World of Warcraft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.
csapatmunkával x)
\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"
nos ez a tipikus példája az olyan játékosnak aki NEM tud PVP-ni.....aki nem ismeri fel,hogy mikor kell vagy nemkell kombatba bocsátkozni az szar játékos ennyi...aki minden piros betûsre ugrik mint tyúk a szarra az használhatatlan....
kaptam már meg én is WSG-n,hogy ,de szar dmg-t toltam...közben pedig 2x vittem be a zászlót és vagy 4x szedtem el egy druidtól egyedül kb.,mert a többiek észnélkül öldöstek középen...
szó mi szó ha jobban belegondolunk azért kellene egy jó nagy vérfrissítés az összes BG-re mármint valahogy átvariálni a mapeket,objecteket stb.stb. ennyi év után lehet jóttene a dolognak.
esküszöm visszasírom preTBC-t/és ne geart nézzük,hogy resilience meg stb/ hanem azt,hogy mekkora csörtéket nyomtunk TOP allys játékosokkal és mindenegyes perce izgalmas volt és élvezetes!
Most vagy nubokat darálunk halomra vagy minket darálnak halomra,mert tul sok a noob nálunk:S😊 élvezetes/izgalmas meccsek szinte soha😞😞😞
hogy kontrollálj legalább 3 pontot, hogy felismerd idõben, hogy hova fog érkezni a következõ támadó hullám.
ehhez pedig iq kell és gondolkodásra való képesség.
sokan rush taktikát folytatnak ott is, mennek elõre, mint a birkák, öldökölnek stablesnél és farmnál, s közben nem veszik észre, hogy a hátuk mögött meg a többi zászlónál 1-1 õr van csak, akit simán lecsapkodnak a 2-3-as hordás csapatok. kedvencem az, mikor a hordások irtanak stables-nél, az allisok kelnek a kezdõhelyen és csakazért is mennek, hogy stables, stables, stables, aztán ölik õket halomra, mint a birkákat, s a számláló meg csak pörög és pörög felfelé a horda malmára hajtva a vizet. s nem esik le nekik, hogy egyszerûbb lenne kikerülni õket és fókuszálni a többi pontra, ezzel megbontva a massziv védelmet stables-nél.
szóval összegezve, ha ab-n nincs elég gyors reagálási és felismerési képesség a csapattól, hogy hova fogod kapni a következõ támadást, akkor bukni fogod.
szerintem a legkomplexebb bg az összes közül.
ಥ_ಥ
azt nem lehet bevédeni 😊
a két torony lábánál a tuti. onnan be lehet látni mindent fw gy-ig, látod, ha jönnek, fel tudsz készülni, s annyit kell csak tenni, hogy rommá kell nukolni az allit, amikor elöjön az alagútból, s belesétál a frost trap-ekbe.
ez a tuti megoldás.
kell oda még 1 warrior aki spammeli 1000L mindenkire a hamstringet, aki él és mozog, a többit meg elintézik majd az ijászok.
ಥ_ಥ
Wildor is ma kezdte, meg a többi hozzászóló is. Majd ha Elwynn foresten túl vagyunk, akkor érvelünk még ellened, mert egyelõre látjuk a fölényedet tapasztaltságban. :p
Kollektíven vagytok szarok, erre nem lehet más mondani 😄
Lásd elõzõ.
Nem fásultság, hanem egy rossz taktika erõltetése.
Értelmeset is tudsz írni, csak akkor mondd meg, hogy ha tegyük fel ez gondolkozásra venné a hordásokat (mert ugye az hiányzik), és av-t is nyernék 98,54638%-ban az 1500 honor miatt, akkor a másik oldal minek pvp-zne? Aztán nézhetnétek, hogy honnan szereztek ellenfelet az 1500 honorotokhoz.
ಥ_ಥ
AV-hez meg annyit hozzafuznek, hogy premade horda ellen eleg ritkan nyerunk random allyval, pedig olynakor ok is ugyanazon a tukormapon jatszanak.
FW GY-t mindenhogy bukod, akárcsak SP GY-t, mivel túl nagy, túl tágas az a terület ahhoz, hogy normálisan be tudd védeni.
nem túlzok, ha azt mondom, hogy azt hagyni kell veszni, tekerjék el.
ha ott bohóckodik pár ember, az nem gond, mert azzal is lassítják a támadókat.
a smart playerek viszont már magasról sz*rnak mind FW, mint SP GY-re, mert nem az a kulcsfontosságú temetõ elsõ körben, hanem relief hut és aid station.
ha ez a kettõ megvan, akkor már mehet a bosskill.
ha ezek nincsenek meg, akkor viszont szivás van, ezért rush-ol oda mindenki elsõ körben (legalábbis rampage bggrp-ban ez a trend), s utána foglalgatják csak SP GY, FW GY-t.
"Nézd az allit DB híd elött: beáll SP-t védeni és egybe védi a bejáratot is."
ezzel az a gubanc, hogy ha ott véd az alli, akkor 10-bõl 8-szor beszivja.
ugyanis, amig a hid elött bohóckodik, addig a rugók, druidák elsunnyognak a hátuk mögött és eltekerik a bunkereket, aid stationt, itt pedig ha bukod SP GY-t, akkor buktad az egész védelmet is, mivel SH GY-nél fogsz kelni, ahonnan nagyon sok idõ visszabaktatni.
ahol jól meg lehet fogni a hordás rusholó rugókat, palákat, druidákat, az a híd közepe.
itt 2 rugó, pláne HUMAN rugó, simán meg tudja akasztani a horda támadást. mást nem kell csinálni, csak +20 seccel késõbb perception-t be, mikor látod a hídról, hogy jönnek, és stun-ba rakod õket a híd közepén, feldotolod õket (cheapshot, hemo, rupture) és az íjászok meg elintézik a többit.
SP GY-t igy is, úgy is bukod, kérdés az, hogy közben hagyod-e, hogy beninjázzák a bunkereid...
ja és ezt csak onnan tudom, hogy mûködik, mivel jópárszor vágtam haza igy a hordás rush-olókat 😊
perfekt megoldás az idõnyeréshez.
amúgy a bunkerek tekeréséhez meg annyit még, hogy rugóknak pite, sap-olják a zászlóval szembeni õrt és már tekerik is.
tapasztaltam ezt a taktikát is nem egyszer.
az tény viszont, hogy az FW keep-ben lévõ két tornyot kicsit egyszerûbb betekerni 😊
besunnyogsz, eltekered egyiket, vanish, ha netán combatba kerültél, torony szélénél másik toronyõrt szembeni toronynál kitargetelni, sprint, jump, shadowstep, és 2 seccel késõbb már tekerheted is a másik tornyot...simán át lehet shadowsteppelni egyik toronyról a másikra 😄
Engem az a tény aggaszt,hogyan lehetséges az,hogy ennyire rossz legyen az arány.Ilyen mennyiségû embernél akkora mák faktor már nem létezik! 1300 ember európa minden részérõl,mindenféle vegyes korosztályból és nemvagyunk képesek 1y sem nyerni egy ekkora csörte alatt? a másik oldalon meg szinte mindenegyes meccset 11-15 perc alatt nyernek? szinte hihetetlen...
amúgy a te példádon elgondolkozva amit a Rampage-ról írtál felmerûl újfennt a kérdés,hogyan lehetséges ez? Ekkora mennyiségû emberseregnél ami egy battle grp-ban elõfordúl a nagyszámok törvénye alapján NEM lehetne ilyen 10-es loss-os hullámokba belekerülni......
És én is úgyszoktam joinolni ha szopoklész van,hogy kijövök elmegyek egy gyors bányászkanyart terrokarban/4-5 perc/ vagy kimegyek WC-re 2 meccs közt,vagy kajolok valamit vagy csak szimplán csetelek egy sort pár ismerõssel vagy neadj Isten randomra rányomok egy már folyó BG sorszámára.
A tegnapi szopoág mikor ment még 3 guildtárs volt online furcsa módon egyikükkel sem talákoztam AV-ben,de 4-5 bukott meccs után õk is feladták....szóval az én 16-os rekordomhoz ha hozzáveszem azt a 15-20 meccset amit még õk toltak egy elbaszottul nagy játékosszámra kivetített vesztes adat jön ki.Nyah😛
olyan az egész mintha túl sok megfásult ember lenne túl nagy arányban aki már nem hiszi el/nem akarja elhinni,hogy értelmes játékkal /nem hídharccal,völgyharccal Sp fele stb.stb./ akár nyerhetne is és túl kevés az aki igenis tisztában van vele,hogy nyerhetne.
Én egyetlen megoldást gondolok erre a problémára/bár nemvagyok pszichológus,de 14 éves korom óta a vendéglátóban vagyok több tízezer legkülönfélébb emberrel találkoztam már a munkám során és elég jó emberismerõ vagyok/ szóval annyit kéne csak tenni,hogy anyertes csapat mondjuk kapna 1000-1500!!! honort a vesztes meg SEMMIT!/max a killekért,de ugye az lófasz az 1000-1500 hoz képest/ pont mint mondjuk WSG-n ha faszok az emberek és 3-0-ra szopik valaki vagy mint AB-n az 5-0-os bázisoknál....ezzel a módszerrel az emberek kénytelenek lennének JÁTSZANI és nemcsak játszani,de jól és taktikusan és a legfõbb egymást SEGÍTVE csapatként játszani! Valamint aki idáig lézengett,mert nemtudja mi-mire jó Av-ben/tornyok=renceforcements=generals/az is venné a fáradtságot és utánna olvasna/kérdezne mi a helyes taktika.
Olyan az egész mintha elõre le lenne osztva egy adott battle grp-ban,hogy ki nyer egy adott BG-n a fent említett dolgok miatt/ sokat vesztettek korábban-tökmindegy melyik oldal-és nem hiszik el,hogy nyerni tudnak ezért a sok player csak sodródik az árral és nem tesz ellene semmit......
Ez a durva pontkülönbségû rendszer sokkal élvezhetõbbé tenné AV-t...
Nem azért, hogy beleszóljak, de ki törölte le az ajánlatomat?
Eredeti WOWról van szó és semmi törtszerver. Mindössze nincs idõm játszani és mivel itt csak wowosok vannak ezért gondoltam, hogy majd lesz itt valaki aki még talán hasznátveszi az accomnak!
Szóval nem tudom, hogy hova lett, de nem ártana ha visszatenné!
Elõrre is Köszönöm
várom már ^^
ಥ_ಥ
WoWal az a baj, hogy rengetegen játsszák rendkívül széles körben ("idõs"-fiatal, kocka-causal, nub-skilled) ezáltal nincs az a rendszer mind pve mind pvp területén ami igazságosan kiszolgálna mindenkit. A nubok sírnak, hogy xy class erõs, NERF!! A kockák sírnak, hogy lassan jön az endgame content és így tovább...
Ami wownak nagy elõnye, hogy átlátható a harc, animok, karakter mozgások, spell effektek stb. tekintetében. Eddig ezt egyetlen MMORPG sem tudta überelni. Még a WHO sem (eddig). Ha kicsit sikerülne a BGs rendszert rendbetenni (ötleteket lopni innen-onnan) akkor verhetetlen lenne. Egyedül AoC ami megszoríthatná ebben, de hát ugye ott tudjuk mi történik... <#falbav>#falbav>
No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.
nem várom el, hogy ezt felfogjátok
๏̯͡๏﴿
Na mikor sírtok megint az õrök miatt, ami egy rugónak 2 másodperc, meg annyit sebez, hogy resto druiddal felraktam egy lifebloomot, aztán csapkodtam staffal 5 percig (csak 4 lõtt akkor asszem). Mert torony tekerésekor le kéne ütni hármat, és az már 6 másodperc hátrány. omg! lejt a pálya! ellenünk fúj a bíró! csal az enemy! csúnyán nézett rám a pistabácsi!
Amíg lehetett exploitolgatni, meg ownedkkhtxfreehonor volt, addig miért nem jött a rinya? Kráj mí ö river, vagy l2p, mert ahol nem elég összeállni mint egy szõrös zsírcsomó (lol taurenek) és zergelni, az már nem is megy. Észt nem adhatok <#nemtudom>#nemtudom>
ಥ_ಥ
Nézd az allit DB híd elött: beáll SP-t védeni és egybe védi a bejáratot is. Horda ezt nem tudja megcsinálni. Ha beáll FW-t védeni az alli nagy ívben kikerüli és 2 helyen is bemehet FW keepbe. Ez sztem nem igazságos. Valamint az összes horda tower tekerhetõ anélkül, hogy guard megütne. A bunkerek persze nem ilyenek. Jó, kettõben ott is be lehet tekerni, de nem olyan egyszerûen. Meg aztán FW-ban a két torony egymás mellett: akár egy toronyból bevédi a ranged dps a 2 tornyot. Ez megint imbalanced :S
Szóval azért vannak itt problémák.
Persze, hogy tud nyerni a horda is, ez nem vitás, d közel s olyan könnyen, mint az allik. Ráadásul én azt vettem észre, hogy ha egyik csapat sem véd, akkor 70%ban az alli hozza a mapot.
baromira nem av mappal van ám a probléma, hanem azzal, hogy nálatok ott abban a battlegrp-ban a hordás playa-k valamit nagyon balf*szul csinálnak av-n.
rampage battlegrp-ban ugyanis (neptulon, ragna, twisting nether és társaik), a horda most pl. av hétvégén, hát nem mondok asszem túl durvát ha azt mondom, hogy gyalázta az allit av-n (olyan 70-30% volt a win-loss arányuk).
volt olyan, hogy 600-60-ra nyerték av-ket, mert ha beáll 1 adag védeni galvangart (ugye a full alli team oda rush-ol egybõl), meg a két torony között lekapkodják a ninjarusholó paladinokat, akkor biza, ha náluk van egy 4-5 fõs kommandósosztag, akik elõrerohannak, simán gyõznek, mert az alli-nál is luxuskategória az, ha valaki hátramarad védeni.
el kéne már jutni agyban oda, hogy av-t most az nyeri, aki hatékonyabban fel tudja tartani az ellenfél támadó, rusholó csapatait, ezáltal idõt nyerve a sajátjainak.
a pure rush az default bukta ha a másik oldalon van legalább 4-5 ember aggyal, akik szivatják a támadókat orrba-szájba.
súgok még 1 tippet: a másik hely a IB + TP tornyok mellett, ahol szarrá lehet szivatni az allikat az a frostwolf keep bejáratánál lévõ két torony elötti domb.
ha oda beáll két hunter dupla frost trappel, meg melléjük 2-4 másik, akik közt netán van 1 healer is, ott 30 embert simán-lazán fel lehet tartani, nagyon-nagyon-nagyon hosszú percekig...ami alatt a te csapatod szépen eltekeri a bunkereket, temetõket, meg megöli vanndar-t.
na ennyi a lényeg.
defense = win
(csak ezt elég nehéz megmagyarázni a brainless vérpityuknak)
En itt tartok legalabbis,de biztosan van mas allis akinek rosszabb a rekordja.
Partyfuggo,ennyi.Hja amugy hajnali bgk tele vannak leacherekkel,lehet h epp nalatok van most tobb.
16x40x2 ember vett részt a játékok alatt,vagyis 1280 emberre levetítve szerintem kimondhatom,hogy kurvára nincs balance😛 ,mert nem létezik,hogy ennyi embernél ennyi meccsen egyszerûen nem borul a papírforma.....2480 honor nekem 3 és fél óra latt és Gézának a hunternak pedig úgy ~10.000! FASZA:S na gutten abend
"AZISTEN" nevû BS-es pap meg takarodjon már a picsába nemlehet megölni basszameg😊
mondjuk MS nélkül kb esélytelen is egy ilyen papot,de azért mégis legalább lenne esély😛
Jelenleg nagyon jó irányba halad minden a játékban. Volt kis grafikai tuning, az új területek nagyon jól néznek ki. A questek tényleg élvezetesek hála az új quest típusoknak (azt hiszem csak egyszer vertem a fejem a falba quest drop miatt(szerencsére amúgy is kevés az ilyen quest)). Nagyon szépen végigviszi a játékost northrenden. Különösen tetszik a forsakenes aktivitás, hogy írtsuk ki az undeadeket különbözõ mérgekkel.
Kezdõ lvlupos insták is nagyon jók, 25 percnél hosszabbal nem is találkoztam még (lvl80asokban még nem voltam).
Pvp daily questek is elég jók Grizzly Hillsben. Zul'drakban pedig az idõre menõ dailyzés is fasza (fél óra alatt csinálj meg 4 dailyt, és akkor +gold, meg Fat Lute 😄). Az egyik ilyen quest (és a legnehezebb is 😄), hogy össze kell szedni hozzávalókat egy poti gyártásához. Ezt úgy kell elképzelni, hogy van 3 szoba:2 tele reagensekkel, 1 meg a cauldron. Npc felrak rád egy 40 seces debuffot, ami kiírja hogy mit kellene most belerakni a cauldronba. Na ezt meg kell találni a kb 20 féle reagens között (ráadásul nincs mindegyikbõl mind2 szobában tehát ha rossz szobába mész, akkor kezdheted újra az egészet(6ot kell össze gyûjteni)). Mondanom sem kell mennyit anyáznak ott az emberek 😄D
Másik ilyen quest az aknamezõ közepére kell betalálni valahogy (repülõ mount kizárva). Ha közel mész egy aknához, akkor csak a jóisten tudja hol fogsz kikötni utána. Én pl elsõre végigrobbantam az egész mezõn ide-oda röpködve, végül futhattam vissza a hullámhoz ~
Zseniális egyszerûen.
Az új 'vehicle' típusú questek is nagyon jók. Azokban lehet igazán aprítani.
Class balance persze még nincs, mivel még a spellek/abilityk egy része nincs benne a játékban (a többi meg bugos 😄).
Így röviden eddig én nagyon meg vagyok elégedve wotlkel. Gyakorlatilag mindent kijavítottak, ami nem tetszett bcben. Majd még arenara leszek kiváncsi.
Na meg remélhetõleg a köv kiegészítõig elbúcsúznak Kalgantól, és akkor az is biztosan jó lesz 😄
Magus/Engineer és White Lion/Squig Herder a pet classok, de inkább utility/damage, nem a WoW-féle pure DPS. A BW/Sorc viszont rendelkezik DoT masteryvel.