World of Warcraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Háttértörténete az van. Egy egész picit sokkal nagyobb mint a wownak, lévén hogy egy már meglévõ világon alapszik. Az AD&D, vagy D&D mondd vmit? Ha ezek nem lettek volna, akkor valszeg wow sem volna, mivel ezeken alapszik az összes mai szerepjáték is."

<#eljen> jaja, Greyhawk, Forgotten Realms, Dragonlance, Darksun, Ravenloft, Planescape, Mystara..és ez csak pár volt a ma is létezõ ad&d világok közül 😊
régi szép idõk... nosztalgia feeling rulz 😛

The Garrett
jo, erre kicsit feljebb irtam hogy a hattertort. nem a legjobb szo volt, inkabb hangulat / kepi vilag stb hatterere gondoltam 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Biztos. Csak nézz utána nyugodtan, rengeteg dologra van emotion.

kiserik
Ez biztos? Mert én már olvastam hordástól érdekes dolgot, amit szerintem /me-n kívül nem lehet megcsinálni. Vagy csak én nem tudok róla...?

soha nem nwneztem, nemtudom van -e valami háttértöténete, amit eddig jatekosok ?millioi? láttak, játszottak, és MEGSZOKTAK. Mert a warcraftnak van 1 ilyen, amibe a wownak illeszkedni kell, ha meg akarja tartani a népes rajongótáborát.
Háttértörténete az van. Egy egész picit sokkal nagyobb mint a wownak, lévén hogy egy már meglévõ világon alapszik. Az AD&D, vagy D&D mondd vmit? Ha ezek nem lettek volna, akkor valszeg wow sem volna, mivel ezeken alapszik az összes mai szerepjáték is.

lol <#vigyor>

aham, ahová szökõévenként, ha egyszer betévedek 😊

QuippeR
/me után beírtat sem látja a másik frakció.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

MarkBlade
Hát az úgy annyira nem jó akkor.. 😞
kiserik
RP-n sincs erre külön semmi, csak ezek az összevissza betûk, vagy a /me után írt szöveg (azt hiszem így kell olyan szöveget írni, ami olyan mint ha külsõ szemlélõ mondaná, pl: xy köszönt mindenkit)

The Garrett
l e h e t. de ott se ertelems szavakat kell beirni a kommunikalashoz.... pl az ag ee oo p alli szovegbol a hordas azt latja hogy i love you.

pár oldallal visszább volt betéve 1 szótár az eddig megfejetett szavakból.

- b e t ü n k é n t írt szavakkal sem lehet kommunikálni? Én nem próbáltam de így hallottam

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

MarkBlade
RPn sem? Mert simán nem azt tudom de szerepjátékban azért jobb lenne ha értené az ember..
robotnyk
így is eleget kell mászkálni szvsz, ha valaki nagyon szeretne olyan npcket keresgélni, akik elmászkálnak, menjen irl ügyeket intézni random hivatalba :p
QuippeR
van valami parancs erre, talán /chatlog

szerintem nem a wowval van a baj mert nem csinalt hangulatot😊 nekem spec mar semmitol nincs karacsonyi hangulatom, leglabbis az tuti nem amit anno kisgyerekkent ereztem.😞 😄 en szerintem nagyon is jok es kellenek ezek a seasonal eventek mert par napig egy ujdonsagot kepviselnek a megszokott keregvagasban. ez a tuzijatekosdni meg ugye keleti kultura unnepe szal ez azert nem tetszik sokaknak mert fingasuk sincs rola hogy mi is ez😊

azok kozul amiket lejebb irtal nemely dolog tenyleg kene pl frizura valtas, de a legtobbje inkabb ellenkezo hatast valtana ki, pl az hogy elmaszkalnak a specko npck meg eltunedeznek a csaladjukhoz😊 megis ez meddig lenne poen? 1-2 napig aztan mar csak rohadt idegesito lenne ha epp menni kene valahova es gondolod beugrasz elotte venni ezt azt vagy felvenni questet es erre nincs ott az a szemetlada npc😄

MrStokes
Esetleg ezt nezd meg:
ChatLogger Deluxe v mi

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

MrStokes
Meg plasztikai sebeszt a sok orcnak, mi? 😄D

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

lehet loggolni valahogy a chat szöveget? azt szeretném hogy a guild chat meglegyen egy text fájlban, nem akarnék lemaradni valamirõl amikor otthagyom a gépet rövidebb-hosszabb idõre...

capaszabi
barbert sokan akarnak.... többek között én is

The Garrett
explorers hallban volt a szép karácsonyfa 😊

kell a francnak sezonial effekt. minek?
inkább azokat tegyék be, amiket leirkáltam pár post-tal lejebb. ha csak a 10%-a megvalósúlna, már attól happy lennék...

amúgy meg a karácsonyi festival izében is csalódtam egy nagyot. aszittem az lesz, hogy belogolok IF-be és az AH elött egy bazi nagy karácsonyfa fog fogadni, vagy valami hasonló, erre mi volt? ült 2 npc egy minikarácsonyfa mellett, meg akörül pár doboz...hát mit ne mondjak, nem sok karácsonyi hangulatom lett valahogy tõle...

kiserik
Hordással nem lehet beszélni, csak max emotokkal, de ez érthetõ is. Ember létemre jó hogy nem értem a teheneket 😄

MarkBlade
Viszont ott ment a zsrepjáték.. az nagyon jó volt ilyen szempontból..
MarkBlade
Beast ott rpn lehet a hordával "beszélni"?Megértitek egymást? Kek?
Mert a szerepjáték egyébként úgy lenne fullos.. 😊
QuippeR
lehet rosszul fogalmaztam, nem alkalmatlan, mert ahol két ember van, ott már lehet szerepjátszani. de a játék szerintem egyáltalán nem támogatja ezt.

BEAST
a questek az npck teljesen mindegy hogy milyenek , a játékosok egymás között igenis tudnak szerepjátszani , és nagyon instákban nem csináljuk , tényleg nincs rá idõ ... de engem kárpótol a világ többi része

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

kiserik
Erre én is kívácsi lennék. Miért is? <#guluszem1><#crazya>

en azt utaltam meg hogy midnefele lofasz bugok miatt eltunt a full equippem es buktam mert pocsom PM eldontotte hogy jo fogjuk fel ugy hogy akkor a szorny ami megolt kilootolt minket es elvitte. ez igy rendben is lenne de amikro bug miatt tunik el a cuccom akkor kosziszepen de felbaszott. en az angol "realmen" jatszottam dalakoraval, valoban nagyon elvezetes volt sok szep honapot toltottem el benne, de a nem tudom hanaydik full gear vesztes utan ugydontottem nekem ez eleg volt.

QuippeR
mert a questek és az npc-k is állandóan "kimutatnak" a világból a valódi életre, ezzel rp szempontjából elrontva a hangulatot. gyakorlatilag a nagyobb instákat lehetetlen úgy megcsinálni, hogy nincs OOC szöveg, vagy te nekiállsz elszerepjátszani, hogy ezt a bosst most hogy is kéne leütni? nekem nem lenne rá türelmem.

MarkBlade
Ráadásul volt árny oldala is.. akkor mindenki PM-et szidta hogy hol a balance 😊 De tényleg Dalakorán csak a kimaxolt karik élték meg a másnapot.. 😛
antgecc
Szvsz ez a játék a farmról szól (kivéve talán rp serverek). Farmolod a reput, farmolod a cuccokat, farmolod a pénzt, mindent farmolsz. Jön egy fesztivál... mi fog történni? Megint csak farmolsz.... Micsoda változatosság.

Lehetsz te akármennyire is kreativ, akkor is csak farmolni fogsz.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

nem vagy eleg kreativ ugylatszik.

szerintem is poen az egesz. en elveztem mind az 50 coint osszeszedni nem beszelve arrol hogy minden egyes coinert 50 reput kaptam az osszes allys frakcioval.

BEAST
miért is ? :p

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

dalakoraban az az 1 szemely(preacherman) nem fejleszto votl (mivel nwn mar keszen volt) csak a kesz jatekbol csinalt egy uj vilagot ne hasonlitsd mar ezt ossze a wowwal kerlek, marmitn PM munkajat mert nem egy es ugyanaz mindent neked fejleszteni es egy kesz dologot kicsit kicsicsazni.

BEAST
nekem tetszett ... 41 coint szedtem össze , és jól elvhülyültünk a többiekkel a "nagy utazás" alatt ... igaz én rp serveren játszom

QuippeR
a fesztiválokkal alapvetõen az a baj, hogy csak szerepjátszani lennének jók. arra meg (szerintem) ez a játék alkalmatlan.

Davidus
"mi volna, ha nem állna ott 1 helyben, hanem mondjuk elmászkálna erre-arra és meg kéne keresni... "

szétbaszna az ideg

V9ykn8_TZL0

MrStokes
Alapvetoen ezt a jatekot ugy terveztek, h gepkonfiguraciok szeles reteget tudja kiszolgalni, a gyenge gepeken is lehessen vele jatszani. Ugy gondolom, hogyha csak ezt szem elott tartjak allandoan a tervezok, mar onmagaban ez az egy dolog is gatat szab a sok kis apro ujitasnak, amiket Wildor emlitett.

Mert ugye mindent, amit Wildor es a tobbiek emlitettek meg lehet csinalni, csak penz, ido kerdese, es persze a jatekos reszerol meg megfelelo konfig hozza.
Es gondolom ezt a gepigenyt nem akarja a Blizz sem feljebb emelni, nehogy kiessen 1 elofizeto is, mert hat a bevetel a szolgaltatas elott.

Mert nezzetek memg pl az EQ2-t. Abban sok NPC-nek van beszedhangja is, es feltelepitve nem foglal am 20-30 Gigabyte-ot, mint ahogyan irta valamelyikotok. De ugye ahhoz meg joval erosebb gep kell, mint a a WoW-hoz. Mindennek ara van.

Es sztem ezzel el is mondtam mindent errol a dologrol. Meg persze ezek az aprosagnak tuno ujjitasok is rengeteg munkat takarnak a hatterben.

A fesztivalokrol meg nekem is az a velemenyem, h inkabb latnek mar tobb interaktivitst a jatek vilagatol, mintsem meg 2 uj fesztivalt.

antgecc
Na végre megvan az új full egyedi epic leather set-em az egyedi epic mount-al (1900% speed)!!!! 😛

kép1 kép2

Ja igen... ez tényleg az én karim! 😊))

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

QuippeR
itt nem a poligonszámról van szó, mert WoW-nál általában nem a grafikus kártya a szûk keresztmetszet, hanem a RAMról és a sávszélességrõl. most ha 250 player áll IF-ben, akkor nyolc-kilenc biztos egyfajta class setben van. ennek a textúráit csak egyszer kell berakni a ramba. ha mindenkinek más setje lenne, akkor akár 1.5-2x annyi ram is elmenne a textúrákra.

egyébként mi itt vígan elbeszélgethetünk arról, hogy minek nem raknak be blizznél tetoválásokat, de ez nem olyan egyszerû dolog. az idõjáráson és a solo contenten például öt-hat hónapja dolgoznak. tehát nem az kerülbe a játékba, amit most kérnek a játékosok, hanem amit fél éve. ráadásul gondolom az új slotokat és egyedi cuccokat (tetoválás ugye) gondolom eléggé megfontolják, mivel ez nekik havonta több terrabátjnyi plusz adatforgalom, ami nem olcsó mulatság.

milyen seasonal eventet raknal te bele amit nem unnal meg 2 nap alatT? hm?

MrStokes
Ezt orommel hallom. Megis csak kiprobalom, ha mas nem hetvegen raszanom az idot h belojem. 😄

ez miert baj hogy raknak bele ilyet? miert jobb az ha nincs semmi? nem ertelek. hany coint szedtel mar ossze? egyaltalan tudod mire valok? 😊

igen a WoW az én játékom, meg a te játékod, meg mindenkié, aki játszik vele.

"ha minden kuldeteshez kulon parbeszedet irtak volna, csonelkulsiman 20-30 gigara rugna a jatek merete."

és? a mai 80-120 gigás winyok mellett nem volna elég helyed, hogy felpakold? engem nem zavarna...

"A GFX megjelenites kicsit brutalisabb lenne (mozgatni az npcket stb), Ogrimmar atomeromuvon is jo ha max 2 fpst produkalna. (ca. 100 embert kicsit nehezebb mozgatni, mint egy 5-os partyt) meg jo hogy nem azt varod, hogy minden fajra maskepp reagaljanak a karakterek, mimikakkal stb..."

ezt nem hinném. most is sétálgat pár npc, ha mondjuk 3x annyi sétálgatna, akkor sem vágná hanyatt magát a gépem, ebben biztos vagyok. én ilyenekre gondoltam pl. hogy bemész Military Ward-ba és tudod, hogy OTT VAN az npc, akit keresel, mert MINDIG ott van. mi volna, ha nem állna ott 1 helyben, hanem mondjuk elmászkálna erre-arra és meg kéne keresni... vagy mondjuk eltünne pár percre, majd visszaérve, benyögne egy ilyet, hogy bocs, de szólt a család, vagy meg kellett etetni a kölyköket, vagy segiteni kellett Kadya-nál bevásárolni az asszonynak, vagy könnyítenie kellett magán, meg ilyesmik... apróságok, de mégis sokat dobnának a játékon.

arról már nem is beszélek, hogy poén lenne, ha egy high warlord vagy grand marshal karakter elött tisztelegnének az õrök és köszöntenék, meg ilyesmik...most mivan? ott megy egy Grand Marshal karakter, aki effektive egy hõs, aki a példaképe az õröknek, azok meg le sem sz*rják... nekem furcsa...

"NWN-rol meg: ha jatszottal Dalakoraval, tudod, hogy ott sem igazan mocorogtak az NPC-k, pedig ott csak ?32-80? (ha jol emlexem) kozotti playerszamot engedett be egy szerver. (1-2 npc mozgott, annyi meg itt is mozog). Ja es a vilag is piciket kissebb volt 😉"

ja meg ne felejtsük el, hogy az egész világot 1, azaz EGY ember fejlesztette egyszemélyben, a WoW-ot meg többszázan csinálják, designerek, tervezõk, történetirok, 3D modellezõk, teszterek, rendszergazdák, stb., emellé még dollártízmilliókat kaszálnak csak a havidíjon...nagyon nem egy kategória. s ha azt nézem, hogy Dalakora (1 fejlesztõ) VS WoW (többszáz fejlesztõ), akkor azt kell mondjam, hogy Dalakora-ban 1000x több volt a tartalom arányaiban véve, mint a WoW-ban.

ettõl függetlenül WoW-ozok tovább, mert tetszik, de vannak nem kis hibái...amik ugyan apróságok, de bosszantó apróságok...

dear bs allies!

jertek bg (1h 44 min a varakozas hordanal oO)
need honor pls log in.

thx

anti hero

Kriger
Fõleg a vállas, meg az állkapocsvédõ...

Kriger
Jujj Bocs, a Wrath ténlyleg iszonyú rusnya, összekevertem a Might-al...na az néz ki jó szerintem...