World of Warcraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jo oreg egesz estes ubrs runok 😄 😄 😄

Botond
"v1.0 Scholomace-t és Stratholme-ot 5 fõs partival" 10 fõvel voltam csak. Voltunk,láttunk,wipeoltunk. <#nyes> Sokat. <#nyes> Akkoriban el se indult group warlock nélkül,mert soulstone must have volt. <#gonosz1>
korrekt.

Schreck
Na jó, asszem' van itt pár dolog a játék PvE részével kapcsolatban, ami nem egészen tiszta algoritmuséknak és háromgoboséknak. A legbosszantóbb, hogy alapvetõen igazuk is van, ami MC-t, BWL-t és úgy általában a high end contentek 99%-át illeti. A fõ gond, hogy a Blizzard már a kezdet kezdetétõl igen nagy bajban van a nehézség skálázhatóságával. Ezt mondjuk nem teljesen értem, mert annak idején egész jól megoldották a Diablo2-ben, itt is elkélne az instákban a normal/nightmare/hell fokozat. WoW-ban azonban ilyesmi nincs és a jelek szerint nem is tervezik a bevezetését. Vannak viszont bejelentés nélküli hotfixek, patchek, nerfek és free epixek az alkalmi játékosoknak. Valahol érthetõ is a dolog, mert azt az X millió elõfizetõt meg is kéne tartani, párhuzamosan contentet fejleszteni teljesen eltérõ koncepció alapján pedig nem túl erõforráshatékony. A gyakorlatban tehát a következõképpen néz ki egy 40-fõs, "high-end" instance felemelkedése, tündöklése és bukása:

1. stáció, a kijövetel. Igen rövid, de annál szórakoztatóbb idõszak. Hárdkórék örvendeznek, kazsuálék hisztiznek, kommunitimenedzser elégedetten brummog a fórumon. Ilyenkor általában kellemesen nehéz és kellemetlenül bugos az insta, tehát a legerõsebb klánok elég jól elszórakoznak vele. Jobb esetben nem kell 2-3 napon belül hotfixelni a bugos bossokat, akik elfelejtik használni a képességeiket, át-átrepülnek a textúrákon vagy éppen remek taktikai érzékkel le se spawnolnak. Már ilyenkor is alapvetõ gond, hogy a nehézséget zártkörû teszteken elég nehéz belõni, tehát a kedves dizájnerek beraknak néhány eleve legyõzhetetlen bosst, ahol szépen elakadnak nurfedék és nihilumék, hogy az "átlagos" klánok haladási üteméhez igazítva szépen belõjék a késõbbi bossok (és mindenek elõtt a fõ-fõ-fõboss) nehézségét. Ez minden insta életében egy szórakoztató szakasz, mivel rendkívül mulatságos anekdótákra és screenshotokra lehet lelni a megfelelõ honlapján.

2. stáció, a finom tuning. Kb. ilyenkor válik élvezhetõvé az insta, azaz kiszedik a legidegesítõbb bugokat, véglegesítik az egyes bossok képességeit és úgy általában belövik az egész hely nehézségét. Üröm az örömben, hogy ezt sokszor bejelentés nélküli hotfixek formájában teszik és ilyenkor az ember mosolya nem mindig õszinte. Na most a félreértések elkerülése végett: ebben a szakaszban az insta meglehetõsen nehéz, tehát a háromgombozósok többnyire a fórumokon rinyálnak az imba itemization és hasonlók miatt. A komoly klánok viszont jól szórakoznak (ez egy szerver népességének szvsz. 5-10%-át érinti, maximum), különösen amíg ki nem jönnek a különbözõ videók és szájbarágós stratégiák. A klánok többsége elsõsorban nem azért szokott ilyenkor beköltözni az aktuális high-end instába mert anyuka spájzában lakó, túlsúlyos szociopatákból áll, hanem mert ilyenkor VALÓBAN szórakoztató a PvE. Egy nerf elõtti (figyelem: nerf ELÕTTI!!!) bosst saját kútfõbõl kiismerni, kidolgozni a megfelelõ stratégiát és azt hiba nélkül kivitelezni egyfelõl jó móka, másfelõl komoly kihívás. Ja, és közben még az epix is jön. Persze nem mindenki szerint, de õk többnyire ebben a szakaszban az insta közelébe se szagolnak (vagy ha igen, rútul járnak), inkább várnak 2-3 hónapot a masszív nerfekre és akkor nyafognak a nehézség miatt.

3. stáció, a nerf. Elõbb utóbb ez is eljön, mivel jó lenne a kevésbé elvetemült játékosok számára is élvezhetõvé, pontosabban farmolhatóvá tenni az instát. Na, ilyenkor már valóban lehet háromgombozni meg HBO-t nézni bosskill közben (na jó, ez utóbbi még mindig inkább csak MCben ajánlott). És ami a legidegesítõbb: ezek nem egyedi partizánakciók a Blizzard részérõl, hanem üzletpolitika. Minden, ismétlem minden instát nerfeltek bizonyos idõ elteltével. Scholot, Stratholme-ot, LBRS-t, UBRS-t, Molten Core-t, Zul Gurubot, Blackwing Lairt...egy-két hónap múlva nyilván AQ is erre a sorsra jut. Aki nem lát komoly kihívást a játék PvE részében, annak talán meg kéne próbálnia a v1.0 Scholomace-t és Stratholme-ot 5 fõs partival, természetesen csupa kék (mármint egy évvel ezelõtti kék cuccokra gondolok) és zöld cuccban. Lenne nagy sírás és fogaknak csattogtatása. :-p

Magyarán ha kihvás kell, lehet befáradni AQ40-be és Huhurantól kezdõdik a móka. De gyorsan, mert 1-2 hónap és oda a kihívás és lehet vágni a centit Naxxramasig.

Loother, lvl60 ud priest, Inconvenience, Twisting Nether

igen es egyre jobban elmegy a kedvem a wowtol ennek a topicnak is koszonhetoen😄 igen rosszhatassal van ez a topic a communityre, mar ha letezik ilyen 😊

antgecc
Minden nap belenézek ebbe a topicba, de nem minden nap írok. Viszont egyre kevesebb kedvem van idenézni. nemtudom ti észrevettétek-e, de kezdünk kurva unalmasak lenni. Minden egyes nap ugyan az a téma, ugyan az a hangulat. Szidjuk a másikat, ha láma, ha nem. Ugyanazon a dolgon megy a vita és a sírás minden egyes nap. Tökmind1, hogy a hét melyik napján nézek be, már nem érzem azt, hogy valamirõl lemaradtam. Tökmind1 melyik nap nézek ide, ugyan azt a sírást és a másik fikázását látom. Egyre kevesebben is járunk már ide, új név alig akad, a régiekbõl meg már hiányoznak egy páran. Kicsit kezdünk megcsömörleni, nem? Szenvedünk és kínlódunk itt nap mint nap....

Én legalábbis így érzem.... <#szomoru2>

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

TVelvet
ÉSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS?😄DDDD

Én bevallom imádok gankelni... IMÁÁDOK😊 fõleg az ilyen komplett BRDslépcsõnleszmászós partykat
Botond
Akkor meg tetves gankerek lennének.<#gonosz1>
TVelvet
BG nélkül kellet volna összeszedni nektek a HW/GM et😊😊😊😊
TVelvet
Allynak is vanám😛 GM=grand marshal:p
TVelvet
Dejodejo FLÉÉÉM😄

VIdeókrol anyit😄 BOOORED. de téleg... kurvaunalmasak😊
How can get skill videót😄 aszem igykellirni😄
Lynx_TWL
többiek rosszul tudják, ne figyelj rájuk
HW=kocka nub

&#3663;&#815;&#865;&#3663;&#64831;

Loxa
köszönöm. Mostmár hordás akarok lenni 😊

high warlord = rank14 horda oldalon.

Botond
High Warlord. Rank14es hordás játékos titulusa.
Loxa
sziasztok!
Namost olvastam annyi rövidítést, és nem értem õket. Ok nem vagyok benne ebben a világban, de egy valami érdekelne: mi az a HW? Ezt már sok helyen hallottam.

Ha jol emlexem ezzel nyertel egy aggrot, es nem szerettunk erte 😄

Zumi nap mint nap jon a storyval, hogy a fullepix arcokat a kekzold kismagusaval szennegyalul.

Friczy
Akkó grat, NERF WARRIORZ! <#idiota> 😄D

keep walking... www.artum-inferniti.net

nem és nem is abba haltam bele
semo1
titeket beenged a Bloodscalp?

És nem ez nem szóbeszéd, saját tapasztalat. És semmi extra epic nem volt senkinek sem. Csomó zöld.
Friczy
Nem égtél véletlen? Az 200% damázs..

Ragnán kívül nem sok FR kell MC-be, ez 100%. Sok casternek 10-15 alapból (plusz pala buff), de top rugónak sincs több 60tól. Talán MT aki fel volt szerelve, de semmi extra. Dark Iron helm vagy mi, Draconian Deflector, stb.

Scholo Strat, UBRSbõl bármilyen kaszt össze tud szedni 80-100 fire rest. Meg ott vannak a craftolt cuccok mint a mittoménmilyen leather rugónak.
"indulástól kezdve 2 hét alatt MC üres"
hahaha, az fr rez cuccokat a mikulás hozza?
Csak azt hagytad ki a sztoridból hogy epic alatt már égõnek számít nálatok lootolni... 😊 Gear > Skill.
Nem, rank8 a max amit elértem, nekem nincs tartósan annyi idõm hogy elérjek rank11-et is akár. Másrészrõl semmi értelme, mert a mage rank10 set az gigasuxx 😊 Egyedül a mount inspirálna.

Nekem a PvErõl nem ez a tapasztalatom. Szedettvedett guild, jó leader, indulástól kezdve 2 hét alatt MC üres, Ony halott. És nem egyedi eset. Jó persze BWL biztos keményebb meg minden, de MCbõl is fel lehet ám szerelkezni jól. Na mindegy.

A lényegen nem változtat, tök mindegy milyen szerver, GM/HW szerintem tiszteletet érdemel.
Botond
Nem,nem az. Az algoritmusos ami idevágott volna.<#zavart1>
ahh, rossz ablakból linkeltem. ihol a public:
http://web.axelero.hu/flinta/wow/WoWScrnShot_112705_205235.jpg
sry for the inconvenience
Davidus
3 gomb

V9ykn8_TZL0

Botond
Nekem is full fehérség jön be,vagy nem jön be semmi. :-)
1280x960 jpg, jó a link is
Hm, mi random guild csapattal hobby szinten voltunk pár hétvégét WSG-n, csak a Substance csapata tudott megfogni, mindenki mást szarnak vertünk. Qrvára nem vagyunk PvP huszárok, szóval ebbõl következik, hogy nem sok skill kell mostanság Bg-re, ez tény.
Botond
Hú,bazze elfelejtettem az idevágó sablonos szövegem. Vki segítsen ki!
Az én apukám úgyis erõsebb!

WoW -- Gromph - lvl 60 Undead Rogue - Bloodscalp - http://ctprofiles.net/84473

Ha meg lenne oldva, hogy klan vs. klan menjen bg-ken, es klan szintu reward legyen(bar sajnos ilyen nem lesz), na akkor azt mondanam: Vazze HW vagy gratulalok!

Botond
Ez is egy vélemény,csak nem a miénk.

"a másik gyökérnek"... Ez meg a te színvonalad,mondhatni "égõ, elég szánalmas vagy". <#mf2>
A PvE farmolashoz sokkal tobb skill kell, mint egy 15 emberrel bohockodunk pugok ellen AB-ba, es ha netalantan nehezebb ellenfel van, akkor kiafkolunk.

Bakfitty GM-e vagy? 😄

Nekem nem jön be a kép. Pontosabban teljesen fehér oldal.
Friczy
Nem érted? Te írtad. Azt a részt légyszíves még illeszd be Botond #69779 postjához.
Amúgy harag nincs, csak épp nem borulunk térdre az érveid elõtt, mert a többség máshogy látja, másképp reagál a hasonló hozzászólásokra. Pl énis sokáig tartózkodtam énis a témától, de hát már úgy nézett ki a dolog hogy mi vagyunk az ócska játékosok.
Most pls 9es rangon leszek, immár 3x mert mindíg lecsökken 3-4-re. Bõven elvagyok vele, mert a rank 13-as cuccok szarabbak mint a mostani, a 14es fegyó pedig pont fél napig jobb mint a mostani (1.10).. Azért kevés Marshal rangos karakter van a szerveren akit 1v1-ben nem rakok oda. És? Van egy rakás alacsony rangos kékcuccos aki meg engem nyom le mint a legyet. Mégsem postolom ezt be mindennap. HF

A blood GM témában utolsó hozzászólásom (félreértés ne essék, gõzöm sincs ki õ, más szerveren jáccok stb.)

A lényeg. Botondnak és a másik gyökérnek. Botond eddig teljesen értelmesnek nézett ki, amíg hozzá nem szólt ahhoz a bizonyos GM témához. Ha úgy gondolod hogy a topik és hozzászólás fogalmának nem tudása égõ, elég szánalmas vagy. Örülünk hogy skilles, jóképû, IGAZI munkahelyû ember vagy.

Normális ember gratulál egy GMnek nem pedig leoltja. Ja hogy ez a ti színvonalatok? Bocs. Ti is ugyanúgy elcseszitek az idõt a játékba, és ha még nem jöttetek rá, PvE farmolás kategóriákkal kevesebb skill. Jó leader, kidolgozott taktika, és 40 odafigyelõ ember kell.

És ha még fényezi is magát vagy büszke a GM-re, vagy esetleg skillesnke tartja magát, ti valószínûleg sokkal jobbak vagytok ha így osztjátok.
Hát ha Terrykikki féle ZHC moonfire spam az skill.. 😄

WoW -- Gromph - lvl 60 Undead Rogue - Bloodscalp - http://ctprofiles.net/84473

vannak érdekes dolgok a wow-ban,
ezt deathbringerrel ütöttem def stance full fr rezben, enrage nélkül.
http://www.t-online.hu/webtarhely/download/flinta/public_html/wow/WoWScrnShot_112705_205235.jpg

drake talonnal dd cuccban örülök ha alulról megközelítem

Count Adyn
Ha objektiv akarok maradni:
Bloodscalp 33-66 ally-horda, low pop
a zöld geares perfectionos csapat tn en aq zik,
szóval az egyetlen allys pvp guild lidere gm lesz.

hogy mik vannak😊
ne csodálkozz hogy nem kap ugyanolyn tiszteletet egy GM igy mint ha egy full szerveren, 50-50 es arany melett küzdötte volna ki. BS en csak szepen ki kell várni hogy rád kerüljön a sor a pvp guildedbe és gm leszel. ennyi az egész.
Szájkaratézni meg lehet, de a tényeken nem változtat😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

ezért mondtam neki, hogy screenshot-ot kérünk, mert nekem is gyanús ez a 9400... 😊

9400 at az életben nem fog löni a lock wsg/av/abn kívül. a max spell dam amit ki lehet hozni cuccokból az 650 körül van(750 shadow, de az nem kap full effectet), +potik az +250, toep+zhc +455. ez igy mondjuk kerekítve 1.4k spelldam, mondjuk hogy soul firet lött. 1k alap sebzés+1.4k +10% coe= 2.7k körül, critelve 5.4k szal az a 9400 egy "kicsit" túlzás (ráadásul ha csak spelldamra koncentrálsz akkor stat-ilag kicsit el vagy ásva)

a nerf locks-sal egyetértünk 😊
tegnap un'goro-ban egyik hunter guild-tag 9400-as tökömtudja milyen crit-et kapott egy warlock-tól...
srácnak mondtuk kérünk screenshot-ot, mert ez elég hihetetlennek tûnik.
de a többi wlock szerint meg lehet csinálni.

capaszabi
boti, 2 fajta hunter van:

a; no skill
b; no skill, de van pontja az aimed shoton és a trap talenteken

szerintem is csak próbálja.
múltkor felwood-ban kétszer is levertem, mert el akarta nindzsázni a répámat a kis mocsok <#idiota>
de persze ez nem szerepelt a movie-jában <#vigyor>

capaszabi
egyvalami kimaradt, szal beszólok

-nerf locks
-a játék castercentrikus

ui: prima nap.