22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • scarabeus86
    Sziasztok!
    Silver netem van. egyelőre csak egy gépem van, de lehet hogy hamarosan kettő lesz. Routert nem akarok venni, mert a 2 gépet nem egyszerre használnám, hanem hol az egyiket, hol a másikat. Gondolom a másik gépet is be kellene regisztrálnom. Viszont ha újra az előző gépen szeretnék netezni, akkor újra be kellene regisztrálnom? És mindig gépváltásnál újra meg újra regisztrálnom kellene?
  • pyrohun #18176
    válts nagyobb csomagra, arra egyből nem lesz hűség, majd mondd le :)
  • H4V0K
    hogyan lehetne gyorsan megszabadulni a upc-től? (még van hátra 3 hónap a hűségidőből)
  • pyrohun #18174
    igen pontosan ezt jelenti!
  • Barnus
    huh várj. ez azt jelenti, hogy ha csak switchem van, és két PC-nek mindkét MAC-je be van regelve, akkor mindkét PC kap saját külső IP címet?

Egyébként rájöttem, hogy miért akadozott először a sebesség. Dlink DI-524-es routerem van, amiben van egy olyan funkció, hogy DMZ, ami egy bizonyos belső gépet képes kirakni a netre, mintha közvetlen abba a gépbe lenne dugva a modem. Ugye ennek előnye, hogy az ember mindenhol aktiv, tud hosolni, hisz minden portot automatikusan forwardol a router a belső IP-re. Ez volt a gond. Amint ezt kikapcsoltam, a sebesség jó lett.

Viszont akkor pyrohun javaslatát kipróbálom:)
  • pyrohun #18172
    mondjuk nem routered van, hanem csak switch...
  • Barnus
    az fasza:) bár nem sok hasznát veszem, nem dugdosom a kábelt át. vagy elvileg mi értelme lenne ennek a 3 pc regisztrálásának? ha mondjuk nem akarok routert használni és felváltva használok pc-t illetve notebookot?
  • gduck
    "Megjelent egy opció, amit én eddig nem láttam, vagy nem vettem észre, régen csak egy rádiógomb volt: replace existing MAC address vagy hasonló kiírás. Most volt egy Add as New PC gomb is, azt választottam. Lehet így most mindkét mac-et eltárolta?"

Igen! A silvernél csak 1, a gold és fiberpower csomiknál 3 PC-t regisztrálhatsz be
  • Barnus
    No, ma végre bekötötték a fiber Power 60-at, valahogy a 120asért nem igen láttam értelmét +2ezret fizetni:) Igazából ennek a downloadját se hiszem, hogy kihasználom, már a 15MBites Silverrel is elégedett voltam, csak az zavart, hogy társasházi kedvezményben az újak olcsóbban kapják, én meg nem kérhetem az olcsóbb árat. 5ezret fizettem Chello Silverért, akkor inkább fizetek +500-at és az uploadom is jobb lesz.

Újfajta Motorola modemet kaptam, ami elég sok ideig vacakol az elején, több, mint negyed óra volt, mire lett net.

Nem tudom, hogy más is leírta-e már a tapasztalatait a váltással kapcsolatban, de valahogy ennél az új Fiber Power csomagnál nem azonnali a sebességnövekedés. Ezt csak azért írom, mert ha más is bekötteti, ne ijedjen meg, hogy a upcmeres.upc.hu oldalon nem hasít a nete rögtön a névleges értékkel.

Nekem csak 20/2Mbit sebességet mért eleinte. Innen nem akart feljebb menni. Az upload még a garantált minimumot (3mbit) se érte el. Pár áramtalanítás, dugdosás, újboli modemregisztráció után egyszercsak jó lett. Azt hittem, hogy a routerem nem bír valamit, mert amikor közvetlen a PC-be dugtam a kábelmodemet, rögtön jó lett. Ehhez ugye a prov.chello.hu -n újra kellett regelnem a PC-m hálókártyájára a netet. Megjelent egy opció, amit én eddig nem láttam, vagy nem vettem észre, régen csak egy rádiógomb volt: replace existing MAC address vagy hasonló kiírás. Most volt egy Add as New PC gomb is, azt választottam. Lehet így most mindkét mac-et eltárolta?

No lényeg, hogy azóta hasít és egész szépen hozza is a sebességet, bár azt nem értem, hogy itt lejjebb láttam speedtest.net-es sebességmérést, amin a 120Mbitet is kijelezte szépen.

Érdekes módon nekem a speedtest.net 16mbitnél nagyobb értéket nem mért letöltésre. Upload szépen megvolt 6mbit. Hiába választottam miskolci, nyiregyházai szervert a budapesti helyett, mindenhol 16mbit volt. upcmeres.upc.hu-n viszont 60mbitem van, és a torrentek is száguldanak lefele 6-7mbittel:)

• tommygear
    felhívtak őket :D
    még novemberig kell várnom a digire :S
  • tompka
    A papíron amit aláírtál, megkaptad :D
    Vagy 1221 és megmondják.
  • tommygear
    hol nézhetném meg hogy pontosan mikor jár le a hűségem?
  • gduck
    EZZEL mit mutat?
  • Garfield
    Ühüm....
    Router alkalmazása esetén honnan kap a géped IP-címet?
    A routertől.
    Szóval az ipconfig mely DHCP-szervertől kér és kap új IP-címet?
    A routertől.
    Router esetén a számítógépen kiadott ipconfig parancs van bármilyen hatással is a UPC által kiosztott IP-címre?
    Nem.

Elvileg jobb routerekben a webes felületen vannak release/renew gombok, azokkal érdemes játszadozni, de nem biztos, hogy lesz érdemi hatása.
    Egyébiránt pedig úgy kéne netezni, hogy ne bannolják az ember IP-címét, khm...
  • ÁjjLe BoBBi
    úgy gondolod?
  • werkfilm
    legközelebb gyújtsd fel attól tovább fog működni
  • ÁjjLe BoBBi
    az miért van hogy időnként megszakad a drága és úgy jön helyre hogy kétszer földhöz vágom? kábelezés esetleg?
  • werkfilm
    1221-et felhívja, megmondja az előfizető születési dátumát, anyja nevét, és adnak új jelszót az oldalra.
  • Grifidos
    Bár a routerekben nem vagyok otthon, az ip csere idejére próbáld meg teljesen kiiktatni/áramtalanítani.
    Az ipconfig/release futtatása után áramtalanítsd a modemet.
    Gépeld be az ipconfig/renew parancsot és akkor küld el amikor a modem újraindítása után minden led egyszerre világít rajta. Kb 3 sec.
    Nálam simán lecserélte az IP címet.
    Az ip csere után nem árt neki még egy újraindítást tolni, és akkor visszatenni a routert.
  • hubman
    Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Barátomnak UPC-nél van internete. Szeretné megváltoztatni az IP címét, ami ugye elvileg dinamikus, de mint tudjuk az UPC ettől függetlenül kb. csak fél évente változtatja az IP-t. Van egy SMC routere is neki az osztja 4 felé a netet. Sajna nem igazán találtam működő megoldást, próbáltam már az ipconfig /release majd az ipconfig /renew parancsokat is, nem vált be. mindent áramtalanítottam 3 percig majd vissza, de maradt a régi IP-je. Hallottam egy olyan megoldásról, hogy változtassam meg a router MAC címét majd a pcreg.chello.hu címen regeljem be az mac címét és új IP-t fog kapni, de sajnos ezzel az a gond van, hogy nem találják a szülei a szerződést amivel be lehetne lépni a regisztrációs oldalra. A kérdésem az lenne, hogy meglehetne valahogyan oldani úgy hogy ne kelljen a szerződés? ill. ha nem, akkor ha felhívnánk az UPC-t és megkérnénk Őket hogy legyenek szívesek adni új IP-t akkor megtennék? mik a tapasztalatok? Előre is köszönöm szépen a segítséget!
  • Blekk Síp
    Üveg Jim után én is.
  • Stefling
    Dejó neked :) :D
  • fergusonpapa
    láthatatlan vok..
  • Grifidos
    Én e-mailben írásban mondtam le de eddig még seniki sem reagált rá(5 napja)...nyasgem ügyfélszolgálat.
    Majd fognak sírni amikor beviszem a modemet, hápoghat hogy nincs időben a visszaigazolást megküldték, hogy megkapták.
    Az ÁSZF szerint akár faxon is lemondhatod.
  • ACE
    DIGI :P
  • Stefling
    A fax is írás valóban, de ha lemondod mien neted lesz? :P
  • ACE
    Hogy lehet a legegyszerűbben lemondani a UPC-t anélkül hogy bemennék az irodába? Fax-ot vajon elfogadják? ÁSZF azt írja hogy 8 napos felmondási idővel írásban megtenni. Elvileg a FAX is írás, nem?
  • werkfilm
    nézd meg vmi pub torrenttel piratebayről pl, magyar oldalakra jó ideje szenvedős feltölteni mióta divatlett h minden 2. ember serverről tolja fel, csak ha nagyon elkapsz vmit amikor kijön van esély +ratiora :/
  • pyrohun #18149
    A feltöltés elég fos, nem értem miért... A jel/zajszint kiváló, a letöltés brutálisan jön, de felfelé valami gáz van.
  • pyrohun #18148
    Pár speedtest-es eredmény random egymásután tesztelve - azért Miskolccal teszteltem, mert a Budapesti ritkán ment 80mbit fölé :) Szerintem mindenki azzal tesztel és nincs elég sáv :)

• fergusonpapa
    kis érdekeséget megosztok veletek,olyan déltöl este 8ig nekm is ilyen fibepower netem volt pedig csak silvere vagyok elöfizetve :) minden 3000-4000erl jöt aminek volt seedje vagy az ftpis is elég rendesen repesztett :) nem tom h lehetett ez a speed test akor mindig 60megabitet jelzet msot már sajna visszaállt :(

Am mennyibe kerül ??? valahogy én nem találtam
  • pyrohun #18146
    na nem akar senki tölteni miért lenne nagy az upload? :)
  • ACE
    Jó de azért az a 150K upload elég nyafka :)
  • ACE
    Ha van cfosspeed-ed, akkor jobb gomb az ikonjára és "kapcsolat kalibrálása", ez talán segít.
  • pyrohun #18143
    nekem is ezt mondták... hogy csak akkor lesz fiber, amikor lezárják a munkalapot és az 1-2 nap is lehet. de nekem mákom volt, mert azonnal letöltötte a modem a fiber configot.
  • Stefling
    Szerintem várj vele és helyrevágódik az, ha 15 akkor ezek szerint silvered volt előzőleg.
    -----------------------------
    pyrohun, az se rossz, p2p korláttal is 50Mbit :D az jó, naés sikerült valamit elérni a több torrent letöltése esetén?
  • K Ace
    Hi. Nekem most voltak bekötni a fiber60 as netet. Kicserélték a modemet, viszont a sebesség semmit nem emelkedett. Aztmondta a csávó, hogy várjak 24 órát, és ha továbbra sem nő a sebesség telefonáljak be. Jelenlegi sebesség 15mbit. Szerintetek ez mi lehet?
  • pyrohun #18140
    Szeretnék módosítani a torrenttel kapcsolatos infókon:

Ennyit erről :)) Ez még így lassítva is brutális :DDD
  • pyrohun #18139
    A ping viszont elég jó lett - bár mondjuk nálam sosem volt egetverően magas.
  • Stefling
    Érdekes :) De ha p2p korlát melett tölt ennyivel, még mindig jó, de azt én sem értem, hogy ha több torrentet töltesz, akkor miért 1MB-on osztozik mind, próbáld az 1.9-es utorrentel.