elásva (szegény) :)

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

pyrohun
elvben minõsült, mert a feltöltés nagyobb, tehát elvben az is gyorsabb csomag. de ebben nem vagyok biztos már...

Az lehet benne a csalafintaság, hogy erre az új, magasabb csomagra ugyan nem íratnak alá veled hûségnyilatkozatot, de az elõzõ hûségnyilatkozat még élni fog, mert gondolom abban nem az van, hogy a Chello Silver-t nem szüntetheted meg, hanem az, hogy az Internet szolgáltatást nem mondhatod le... El kell még olvasnom a hûségszerzõdésemet, de most már késõ van elõkeresni, de valami ilyesmit sejtek...

steam, origin: ACE_hun

zomgzerg
ez a hûségeldobás november eleje óta van.

Mindenesetre számomra az abszurdan hangzik, hogy pl. nekem augusztus-ig hûségem van, és váltok 9.500 Ft-os csomagra, majd mivel nincs hûségem, akár meg is szüntethetem, de ha nincs hûségem, akkor akár kisebbre is módosíthatok már... Tehát így az annak idején megkötött hûségem lényegét veszti... nem hiszem hogy ez így mûködhet, van itt valami csalafintaság...

És ez mikor volt?

precision
mert lehet a prof -> gold nem minõsül(t) felfelé módosításnak

Bazinga!

pyrohun
amikor megjelent a gold akkor én professionalról váltottam. és direkt rákérdeztem, hogy lehet e hûség nélküli csomagot és nekem nem lehetett akkor.

Stefling
hát nemtom, nem hazudott sztem, de figy holnap sztem bemegyek oda is a digi után és megkérdem, és akkor megírom, hogy mit mondott, de ugynaazt fogja mondani, amit online a nõ. Na léptem, addig is csáó

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

pyrohun
hát az fura, mert velem ugyanez volt és rohadtul nem szûnt meg, de biztos akkor változtattak rajta.... bár ezt furcsállanám. hiszen így bárki gyakorlatilag kiléphet akár 1 éves hûségbõl is...

Stefling
Értem mit mondasz amugy, de hiába van hûségem, nem hûségen belüli feljebb váltás van (hálisten):D hanem mivel a goldot is pl hûség nélkül hirdetik, éppen ezért megszünteti a hûséget, és ezt már mások is megjátszották.

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

pyrohun
ez a mondat alapból nyelvtanilag bukta, hiszen kimaradt belõle egy állítmány, mert:

"mennyiben a nagyobb sávszélességet biztosító csomagunk választása esetén is hûségvállalás nélkül" mit csinál? aláírja? vagy?

Persze, plusz hûséget nem kell aláírnod, de a meglévõt nem fogják eltörölni, hidd el :)

Stefling
Nomeg beszéltem online a cshajéval és kérdeztem hogyha feljebb váltok megszûnik a hûségem? és írta hogy igen, mivel a chello goldot, hûség nélkül kínálják. Errõl ennyit, tehát pyrohun tájékozódj, én biztos forrásból tom ezt a dolgot : )

Akkor értelmezd nekem légyszíves ezt a mondatot, amely a jelenlegi elõfizetõknek szól az internet kapcsán:
"Bármikor válthat szélesebb sávra, hiszen nem kell megvárnia jelenlegi hûségidejének lejáratát, amennyiben a nagyobb sávszélességet biztosító csomagunk választása esetén is hûségvállalás nélkül, 2010. január 31-ig kedvezményes havidíjjal."

CzGobe
megnéztem, letöltés most jó lett :) bár most csak 800zal jön, kevés a seed :D

eom$

pyrohun
kis félreértés van gyermekeim :)

ha még régi csomagod van hûséggel, akkor válthatsz új csomagra, ami gyorsabb (akár még olcsóbb is lehet), DE azt ugyanúgy hûséggel adják. Napersze majd azt gondoljátok, hogy a chellonál 3 évesek ülnek? Ennyire azért nem amatõrök :)

Stefling
Na mondjuk ez igaz, tehát teljesen nyilvánvaló, ó de már megszoktam hogy chello topikba írok, a másik közösség alig ír digi topicba :( xD ja meg a mail címem is elvész a upcmailos :( xD avgy megmondom nekik, hogy figyeljetek, 6 évig hûséges voltam, ennyit megérdemlek, hogy ne töröljétek, és használhassam tovább xD persze ez csak poén, mivel a szerzõdés lemondásával eggyütt, a mail cím is odavész.

Szerintem logikusan, ha úgy kötöd meg a szerzõdést, hogy hûségvállalás nélkül, akkor akár a szerzõdés megkötése után mindjárt mondhatod is a nõnek, hogy akkor most szeretnél mindjárt egy megszüntetést is aláírni, ha nem gond, és utána megmutatod neki a középsõ ujjadat. :D

Ez a kva Digikábel ide az Andor utca páratlan oldalára átvitte a kábelt, de a páros oldalra már nem hozta, és persze nem tudja, hogy mikor lesz fejlesztés... sza'l addig rá vagyok kényszerülve a Chello-ra...

Stefling
Pedig igaz, azaz elvileg, csak a válaszra vároma megoldást VALAKITÕL :D

Stefling
Még mindíg nem válaszolt senki az én kérdésemre plssssss :( fontos lenne!!

" Ha én most pl váltanék felfelé, kvázi megszûnne a hûségem, akkor mennyi idõ kell hogy én azt mondhassam hogy nem jó ez nekem, várnom kell 1 hónapot ? Vagy akár 2 nap után már mondhatom azt, hogy bocsi, nem kell mégse (és ekkor persze már nincs a netre hûségem) és mennyetek a csába ? ( :D "

hmmmmm. nekem a feltöltésem 0.5kb/s a letöltés most egész jo volt 700kb/s xD
"Bármikor válthat szélesebb sávra, hiszen nem kell megvárnia jelenlegi hûségidejének lejáratát, amennyiben a nagyobb sávszélességet biztosító csomagunk választása esetén is hûségvállalás nélkül, 2010. január 31-ig kedvezményes havidíjjal. "
Ennek a mondatnak van értelme? Kicsit nyakatekert...
Sza'l ha jövõ augusztusig van hûségem, és elõfizetek Chello Gold-ra, akkor utána rögtön le is mondhatom? Ez túl szép hogy igaz legyen...

HeadHunter86
Kösz, holnap elbeszélgetek velük. De asszem személyesen megyek be.

Dj Faustus
"mondjuk a silver esetében te 10240kbit/s ért fizetsz és eldöntheted hogy mire használod akár letöltésre akár netezésre és ha te maximummal töltesz amiért fizetsz annak nem kéne kihatnia a többiekre és mindenkinek garantálni kéne azt amiért fizet..."
Az ÁSZF-ben benne szerepel, hogy például a Silver csomag esetén a 10240 kbit/s MAXIMÁLIS letöltési sebesség nem a GARANTÁLT. A GARANTÁLT sebesség Silver csomag esetén 5120 kbit/s.
Másrészt az aktuálisan tapasztalt letöltési sebesség nem csak a szolgáltatótól függ. Függ a gépedtõl, függ a kiszolgálói (szerver) oldaltól is.

"a chello minek ad 20megás netet hogyha úgyse bírja a hálózat."
* A 20 Mbit/s ugyancsak a MAXIMÁLIS sebesség nem a GARANTÁLT.
* Az elõfizetõi kõr túlnyomó többsége (az átlag Internetezõk: weboldalakat böngészõk, e-mailezõk, Internetes rádiót hallgatók) nem használja ki a teljes letöltési sebességet. Ebbõl következõleg így rájuk méretezik a hálózatot (gazdaságossági szempontból).

pyrohun
igen.

HeadHunter86
És ez akkor is müxik, ha 2 éves hûságbõl még van hátra 1 év?

passatgt
talán felkéne hívni, és átváltani az új csomagra;)

CzGobe
ma f11-tõl nem volt net kb 4ig (VII. ker.). közben felhívtuk az üfsz-ot, azt mondták, vmi gubanc van, de áfsz-es 72 órán belül meg lesz oldva. meg lett.
elõzmény: lassú volt az utorrent már kb 1 hete (letöltés kb 1mbit, feltöltés 1-2 között ingadozott).
(amúgy torrent letöltéssel szokott bajom lenni, feltöltés sebessége általában megmarad^^. most még nem mértem a letöltési sebességet, remélem már jó)

eom$

Nyugi Dávid, nyugi.. <#zavart2>

HeadHunter86
Most nézem 10/2Mbit-es net 7500. 2 éves hûséggel 7500-öt fizetek egy 5/960-as netért. Nekem nem kellene felemelniük? MI ez? Cigány egy banda.

HeadHunter86
Visszaolvastam, látom chello újít megint. Elmehetnek a ....
De utálom ezt a szolgáltatót, kár hogy itt még nincs digiTV. Más szolgáltató bezzeg kibírja korlátozás nélkül. És nem csak emiatt vagyok rájuk pipa. Egyszer olyan szerzõdést kötettek velem ami csak Pesten létezett, és még nekem kellett fizetni.

HeadHunter86
Sziasztok! Pár napja vettem észre, hogy a chello korlátozza ismét a torrentet. NEm tudok rá módot a kijátszásra sajnos. Veszprémiek, nálatok mi a helyzet?

precision
link
amugy meg van ám digi topik is... :P

Bazinga!

ez adiginet. ez hogyér fáj? néztem a honlapot de csak a bekötési dij van vagy mi a fene. havonta hogyé fáj a start v standard a mitto,én mejik alap cosmag?
 Evil
Mondjuk azt hozzá kéne tenni az egészhez hogy mondjuk a silver esetében te 10240kbit/s ért fizetsz és eldöntheted hogy mire használod akár letöltésre akár netezésre és ha te maximummal töltesz amiért fizetsz annak nem kéne kihatnia a többiekre és mindenkinek garantálni kéne azt amiért fizet...
Szóval nem egymást kéne itt szidni hogy miért ilyen vacak a net néha, hanem hogy a chello minek ad 20megás netet hogyha úgyse bírja a hálózat.

Amúgy meg nálam a Gold csomag atomstabil már jó ideje és csak 1-2x van egy évben kisebb kimaradás vagy nagyobb ping, és a sávszél is mindig megvan :)
Csak ügye a maradék pár százezer ember akinél jó a net nemjön panaszkodni a topicba egész nap :D

(ja és még egy, akinél szakadozik a net hosszabb leállások vannak, annak nemártana végignézni a kábeleket, mert néha nagyon bekavarhat egy rosszabb szigetelés vagy egy gyenge csatlakozás) (Tapasztalat)

precision
olvass egy kicsit vissza

Bazinga!

Stefling
Az szép.. én sztem távozok 6 év után chellotol.. gó digi, holnap meek is beszélek velük, a hûségem akarom még kijátszani, csak nemtom meg kell-e várni az 1 hónapot, vagy pl 2-3 nap után mondhatom azt hogy bocs mégsem kel, de sztem mondhatom mert akkor már az új lesz érvényben..

Sziasztok!

Mától már a Deluge sem tölt, ha korlátos idõszak van. Ez kész.
Stefling
Ha én most pl váltanék felfelé, kvázi megszûnne a hûségem, akkor mennyi idõ kell hogy én azt mondhassam hogy nem jó ez nekem, várnom kell 1 hónapot ? Vagy akár 2 nap után már mondhatom azt, hogy bocsi, nem kell mégse (és ekkor persze már nincs a netre hûségem) és mennyetek a csába ? ( :D

<#help>

Dj Faustus
"õõõ, hol légkábel a upc? :o "
Ha végig elolvasod a hozzászólásom, láthatnád hogy az áramellátás légkábelen való megoldását taglaltam - mint az sok helyen megoldott.

"Az áram kimaradást meg nem értem. A villany vezetékek a föld alatt mennek "
Szimplán ok-okozati összefüggésbõl indultam ki - szél + áramkimaradás => légkábelek összeérnek.

értem. Nálunk szinte az egész városban lógnak a kábelek a házak közt :)
Az áram kimaradást meg nem értem. A villany vezetékek a föld alatt mennek

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

passatgt
csomó hely van ahol légkábellel megy, pl nálam is a villanyoszlopon jön a tv:)