166745
  • hawkie22
    Tudtok segíteni kicsit? Hogy lehet fórumba úgy beszúrni linket, hogy az a kívánt szöveg alatt jelenjen meg? Mondjuk Annhylde's Ring, és ez linkként mondjuk a wowhead erre vonatkozó itemjére mutasson? Köfi
  • Ragnar360
    Na most hagytam abba nemrég, mig igy ökörködni is jóvolt, nameg beszélni pár régi arcal, mondjuk az se ment könnyen, v fel orat kellett ott emoteolnom, mire kaptam invet :DDD - elöször a srác kapásból benyomja, szakadtam :D : "nincs se segély se gold" :D ahhh asd

Egy kis törtenet
    Ily későtájt aztán pár hordás zsivany megtörte a csendet, jöttek swbe...miközbe nagyba elvoltunk (khm:D) - kis sneciek többször is beprobalkoztak, mondom már megkeresem öket...mire megpillantok egyet - BE priest fasza kis "vidéki" felszerelesben :D

Nem volt kocsog nem tamadott meg, ertelme se lett volna, ott volt a vizben, mondom odanézek már, nyomtam neki helósziamizu emósönt, ott álllok a hidon, ramnyomja a Charmedet, control lost, bele a vizbe, errefel aztán elkezd pecázni a dinkája SW-be a vizbe, rofl - aztán még nyomott egy kis levitétet is szal szépen lebegett a viz felett és hajigálta be a horgászbotot, aztán nyomattam rá a /clap-et :DDD - majd jelezvén h énis akarok lebegni (ha lehetne persze) elkezdett minden szaros buffot ramnyomatni, majd miutan megutntok a horgászatot, follow me,mondom becsalom, jött is, dehát egyböl rámentek az örök...nehezen de elverte, aztán el is köszönöt /farewell my friend :DDD

Aztán még nagy nehezen a gm is felkeresett (hude mennyire szeretek en velük beszélgetni:D) csak 1,5 órát vártam, mondtam is dehát szokásos sorry sokan vannak, jah hajnali 3-4kor euban, na mind1 - sima say-nek mennie kellene, valszeg technikai gubanc jelenleg köszi h szoltam utannenez, k.

lőttem pár képet:)

ilyenekert már megéri a játék, dehát nem kell itt mondani senkinek szerintem :d
  • Ragnar360
    im not lyin :D
  • Lacee
    azt nem hinném, hogy a trialos accal lehet csapatot csinálni, de nem próbáltam még: amikor én először kipróbáltam a játékot, akkor lvl5 körül egy quest miatt invite-olt egy másik játékos, és miután felvett a friend-listájára, én is fel tudtam őt. Azóta egyébként lehet hogy megváltozott mindez, mert úgy rémlik hogy lehetett /s beszélgetni is... kéne találni valami dokumentációt, hogy változtattak-e a trial rendszeren.
  • Jagumo
    Beszarok :D amint kapok valami tökjó skillt, egyből nerfelik... Nembaj még ígyis 60% crit marad a Mortal-ra :)

Arms

* Juggernaut now gives your next Slam or Mortal Strike has an additional 25% chance to critically hit if used within 10 sec. (Down from 100% chance)

Glyphs

* Glyph of Rapid Charge now reduces the cooldown of your Charge ability by 7%. (Down from 20%)
  • Ragnar360
    deee, francokat, trial=0 - nem lehetett - legalabb is nekem, de asszem grp,partynal is kiirta, h a trial miatt - behivni betudnak, de az se sokat ér...- Lacee is ezt irta lentebb ha jól rémlik, hogy BEHIVTAK, na mind1 annyira nem lényeg :)
  • WiLDoR
    még nem próbáltam, de akkor a postod alapján trial accal lehet grp-ot formálni? (tuti lehet?)
    azért érdekelne, mert regelnék akkor, hogy tudjak raid-et kreálni, s kelljen másra várogatni, meg másnak az idejét rabolni azzal, hogy benntartom raid-ben, amig én szöszmötölök raidinstában.
  • Felgolos
    több milló út létezik az "1" út a legrövidebb ha ez nem jönn össze a router irányít a "2" utra ami egy picivel hosszabb és igy tovább.....és igy tovább
    Ebből azt akkarom ki hozzni hogy amerikai router az 1000 út
  • Lacee
    az adat nem kerüli meg... csak megpingeli a céleszközt az itteni router, hogy az az irány jó-e. mindegyiktől kap egy nemleges választ, leszámítva egyet, ami a jó kapu. a jelenlegi probléma az volt, hogy az egyik "rossz" átjárótól nem kapta meg az itteni router a nemleges választ, így várni kényszerült.
    nyilván durván leegyszerűsítettem, de így talán érthető. vitatkozhatsz velem tovább, de akkor is így működik a rendszer... k

icsivel részletesebben, szintén a FS! egyik kommentjéből:

"Mondjuk van itt .HU-ban egy A nevü router .FR-ben egy B, USA-ban meg egy DZS. Van egy adatcsomagod aminek a fejlécében benne van hogy hova akar eljutni. Ezzel szemben a routerek csak bizonyos ideig jegyzik meg az adott útvonalat, azt is csak a legközelebbi állomásig, azaz a B-ig, ha a kirótt time (default asszem 60 sec) lejárt akkor újra kell tanulniuk. Tehát elküldöd az adatcsomagot, az a legoptimálisabb útvonalon “akar” haladni azaz a routerek arra küldik ahol a legnagyobb a sávszél… illetve ez sem teljesen igaz, de most ne bonyolódjunk bele. Tehát a nyomoronc eljut A-ba, az A közli hogy nekem fogalmam sincs hol a gyíkban lehet ez a célállomás, de majd a következő csak tudja (általában IP cím függvénye hogy melyik országban keres, ergo ki lehet szűrni izibe), átküldi B-nek is, és minden más routernek is aki kapcsolatban áll vele hogy kezdjenek valamit ezzel mert neki fingja sincs róla. B-n kívül az összes többi router elküldi anyjába A-t hogy szakadjon le róla (majd 60sec múlve ez meg is történik), de B-nek nagyjából van fogalma hogy ezeket a címeket hova szokta küldeni, de mivel tanulnia kell átküldi az összes barátjának a címet… Namost cseles DZS barátunk, röhög a markába, mert bogarat kapott. Fontolgatja a választ, az útvonal nem jó, de neki esze ágában sincs átadni ezt az infót, ezért B barátunk késleltet amíg le nem jár a time-out és ráhagyja DZS-re, ezzel el is küldte az ip csomagot a kívánt helyre… némi késéssel!…"
  • Felgolos
    ez szerintem akkor is baromság mert a router a legrövidebben kell hogy továbbítsa a választ! nem fogja még a földet megkerülni 3x!
  • Dr DeViLKiNG
    Vége a világnak, ha egy hétig nem lehet wowozni..
  • Lacee
    oda van írva szépen szájbarágósan, olvasd már el amit bemásoltam...

van mondjuk a magyarországi router, az végigpingeli az ÖSSZES TÖBBI állomást, hogy meghatározza, merre van a blizz szerverparkja. ha csak egy ilyen router (esetünkben egy amerikában levő) késve vagy egyáltalán nem válaszol, akkor borult az egész, és újra kell számolni az útvonalakat; innen jött a késlekedés.

indexes hírből: "Az Index által megkérdezett hálózati szakemberek szerint reális, hogy egy ilyen hiba megtalálása ilyen hosszú időt vegyen igénybe, az azonban nehezen érthető, hogy a hibakeresés idejére miért nem irányították át az adatforgalmat egy másik útvonalra."
  • Kyrus
    De mikor a UPC ezt így tudja:D

Én meg nyugtató teát iszom esténként játék előtt, mert van, hogy fél perces lag-ok vannak, és nem szeretném kidobni az egeret az ablakon..

• Felgolos
    wow eu serverparkja párizsba van, nem tudom hogy jön ide amerikai router!
  • HunnernesKonge
  • Lacee
    ééés:

May 12th, 2009 by Hancu

Úgy néz ki, pár óra szünet után reggel megint elkezdte a UPC-féle net a hétvégi trükközést az 5000ms lagspike-okkal. A sajtóosztályuk délután egykor azt mondta, ma addig összesen 2 hibabejelentés érkezett be hozzájuk ilyen témában (ami vicces, mert csak hozzám, index+FS mailboxokba ennek legalább a tízszerese esett be), de persze utánajárnak az ügynek.

Azt is elmondták, hogy a bug forrása egy amerikai router, ami meghülyült, és folyton újraszámolja az adatforgalom irányításához az utakat (routerek ugye azok a központi szerverek, amik megmondják, hogy az adataid hogyan érnek el a címzettjükhöz). Ez úgy szivatja meg a magyar júzereket, hogy a Chello európai routerei, amik kapcsolatban állnak ezzel a bugos szerverrel, szintén lelassulnak, mert folyton várniuk kell a válaszra.

Tehát te megnyomod otthon a wtfpwn-ultramegakombó-100%critical-overninethousand-iwinbutton makrót, és az egyik router, ami ezt továbbítaná a Blizzard szerverparkja felé, várakoztatja az adatokat. Miért várakoztatja? Mert az adatforgalom irányítása úgy megy, hogy körbeérdeklődik a vele kapcsolatban álló többi routernél, hogy “hé, van itt valami adat, a Blizzard felé menne, tudja valaki hogy merre van az?”, és be is jön neki pár válasz, hogy “ja, erre van, kűggyed”, meg “aha, hallottam már róla, de tőlem elég messze van”, de - és most veszi fel a szopóálarcot az egyszeri magyar UPC-júzer - ki kell várnia, hogy a nyomorult bugos jenki router is kinyögje, hogy “ÉN EZT A WARKRAFT NEVEZETŰT, EZT ÉN NEM ISMEREM, AMIBE ÉN JÓ VAGYOK, AZ A VEREKEDŐS JÁTÉKOK”. Vagy valami hasonló, sosem beszéltem olyan jól routerül. És amikor éppen az útvonalak napi százezredszeri újraszámolásával szórakoztatja magát a gép, akkor ezt a választ a szokásos pár milliszekundum helyett ennek a százszorosa-ezerszerese alatt nyögi ki. Addig meg áll az egész hóbelevanc, és ezt érzékeled te úgy otthon a gép előtt, hogy beütött a lag.
  • torrente111
    hát ja nem birta sokáig
  • Dns5000
    faszom megint lag van tegnap mar jo volt :S
  • MaxPayne
    Hy all megtenné valaki hogy felvesz msn-re és segít nekem megcsinálni a wowos accountut mert nem tudom hogy lehet regelni a bankártyát és megcsinálni hogy jó legyen...

címem: [email protected]
  • dartonita
    Sw es menethil ally oldalon.
  • Omlás
    Hordás oldalon OG és UC ahonét léghajóval tudsz menni northrendre alli oldalról nemtudom sosem volt allis karim :). LVL68-on nyugodtan kilehet menni a két northrend kezdő zónába.
  • terribad
    triallal nem fogsz tudni odamenni, nézz youtubeon videokat
    ha a blizzard meg nem vetette le oket copyright bullshitre hivatkozva mint mostanaban minden ceg :(
  • Ragnar360
    jah az lehet, de most egy lvl 2-es NE-t biztos nemfognak behivni IF vagy akár SW-ben a tömeg közt, elhajózgattam gyorsba aztán annyi volt :D viszont érted a durva az, hogy kisem ir semmit a játék a say-re
    Ha a többit akarnám használni szépen kiirja: "u dont have a permission to speak" - de a say-re semmi, és 1000% hogy senki nem látta amit én irtam abba (/s) - na mind1 ;)

btw: northrendre mennyi a min. amikor átlehet menni... ill. honnan indulnak oda hajók - ott pofáztam a magenek kapásból 10 percig hogy nyisson már egy portalt, v mondom megidéztetem magam, deigy nehezen :D
  • Ragnar360
    jah, mondassz valamit :) - de akkor elvileg az övét sem látják :O - viszont a chat ablakba láttam /say-es goldspammer üziket, néztem is körbe, hogy holvan a tag, de sehol senkit nem láttam, mintha nem is lett volna ott... érdekes. Ilyen szempontból jól tette a Blizz, mert ezzel visszalehet őket szorítani eléggé.
  • ShaiHulud
    a sok gyoker goldspammernek koszond.
  • Lacee
    én anno a trialkor úgy ismerkedtem össze valakivel, hogy egyszerűen meghívott egy groupba, és a party chat működött. utána felvett friendlistára, és kész. a /say dolgot nem vettem észre, igaz nem is nagyon volt ilyen helyzet.
  • Ragnar360
    Pár napja gondoltam kicsit visszanézek a játékba - regeltem egy trialt, dehát, hogy ez mekkora egy szar - Miért ?
    Oké, h nem lehet bizonyos dolgokat csinálni vele, dehogy SEMMIFÉLE kommunikációt nemtudok folytatni az nagyon gáz:(((

Whisper nuku, illetve, csak akkor ha rajtva vagyok az illetö friendlistáján (ezt ki is írja) , oké debocs mégis hogy a francba mondjam meg neki, hogy vegyen fel :O vagy akármi
    Hiszen a sima /say se működik - a képernyőn megjelenik NÁLAM!!!, de SENKI SEM LÁTJA amit írok, hiába van ott a buborékba a szöveg amit irtam, egyszerüen NEM LÁTJÁK... - semmiféle chatcsatornát nemtudok igénybe venni (se trade se semmi)
    - persze a 'say'-re nemjöttem rá egyböl, h mivan, csak miután már idegesitett a dolog...

A hiba nem nálam van az tuti, dehát igy ez nagyon vacak egy trial444!!!44

GM-nek csak 2x írtam, szépen angolul, hogy hát beszéljünk már mert ez és ez a problema, de mind2 esetben a min. félóra várakozás kevésnek bizonyult, majd ma egy levelet látok a postában és kiszurja a szemem azzal, hogy nézzem meg nincs e lelokkolva a cset meg ilyenek - megnéztem, de semmi, hisz miért is állitottam volna bármit is...na mind1 :/
  • kamel11
    ááá világos XD köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Botond #137744
    Amíg nincs pet addig bizony ütni is kell. :D
  • Lacee
    a pethez tartozó küldetést a hunter tanárod fogja adni, keresd fel őt. Melee fegyverből akármelyik fegyverboltosnál vehetsz egy alapmodellt (fehér színű a neve, nem tud semmit), de a fejlődés során leginkább a questek jutalmaként fogsz majd kapni jobbakat, pénzt kár áldozni rá - bár a hunter közelharci fegyvere maga a pet, ő maga csak lövöldöz jobb esetben :)
  • kamel11
    Sziasztok!

Tudnátok segíteni? Egy hunter vagyok 10-es szinten szóval elvileg lehetne petem de fogalmam sincs hogy hogyan kell szelidíteni? A másik pedig volt alapból egy melee (reméle, jól írom) típusu fegyverem de sikerült kitörölnöm. Sajnos végig jártam Thunder buff-ban az összes kereskedőt és senkinek sincs ilyesmije :( Hol tudok ilyet szerezni???
    Minden segítséget előre is köszönök!!!! :)
  • Csirke4
    Nem írásvédett?
  • vénfarok
    holy ftw
  • Jagumo
    Ti mit gondoltok a Retri paláról, kicsit nem IMBA pvp-ben? :D
  • yeppy
    nincs más mappa csak az. ez vmi szoftveres cucc lesz vagy vmi a winnel gáz ?
  • picket
    Igaz, elvileg amúgy is ő hozta létre a könyvtárat, tehát változtatnia is tudni kell.
    Azt nézd meg, hogy van-e már c:\program files\world of warcraft\ könyvtárad, mert ha már van, akkor nem csoda, ha nem tudja arra átnevezni. Töröld, vagy nevezd át ha van.
  • yeppy
    Mi az h administratorral...
    egy felh. van az is a rendszergazda...
    vmi olyan baja van h nem tudja átalakítani a tempet sima wow mappára...

• picket
    És kiütötted a hozzászólásomat Mellesleg screenshotot kértem volna benne :D
  • picket
    Adminisztrátorral telepítsd.
  • yeppy
    Itt egy kép amit csinál

http://href.hu/x/8zpn