22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • kastil
    mit adtak?
  • videobaby
    gyöngyösön is kínlódik. egyébként országosan vacak, nyugodjatok meg. központi hiba. rendbe teszik ahogy tudják. majd adnak megint valami kárpótlást biztos, mint legutóbb tették.
  • Zozo76
    ja godollo
  • Zozo76
    nalam is szar, van egy-ket oldal ami ugy ahogy bejon de egyepkent nem igazan megy...
  • kastil
    akkor vmi globális lesz, én budapest
  • Tatyla
    hello,nekem most ugyan ez itt Nyíregyháza mellett Nagykállóban
  • kastil
    Nekem most kurvaszar. SG-n kívül se google se fb se hardverapro nem jön be, csak hiba. telefonokon van net rendesen. masodszor tapasztalom ezt a héten, látszólag eddig random. más is tapasztalta?
  • gduck
    Azt hittem csak nálam van gond... Kb. egy hónapja esténként iszonyat lassú a net. Valami nagyon nem kerek.
  • Ironman2
    Mivel nem jelent meg az üzenetem,leirom mégegyszer.Nemtudom hogy ez a DNS átállítás nem-e sérti az UPC-vel kötött szerződésemet,nem-e lesz belőle gondom később? Valaki leirhatná részletesen hogy mit kell tenni az átállításhoz.köszönöm
  • videobaby
    szerencsére nálunk nem. de tegnap eléggé az volt estefelé.
  • Ironman2
    Hát ez egy nagy fos megint a mai este.
  • Ironman2
    ...kezdődik!
  • Dodo55
    Nem fog visszaváltani amíg ki nem szeded, de tudtommal ez a fix ip-det nem befolyásolja semennyire.

Egyébként is jobb benthagyni, nem egyszer fordult már elő ilyen probléma és biztos nem is utoljára. Én is most belőttem a routeren központilag, azt marad is innentől.
  • Ironman2
    örülök hogy legalább rámentek a témára :

http://www.hir24.hu/tech-tud/2013/12/03/ismet-all-a-upc-internet/
  • Ironman2
    Ha mondjuk a Google publikus dns-re állítom át,akkor utána vissza fog majd váltani rendesen az upc dns-re? Mivel fix ip-s vagyok azért kérdezem.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Google_Public_DNS
  • SzirmosSzisza
    Hálózati megosztás központ vagy mi a fene W7 alatt, rákattintasz a hálózatra amin vagy, Tulajdonságok, Internet Protocol Version 4, Tulajdonságok, innen menni fog.
  • Ironman2
    de amúgy már jó
  • adam46
    Debrecenbe is bekakkant jó szokása szerint. Egyszer úgy emberesen megmondom a telefonos csókának, hogy megbaszhatják az ...
  • Ironman2
    azt hogy kell?
  • bardocz
    Ja es ott semmi sem megy. XI kerulet.
  • bardocz
    Nekem meg nem jo. Dns-t meg fingom sincs hogyan lehet allitani, es korlatozott mobilnettel rakeresni sem tudok.
  • precision
    http://hvg.hu/tudomany/20131203_leallt_a_upc_internet

nálam is be volt halva, nemrég jött vissza
  • SzirmosSzisza
    DNS-t állíts.
  • Ironman2
    külföldi oldalak meg képek abszolút semmi
  • Ironman2
    most is szar a net,de legalább az esgé bejön rendesen
  • tompikaster
    Sziasztok!
    Pécsett tapasztalt valaki lag problémákat az utóbbi pár napban? Hétfőn volt egy kis gubanc a szolgáltatással, kb. fél óra alatt megoldották, de azóta komoly lag spike-ok vannak.
    Remélem nem az én készülékemben van a hiba.
  • SzirmosSzisza
    Az a baj, hogy nem akarom hívni őket, mert mire elérek odáig elmegy 1000 Forint a kártyáról :/
  • Pharaoh
    Nekem nem volt elég. Telefonon kellett végül lemondanom. Van olyan opció, hogy ajándék termék lemondása és gombnyomással megvan.
  • Gubberx
    Elég. Ha megkapják leveszik.
  • SzirmosSzisza
    Ezt a Smart Guardot hogy kéne lemondani? Szolgáltatásaim (itt) nincs, küldtem egy lemondó izét neten a honlapon, az elég vajon?
  • Zozo76
    De milyen nagy orom lesz ha majd visszajon!!! :)
  • Susarc
    Xvii.kerületben nincs net se tv se telefon 14 órája.....
  • gduck
    Jah, bocsi az lemaradt, hogy a tuti megoldás az, ha kézzel állítod be a PC IP címét ;)
  • gduck
    A DHCP szerver beállításoknál kell lennie, ha benne van a szoftverében. Valami ilyesmit keressél RESERVATION vagy RESERVE IP.

Ha ilyen nincs, akkor viszont Lease Time tutira van, ezt a lehető legmagasabbra állítsad. (Ez persze nem megoldás, ha több ideig nincs bekapcsolva a gép, akkor úgyis új IP címet kap)
  • SzirmosSzisza
    Ezen a csoda routeren amit adtak be lehet állítani, hogy mindig ugyanaz legyen a belső IP-m mac alapján?
  • gduck
    Nekem 5 port TL-SG1005D van, szépen teszi a dolgát ;) Papíron 10Gbps-ot tud ami 5 portnál a maximum, így elméletileg elég kell hogy legyen bármire :D

Gondolom az 5 port az a routerekből került át 1WAN+4LAN, itt meg 1UPLINK+4LAN. Legalábbis ilyen logikára tippelek :)
  • SzirmosSzisza
    5k körül árulnak gigabites switchet ?:o
  • Mike
    Milyen gigabites switch-et vegyek az otthoni hálóhoz?
    A 4-5k TP-LINK is elég (5 port pont elég) vagy inkább 10k körül nézzek, mert a fele ennyibe kerülők gagyik

és miért az 5 port, amikor ezek régebben 4-8-16 portosak voltak?

köszi a segítséget
  • Ironman2
    na erről ennyit! megint szar az egész! alig jönnek be az oldalak
  • videobaby
    miért ne?