UPC Internet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nemtom, windwos verziónál elszarhattak vmit a portolásnál (mert ugye alapvetõen a deluge linuxos program) de itt nagyon jól mûködik
nem azt mondom hogy minden maxon jön, de ugyanaz a torrent ami windowsnál utorrent 1.9 alatt jött max 50k -val, itt ubuntu alatt deluge -al jön 400al
szal egyelõre kopkop
Bazinga!
Már elég sok idõ el telt amióta ugrásszerûen megnövelték a sebességet. Most a legújabb csomagoknak a feltöltését is megduplázták. Ez szintén fõképpen a P2P -t használóknak fontos. Erre bevezeték a P2P "priorizálását". Ti mennyire találjátok helytállónak a UPC magyarázatát (márakinek ezt a magyarázatot adták, és nem letagadták), hogy sok helyen túlságosan leterheli a sávszélességet? Pontosítom, szerintetek tényleg ez az OKA, hogy ENNYIRE lekorlátozzák (és ez nem csak UPC-re vonatkozóan, hanem minden szolgáltatóra, aki korlátoz). Gyakorlatilag ez nem korlátozás, hanem szinte használhatatlanná tették alapjában véve (attól függeltenül, hogy ki lehet játszani részlegesen). ÉN kétlem, hogy kb. 30-100 KB/s -re le kellene korlátozni, hogy mindenki tökéletesen tudja használni, fõleg ha 20/3 Mbit-es netet is ennyiért lehet kérni.
Én inkább találnám azt magyarázatnak, hogy üzleti célja van a korlátozásoknak. Egyrészt, szolgáltatókon kívüli szemszögbõl nézve, ott vannak a nagyfelbontásu filmlejátszók. De ha számítógépre simán rá lehet kötni a full hd tv-ket is (nem is kell túl profi gép se hozzá, legalábbis a filmekhez), és simán le lehet tölteni a full hd-s filmeket is, akkor ki veszi meg a ***** drága lejátszót.
Másrészt, szolgáltató (UPC) szemszögébõl nézve, többen fizetnek elõ a digitális, illetve HD adásokra.
Ha jól emlékszem, írtam is ide, hogy amikor számomra is egyértelmûvé vált a P2P korlátozás (tehát már cikkként is megjelent több helyen, pl. ASVA.info -n), akkor szüleimnek felvetettem ezt, és beszélgettünk, hogy hogyan tudnánk váltani. A beszélgetést félbeszakította egy telefonhívás, pont a UPC-tõl, akik az HBO akcióról tájékoztattak minket.
Ti mit gondoltok errõl?
Egyet értek azzal, hogy tegyétek ki banner alá, és linkeljétek be szerintem EZT az asva.info -s cikket
Másik topikban (pontosabban egy cikknél) linkeltek egy videót, amiben beállításokat mutatnak. Én megpróbáltam, és tényleg kicsivel felgyorsult a letöltés, bár azért nem túl sokkal, és a feltöltés pl. nagyn lassú, nameg a gép is fagy egy kicsit tõle... (bár annyira nem mint 1.9-el).
Nem pont ez a videó volt, de ugyan azok a beállítások: YouTube - how to fast utorrent. Teszteljétek ti is - ha az 1.9 nálatok is problémás és másképp nem jó, és szerintem ez is mehetne banner alá ha nekte is mûködik.
nincsmit és nem szemrehányásként mondtam, félre ne értsétek.
a fater meg örüljön <#hehe>#hehe>
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Köszönöm a felvilágosítást, tehát akkor szerencsére mifelénk nem terheli le a sok szemét torrentezõ a sávszélt, ezért jön maxxal😊
Ajaj. Fater két utcányira lakik, nemrég mutattam meg neki, hogy mûködik a torrent. Asszem leszoktatom inkább és visszaszoktatom a passziánszra 😄
"-nálam korlátozás van... nem megy a torrent, írjatok már valamit, mi a megoldás, nekem ez így nemjó.
-nálam épp nincs, de éppenséggel lehet pont azért mert az ország másik felébõl netezek és ott nincs korlátozva a sávszél... csak éppenséggel ezt senki nem tudja."
szal csak ennyi.
viszont az is igaz, amit te írsz, csak... na. 😊
egyrészt zsúfoltabb és rondább lenne a banner, másrészt ugyanúgy siránkozna mindenki, hogy mennyire lassú a torrent 😊
Bazinga!
a korlátozás adott területen csak akkor él, ha a terület rendelkezésére álló sávszélességének nagy része használatban van.
vagy p2p protokollon keresztül használatban van.
de ászf-ben ugyis le van írva ez pontosan, azt be lehetne másolni.
innentõl kezdve lehet játszadozni a dologgal, hogy most kinél éppen nincsen vagy kinél van éppen, vagy ki milyen klienst használ vagy ki melyik utcasarkon lakik.
: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8
TDU,ETS2 Nick: holecsko
steam, origin: ACE_hun
Hívom õket, de nem veszik fel <#merges2>#merges2>
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Igazából mivel olcsóbb a Digi, még ha nincs is a LANnet rögtön induláskor, nekem a 'lassú' 2M/1M-es Diginet is megfelelne addig, amig a lannetet beüzemelik. Nem mindegy, hogy havi 6 vagy 10 ezer Ft-t fizetek tv+netre😛
steam, origin: ACE_hun
Nekem egy másikfajta problémám van, amit már okt vége óta bejelentettem, és vagy 6x volt szerelõ, két modemcsere + a lépcsõházban full kábelcsere is történt.
Idõnként elmegy a net olyan 15-20másodpercre, néha kicsit többre. De mindig egy percnél rövidebb idõre. Ez az idõ arra bõven elegendõ, hogy bármilyen online játékból kidobjon a server.
A jelenség az, hogy az Online LED elalszik a modemen, majd elkezdi újra megkeresni a központot, és 15-20mp mûlva ismét van net.
Kipróbáltam azt, hogy a utorrentet teljesen kikapcsoltam, semmi adatforgalmam nem volt, és úgy is elõjött ez a hiba, azonban van, hogy 15-20 órán át nincs ilyen gond, ahogy elinditok egy letöltést, rá fél óra- 1 órára biztos lesz egy ilyen szakadás. valamelyest összefügghet a terheléssel is, de ugyanakkor letöltés nélkül is szakad néha. Sajnos nem tudnak mit kitalálni egyelõre, már számlajóváírási igényemet is benyújtottam, de még mindig olyan okos ötleteknél vannak leragadva, hgoy cseréljek 4x is MAC addresst az biztos megoldja.
Van, hogy óránként egyszer megszakad a net 2x, 3x. De van, hgoy egész délután/este egyszer se. Mindenesetre zavaró idõnként.
Digi már bekábelezte a házunkat, de sajnos még nincs sima tv adás se, nemhogy LAN net, úgyhogy nem tudok váltani egyelõre. Remélem hamarosan jön a digi, ha azelött jönne, hogy a hiba megjavul, legalább okot ad a UPC nekem a szerzõdésbontásra, hisz képtelenek a bejelentett hibámat orvosolni😊 Még másfél év hûségem van egyébként😞
Más esetleg tapasztal ilyen 10-20másodperces szakadásokat ?
amúgymeg google, free proxy
Bazinga!
tegnap hívtak, hogy megszûnik az analóg tv, helyette csak digitális lesz, ami persze pont drágább 2000ft-al, és persze hogy belépési díjat, meg a másik tv-hez +750ft-ot kell fizetni
mondom köszi...
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
alig valami 😊
Most vettem észre hogy ha torrenten töltök fel kifele a külföldieknek, akkor 70 kb/s-mal tudok küldeni, de ha magyaroknak, akarok küldeni akkor alig, megy nekik. Szóval csak eddig ér el a UPC keze a szemetek. Ha már szabályoznak, akkor rendben szabályozzák, de ne ennyire legalább 20 kb/a-mal lehessen feltölteni ne ilyen nevetséges 0.1kb/s-mal.
így legalább nem lövöm ki a 300 gigát csak feltöltésbõl XD (kicsit megijedtem, mikor dec 7-én délben 113 GBra perdült a forgalommérõ, pedig csak feltöltöttem, le semmit 😛)
eom$
de olyan már volt, hogy a nod miatt nem ment a net 😄
"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco
"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco