UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bakvarnyu
ismét egy kisebb novella <#vigyor5>

precision
felraktam egy Ubuntut a laptopomra, és a legújabb deluge -t
nemtom, windwos verziónál elszarhattak vmit a portolásnál (mert ugye alapvetõen a deluge linuxos program) de itt nagyon jól mûködik
nem azt mondom hogy minden maxon jön, de ugyanaz a torrent ami windowsnál utorrent 1.9 alatt jött max 50k -val, itt ubuntu alatt deluge -al jön 400al
szal egyelõre kopkop

Bazinga!

Balumann
Máris kevesebben kérdezik meg :|

precision
legyen, beraktam
de hogy most mivel lett nekünk jobb azt nem tudom (semmivel 😛)

Bazinga!

Balumann
Nemrég beszélgettem 1-2 ismerõsömmel errõl a korlátozásról, és hát elég furcsa ez az egész.
Már elég sok idõ el telt amióta ugrásszerûen megnövelték a sebességet. Most a legújabb csomagoknak a feltöltését is megduplázták. Ez szintén fõképpen a P2P -t használóknak fontos. Erre bevezeték a P2P "priorizálását". Ti mennyire találjátok helytállónak a UPC magyarázatát (márakinek ezt a magyarázatot adták, és nem letagadták), hogy sok helyen túlságosan leterheli a sávszélességet? Pontosítom, szerintetek tényleg ez az OKA, hogy ENNYIRE lekorlátozzák (és ez nem csak UPC-re vonatkozóan, hanem minden szolgáltatóra, aki korlátoz). Gyakorlatilag ez nem korlátozás, hanem szinte használhatatlanná tették alapjában véve (attól függeltenül, hogy ki lehet játszani részlegesen). ÉN kétlem, hogy kb. 30-100 KB/s -re le kellene korlátozni, hogy mindenki tökéletesen tudja használni, fõleg ha 20/3 Mbit-es netet is ennyiért lehet kérni.

Én inkább találnám azt magyarázatnak, hogy üzleti célja van a korlátozásoknak. Egyrészt, szolgáltatókon kívüli szemszögbõl nézve, ott vannak a nagyfelbontásu filmlejátszók. De ha számítógépre simán rá lehet kötni a full hd tv-ket is (nem is kell túl profi gép se hozzá, legalábbis a filmekhez), és simán le lehet tölteni a full hd-s filmeket is, akkor ki veszi meg a ***** drága lejátszót.
Másrészt, szolgáltató (UPC) szemszögébõl nézve, többen fizetnek elõ a digitális, illetve HD adásokra.

Ha jól emlékszem, írtam is ide, hogy amikor számomra is egyértelmûvé vált a P2P korlátozás (tehát már cikkként is megjelent több helyen, pl. ASVA.info -n), akkor szüleimnek felvetettem ezt, és beszélgettünk, hogy hogyan tudnánk váltani. A beszélgetést félbeszakította egy telefonhívás, pont a UPC-tõl, akik az HBO akcióról tájékoztattak minket.

Ti mit gondoltok errõl?

Egyet értek azzal, hogy tegyétek ki banner alá, és linkeljétek be szerintem EZT az asva.info -s cikket vagy vmi ilyen címmel...

Másik topikban (pontosabban egy cikknél) linkeltek egy videót, amiben beállításokat mutatnak. Én megpróbáltam, és tényleg kicsivel felgyorsult a letöltés, bár azért nem túl sokkal, és a feltöltés pl. nagyn lassú, nameg a gép is fagy egy kicsit tõle... (bár annyira nem mint 1.9-el).
Nem pont ez a videó volt, de ugyan azok a beállítások: YouTube - how to fast utorrent. Teszteljétek ti is - ha az 1.9 nálatok is problémás és másképp nem jó, és szerintem ez is mehetne banner alá ha nekte is mûködik.

bertino
hát több, mint valószínû, hogy ezért tudsz tölteni mint állat, jah.

nincsmit és nem szemrehányásként mondtam, félre ne értsétek.

a fater meg örüljön <#hehe>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

No jó, de ezt honnan kéne tudnom? Most azért ha elkezdesz visszaolvasni, akkor akármeddig visszaolvasol, nincs más téma, csak anyázás. Folyton. Vagy a korlát miatt, vagy a csomagok ára miatt stb. Egy más, érdekesebb témában én is visszaolvasgatok, akár a topic elejéig is, itt most vissza olvastam 2-3 oldalt, mert láttam, hogy mások is panaszkodnak csomagveszteségre, szakadásra stb, és nem szerepelt ez a téma😊

Köszönöm a felvilágosítást, tehát akkor szerencsére mifelénk nem terheli le a sok szemét torrentezõ a sávszélt, ezért jön maxxal😊

Ajaj. Fater két utcányira lakik, nemrég mutattam meg neki, hogy mûködik a torrent. Asszem leszoktatom inkább és visszaszoktatom a passziánszra 😄

bertino
sokminden nem változna, de mindig az van, hogy

"-nálam korlátozás van... nem megy a torrent, írjatok már valamit, mi a megoldás, nekem ez így nemjó.
-nálam épp nincs, de éppenséggel lehet pont azért mert az ország másik felébõl netezek és ott nincs korlátozva a sávszél... csak éppenséggel ezt senki nem tudja."

szal csak ennyi.

viszont az is igaz, amit te írsz, csak... na. 😊

precision
mi változna meg azzal ha kiírnám? 😊
egyrészt zsúfoltabb és rondább lenne a banner, másrészt ugyanúgy siránkozna mindenki, hogy mennyire lassú a torrent 😊

Bazinga!

bertino
ki kéne írni bannerba ezt a korlátozás dolgot.

a korlátozás adott területen csak akkor él, ha a terület rendelkezésére álló sávszélességének nagy része használatban van.
vagy p2p protokollon keresztül használatban van.

de ászf-ben ugyis le van írva ez pontosan, azt be lehetne másolni.

innentõl kezdve lehet játszadozni a dologgal, hogy most kinél éppen nincsen vagy kinél van éppen, vagy ki milyen klienst használ vagy ki melyik utcasarkon lakik.

Nem értem. nekem az elsõ hullámos korlátozás után mikor Deluge-ra, aztán utorrent 1.8-ra váltottam, azóta tökéletesen mûködik. Mikor tapasztalod a korlátozást? ez idõszak függõ, vagy állandó? Én eddig nem igen vettem észre. 1.8.2 stable verziót használom, semmi egyéb trükk nincs a gépemen.

somdav95
Nekem tökéletesen mûködik mostanába, lehet csak jó helyen lakom 😊

már az 1.9 sem kerüli ki a korlátot... 😞 valamit motmár tényleg tenni kell. Nem ezért fizetek! Vagy esetleg valami uj megoldás valakinek?
mintha ez csak egy döntés lenne, nem pedig mûszaki és gazdasági kérdés...

Stefling
Mflex, nem adod kölcsön az 1TB-s vinyód? Nem bírom tárhellyel ezzel a nettel.. 😄😄 (most biztos mondjátok, hogy ex upc-s, köcsög digis idejött felvágni 😄 ) de semmi ien : )

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

bakvarnyu
aha, nekem is megszakad mostanában pár percre, régen nem volt ilyen

mflex
te MAGYAR VAGY?

What about the forests?

holecsko10
bocsi Bírnám nem Bárnám

TDU,ETS2 Nick: holecsko

holecsko10
Bárnám már ezt gondolnák végre azok a upc-sek na bakker eleget szívtuk a vérüket a upc felhasználóknak. P2p kikapcsol és olcsóbb net. Ez lenne igazán süti. Tudom most azt gondoljátok bakker nagyon bele lóg a kezed a bilibe.

bertino
kitûnõ fogalmazó kézséged van.

holecsko10
Ez nagyon süti digikabel fele 70 kb/s-mal töltök fel pedig korlátoznak engem rendesen a upc.

mflex
októberben kész voltak a kábelezéssel... azóta eltelt 4 hónap...

What about the forests?

mflex
nekem ezt mondták a telefonba és azóta sincs semmi...hülye barmok!

What about the forests?

Kábelezés után? Erre tudok mondani ellenpéldát...

steam, origin: ACE_hun

Mighty
Diginél az újpesti címlista szépen kibõvült.
Hívom õket, de nem veszik fel <#merges2>

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

mflex
minimum félév...

What about the forests?

Hát nagyon remélem. Mivel a kábelezés már valamikor november/decemberben megtörtént + az utcát is végigásták, végigfektették a kábeleket, én azt hittem, hogy TV adásra már simán lehet jelentkezni, de sajnos még az sincs. Nem igazán értem, ha a földbe + az épületbe végighuzták a kábeleket, akkor mi akadálya legalább a mûsorszórásnak, gondolom nem olyan nagy dolog utána már a központba bekötni.

Igazából mivel olcsóbb a Digi, még ha nincs is a LANnet rögtön induláskor, nekem a 'lassú' 2M/1M-es Diginet is megfelelne addig, amig a lannetet beüzemelik. Nem mindegy, hogy havi 6 vagy 10 ezer Ft-t fizetek tv+netre😛

Ha már bekábelezte Digi, akkor szerintem már csak pár hónap és válthatsz...

steam, origin: ACE_hun

ChaosTeam
Én rendszeresen, amikor játszok interneten pl Counter-Strike -ot, vagy Cod4-et, akkor gyakran megesik, hogy 20 percenként kb szakad 1 percre, ami pont elég ahhoz, hogy kidobjon a játék... nagyon zavaró, pláne amikor GunGame-t játszom és emiatt kezdhetem újra az egészet mire vége a körnek.... Ilyen szakadások lehet vannak amúgy is, bár nem az én szobámban van a modem, így nem látom mit csinál, de web közben nem is veszem észre....
Hmm most olvasom, hogy ez a p2p korlátozás gond még mindig fentáll? én azthittem, hgoy a deluge / 1.8-as utorrent megoldotta mindenhol a problémát. Van, ahol nem? érdekes. Kiváncsi lennék, hogy milyen rendszer szerint szûr akkor a UPC. Mármint hogy lehet az, hogy bizonyos helyeken szûr, máshol meg nem. BP-n lakom, Silver csomagom van, de minden letöltés jön maximális 1.2MB/seccel, feltöltés pedig 200felett. Ez szerintem bármelyik idõpontban mûködik.

Nekem egy másikfajta problémám van, amit már okt vége óta bejelentettem, és vagy 6x volt szerelõ, két modemcsere + a lépcsõházban full kábelcsere is történt.

Idõnként elmegy a net olyan 15-20másodpercre, néha kicsit többre. De mindig egy percnél rövidebb idõre. Ez az idõ arra bõven elegendõ, hogy bármilyen online játékból kidobjon a server.

A jelenség az, hogy az Online LED elalszik a modemen, majd elkezdi újra megkeresni a központot, és 15-20mp mûlva ismét van net.

Kipróbáltam azt, hogy a utorrentet teljesen kikapcsoltam, semmi adatforgalmam nem volt, és úgy is elõjött ez a hiba, azonban van, hogy 15-20 órán át nincs ilyen gond, ahogy elinditok egy letöltést, rá fél óra- 1 órára biztos lesz egy ilyen szakadás. valamelyest összefügghet a terheléssel is, de ugyanakkor letöltés nélkül is szakad néha. Sajnos nem tudnak mit kitalálni egyelõre, már számlajóváírási igényemet is benyújtottam, de még mindig olyan okos ötleteknél vannak leragadva, hgoy cseréljek 4x is MAC addresst az biztos megoldja.

Van, hogy óránként egyszer megszakad a net 2x, 3x. De van, hgoy egész délután/este egyszer se. Mindenesetre zavaró idõnként.

Digi már bekábelezte a házunkat, de sajnos még nincs sima tv adás se, nemhogy LAN net, úgyhogy nem tudok váltani egyelõre. Remélem hamarosan jön a digi, ha azelött jönne, hogy a hiba megjavul, legalább okot ad a UPC nekem a szerzõdésbontásra, hisz képtelenek a bejelentett hibámat orvosolni😊 Még másfél év hûségem van egyébként😞

Más esetleg tapasztal ilyen 10-20másodperces szakadásokat ?

Nekünk már régen átállították, szó nélkül, mindenféle extra díj nélkül

precision
hacsak nincs vmi privát gyors külföldi proxyd, akkor nyilvános proxyt kell használnod, az meg lószart se ér, mert ugyanolyan lassú mint maga a upc

amúgymeg google, free proxy

Bazinga!

passatgt
amúgy nem net, hanem tv:

tegnap hívtak, hogy megszûnik az analóg tv, helyette csak digitális lesz, ami persze pont drágább 2000ft-al, és persze hogy belépési díjat, meg a másik tv-hez +750ft-ot kell fizetni

mondom köszi...

holecsko10
És azt hogy kell megcsinálni program, kell hozzá?

Zsoltika 007
Külföldi proxy

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

holecsko10
Olyat lehet hogy ne a upc címem mutassa hanem egy amcsi vagy akár milyen IP címet? Így ki lehetne cselezni a torrent korlátozást ha igen hogy kellene ez megcsinálni?

passatgt
mivel magyart krolátozzák, hiába töltöd fel, ha nem tud tölteni😊

pyrohun
amúgy én ezt nem értem... mármint, ha nem korlátoznák le, akkor sem érné el a maximumot... akkor meg minek?

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

bertino
nem szaroznak, le limitálják minimumra, elég megnézni upc forgalmát bix-en napközben.
alig valami 😊

holecsko10
Sziasztok.

Most vettem észre hogy ha torrenten töltök fel kifele a külföldieknek, akkor 70 kb/s-mal tudok küldeni, de ha magyaroknak, akarok küldeni akkor alig, megy nekik. Szóval csak eddig ér el a UPC keze a szemetek. Ha már szabályoznak, akkor rendben szabályozzák, de ne ennyire legalább 20 kb/a-mal lehessen feltölteni ne ilyen nevetséges 0.1kb/s-mal.

jóreggelt! 😉

CzGobe
Azt vettem észre, mintha limitálnák a torrent feltöltésem 2-rõl 1 mb-re. Már minimum 2-3 hete nem láttam 128nál nagyobb értéket a diagramon ^^ weben megvan a teljes sávszél szerencsére
így legalább nem lövöm ki a 300 gigát csak feltöltésbõl XD (kicsit megijedtem, mikor dec 7-én délben 113 GBra perdült a forgalommérõ, pedig csak feltöltöttem, le semmit 😛)

eom$

Nah a java meg tölti a fájlokat magától, a live és a net3 keret meg se moccan ahogy a nod sem, szóval akkor tuti nem a nettel van baj lehet a nod gubancol valamit! köszi.

nem.
de olyan már volt, hogy a nod miatt nem ment a net 😄

gduck
digitális kábelen van, analógon nincs

PC || MS 360-as és XOX doboz || XBOXLive: gduckHUN

limperatore
de kábelnél nincs nem?

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.&#8221; Peppino Prisco

zomgzerg
de van
http://www.upc.hu/pdf/budapest_digital_090201.pdf

limperatore
UPC-nél nincs euro sport 2? 😮 wtf?<#nemtudom><#wow1>

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.&#8221; Peppino Prisco

Halli szerintetek el képzelhetõ az hogy a chello miatt nem lehet se a nodot frissíteni, se a get.live.com-ról se lehet le tölteni, se a download.microsoft.com se jön be nekem?

ChaosTeam
Az a sok ember, akinek a neve mögött csillagocskák is láthatók 😄 Pl én 😊