UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mflex
nekem a munkám miatt szükség van gyors internet kapcsolatra, fõleg a videó konferenciák miatt, de ezt most nem kötöm senki orrára.

"amúgy, van egy megoldás, ha zavar, nem kell ám olvasni"

igazi HG megnyilvánulás, erre meg azt mondom, ha nem tetszik akkor töröld a hozzászólásaimat és hagy bent a topikodban a kurva sok offolást.

részemrõl zártam...

What about the forests?

precision
a stílusra azért kicsit figyelhetnél
szerintem ránk nem illenek azok a szép és költõi jelzõk amiket leírtál
hogy miért töltünk le? nemtökmind1?
az hogy lassú volt neked a torrent, hát szerinted miért? :)

ha meg nem töltesz le, nem értem miért említetted meg hogy 30/20 -at kapsz, és miért nem csak az árat hangsúlyoztad... ha nem töltesz le, nem lényegtelen a sávszél? egy bizonyos szint felett

amúgy, van egy megoldás, ha zavar, nem kell ám olvasni

Bazinga!

Minek Neked 30/20, amikor úgysem töltesz, nem elég akkor a 20/10?

steam, origin: ACE_hun

mflex
pl nekem semmi gondom a UPC-vel..mindig max a 20/3..egyszer próbáltam a torrentet, de olyan lassú volt, hogy inkább hagytam a francba, meg utálom is.

Ami kell a rapidról leszedem, de nem jellmezõ rám, hogy töltögetnék mint egy buzi fasz egyfolytában.

Viszont ez chello topik nem? Vagy át kell írni a nevét, hogy "miért nem tudok max sávszéllel szedni és így nem érem el a minimum 250 gb-t havonta" címû témára.

pl itt egy torrent buzi admin benyögte a nem tetszését amihez hozzálehet szólni és jól kurva anyázni a céget..A digihez én is átmegyek egybõl amint lehet, mert már le kábelezték az utcát, de nem azért, mert nem vagyok megelégedve a sávszéllel, hanem, mert 30/20-at kapok 3500-ért.

Viszont, hogy ez mikortól üzemelik be, azt nem tudom még, de itt már rohadtul unalmas, hogy állandóan csak ezt lehet olvasni, holott megoldást nem fogtok találni rá.

What about the forests?

Akkor mondj más témát a Chello-val kapcsolatban, és beszélgetünk arról, na?

mflex
jajjj, de kurvára elszomorító...most, hogy mondod(írod) :D

pfff

What about the forests?

passatgt
de nem tudnak torrentezni, nem érted?<#banplz>

CzGobe
hidd el, ha a hálózat nem bírná, a feltöltés is le lenne korlátozva^^ megjegyzem, ha 10+2-re fizetek, akkor 2mbittet hadd használjak már szabadon :D
tudod mi generál nagy forgalmat? 3 nap nonstop 10es letöltés^^ na az kihasználja a fair use policy-t :)

eom$

mozesapo
Csak azért gondolj bele, hogyha a userek nagy része nem tudja kihasználni a nagyobb sávszélt, amiért relatíve többet fizet, szépen módosítani fog Bronze csomagra. Ergo kevesebb bevétel, kevesebb fejlesztés, hogy mindenki csak rosszul jár. Õszintén, levelezéshez, böngészéshez mi a lópikulának bronze csomagnál nagyobb? Semmi.

mflex
kib@szott "miért nem tudok torrentezni" topik ez, mert másról itt olvasni nem lehet.
annyira unalmas már..
miért nem mentek a UPC-hez és külditek a fõnököt a tetves k anyjába?
Talán többre mennétek vele, mint azzal, hogy picsa lassú a torrent és a UPC egy köcsög szemét szolgáltató stb...

Ez a topik tényleg errõl szól?

What about the forests?

Stefling
Elsõ dolgom csütörtök délelõtt egy speedtest (diginet 30/20) kivi vagyok : ) lesz chellom is (míg fel nem mondatom) meg digi is xD

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Hát ezaz, és az a 2 Mbit amivel feltöltesz, szerinted hol csattan? Lehetséges hogy valamelyik másik UPC-s júzernél... Ez generálja azt a kiba nagy forgalmat.

CzGobe

Nameg, a torrent nem csak a letöltési sávszélt veszi igénybe mint az ftp hanem a feltöltést is. Sokkal nagyobb forgalmat generál mint az ftp.

Ezzel egyáltalán nem értek egyet, hiszen még mindig asszimmetrikusak a netek, a feltöltés jóval lasabb, mint a letöltés. Biztosan nem véletlen, h míg letölteni nem tudok (mit már írtam) csak 1 mbittel, addig a feltöltés szaladgál 2vel is akár ^^
Érdekes kérdés lehet, h a garantált sávszél (amit most a max felére emeltek^^) vajon tényleg az a sebesség, amit a hálózat 100%os terhelés alatt nyújtani tud? (Mert akkor a torrent is gyorsulhatna, bár mondom, nekem nincs bajom a sebességgel, amit a UPC szolgáltat)

eom$

mozesapo
Nem olvastad el rendesen. Hálózaton belül garantált sebesség, viszont akkor ha chellosoktól p2p-zek akkor ott is meg kell lennie a sebességnek a nap 80%-ban. Viszont már tudom a választ az üfsz-tõl: Kedves ügyfelünk, Ön épp a 20%-os idõrésben tartozkodik, azért ilyen lassú.

Dj Faustus
"a letöltés mindig is legális volt... "
Bár már 1,5 éves cikk, de idevaló:
Index - Letölteni szabad, megosztani nem
Igaz-e, hogy Magyarországon zenét és filmeket letölteni-másolni magáncélra legális, de szoftvereket nem?

Igen, a szerzõi jogi törvény teszi meg ezt a különbséget közöttük. A pusztán magáncélú, jövedelemszerzést nem szolgáló másolás a szerzõi jogi törvény alapján az úgynevezett szabad felhasználás körébe tartozik. A szabad felhasználás lehetõségének indoka az, hogy a törvény célként jelöli meg az információ terjesztését is, aminek ez igen fontos eszköze. A különbségtétel mögöttes indoka egyszer az, hogy a szoftverek jelentõs része általában nem ezt a célt szolgálja (hiszen azok maguk is jövedelemtermelõ eszközök), másrészt pedig az, hogy éppen ezért a piaci értékük is jóval magasabb lehet.

Ráadásul a szoftverek esetében csupán a másolás értéke a használattal realizálódik, maga a használat pedig önmagában engedélyköteles. A szoftver esetében élesen elválik egymástól a másolás és a használat kérdése, és mivel az engedély, a licenc nélküli használat önmagában is jogsértés, felesleges és értelmetlen a szabad felhasználás kérdése: hiszen lényegtelen, hogy a jogellenes szoftverhasználat az internetrõl letöltött adattömeg, írható cd-lemez, vagy akár lopott gyári lemez alapján történik. E szempontok alapján a szoftverekre részleteiben más szabályok vonatkoznak.

kryst
Az a baj, hogy nem nagyon tudsz. Ugyan is a p2p nem csak letöltés, ha nem egyidõben feltöltés is van. Így az, hogy a letöltés legális nem teljesen igaz. Mivel fel is töltesz. Szomorú, de azt kell mondanom, hogy ezt le kell nyelnünk.

kryst
Nem azért, de hogyan fogod megtapasztalni? A PH! már többen is vannak akik visszamondtak így, érdemes szétnézni ott is. Én egy ezresert béreltem Seed szervert, én azon nyomom napközben, ha van korlátozás.

dante3
Azért nincs túl sok seeder, az látható! Próbáld a Deluge-t nekem bevált!

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

zyppy

ennyit ér a cselló szilver <#levele>

RBJ
az is érdekes , hogy ha levolt terhelve a hálozat akkor hogyan tudtam volna padlon használni a netet. ha terhelt akkor nem megyen 100 % on.
valami sántit itt.

Linux Mint 13 Cinnamon

RBJ
Hát erre azt tudom mondani , hogy a jo k.... akárkilyuket.
még ilyet. remélem kitalálnak valami kliens t ami muszik. eddig halitet használtam nem volt gond .

Linux Mint 13 Cinnamon

Elvileg 27-tõl a garantált letöltés 10 Mbit-nél épp a fele lesz, akkor majd szerintem lehet reklamálni, hogy csak 200 K-val tudsz letölteni, viszont a kérdés az, hogy hogyan bizonyítod ezt be. Mert egy web-es teszt programon, pl. ha megnézet a speedtest.net-en, szépen hozza a 10/2 Mbit-et... tehát kussolhatsz...

bertino
a letöltés mindig is legális volt...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

RBJ
most nézzem , hogy korlátozás volt van.
a héten nekem is szarakszik a p2p . azt hittem én vagyok béna csodálkoztam , hogy 10/2 mb nettel max 100-200 kb el jön .
akkor minek fizettem elo erre csomagra ha nem megyen. ez olyan mintha megvetettnének velem egy ferrarit és kiderul , hogy trabant motor van benne. nem lehetne jogilag fellépni ellenuk?
föleg miotta nem legális a letöltés.

Linux Mint 13 Cinnamon

Tudod én hiszem ha látom, vagy tapasztalom hogy tényleg lemondható. Addig nem kezdek bele semmibe, mert csak rosszul járok, pláne most hogy szart sem érnék a nagyobb díjcsomaggal.

kryst
Ha, holnap lesz annyi idõm akkor beszkennelem neked. De, te kicsi túl reagálod ezt a dolgot. Nem hinném, hogy direkt azt mondanák az ügy.f-ok, hogy nincs hûség nagyobb csomag váltáskor, mikor még hûség kötelez. Egyszerûen mivel nincs hûség a jelenlegi csomagokra, így ha váltasz, nagyobbra, az már hûség nélküli. Így a jelenlegi hûség törlõdik. Én 2x rákérdeztem, és 2x mondták, hogy igen törlik akkor a hûséget.

Mighty
Most meg van. Mi ezen olyan különös? Nem hinném, hogy szépen lassan erõsödõ p2p korlátozással hülyéskedne a UPC. Döntenie kell. Vagy kiszolgálja a nagyobb bevételt adó többség igényeit, vagy hagyja, hogy a p2p-esek leterheljék a hálózatot.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Ha a környék terheltségétõl függne, akkor nem értem nálunk 21.-én miért indították el a korlátozást. lassan 2éve van itt upc. Eddig nem volt semmi terhelés miatti net probléma.

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Dj Faustus
"Marhára nem értem, hogy miért pont a p2p-t kell korlátozni."
Egyrészt - mint azt a #15478-as hozzászólásomban említettem - a voip, az online rádió/televízió, a weboldalak böngészése (ide tartozik a HTTPS is!), az SSH, a távoli asztal, az online játékok "valós idejû" alkalmazások, a felhasználók ezen alkalmazásoknál kevésbé tolerálják a késleltetést, a szakadozást. Ezért ezen alkalmazások elõnyt élveznek a letöltésekkel szemben.

Másrészt - mint azt #15470-es hozzászólásomban mutattam - a P2P alkalmazások eléggé leterhelik a hálózati eszközöket.
Míg egy szimpla weboldal-böngészés, e-mail küldés/fogadás, FTP csak pár darab "szálat" nyit, a P2P alkalmazások egyszerre százas nagyságrendben képesek erre. Ez képes a routerek NAT tábláit "túltelíteni".

Harmadrészt: a lakossági Internet-elõfizetések esetén a szolgáltató az átlag internetezõkkel - ez általában az ügyfélkör 80%-a - számol, arra méretezi a hálózatát, a többségnek kedvez (hisz õk generálják a bevételük túlnyomó többségét, és az igényeik kielégítésére szolgáló fejlesztések kevesebb összeget emésztenek fel).

Stefling
Olyan nem létezik, de ha találsz szólj, bár már késõ, megkötöttem a digi szerzõdéstz, csütin jönnek, elsõ dolgom lesz a speedtest xD

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Elõbb-utóbb úgyis kitalálnak valamit a torrent progik fejlesztõi, hogy kikerüljék ezt a fajta szûrést, és az is ki fog derülni, hogy a UPC milyen módon szûri a tartalmat. Ha meg ez kiderül, egy-két okos ember hamar rá fog jönni, hogy mivel lehet megkerülni.
Igazából nem is tudom, hogyan lehetséges az, hogy titkosított csomagokat lekorlátoz, kérdés milyen jogon?

precision
"Marhára nem értem, hogy miért pont a p2p-t kell korlátozni"
"Én innentõl kezdve fizetõs FTP-rõl fogok húzni mindent, ha ilyen lassú marad a torrent."

Hát ezaz. A warezolók 80% -a nem hajlandó fizetni érte. Nem fog fizetõs ftp -t használni még akkorsem ha csak 10-20 k-val csorog a torrent. Mert az ingyen van. Épp ezért korlátozza a UPC a torrentet. Nameg, a torrent nem csak a letöltési sávszélt veszi igénybe mint az ftp hanem a feltöltést is. Sokkal nagyobb forgalmat generál mint az ftp.

Bazinga!

Marhára nem értem, hogy miért pont a p2p-t kell korlátozni. Ilyen alapon korlátozzák az ftp és http letöltést is, mert elõbb utóbb mindenki át fog térni arra, mert látja, hogy a p2p le lett korlátozva a francba. Én innentõl kezdve fizetõs FTP-rõl fogok húzni mindent, ha ilyen lassú marad a torrent.

A másik, amit nem értek veletek kapcsolatban:
Szerény véleményem szerint nem sírni kellene és matekozni, hogy kinek mikor jár le a hûségidõ vagy drágább csomagra váltva megszûnik-e a hûségidõ, hanem keresni vagy írni egy olyan torrent klienst, melynek a titkosítását nem veszi észre a UPC.
Nem kötekedés, csak arra próbálok rávilágítani, hogy nem ez lenne az elsõ genyasága a UPC-nek... és mint mondtam, logikátlan és üzletszerûtlen, ha ez így igaz, ahogy lefestettétek, és egy ekkora cégtõl ennek kellene legtávolabbinak lennie, mármint az üzletszerûtlenségtõl.

zomgzerg
fejezd már be a kötekedést

Stefling
Ügyfélszolgálati irodában.

pyrohun
ok

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

nálunk a levegõben megy a upc kábel az utcában

pyrohun
azt mondtam mennj be, nem azt hogy hivd fel õket... kérsz egy papirt, szépen elolvasod.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Kitõl kérdezted? Ügyfélszolgálattól? Az nem oké... Annak azt mondják, amit akarnak hogy halljanak az emberek.

Mostanában nekem se szuperál a net. A torrent egyenesen siralmas. :(

Stefling
Na, megkérdeztem, és ugy van hogy írtam, feljebb váltás esetén, megszûnik a hûség.

Ja, csak én a papírnak hiszek, amit elém tesznek, és nem annak, amit az ügyfélszolgálatos közöl...

pyrohun
egyszerûbb lenne bemenni a upc-hez ^^

Azt megtennéd, ha megkérlek, hogy bescanneled azokat a papírokat, amit akkor kaptál, vagy csak egyszerûen olvasd el, nincs-e benne olyan kitétel, hogy amennyiben rendelkeztél érvényes hûségnyilatkozattal, az továbbra is érvényben marad... Mert az én hûségnyilatkozatomban, bár ez még idén áprilisi, van ilyen kitétel.

Hûségnyilatkozat, részlet:
"..Elfogadom, hogy az akcióban való részvétel feltétele a fent megjelölt programcsomagra történõ elõfizetés, és az elõfizetõi szerzõdés hûségidõ alatti folyamatos fenntartása, valamint az elõfizetési díj határidõben történõ fizetése."
Na, ez alapján, ha az új magasabb szerzõdésben nincs benne az a szöveg, hogy a korábbi hûségnyilatkozatom hatályát veszti, abban az esetben az ugyanúgy fent marad, mivel ez egy nyilatkozat, amely csak akkor lesz semmis, amennyiben mindkét fél ehhez hozzájárulását adja.
Sza'l szerintem vigyázzatok, mert lehet átbaxás forog fent. Én szeretnék egy olyan személyt találni, aki érvényes hûségnyilatkozattal módosított, majd lemondta a szerzõdését minden bünti nélkül.

Srácok, mirõl beszéltek, nézzétek meg mi van a UPC oldalán:
"Akciónk 2008. november 1-jétõl visszavonásig, azon jelenlegi upc internet elõfizetõk részére érvényes, akik magasabb szolgáltatási csomagunkat megrendelik, vagy az értékesítésbõl kivezetett chello csomagokról az új csomagokra módosítanak. Magasabb szolgáltatási csomagnak a upc internet Általános Szerzõdési Feltételeiben meghatározott magasabb havidíjú, 2008. március 31-tõl értékesíthetõ upc internet szolgáltatás tekintendõ. Az akcióban nem vehetnek részt azon elõfizetõk, akiknek díjtartozása van."

Tehát köze nincs a feltöltési sebességhez, tisztán le van írva mi minõsül felfelé módosításnak, ennyi, nem bonyolult.

És le is mondtad azóta? Ellenben abban mi a logika, hogy egy ilyen egyszerû trükkel felhasználók ezrei hagyják el a szolgáltatót? Ezt megmagyaráznád?

zomgzerg
nekem este 9-10 körül már 500al jött
talán eljutottunk oda hogy tényleg a környék terhelésének függvényében korlátoznak és nem csak úgy központilag.

HeadHunter86
Már nekem is csak 150k-val jön. Ennyi volt a jó élet.