World of Warcraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja meg annyit a skillrol, hogy pl amikor le akarsz valakit gankelni mobozas kozben a jokepu rogue-oddal, az meg ugy osszecsomagol, hogy csak nezel ki a fejedbol es a lagra panaszkodsz, akkor az valojaban egy skilles ember volt. 😛
Bocs ez egy trademarkos "barati poen" volt. 😛

Ennek analogiajara, amikor egy 40-fos csapat elsore lever egy olyan trashmob-csoportot, amin masok (ugyanabban a felszerelesben) szamtalanszor wipe-olnak, akkor azok osszeszokottabbak, csapatkent skillesebbek, mint a "masok".

Darton (Eu-TN http://penemy.sytes.net)

Lynx_TWL
most hunterrel jatszol meg?

๏̯͡๏﴿

Lynx_TWL
te szvsz azert latod ezt igy mert, benne vagy egy olyan hajtos klanban, amelyik mindig keszen all felvenni a raid naptarba egy uj instat/first killekre hajtani.
van minden serveren kb 3-4 ilyen klan. a tobbi pedig tart ahol tart: ragnat probal, bwlbe nem volt mert nem adatott meg neki a lehetoseg egy hc klanba valo tartozashoz: bena, nincs ideje, megunta hajtast...

a te reteged teszi ki a server 10%at a maradek 90% pedig soha nem fogja atelni azt a kihivast amit ti. szoval amit irsz az igaz, de csak arra a 10%ra.

๏̯͡๏﴿

Davidus
téker!

V9ykn8_TZL0

Lynx_TWL
kõbe véssük a neved😄
köv sörözésen még autogramot is kérek 😊

๏̯͡๏﴿

QuippeR
mindegy, akkor félreértettelek.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Ranged nálunk ragnánál sem öltözik fireresbe, full dps van, le is megy son-ok elõtt ha egy ütösebb csapat van ott.

Mókaficek - kólaautomata - BloodScalp Snotgog - Shaman - Vek\'nilash

Elmondod hol irtam ilyet vagy hol celoztam ilyesmire, hogy rutin egyenlo skill? Azt mondtam hogy ha valakinek nem celja az ujdonsag felfedezese, az nem fog odafigyelni es nem akar rutint szerezni. Meg azt hogy altalaban semmi koze a skillhez a kudarcoknak, mert baromi ritka, hogy valaki skilltelen legyen, ugyanis nem sok szellemi fogyatekos jatszik ezzel a jatekkal. Rutint kell szerezni, koncentralni kell es egyutt kell dolgozni, ez a lenyege. Aki nem akar ilyesmit az elmegy pvp-zni vagy puggal 5-fosben mokazni. Ez ugyanolyan szorakozas, mindenki azt valasztja, amelyik jobban kikapcsolja, senkinek sincs joga ezt eldonteni helyette. De ha valaki nem akar odafigyelni, de ott feszit es alibizik 39 ember kozott, annak elobb-utobb felnyitjak a szemet.

A skill meg kb az improvizacio teren mutatkozik meg, amikor valami ujdonsaghoz gyorsabban sikerul valakinek alkalmazkodnia, mint a legtobb embernek. Rutin es jatekido kozott viszont van osszefugges, az teny. De aki nem jatszik sokat a jatekkal, az a sajat tapasztalatahoz kepest mokazzon (pl scholo, strat).

Miota en eloszor oltem nem sokat valtozott, mert nemsokkal utana kijott bwl. De kb annyit hogy a kulonbozo skilljei kevesebbet sebeznek, ritkabban tolja, kisebb teruletre, ilyesmi. Igazan az tudja aki meg az eleje fele vagta le egy usa szerveren. Mas bossok atalakulasarol viszont tobbet tudok (pl firemaw, ebonroc).

Nem is bolondultam meg, hogy megprobaljalak meggyozni, csak elmondtam a velemenyem.

Természetesen rutin is kell, kb. errõl szól az, hogy 40 embernek együtt kell dolgoznia és egy sem hibázhat. Twin Emperorhoz hiába kapod meg a pontos és 100%-ig tökéletes taktikát, nem fog lemenni elsõre, sem tizedikre (legalábbis a jelenlegi nehézséggel). Nevezhetjük begyakorlásnak is.

De ha valaki a 40-bõl nem skilles, akkor az ugyanúgy rossz, mint ha nem lenne rutinja, de a kettõ nem ugyanaz! Boci írta le, hogy mi a skillhiány.

Kéne valami frankó/kafa aláírás...

fordítva vette be a gyógyszerét <#idiota>
Botond ma nagyon jol beszelsz!

anti hero

QuippeR
Botonddal értek egyet: rutin nem egyenlõ skill.

Mighty
Milyen volt Ragnaros legelõször? Illetve miben könnyítettek rajta?

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Botond
Te így látod,én ahogy írtam. Ezzel szerintem le is zárhatjuk a témát.
El lehet jutni meg tovabb is. De nem is az ugynevezett skill-beli gondok altalaban azok, amelyek a problemat okozzak velemenyem szerint ,hanem a kulonbozo celok. Vannak azok akiket a jatekban levo ujdonsagok erdekelnek, es azok akik egy foteren akarnak alldogalni az epixekben. Ha ok ugyanazon guildben vannak, akkor nezetelteres lesz elobb-utobb. Nem munkarol vagy baratnorol van itt szo, mert ezek mellett is oda lehet figyelni es akarni, ha jol osztja be az idejet az ember.

Sokat gondolkoztam ilyen dolgokon es eleinte en is hajlamos voltam altalanositani, aztan rajottem hogy nem szabad keverni a celokat. Ha jo barati tarsasagot akarok mindenfele megkulonboztetes nelkul, akkor nem szabad semmilyen versenyzesbe belemenni, ha pedig pont a verseny a lenyeg, akkor felre kell tenni a haveri szalakat. Persze valakinek mindketto megadatik, ha okosan szet tudja magaban valasztani a dolgokat es az ismerosei sem vesznek szemelyeskedesnek olyan dolgokat, amit nem is annak szant. En szerencsesnek erzem magam, mert egy jo ideje nem kell szetvalasztanom magamban ezeket az erzeseket es valoszinuleg nem is kell a jovoben sem.

Es legyen szives az velemenyt mondani a 40 fos instak nehezsegerol, akik az aktualisban probalkoznak jelenleg, mert a szennenerfeltekben vigeckedni, aztan meg itt sirni, hogy jaj de unalmas, meg milyen konnyu dolga van mindenkinek, nem tul nehez. 😛

Most meg aq40 jonehany bossara igaz az, hogy mindenkinek baromira kell figyelni, es ez egy easy mod bwl utan fejtorest okozhat sokaknak. Huhurant mar nerfeltek es meg fogjak is. Mire a nagyokosok odajutnak mar joggal mondhatjak, hogy hat ez milyen egyszeru, nem tudom miert kellett emiatt stresszelni. Pl Ragnarost is legalabb 20x valtoztattak mar. Mert az egy altalanos eljaras, hogy az eppen aktualis 40 fos instat szinte minden heten a karbantartaskor patchelnek es valtoztatjak a bossait (csak ha valaki nem tudta volna).

Nem azt modnom, hogy mi milyen jok vagyunk, meg en vagyok az uberpro, hanem hogy nem kellene ennyire lenezni a 40 fos instakat, amiben persze nem az volt soha a nehez, hogy kitalaljuk az algoritmust, hanem hogy a 40 ember egyutt dolgozzon, ezt 20 embernel mar konnyebb megoldani, 5-nel meg plane. Szerintem mindig az emberi tenyezo a kihivas. Es ezt nem a pvp-re ertettem, mert abban mindig is ugyanazok a motivumok fognak ismetlodni mint mindig is, viszont csapatban egyutt dolgozni es ujdonsagokat felfedezni sokkal elvezetesebb, legalabbis szamomra.

The Garrett
Eddig az altalam latott bossok közül a twin emperor az, akit szerintem még 1-2 hónap mulva is 40 emberrel kell ölni. Ott nem fogja a gear vagy a "skill" pótolni az emberveszteséget/ odafigyelést.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Sephi
Mi az ilyen kilepek szovegeket nem dijjazuk. Ha egy majdnem T1-esel felszerelt emberunk ki akar lepni annak nem lesz jo hosszutavon. Olyan nincs hogy igazsagtalanag. Altalaban azert mentek el regebben mert nem akartak kivanir a korlutot meg ilyenek. Ha egyszer elmentel tobbet nem jovol vissza az is tuti.

De mi naon osszetartoak vaunk.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

BEAST
igaz mi is "csak" Ragginál járunk ( eddig egyszer öltük meg de az valami véletlen lehetett mert azóta 5% a best xD ) ... de nálunk is van egy pár ember akik "nagyonkockákésnekikmindenmostkell" ... heti 3 MC esténk van ami max 19(20)-24 óráig megy , tegnap este megöltük az elsõ 4 bosst , 11 óra volt erre 4-5 nagyonpr0 elkezdett vitatkozni hogy még van egy órán miazhogynemmegyünktovább ... ez egy casual player communitynek indult , kb 130an vagyunk ... de mivel legtöbbünk "nagyoncasual" ezért boldog ha havonta 2x lejut MCbe vagy ZGbe , utána folytatja hogy erpéskedik ... szal kb van 50-60 ember aki mindig ottvan a raidekben , és van 5-10 ember akik pr0 raideket akarnak mert nekik tier2kelldeazonnal!!4! ... tegnap 35 ember azt mondta hogy ma meló/suli 11kor lépjünk ne próbáljuk be Geddont , 1 a leader azt mondta neki is meló õ is menne de szavazzunk ... 36an mondtuk hogy mennénk , erre 4 meg elkezdett ugatni , majd a fórumon folytatták és a nagyonkomoly "hanemúgyleszahogyakarjukkilépünk" is szóba került 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Ha te is ott voltál akkor tudnod kellene, hogy már Vael elött mutatkozott a bomlás jele, de akkor nem volt sikeres és azok akik kiléptek visszajöttek a guildbe. A szakadás elött már 1 hónappal vagy többel tudták páran mind2 guildbõl, hogy a 2 guild felbomlik és egyesülnek 1 3.ban és akkor még sehol nem volt Vael.(Mortiz is mesélhet neked errõl)
Másik meg fr cucc kell vaelhoz és fõleg a tankoknak. Mire a tankoknak meglett fr meg áttelenteltek 1 páran hirtelen vége lett és kiváltak. Arról nem is beszélve, hogy pont akik elég magas pozicióba kerültek inco megalakulásakor azok között volt olyan aki ruha nélkül meg fr cucc nélkül + poti nélkül volt a probákon...Abban az idõben még csak 1 óra volt Vaelra és szakadás 1 hétel szünt meg ez a korlát.

Trutyi LvL 60 UD Priest (Bloodscalp)

mindig megy valamin a para.
kijön 1.11 meg vele Naxxramas, akkor meg majd azt fogjuk hallani, hogy:

"mer' ha Naxx X. boss-ánál csak egyvalaki is hibázik, akkor tuti wipe-ol az egész raid...meg különben is, ehhez képest huhuran az pöcs, mer' má' 1000 éve farmoljuk"

erre van 1 fogadásom.

Botond
Errõl jut eszembe. Vajon ki volt az az elmebeteg,aki kitalálta a BRSben mindcontrollozott casterekkel buffolást Ragnához?<#zavart1>
Botond
nemecsekernõ?<#mf2>
Botond
Ragnánál meg fireress miatt ment a para. De lett fireress mindenkinek mostmár beütik izomból. Azért is lett AQ más resist vonalon nyomva hadd szopjon megint a jónép,meg a kockák hadd farmolják a natureresist geart.
és most ki beszélt rólatok?
ego ftw...
amúgy meg botond (#68937) nagyon jól leirta a probléma lényegét, amirõl szó van/volt...

Azért ez igy nem igaz😄
full dps kell huhuba, meg nature res, értelem szerüen a casterek ha átöltöznek nature resbe nem lesz full dps, tehát ha full dps a ranged, akkor ha egy ember is hal, dõl az egész hiszen 2k-s sebzést 2 secenként nehéz kihealelni. A jövõben inkább ugy lesz, hogy nem para ha pl 15%nál meghal 1-2 ember mert akkor még talán lemegy.

Mókaficek - kólaautomata - BloodScalp Snotgog - Shaman - Vek\'nilash

Na? Szerinted mi volt az oka? Mert valakinek nemvolt Guild Master a neve elött. Most már van.

Hermina 60 tauren shaman@BS. EU Hermike 15 Troll priest@BS. EU Poison Thorns

"Gondolom meg eletetben nem jartal huhurannal, ahol ha 1 ember hibazik, akkor wipe"

anno MC és BWL boss-ainál tök ugyanezt hallhattuk, olvastuk.

igen, most még ha 1 ember hibázik, akkor wipe van, mert teljesen új az egész.
de 2 hónap múlva, ha 1-2-3 ember hibázik, akkor sem lesz majd wipe, mert runtifarmolássá válik majd a dolog és az 1-2-3 ember hibáját a másik 37 pillanatok alatt korrigálja majd...

Botond
Hát,ha ez dícséret volt akkor thx. Ha beszóltál akkor lefejellek,mit kisvakond a rotakapát.<#idiota>
Botond, elég jó meglátásaid vannak :-)
Sephi
BS-en a random team UBRS/LBRS/SCHOLO/STRAT turakra valami BORZALMAS.

En mar alapbol is ha megyek randommal egybol szolok hogy aki egy OMG , NOOB , NINJA szavakat hasznaja egybol kirugom a picsaba mert ezegbol szokott lenni a vita.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Botond
Jó,ezek jogosak. Csak nem gondoltam,hogy vaelig lehet jutni ilyen szintû gondokkal.
Nem, egy szoval sem mondtam, hogy aki nem AQ-zik az nem skilles. Mondok nehany peldat, mi az ami nem skilles:
-"Azt a skillt nem vettem meg"
-Rendszeresen lehuzza a bosst a tankrol
-Rendszeresen fele annyi dpst tol, mint az atlag egy bossfightnal
-Rendszeresen meghalnak a ra bizott emberek
-Nem bir letankolni 1nel tobb mobot
Es meg sorolhatnam.

azt azért elmagyarázhatnád nekem, hogy hogy válik ki valamibõl a keménymag , ha már egyszer régen kivált....nem mellékesen az Inconvenience nem CSAK a PT bõl lett...

Botond
Vannak kivételek,tegyük fel te vagy az. A hibázás meg ebbõl fakad amiket írtam,hogy sír a gyerek az asszony,az apja beszól,hogy alvás,stb stb,elfordul a monitortól 20secre és wipe. Ez nem skill kérdése. Te se gondolod komolyan,hogy Aki nem AQzik az azt se tudja mire jó a sunder armorja,a feintje meg ilyenek. Vagy milyen skill? Gyakorlás max. Az meg rutin,nem skill.
En is dolgozom, es baratnommel elek szoval nem nyomom 0-24ben a WoWot. Valahol te nagyon elmaradtal, ha azt hiszed, hogy mindent addonok csinalnak az ember helyett. Gondolom meg eletetben nem jartal huhurannal, ahol ha 1 ember hibazik, akkor wipe. 40es instaban nem kell skill? Nyilvan a lenerfeltekbe mar nem sok kell, de ha eljutsz egyszer egy eppen aktualis high-endbe akkor majd meglatod mi a kulonbseg. Gondolom mivel skill nem kell twin emperorokhoz, ezert akik lenyomtak azok csak szerencsesek voltak ugye? De majd ha ti jartok ott, akkor valszeg fele ennyire lesz nehez es valoban csak addon kerdese lesz.

"Horda oldalon bénák meg nindzsák a playerek(PUG-ról beszélek). Alli oldalon meg faszfejek. Gyerek így nyit(természetesen magyar) remove pet!! mondom neki learn to play erre kirúg😛 Azt meg mondanom sem kell hogy mennyire lehangoló hogy IF-ban tizen állnak és egy nap max 1 ubrs van😛"

a pug mindenhol - alli/horda -, minden serveren tök ugyanilyen. zg-s enchant-omhoz való skin of shadow-k miatt a közelmúltban mennem kellett jópár scholo run-t pug-okkal, hát ami ott ment, az 1 vicc volt.
a legjobban azon röhögtem, mikor egyik noob hunter greed-et nyomott pass helyett az egyik gagyi kék boss drop-ra, erre kapásból ment a ninja-ninja-i report you fuckin ninja ésatöbbi szöveg...
ezen már fél évvel ezelött is röhögtem csak, de most meg pláne szánalmas volt nézni, arról nem is beszélve, hogy egyik-másiknak lövése nem volt róla, hogy mit is kéne csinálnia a karijával...

ennek az ellenpárja az, mikor klánból megyünk le páran pl. egy baron run-ra, mert guildtársakkal együtt még az is tud élvezetes lenni, akár 20-adszorra is... ja és nincs vita, ami szintén fontos.

az utolsó mondattal meg egyetértek...tényleg qrva lehangoló...
ezt a két képet hétfõ éjjel csináltam összehasonlítás végett (a különbség kb. 5x-ös, s emlékeztet a régi BS-re):

Warsong, 22.52h

Bloodscalp, 22.54h

hát nemtom, nekem a sorbanállós, kicsit lagos, de mégis élettel teli BS kicsit jobban bejött, mint ez a mostani...

Botond
Kevesebbet gyakorol max,és nem megy annyira reflexbõl,ez is játékidõ kérdése. Szinte mindent addonok csinálnak az ember helyett amúgy. Decurse,raidassist,stb stb. Leállunk felvesszük a targetet és eljátszunk a begyakorolt figurát. A "nem skillesek" többet afkznak,mert 3éves a gyerek és figyelni kell rá. 10éves,beront az apja és számonkéri a leckét. Frissházas és betoppan a neje a melóból,és rá is figyelni kell,hogy mekkora tetû a fõnök. Ha ismernéd tudnád tolerálni ezeket a dolgokat. De nem ismered,leszarod a nyomorát,kell az epix,szétváltok,és addig addig variálódnak amíg eljuttok az ideális guildsetuphoz 37egyetemista és 8 munkanélküli. Persze idõnként vki lediplomázik,állást talál,becsajozik,olyankor õt is pótolni kell,mert ha magyaráz mellette a friss csaja,késõn ér haza a melóból,akkor hirtelen kiderül,hogy õ sem eléggé "skilles",csak úgy tûnt. Na hagyjámá...skill 40es instában,kacagnom kell...
"Na gyere sírd el a vállamon mi volt. Amúgy milyen ügyes ez a blizzard,hogy a legnagyobb szerverbõl megcsinálja a legkisebbet. Lesz fizetõs kari move húzok el én is a francba innen. 16vs16 AV heti 1x,mi ez? PvE szerver? Melyik hülye szövegelt itt,hogy pvp szerver az isten?"

detto.
amúgy a guild-ünk is hasonlóan gondolkodik...legközelebbi karitransfernél mi is költözünk, mert Bloodscalp totálisan halott...
már ha akkor még fogok egyáltalán wow-ozni...

Ha egy wipe-nal egy guild nem tudja megallapitani, hogy miert torent az mar regen rossz 😊.

Botond ott tevedsz hogy kevered a jatekidot a jatek tudassal. Egy raiden igenis fel lehet merni, hogy ki bena es ki nyomja jol. Meg akkor is ha 20 ember benazik, es a benazasnak semmi koze a felszereleshez. Egy egy boss legyozesehez megfelelo felszereles kell a tagoknak, de ha az megvan akkor mar csak tudason, gyakorlason es odafigyelesen mulik.

Sephi
Nalan az este erte el a MT-enk a full Might settet 😄

Sephi
Az majd kessobb leszen. BWL utan talan. Egyenlore senkit nem izgat.

QuippeR
eleve sosem voltunk sokan a guildben, mert nehéz megtalálni azokat, akik tényleg nem a lootért jönnek. akik meg azért jönnek, azok két hónapnál tovább nem bírják a rendszert.

nem voltál akkor még a guildben, de hidd el, hogy legalább háromszor voltunk már sokkal-sokkal közelebb a guild végéhez. kezdve azzal, hogy az mt elhagyta a guildet, mikor még alig volt warriorunk (a jelenleg guildben lévõ összes warrior ezután érkezett hozzánk vagy level 60-ra), folytatva egy bizonyos sokszor emlegetett guild megalakulásával, majd a "három healer van a guildben, mit tegyünk?" helyzet is bekövetkezett. én vagyok asszem az egyedüli pap, aki akkoriban is level60 és aktív volt.

Addig nem is megyünk AQ40-be, míg nincs megfelelõ gear, max elsõ 2 boss-t bepróbáljuk valamikor üresjáratban. Bõven elég nekünk most ez a ZG,AQ20,MC,BWL.
Ami cucc most van nekünk, azt többnyire közösen farmolgattuk össze, tekintettel azokra, akiknem tudnak napi 24 órából 25-öt játszani 😊

AP-bõl való kivállás az ettõl "picit" bonyolultabb. A guildunknak is nem véletlenül ez a neve, ez afféle reakció az akkor történtekre. Nem szeretném nyilvános fórumon kitárgyalni ezt. :/
bwl ? ugyanmar holelsz te?😄D mar reg aq40-zunk😊

Botond
Ha gondolod este ZG közben megvitathatjuk a dolgokat. Szerintem dögrováson vagyunk. Stabilan 33an raidelünk,egyedül rogue van sok,mégis azok érkeznek sorban,ezzel elviselhetetlen nyomás nehezedik ránk,míg minden más kaszt baszik lejárni egészséges létszámban. Maradék helyekre rogueok kerülnek be,így fegyelmezés lehetetlen. Nem tudjuk azt mondani Józsikának,hogy szép ez a 35. hely hely dps listán 33ból,de ugyanmár elmehetnél a picsába,és majd a karácsonyi raidre jöhetsz megint,mert egyszerûen kell az ember,és jön Józsika és ráugrik a 36. helyre csakazértis. Lootnál meghabzik a szája,hogy miazhogy nem õ amikor neki jár.

Ez a folyton át kell logolnom papra,mert healben kevesek vagyunk,és ott feszítek az ulda/maraudon gearben ez is vicc. Nem az,hogy nem adtok lootot,azt csak azért szoktam mondani,hogy kell a lila, Elinor hadd örüljön. BTK ezt hívja asszem "közösség elleni izgatás"-nak <#vigyor1> Nekem bõven jó lesz 1.10 szet,meg ha menne vmi disenchantra,mert a kutyának nem kell,azt elfogadom. Eleve maga a tény,hogy ilyen cuccban beférek a raidbe az a vicc.
Sephi
En azt birom pl hogy nalunk az Mc elso 8 bossa mar wipe nelkul lemegyen. Tudom masoknak nem nagy szam akik mar BWL-t farmojak de nekunk tok jo. Most kov Majordomo akit meg sajna nem vertunk meg le 😞

De amikor mar 40 ember osszeszokik akkor mar nincs megallas 😄
Azert fontos hogy egy guildbe osszetartas legyen mert akkor sokkalta jobban mennek a dolgok es szerintem a kotelezo farm csak elbaxa a hangulatot. Nalunk olyan nincs es megis minden szepen megyen. A Lava es Fire cuccok (darabja 100g korul) amik kiesnek boven eleg penz hoznak hogy az esetleges potikat elkeszitsuk/megvegyuk 😄

ez eleg korrekt leirasa volt annak ami tortenik manapsag a wowban, minden realmen😊 <#eljen>