166745
  • Gear
    Ennél jobban szerintem nem is lehetne összefoglalni.
  • Narxis
    Baszki, most értek egyet először veled 100%-ig.
  • Tusy
    - törtöt nem ismerem, de mostanában kezdtem új karaktert. Alacsony szinten már régebben megnövelték a questek XP-jét és ezt úgy lehet észrevenni, hogy ahol questekből legfeljebb a 20-as szintet érnéd el (régen) ott már 25-ös szintre lépsz belőlük. Egy helyen levő 3-4 quest teljesítése egy-egy szint felét adja XP-ben (ebben benne van a q-hez általában szükséges mobok leölése is)
  • picket
    Hehe. Ez a Flém. Így nagy betűvel. Mert ugyanis mindkettőtöknek igaza van, és egyikőtöknek sincs. Savmacska leírta a tökéletes előfizetőt, ahogy a Blizz látja, és szereti, Edios meg leírta, hogy mi lenne a lényeg egy casual játékosnak. És mi a jó, és hogyan is működik ez?

Nézzük mit csinál a Blizzard. Van egy pve játéka (fujjogás előtt tovább olvasni), aminek a működésével és a contentjével foglalkozik x darab ember (x tippre 500 közeli érték lehet, nem számolva természetesen a Blizz irodáiban a takarítónéniket, meg a GM-eket sem, mert ők sem adnak hozzá új contentet), és eközben játszik 10 millió ember. Tegyük fel, hogy 1%-uk hc játékos, 99%-uk casual. Akkor 500 ember fejleszt 100 ezer embernek egy pve játékot, és próbál contentet bepakolni. Ez ugye lehetetlen, mert mindig le lesznek maradva a fejlesztők. Nézzük a hatásokat:
    -Unatkozó "nolifer" Zsoltika előfizet másra.
    -Casual "hol előfizet, hol nem" János eltartja a Blizzardot, amig meg nem unja, hogy ő a content 2%-ánál tart, amikor mások már "végig játszották" (mintha lenne olyan egy mmorpg-ben).
    Mit lehet ez ellen tenni? Kockákat fékezni, casualokat boostolni a recept. Ezért ütnek vissza a boss-ok, ezért kell begyűjteni a cuccokat, hogy esélyed legyen leverni a következőt, ezért kell 100x lemenni egy raid instance-be, hogy kifarmold a 25 raidelőnek a 14 slotjába a cuccokat, miközben a boss-ok dobnak 3 cuccot (és sose azt, ami nekem kell :c ), ezért adnak a cuccok 6-7-szer annyi statot, mint a kaszt+faj alap, és ezért kell a pvp, hogy elfoglald magad valami mással. Aztán nerfelni kell az instát, hogy János is mehessen, és meglegyen neki is a cucc, mielőtt rájön, hogy nem neki készítik a játékot. És ezért van, hogy gear > skill, mert mi lenne, hogy csak skill kéne egy boss-killhez? 10-25 skilles ember letolja, aztán pislog, hogy ennyi volt. Egy hét alatt kivégeznék az új contentet, amin 500 sárganéger ferdeszemű gyapotszedő lapátolt be neki a játékba.
    Nagyjából ez a Blizzard-képlet, és nekik ez így jó. Rakás előfizető, dől a lé, a pvp miatt meg sírhat aki akar, mert az csak egy mellékág, egy vakvágány, ami csak kiegészítésként van a játékban, hogy Zsoltika kedvére röhögjön Jancsikán, amikor éppen már kipucolták az aktuális raid instát, és resetre várnak.
    Akkor kinek van igaza? Játssz, ha szórakoztat, hagyd, ha frusztrál vagy untat! Mindenkinek kell a cuccgyűjtés valamilyen szinten, mert nélküle gyenge vagy pve-ben, és felmossák veled a bg-t, arénát pvp-ben, csak tudd, hogy mennyi az a kockulás, farmolás, amit bevesz a gyomrod, és amire időd van. Akinek van RL nevű valamije, az nyugodjon bele, hogy sosem lesz top raidelő guildben (meg aréna rating 2000+), de rájöhet, hogy felesleges az e-peen farmolás, és akkor is boss a boss, ha nerf után döglik meg, max nem linkelget ide képeket a killről, és akkor nem lesz belőle 2 oldalas fléjm.
    Világos volt, vagy monnyonle?
  • Tusy
    - az a gond, hogy a 70-es mage-jét jobban kellene ismernie mint nekem vagy másnak. Ami nekem van mage az frost ágon van, lehetett vele haladni 60-->70 között gondolom lehet majd 70-->80 között is haladni vele. De ha neki a fire ág jön be akkor szerintem menjen azzal
  • ShaiHulud
    evente 1 kieggel hamar elpuffogtatnak a dolgokat vagy tul keves uj content kerulne bele. ketlem kov kieg 1 ev mulva fog jonni:) azis veletlenul csuszni fog meg egy evet:)
  • MarkBlade
    "Az évenként megjelenő World of Warcraft kiegészítőkkel kapcsolatban kiemelte, hogy elsősorban a franchise minőségét, a Blizzard hírnevét tartják szem előtt. "Eredeti célunk 12 havonta egy kiegészítő készítése volt, de ez nehéz feladat, különösen mivel a javításokon is ugyanazok a fejlesztők dolgoznak. Szeretnénk szorosabb határidőket tartani, de elsősorban a tartalmat tartjuk szem előtt. Folyamatosan próbáljuk növelni a hatékonyságot, például a belső fejlesztő eszközök közül számos már kereskedelmi minőséget ért el, hat vagy hét emberünk csak ezek programozásával foglalkozik." SG
  • EnZsolt
    Azért WoW-ozik, mert élvezi a játékot. Feltett egy kérdést, amitől, ha befordulsz, akkor inkább ne válaszolj. Akinek totálisan nincs fogalma arról, hogy mi az a segítőkészség, az miért nem marad kussban? Inkább tegyen fel forrni egy fazék vizet, aztán igya meg egy szuszra -.-
  • MarkBlade
    Azt írták hogy évente akarnak 1 kieget kiadni. Eddig is ez volt a terv csak csúsztak.. most viszont majd rágyúrnak hogy tartsák az ütemtervet.
  • voloume
    figyelmeztető jelek:
    alpha-ról van szó, de ide küld: http://BETA.worldofwarcraft.com

email cim: [email protected]

angol tudás: SincereLLy
  • Pyotr
    csak ha nem ismernéd a hoaxokat:
    Emerald Dream kamu
  • [HUN]Crassus
    ezektől a kérdésektől fordulok be.....te melyik játékkal játszol/játszottál idáig ha szabad érdeklődnöm?
    meglehet kérdezni/vitatni 1-1 bizonytalan dolgot egy klasszal kapcsolatban,de akinek totálisan fogalma sincs egy alap irányelvről a SAJÁT!!!! választott klasszával az miért wow-ozik? miért nem tesz fel egy autószimulátort vagy egy egyszerű fps-t???
  • Botond #131802
    Ezt a szerdát mindig benézem. Teljesen meglepődtem, hogy patchelünk. -.-
  • Savmacska
    Íigyis lehet nézni, csak akkor a béka segge alatt vagy és nem haaldsz semmire...bár ha sok pénzed van akkor....
  • edios
    Nincs. (ez most nem kötözködés, szigorúan szvsz)

Nem azért wowozol, hogy jobb cuccaid legyenek, hanem h élvezd a játékot haverokkal.
  • Savmacska
    mond h nincs igazam...
  • Savmacska
    frost
  • Narxis
    :DDD
  • D4nY
    kimaradt, hogy mage-nek :)
  • D4nY
    70-80 szintezésre melyik talentág lesz a legjobb?
  • Savmacska
    visszatérve, én se veszem meg a wotlk-et ugy néz ki mert mindig csak a szopás lesz vele, és a pénz kidobás meg ugye nem lesz "élted"(IRL)..minden kiegbe megszerezni a "legjobbat" amit köv kiegbe eldobhatsz, megint a legjobbat stb... bc-t lenyeltem de ezt nem hiszem h lefogom főleg ha jön még ki uj akkor azt végképp nem, ha itt 'maradnánk 80on' és nem kellene megvenni csak a gc-t és ugy folyamatosan peccselgetnének az ugy jó lenne...de mint mondtam többet nem nyelek le :)(több kieget;):P)
  • Savmacska
    Mikkora jelentik be h lesz-e kieg ?:P
  • ShaiHulud
    vard ki a veget:D az egy dolog hogy menni fognak, csak ilyenkor midnig lehal a login szerver, a forum, az account management:D
  • Csirke4
    Már éjfélkor is menni fognak!
  • ShaiHulud
    100%osan kizart:) amugy ez a del tulzottan optimista gondolat:) csoda lenne, ha mennenek a szerverek akkor.
  • Narxis
    Emerald Dream lesz a köv. kieg neve, wotlk után. Én már kaptam is e-mailt bibibiiiii.
  • TVelvet
    és tényleg..D:
  • PiszkosFred
    Odehogynem, 13an delben mar meg is "krealtad" a DKdat :)
  • ShaiHulud
    de ezekbol egyik sem "popularis" annyira mint illidan es arthas voltak. legalabbis bennem nem mozgatnak meg semmit:D mondjuk en lehet wotlkot sem veszem mar meg :\ ugynezki wowozhatnekomat kielegiti az sg + mmo-champions:D
  • Botond #131785
    Köszi!
  • TVelvet
    ottvan deathwing, emerald dream, gilneas, maelstorm szigetei (gecisokvan), hyjal amit még megkell nyitni, stb.
  • ShaiHulud
    addigra talan letisztul hogy a wotlk milyen hatassal lesz a wowra:) ha stabil marad vagy gyarapodik akkor meg tuti lesz kieg, ha rohamosan csokken akkor mar megondolando.
    bar valoszinuleg akkor is lenne meg egy, amiben aztan elsutnenek mindent amit eddig kert a community, probalva menteni a menthetot:) de igazabol lassan elfogy a levego a lore lufibol, amit warcraft3-bol hoztak es ami eletben tartja a wowot(legalabbis szerintem a lore fontos szerepet jatszik ebben). mondjuk meg van par elvarratlan szal arthas utan is, de azok mar nem tunnek ennyire epikusnak.

de aztan azis lehet hogy rosszul latom a dolgot:)
  • Fehercsoki
    Mert februárban jelentik be h lesz v nem?
  • ShaiHulud
    szerintem meg talan 1 lesz wotlkon kivul aztan csok. de lehet mar az sem lesz:) februarra kiderul:D
  • Narxis
    ööö..nézett róla videot jutubon.
  • Fehercsoki
    Hát nagy szenvedés 70 megvan 1 hét alatt...80 nemtom mennyi lesz de remélem több mint 1-70.
  • Fehercsoki
    Honnan tudod h milyen törtön?
  • TVelvet
    mrad 60ig mint eddig, 60-70re lett csak kevesebb
  • Savmacska
    és ugye most eléggé megnövelték az xp rate-t hogy kijött a bc, msot kijön a wotlk akkor hogy lesz a szintezés lvl1esen? 1mob 1szint ? mint törtön?:D nincs valami infótok erről? mert ha ugyan az a rate marad 60ig, mint bc után akkor az egég szenvedés lesz 80szintet huzni...nem vagyok valami kocka igy ........
  • TVelvet
    amig van rá kereslet... sokra