World of Warcraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

errol irtam ma mar korabban mi a helyzet. onyxia, mc vel mar mi reg lealtunk, neha egyik heten menetrendszerint lemegyunk egy fun runra vagy full mainkarival akkor mc 2-2esfelora vagy egy resz main(akinek kell meg ragna loot) masik resze alt. tehat marad bwl/aq/nax es ez 4 napra...de nem irom le megint, leirtam ezt en ma mar.

Mighty
Nem is értem miért hajtanak a servereken a BWL képes guildek a T1 leváltására 😮
Vagy miért hajtanak az MC képes guildek a T0 leváltására.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

jahhat akkor tenyelg a realmetekkel van a baj vagy a guilddel. nalunk jo hangulat van minden raiden, meg a wipe raideken is. nincs loot hiszti sem. az egesz azon mulik hogy megfelelo rendszer legyen a guildben, vezetosegileg ( nem hatalommanias classleaderek, guildleader, raidleaderek, officerek) es mindenkit tobbe kevesbe kielegito loot es dkp rendszer legyen, es ezen kivul az kell hogy keves magyar legyen a guildben 😄 es maris minden raid szuperfun meg azis amire te azt mondod hogy "szopni jar fel"

megintcsak azt tudom mondani hogy nekem kiabszott jo guildem van es ezert furcsalom ezt hogy igy gondolod a dolgokat, de ezekszerint te guildedben valami nem stimmel, talan az hogy magyarmentalitassal van tele.

QuippeR
zg, aq20, ony, mc, bwl, aq40, naxx.

mondjuk, hogy minden negyvenes instát kitakarítasz 1 este alatt (amit fõleg naxx esetében a késõbbiekben is kétlek), az magyarul 4 nap hetente, és nem állhatsz le egyikkel sem. ha úgy mûködne a dolog, hogy mc után csak bwl-be kell menni, majd csak aq40-be, és utána csak naxx-ba, akkor lehet érdekelne. így meg nem. pont mint aq40. húsz fõs instában meg nagyon rég jártam, mert a Blizzard okos fejlesztõ módjára elérte, hogy negyven fõs instára elegendõ ember legyen egy guildben.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Mighty
"Rá megy a házasságod? Nem téma,ha lógsz disenchantolunk az orrod elõtt! Nyúljál már magadhoz!"

Józan paraszti ésszel gondolkozva rájöhetsz, hogy nem heti 7 nap és napi 24 óra játék lenne megkövetelve.
Ha valaki folyamatosan távolmarad a wipe-olós raidektõl (értsd: csak a jól bejáratott instákba megy, ahol biztos a loot, nincs vagy kevés a halál), akkor azt valamivel szankcionálni kell, mert a maradék ~30 ember nem tud haladni (a szórakozását rontja el).

nálunk ritkán van fenyités de mikor 6x-ra futtotunk vael-nál 35-en és ott figyelt paladinunk altkarizva kérdezvén nem jönne-e kicsit szopni mert az jo erre válaszolta hogy van neki más dolga is mint futkosson bwl-be meg amugy sincs pénze durára....nah akkor jött a kick guild felirat

elkezdtem...befejeztem...de mit is?

Botond
T1 és T2 között nincs érezhetõ különbség annak arányában amennyi plusz energia befektetést igényel. Én meg szeretném azt a plusz energiát és idõt másba feccölni.

Folytatva a gondolatot egyben Shainak is válaszolva igen leszarom pont,hogy AQ40ben mi van vagy mi nincs. 40es réjd az 40es réjd. Mindenki kussol réjdlíder pattog,hogy ez így az úgy,fegyelmezés,szopás,leölünk vmit akkor loot jön a hiszti. Ennél sokkal több tartalmat lehet vinni a dologba egy scholon mondjuk. MCkre is azért szeretek lejárni mert az már megy csukott szemmel végigröhögjük az egészet,nem a döbbent csönd és koncentrálás erõsen erõlködés szag. Végigcsináltuk ezt MCvel,most jöjjön a móka és kacagás,ez az ami érdekel,nem az,hogy milyen ízlésvilága van a designernek és hogy mennyire szopatásra lehet csinálni vmit. Van aki szopni jár fel,én nem.
nahat akkro megis csak erted te😄

Botond
Másik oldala viszont amikor vki online,és játszik,mert játszani akar,de nem a guilddel,hanem altozik. Persze azt is lehet,de akkor húzzon el a csudába,ha nem akar a közösség része lenni. Megvan a full t1,és hirtelen lvl20as altot tol. Bwlbe nem jön szívni. Nekem full t1 a rogue,pappal néha lejárok ide oda,ha kell rogueal is. Egyszerûen tolom továbbra is a heti 3 raidet,mert ennyi fér bele.
azt ne mond mar hogy te nem vagy kivancsi pl naxxramas bossokra es eventekre, vagy zenekre odabent meg grafikara, animaciokra stb. vagy akar aq40 mert gondolo m meg ott sem sokat jartal😄 szal ne mond mar hogy neked boven jo az mc meg scholo/strat stb. wow alapjaban veve dogunalmas, azert nem lep ki az ember mert jon midnig uj content, ahoz meg biza haladni kell, es nem lehet leragadni mc nel 😊 es sajnos ahoz hogy haladni tudj, egyes guildekben rendszabalyozasra van szukseg😄 en orulok, nekem fasza guildem van 😊

Mighty
Az utolsó bekezdés szigorúan az én véleményem. Lehet nem a legjobb megoldás, de más megoldást nem látok jelenleg a csak a könnyû lootra hajtók kiszûrésére.

Botond: ez a játék a +0.1% crit esélyek gyüjtésérõl szól, hogy a mókázás jobb legyen pvp-ben. Vagy te inkább zöld és kék cuccokban élvezed, ha lilák vernek rommá folyamatosan?

BEAST
Quippernek és Botondnak igaza van ... és ezzel érvelnek sokan nálunk is , ez egy játék , a guildet pedig nem HC raidekre terveztük ... ezért nehéz megtalálni a jó megoldást ... mert a szigorítás meg büntetés nem az , ezzel azt a kevés szórakozást is kiöljük a raidekbõl ... viszont ha nem szigorítunk akkor tele lesz a raid potyalesõkkel 😞

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Na ne izgass fel, hogy igazán csak most mélyült el ez benned...

kikell baszni azt aki nem jar a raidekre es felvenni olyat aki nem fakad sirva ha 50 szer wipeolsz egy mobon, csak ugye a legtobb ilyen ember mar a "pro" guildekben van.(nem veletlen pro guildek ezek)

QuippeR
hm, ez nem szigor, hanem baromság. ott helyben lépnék ki a guildbõl, még akkor is, ha nem velem történik.

Botond
Pont ez a mentalitás ami elgondolkoztat,hogy akarok e én wowozni. Ilyen fegyelmezés olyan rendszabályok? Végülis ez nem egy játék ahol a szabadidõnket töltjük el kellemesen? Amikor Mcbe kellett lejárni szopni akkor jó volt az ember,heti 2-3 este elbohóckodik a nép,többi este,ha ráért leesett scholo,ubrs ide oda,ne adj Isten vmelyik BGn felképeltünk pár nub hordást,de ez nem jó,mi keménycsávók vagyunk,menjünk bwl,menjünk aq40,menjünk,hogy legyen +0,1% crit esély,mert az olyan jó. És heti 7 este réjd,aki nem jön nem is ember. Rá megy a házasságod? Nem téma,ha lógsz disenchantolunk az orrod elõtt! Nyúljál már magadhoz!
Mighty
Nálunk most emelték a set és egyéb cuccok árait duplára. Az alt karik ennek a dupláját fizetik, de csak akkor, ha nem kell main karakternek.

pl. T2 set item eddig volt 50 DKP, most 100. Alt-nak meg 200.

A gond akkor kezdõdik, ha valaki a main karakterét, amit már teljesen felcuccolt, állítja alt státuszba, a firss 60-asát meg main státuszba. Na, ezt nem szabad engedni.

Aki meg nem akar menni wipe-olni BWL-be vagy AQ40-be, az nem vihet cuccot MC-bõl vagy BWL-bõl. Még akkor se, ha már csak neki hiányzik az adott item. Az orra elõtt kell disenchantolni. Akkor majd meggondolja, hogy lóg-e vagy sem a gyakorlásokról.

de ize tok8 mert aki "komolyan" veszi ezt a jatekot az ugysi az elso nap megveszi a kieget is majd😄

Botond
Na majd rájössz.<#gonosz1>
hah, welcome to mmorpgland

\"Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!\"

BEAST
persze hogy cuccokért , de ezzel mindenki így van , olyan nincs hogy valaki azért akar MCbe menni mert élvezi xD ... én cuccokért megyek hogy a guild továbblépjen és megismerhessem BWL-t késõbb AQ40-et és Naxxot , és hát ez nem megy egyik napról a másikra , fokozatosan kell fejlõdni , valaki viszont a cuccokért megy és úgy hogy minnél kevesebb munkával érje el ezeket ... szerencsére van 2 leaderünk akik elég jól bírják , pedig minden raid elõtt és alatt megy a szardobálás hogy "nekem miért nem jutott hely" stb ...

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Nem hiszem, hogy kiszorulasnak tekintenek ha vki megragadna a masfel even at csiszolgatott endgame tartalomnal.

akkor most lootért játszik, vagy mert szeret játszani? VAgy esetleg segiteni kéne a guildet is picit? Ehh, ha nem lenne minden guildban pár emebr, aki viszi a vállán az egész klánt, az ilyen gyökerek nyugodtan törölhetnék is a karit.
Botond
Régi kontinenseken is lesz 60-70es zóna,szal fel tud xpzni,még insta is lesz,szal cuccolkodni is tud. Csak mondjuk akinek nincs kieg,az nem lehet új fajjal,nem tud menni az új kontinensre,nem lehet jewelcrafter,stb. Ösztönzik az embert,hogy vegyen kieget,de nem céljuk,hogy aki tényleg effektíve nem tud vmiért azt teljesen kiszoruljon.
dehogynem!
Ha látod a tier 5ös setted az nmy-n mig rajtad csak max tier 3 van az nem ösztönzõ hatásu a kieg megvételére?

Miert lenne jo, ha 70es lehetne? Az uj instakba nem mehet be, esetleg ha 60 utan keves questet csinalt meg, akkor 1-2 szintig el van azokkal, es utana mi lenne? Megol 99999999 60as mobot hogy 70-es legyen, ahol szinten nem fog tudni mit kezdeni, mert a 70-es bg-kben tier5 szintu cuccokban szetverik a fejet? Szamomra nem tunik logikus dolognak, hogy tovabblephessen aki nem veszi meg.

BEAST
már megtörtént , eddig mindig azzal érveltek hogy a "személy" kapja a dkp-t a raidben végzett "munkájáért" ... ezért altok is vihettek cuccokat , mostantól altok nem mehetnek raidekre amíg nem döntjük el hogy külön dkp lesz altnak és mainnek vagy egyszerüen nem jöhetnek altok MC-be és ZG-be amíg a mainekkel nem farmoljuk BWL-t és AQ-t ... sokaknak nem tetszik aka "miért menjek nekem már semmi sem kell onnan , ez meg fun community lenne , így már nem fun" ... és mennek át más raid communitybe

miért lenne kibaszás? az alapjáték lvl60-ig tart
Változtassátok meg a DKP rendszereteket. Nehogymá' altok lenyúlják a main kari elõl a cuccokat. Nálunk ha 100000 RP-je lenne 1 altnak, akkor sem vihetné el a cuccot, amig 1 main-nek is szüksége van rá.
Ha meg nem akar menni MC-be, akkor nem lootolhat BWL-ben, AQ-ban.
"Q: Do you need to own the expansion to play with friends who have it?
A: There will be many aspects of the expansion that are available to all players. However, in order to experience certain content, such as Outland, or be able to play as one of the new races, players will have to purchase the expansion."

nah most erdekes kibaszas lenne ha nem lehetnel 70 es mert nem vettel kieget😄 persze benne van a pakliban.

jo hangulat van raideken, nálunk ez az alap állapot de mostanában ezen emberek miatt valamikor fáraszto és elszomoritó hogy mc-re 50-en vagyunk bwl-re meg nem tudunk negyvenen kiállni pedig csak létszám kérdés és megfekszik vael de sajnos mindig hiányzik pár ember és ott csak ugy tudunk átjutni

QuippeR
rosszul hiszed

Ezt honnan veszed? Az egyik legnagyobb vasarlasra biztato ero lenne, hogy 70esek verik szet mindenki fejet aki nem vette meg es 60on ragad 😊
Szerintem ugyanugy nem fog tobb xp jonni amig nem veszed meg mint egy trial accountnal 20-as szint utan.

megfelelo gearben es classal mindegyik boss lesolozhato, meg maraban is 😊 gnomeregan meg ugye...😄DD

PiszkosFred
Azert mara szolo kemeny ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Botond
Ja,tegnap olvastam MCn generál csatin amit mûveltek,nekem is ez a meggyõzõdésem alakult ki,amit írsz.
benne van ez is de azért az a keménymag megmaradt és nem debil pöcsökröl van szo akik köpködnek mindenkire hanem értelmes "komoly" srácokrol mégha magyarok is 😄

mamritn egy altalanos jellegu gond az mc guildekben😄

ugye milyen guidelk vannak? guildek amikben 1rol60 ra fejlodsz es instazgatszt, beszelgetsz(tomegguild) aztna ott vannaka raid guildek, amikbol regebben nem voltak kulonbozo szintek, mara mar megfigyelheto hogy vannak topguildek akik bwl,aq40 t toljak es keszulnek full erovel naxxramasra. raidelok nagyresze ilyen guildet celoz meg, hisz latni akarja az uj contentet vagy fesziteni akar a legjobb cuccokban a fovarosokban. es vannak a raid guildek akik nem annyira hardcorek es lemaradtak mc/bwl elejnel, es sajnos nehezen lepnek tovabb azok miatt amit mondott kar. vagyis jon az ujonc, vagy rerollolt kari es ugye menne naxxramasba, mit fog tenni? keres egy guildet a zold/kek gearjevel ahol fejlesztheti azt, milyen guild az ahova felveszik? mc guild. vagyis bekerul es szepen mc ben feloltozik, aztan elekezd irogalni applicationt nagyobb guildekbe ahova egyszer csak uresedes miatt beveszik majd.

amivel lehet ez ellen vedekezni az az hogy, idoben kiszurni ezeket az emebreket, illetve amig feloltozteted oket addig mutatni kell haladast a progressben, tehat ha azt latja hogy meg midnig ugyanannal a bossnal szoptok 2 honapja, akkor logikusan gondolhatja hogy ez igy nem lesz jo, ez nem az amit szeretne, es tovabb fog allni es csak azok maradnak a guildben akik haverok es osszetartanak, de ugye most meg mar csak azert sem fognak tudni haladni mert nem lesz eleg megfelelo gearu ember a haladasra.

ezert is van az hogy sorban szuletnek es halnak a guildek osszevissza. mert nem tudjak tartani a lepest. es ugye elobb utobb belso viszalyok is kialakulnak azok kozt akiknek nem surgos annyira es akik mar szeretnenek progresst latni, tehat azt kell mondjam nem josolok sok jot nektek :\

BEAST
ez valszeg mindenhol így van , nálunk is sokan beléptek a community-be amikor még csak próbálkoztunk MC-ben , az elsõ pár Maggy wipe után hirtelen sok irl dolguk lett , amikor 1 hónapra rá már Raggy-t is levertük hirtelen megjelentek és nagy lelkendezve jelentkeznek a lootért ... sokan csinálták a full T1 set után hogy átmentek másik csapatba akik már farmolják BWL-t miután látták hogy Razor nem fog meghalni az elsõ próbára , persze a wipe nem olcsó , egyszerübb lelépni ... nálunk most mégis a legnagyobb probléma hogy azok akik már minden megszereztek MC-bõl , ZG-bõl , AQ20-ból , minek menjek úgysem kell loot magyarázattal szép lassan csináltak egy 60as altot és szeretnének azokkal menni az elõbb említett helyekre , ahelyett hogy tovább wipe-olnánk BWL-ben , õk a main-nel felhalmozott dkp-vel lenyúlják a kevesebb ponttal rendelkezõ mainek elõl a cuccokat ... ezért most megy a vándorlás mindenfelé ... mi egy casual raid community lennénk , semmit sem erõltetünk , ezért lassabban de szépen haladunk , de sokan a casual alatt annyit értenek hogy lassabban szerzik meg a cuccaikat , de kevesebb munkával is és hát nehéz , meg nem is nagyon lehet kiszûrni az ilyen embereket

picket
Az ilyen embereket egyszerûen ki lehet szûrni. Két fajtájuk van, az egyik a csak a loot számít, ahol nem kapok, oda nem is megyek. Õt a legegyszerûbb kiszûrni, mert nem is megy el SOHA olyan helyre, ahol próbálkoztok, ami nem megy simán, vagy ahonnan már megvan a neki tetszõ cucc. Megoldás: kick szó nélkül a guildbõl.
A másik típus a nehezebb eset. Róla nem lehet egybõl eldönteni, hogy ki fog e lépni, ha elvitte a cuccokat. Õ a kõkocka, vagy kockák kockája: mindenhol ott van, mindig, és nem bírja elviselni, ha valahova nem viszik el. Hisztizik, rinyál, követelõzik, neki mindenképpen be kell férnie. És itt a baj, mi van, ha be is fér? Akkor nem látod a hisztit, és nem ismered fel a dolgot. A végkifejelt: megszerez mindent ami a ti guildetekben elérhetõ, és utána megy tovább egy erõsebbe, ahol megszerezheti a többit. Ajánlott megoldás: jó DKP rendszer, jó raid jelentkezés rendszer.

Ez a két típus csak azokat az embereket fedi, akik minden emberi súrlódás, veszekedés, vagy hasonló nélkül lelépnek, látszólag ok nélkül. Természetesen lehet más sztereotípia is, szerencsére még "csak" ezzel a kettõvel találkoztam.

&#3237;_&#3237;

csak az a baj hogy ezek az emberek akik jönnek raidre és kussolnak tsen végig és nem bénák szvl nem is figyelsz fel rájuk szvl addig segitik a csapatot csak mire odaérnénk hogy érdemben is segiteni tudna addigra van csöcs. szerintem már kb tiz ilyen ember volt akik elhuztak full tir 1-ben vagy csak pár darab hiányzott nekik és ezek helyét nem tudjuk potolni epic csokával csak kék netán zöld cuccos gamerrel, és sajnos kiszurni ezeket lehetetlen

A válasz: magyarok és hunscalp.

ime

amugy igen ez egy altalanos jellegu gond, probaljatok megfogni az emebreket a jo barati es segito hangulattal, illetve proaljatok kiszurni elore az ilyen alakokat es nem felvneni oket vagy kibaszni oket ahogy kiderul hogy csak gearert vannak a guildben.

Botond
Én is így gondolom logikusnak.
picket
De, tényleg. A Dark Portalon túl különleges pollenek vannak a levegõben, amitõl mindenkinek az immunrendszere függõ lesz, és amikor visszajön Azeroth-ra, akkor legyengül a szervezete. Ezért aki kalandozik Outlands-en, az egy idõ után a jótékony hatású levegõtõl lvl70 lesz, ám amikor visszatér Azeroth-ra, akkor lvl60.
Ez olyan megható, magmagyarázható, tudományos, logikus, és gémdizájnilag kivitelezhetõ, hogy könnyeket csal a szemembe <#idiota>

Még nem is beszéltem a Dark Portalnál kempelõ Borderguard Minion-okról. Ezek a barátságos démonok fogják ellenõrizni, hogy az áthaladni kívánó játékosnak van-e útlevele - ! Ezt az útlevelet minden BC-vel rendelkezõ játékos megszerezheti egy 150 küldetésbõl álló cséjnkveszttel + minden frakcióval exalted (ellenlábasokkal is) + 100 nexus kristály <#idiota>

Ezek után megkímélnél a találgatástól is távol álló idiótaságoktól? <#eplus2>

&#3237;_&#3237;

moltencore meg ezek maradnak olyanok mint most, ezt mar mondtak. 10-15 fos raidek fognak jarni mc be level 70 en. mc lesz az ubrs😄

ugy kell elkepzelni mint egy sima instat, pl gnoemregan, maraudon, stb. amiket magasabb szinteken mar solozhatsz is akar.

mi cthun phase2 nel jarunk es jar a pletyka hogy dobva lesz aq40, es meg mondom neked miert. mert nem vagyunk UBER hc guild. heti 3-4 este van raid(tudom soknak mar ez is hc) es ebbe belekell zsufolni bwl,aq40,naxxramast.
nah most mindent lehet mondani aq40 rol de azt nem hogy hu de kurvajo dropok vannak. igen twinemperors es cthun dob par igen jo cuccot, de nem eleg meggyozo a befektett ido/lootminoseg bwl hez kepest. bwl lemegy 3-4 ora alatt fullosan, aq40 ben lemegy TwinEmp ugyancsak 3-4 ora alatt, aztna jon az az uberfos cthun trash (mi a gecinek raktak oda ennyi lobaszo szar trashpacket, sosem ertem meg) mivel mi meg cthunnal szopunk ezert aqval elmegy 2-3 nap a 3-4 napbol.
soot meg hozzateszem hogy par embernek tier2 gatya sincs meg mc bol szal azt kulon neha szervezunk menetrenden kivul. es akkor ezek melle meg jonne naxxramas ugye amibol nem akar kiamradni semelyik guild ami raideli mar aq40t.

es akkro felmerul a kerdes hogy mi is legyen hisz nem mindenkinek a "foallasa" a wow es nincs mindenkinek 7 napbol 6-7 ejszakaja erre, tehat valamit dobni kene.
es ugye most meg azt is hallottam hogy ugyanugy heti reset lesz naxxban is (korabban ugy tudtam 2 hetente lesz reset a merete miatt). szal igazabol van az a megoldas hogy marad az ember bwl/aqzni es naxxramasra csak csorgonyallal nez ez farmol/raidel ezerrel tovabb ezekben, vagy valamit dobni fog es beprobalja naxxramast (igazabol ketlem hogy olyan hu de nehez lenne az elso par boss, raadasul TwinEmps nem is tunik neheznek igy hogy mar farmstatusban van haha) szoval, mivel az ember altalaban greedy bastard ezert menni akar majd teljesen erthetoen naxxramasba is.

oooo ize kicsit elmerultem itt masban, szal a lenyeg hogy ha mi dobjuk aq40t az nem azert lesz mert "juj de szar az aq" hanem mert a loot nem versenykepes, mondhatni hajszallal jobb mint bwl loot. (bar en spec szeretnem mar chtunt is letudni, es gyanitom ha leverjuk es farmszinten lesz akkor aq40 is lemegy 1 nap alatt+bwl 1 nap es akkro marad 1-2 nap naxxra, nah most mondjuk ez nem igazan sok😄) nah jovan mennem kene mar aludni.😄

kérdés! más serveren is hasonlo dolgok zajlanak mint pl nálunk bs-en? belép hozzánk zöld csoka hogy pve for eva egy honap lilában feszit kezd "emberi" kinézete lenni erre bocsi de jo volt meg minden de megyek haverokhoz másik csapatba mi meg szopjuk a f..szt mert nem tudunk érdemben elörelépni ezen emberek miatt szvl ezek minden serveren igy vannak csak bs-en ferdült el ennyire a dolog? a vicc meg az hogy olyan guildekbe mennek akik bwl-t farmolják meg aq-t eröltetik szvl semmi szükség arra a pár emberre mi meg ujabb csávot cuccolhatunk fel mcbõl hogy haladjunk

Botond
Elképzelésem sincs hogy akarják megoldani. Én a magam részérõl simán felvinném a lvl capot 70re és az MC/BWL/AQ40/Naxx droppok kb annyit érnének 70en,mint a lvl50es lilák 60on. Jójó,de nem az igazi. 10enpáran tudnának tier1et farmolni ha akarnak,de ha nem akkor ott lesznek a 70es insták.

Aztán lehet tök más a koncepciójuk.
a 70 szint mindenki számára elérhetö lesz csak aki megveszi kieget át is mehet portálon ott verni a brét mert pl duskwood melett is lesz tiz fõs lvl70-es insta és oda biztos bárki mehet aki szeretne és érzi a dolgot