World of Warcraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Botond
Nub vagy retri pala. :-D
Mighty
Szerintem komolyan gondolta. Fogadjunk.... mondjuk két sörben

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

BEAST
meh miért mit csináljak egy 3k-s Frostbolt után , counterspellezve , szal heal sincs és jön a köv min 2k-s Frostbolt 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Botond
"forum nem csak flamelesre hasznalhato😄"

Ezt nem mondhatod komolyan! Te szentségtörõ!
Lynx_TWL
az egész raid koncepció ott hibádzik, hogy 40 fõre épít. soha nem lesz 40 ugyanolyan ember akiknek ugyanaz a célja, és az elképzelése a játékról. így mindig lesznek ellentétek és viszályok klánokon belül: kilépések új guildek szervezése stb stb...

๏̯͡๏﴿

Mighty
"forum nem csak flamelesre hasznalhato😄"

<#hehe>

ha full hpról meghalsz 2 frostbolttól akkor az nem nerf mage😄

Mókaficek - kólaautomata - BloodScalp Snotgog - Shaman - Vek\'nilash

Mighty
Kijön Naxxramas és jó sokan fognak rohangálni FR-es cuccokban 😊 Lassan leáldozóban a frostos mage-ek kora.

jo ertem am en amit mondasz, de az ilyen emberrol aki pont pentekenkent nem er ra arrol gondolom elore tudhato hogy akkor azon a napon nem er ra mert ide es oda megy. de ha ezt eljatsza majd minden wipe runon teljesen veletlenul akkor mit szolsz?

jah es miez amirol beszelsz? nektek scholo es strat run kell ahhoz hogy beszelgessetek egymassal a guilden belul? hogy is van ez? arrol hallottal mar hogy lehet csinalni guild forumot ahova lehet irkalni az ilyen dolgokat hogy ma es holnap nem erek ra mert szigorlatom lesz, vagy mert nagyanyamat kell korhazba vinni stbstb. mi is forumot hasznalunk ilyen dolgok "megbeszelesere" barmilyen furan hangzik is , forum nem csak flamelesre hasznalhato😄

hát mivel sajnos "fontos" szerepet töltök be crusadersben igy nem sikerült még hatvanig tolni máshol karit! de a xaviuson van egy 50-es huntim ott voltam egy guildben amiben csak magyarok voltak aztán kilépet a gm a többit ismeritek sztm

elkezdtem...befejeztem...de mit is?

BEAST
bleh , nerf mage , az egyetlen class amit nem tudok leverni ... még lock ellen is van esélyem shadow res aurával 😄 ... de mage , az elsõ polyból még kijövök , még talán a másodikból is ... de 3. poly után 2 frostbolt vagyok 119es FR aurával , 5k HP-m van <#idiota>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Thx.

Sg.hu, Globalgame.hu a legjobbak&#8230;

Mighty
És Pityuka néma gyerek, akinek még az anyja sem érti szavát?
Én pl. úgy jelentkeztem HS-be, hogy mondtam elõre: munka, család, gyerek mellett wowozok, mikor ráérek. Egy rossz szót nem mondtak még rám (remélem 😊). De mikor belogolok hétköznap este 8 után (kedden és csütörtökön, többi napon nem játszom) és pl. a soron következõ algoritmust próbálgatjuk, és emberhiány van (mert a lógósok éppen nem érnek rá), jön az invite és már megyek is.
Na ezt a lógósok nem fogják megcsinálni.

jaja pvp az az instantokrol szol es nem a 6 sec castimeos pyrorol😄 soot imo meg nw proccal is butasag pyrot lovoldozni hisz az nem tud ujra nw focust aktivalni.

BEAST
mi meg Mc-ben meg ZG-ben pofázunk a legtöbbett 😄 az 5-10 fõs dolgokon inkább átrohanunk 😊

Botond
Csak azt próbáltam megvilágítani,hogy nem minden ilyen egyértelmû,mint ahogy lefestettétek,hogy van aki jó munkás és van aki slacker és kész.
joaht erre mar nem tudok mit mondani, ertelmetlen veled "beszelgetni".

volt masik realmen level 60 as tapasztalatod? melyebben megismerve az ottani communityt?

en annyit tudok hogy nekem elegge fura votl bloodscalp amikro ott jatszottam, ugye en nem ott kezdtem, csak egy altot csinaltam oda hogy jatszak egy haverral. Teljesen mas a "hangulat" , a community, persze ez teljesmertekben ertheto, de en ezt akkor is csak annak tudom felroni hogy tul sok magyar votl oda koncentralva es ez nem tett jot neki. amugy pl hollandok is eleg gyer emberek, legalabbis azok kozul akiket volt szerencsem megismerni magtheridonon 😄 de lehet csak a rosszakat fogtam ki es valojaban a hollandok rem jofej es kedves es onzetlen es nem rinyalos es nem slacker es es es... emberek😄

s0n1c
Van igazság abban amit írsz, de sztem akkor is egyszerûbb raidelni, mint napi 6-8 órát több hónapig zombulni a bgken 😊 pláne abban a tudatban, hogy a gm/hw cuccok még csak-csak, de rank10-es setek a közelében sincsenek a hli instakban lévõ itemeknek.
Mighty
hmm érdekes. Ti felvesztek lvl40-es zöldbe csomagolt embereket? Azért hülyeségeket ne beszéljünk már 😊

Egyébként még mindig nem értetted meg kar és guildje problémáját. Az egy hónap alatt epicbe öltöztetett emberke nem akar a "nehéz algoritmusokkal" küszködni, inkább továbbáll egy a "nehéz algoritmust" már megoldó guildbe.

Botond
Szerdán MC,Csüt BWL elsõ 4 boss,pénteken többi,de Nefánál még wipe. Pityuka meg rohadt Slacker aki csak szerda,csüt jár le. Igaz ugyan,hogy pénteken felpakolja a gyerekeket meg az asszonyt és mennek Sopronból Záhonyba a nagyihoz és csak vasárnap jönnek vissza,de akkor is rohadjon meg. Mondjuk ha nem lenne heti 7x 40fõs réjd,hanem egyik másik este le tudnának járni az emberek scholoba 5en,ahol még beszélgetni is tudnak akár cseten akár ventrin ki is derülhetne,hogy ez az oka,és Pityuka alapvetõen rendes ember,de 40fõs réjden mindenki pont leszarja a nyomorát. Én legalábbis akirõl tudok vmit azt mind 5-10fõs réjden tudtam meg nem BWL wipeok közepén.
ja, szerintem pyro-t nem fog senki castolni pláne ugy hogy minimálisan nagyobb a sebzése mint egy fireballnak...ugy van értelme ha nw focus procol akkor lehet pukkantgatni persze nw nem a megfelelõ gear a pyro lödözéshez...

persze aki majd megcsinálja az uj mage q-t biztosan sokat fogja használni az uj poly-t, de aki ölni akar az inkább nova, blastwave coc fblast /bye

Mókaficek - kólaautomata - BloodScalp Snotgog - Shaman - Vek\'nilash

bs serverrel semmi gond kivéve a horda ally aránya azon kivül csak a lag okoz némi gondot meg a pro guildek elszipkázzák a playerekt amugy semmi probléma vele 😄

de miert forgatod ki az emebrek szavait? kibeszelt arrol a te verziod fele pityukarol? vegig azokrol az ugynevezett SLACKER elemekrol votl szo akikrol lesut hogy ha wipeolasok mennek arra nem jon amig garantalt loot van addig meg jon. pl ha bwlt 3 nap alatt toljatok le es mnondjuk nefanal wipeoltok, es jon arra a raidre ami chromiig kitszititja, aztan hirtelen amikor nefa wipe runok jonnenenk rajon hogy ez meg az a dolga.

Ferro_TwL
Nem volt az rossz én is az elsõ naptól ott játszottam a régi szép idõkben mikor még a régi Pt megvolt aztán késõbb se volt rossz mikor ally oldalra mentem át, csak asszem utánna volt pár költözés és nagyon sokan elmentek. Mondjuk az ally oldalon, azt aláírom, eléggé utálták a magyarokta a horda oldalon azért nem volt olyan vészes. CSak divat volt szidni õket, meg itt is sokan rátettek egy lapáttal.

\"I am scissors. Paper is fine, nerf rock.\"

- tõlünk mentek el úgy páran pvp guildbe, hogy pár hónap után vissza akarnak jönni
- az ûber guildbe menõk sem zárkóztak el a visszajöveteltõl, ehhez mindössze túl kell lépnünk a kezdeti nehézségeken -- õk egyébként kifelyezetten az insták és a loot miatt mentek el, altokkal így is visszajárnak (többen bent vannak velük a guildben)

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

de pedig hidd el hogy bloodscalp rettentoen siralmas egy realm. votl szerencsem hozza 😞

Botond
Hány zöld cucc volt a teljes réjden elsõ Nefa killnél? Nálunk már most nincs senkin zöld,és kék is csak mutatóban és így járunk félidõnél. Mondjuk elfér Pityuka a zöld lvl40es gérjében nefa killnél is,ha a másik 39 full t2,de most vegyünk azt,hogy casualék guildje és szépen öltözködnek és haladnak. Oda mennyi segítség Pityuka?0? És ha öltözködni szeretne,hogy haladjanak vele,akkor meg mocskos érdeklooter. Mert a 3 este az 3 este,ez nem olyan,hogy ha van réjd akkor jövök. Nem az élet úgy mûködik,hogy ha van szabadidõm eltöltöm vmivel,mondjuk wowozok,de nem csinálok szabadidõt,hogy wowozhassak.
BEAST
azért ez nem így van ... mennyi idõ rank10-13 elérése? legyen fél év , nekem rank10 volt ennyi xD de én csak akkor léptem be amikor szórakozásra vágytam a sok raid heal után ... egy kezdõ guild UBRStõl az elsõ Raggy killig kb ennyi idõ , legalábbis a mi casual tempónkban ennyi volt , januárban jött össze a "keménymag" kb 20 ember akikkel UBRS-be és a hasonló helyekre jártunk , késöbb megpróbáltuk ZG-t ... majd egyre többen kezdtek csatalkozni és mentünk MC-be ahol igazán csak Maggy meg Domo volt nehéz ... meg Raggy , de oda csak türelem kellett amíg a raid nagy része megszerezte a cuccaikat ... és nagyából egy hónapja öltük le Raggy-t elsõ alkalommal , 1 hete pedig Razort ... aki minden gyakorláson , próbálkozáson , wipefesten ottvan , ugyanannyit dolgozik , ha nem többet , mint aki a rank itemekre hajt

nah de epp ezaz hogy nalunk nem ez van amit mondasz hogy 30 egyetemista es 10 munkanelkuli. nagyon sokan dolgoznak soot csaladjuk es gyerekeik is vannak, es igen van olyanis aki egyetemista vagy logos fasz😄 es megis cthun phase2 nel jarunk. es en nem tartom a mi guildunket hc guildnek, de ez lehet azert van mert magtheridonon eleg sok tenyleg hc guild van, akiknel pl felveteli kovetelmeny hogy ne legyen allasod😄 (nihilum, khadgars rage, stb)
azt kell meg tudni hogy nalunk nincs ilyen hogy kotelezo x% raiden megjelenni kulonben kibasznak. semmi szigoru szabaly nincs, barmikor mondhatod hogy sorry ma nem tudok menni raidelni es nem fog senki rossz szemmel nezni rad. ha egy classbol gondok vannak raideken huzamosabb ideig akkro felveszunk egy egy uj tagot (halisten van mibol valogatni). raiden annyi szabaly van hogy megvan hararozva hogy adott classbol kb hany tag johet, mindezt azert hogy ne legeyn az hogy mondjuk rugokkal teli raid legyen es healerbol meg keves van. akik nem fernek be azok az adott classleaderrel lerendezik hogy akkor ma kimegy rotationre (nalunk raadasul ugy van hogy megkapja a teljes dkpt a raidrol azis aki nem tudott jonni raidre emiatt mert nem fert mar be a class keretbe. logikusan az nem kapja meg aki csak szimplan nem jelent meg) tehat nincs nagy vita ebbol hogy omg most mi lesz a dkpmmal hogy nem ferek be a raidbe.

szal szerintem az hogy egy guild jol mukodjon az kell hogy jo alapokkal rendelkezzen, es ez megvan nalunk tobbekevesbe.

kicsit elkanyarodtunk a témátol nekem spec nincs bajom azzal aki csak heti három vagy annál kevesebb raidre tud jönni mivel nekik nem lesz olyan gyorsan cuccuk nekem spec azokkal van problémám akik ha megvan a cucc hirtelen barátokra találnak máshol és hiperaktiv gamerekké válnak

Mighty
Szerinted én úgy járkáltam BWL-be wipe-olni, hogy full lilában voltam? Vagy hogy a guild csak full epic emberekkel kezdett neki BWL-nek? Azért kicsit gondolkozhatnál, mielõtt a te sarkított verziódat akarod rámerõltetni.

Pistike dilemmában van, mert most lett felvéve a guildbe, legyünk nagyvonalúak: félig kékben, félig zöldben, esetleg pár AH-ból megvett lilában jelentkezik BWL-re. Hopp máris egy jó pont a csókának, mert bár lehet, hogy kissé hátráltatja a raidet, de legalább próbálkozik és nem csak MC-be jár le.

Én még mindig azokról beszélek, akiket a többiek is említettek: csak a biztosra utazik. Alig mutat hajlandóságot az algoritmus leküzdésére.

Ferro_TwL
A raidekkel az a baj, hogy van egy elkerülhetetlen folyamat. Elõször hihtetlen király már csak az élmény is, aztán jön be a loot, aztán már az se érdekel, de jó a társaság, jókat lehet röhögni. Aztán rájössz, hogy bármennyire is jó túl sok idõt vesz el az életedbõl, a loot már marhára nem érdekel, csak a banda miatt jó az egész. És ilyenkor kel dönteni, van aki marad és várja az újabb és újabb patcheket és instákat és van aki inkább lelép. Mikor mi még tavaly talán októberben lenyomtuk Nefit 3 hétig abszolút be se bírtam lépni Wow-ba, aztán IRL dolgok jöttek és észre se vettem és leszoktam a játékról.

A kieget azt hiszem megveszem de raidelni már nem biztos, hogy fogok, én reménykedek valami skill alapú PvP-ben, ahhoz kedvem és idõm is lenne. (Bár pár hónapja újra aktíváltam az accomat, igaz kb 2-szer léptem be, de ahogy elnéztem Bs elég siralmas lett, low popos server pfujjj. De ezt a Krynn féle hunscalp meg hülye magyarok dumát annyira utálom, sok magyar van/volt Bs-en jóhogy van egy csomó hülye, de semmivel se vagyunk rosszabbak, mint más nemzet sõt.)

\"I am scissors. Paper is fine, nerf rock.\"

s0n1c
Szvsz raidinstakból jobb cuccot lehet összeszedni pvp-re, mint honorból, de ez csak az én meglátásom 😊 És mégcsak nem is annyi játékidõt igényel, mint rank10-13 elérése.
PiszkosFred
Csakhogy a 100-200tagbol a kemenymag (25-30, akik midnig lenn voltak vegig) az elott ki fog lepni es sajat "pr0 guildet" fog alapitani, mielott mindenkinek meg lenne a t1 a nagy guildben.

Es kezdodik minden elorol a gyujtoguildben.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

BEAST
azért ez nem igaz , nálunk a community nagy része dolgozik , családja van ,stb ... ezért sokszor van úgy hogy 20:00 az MC raid start és csak 25en vagyunk mert egyesek épp hazaérnek a munkából , fürdetik a porontyokat és kb 21:00 az az idõ amikor kezd megtelni a raid ... ez mindig így van , de 25en addigra már Gehennast verjük és ezzel különösebb probléma nincs , minden raid fun , mert a content meg az instance nem elég , ahoz hogy szórakozás legyen társaság kell , szerencsére a community nagy része ilyen ... de 1-2 kis tizenéves kölök aki bejutott a community-be rontja a hangulatott ... "epixx plx" ... a kort most nem kell átlagnak venni , biztos vannak értelmes tizenévesek is és idiõta felnõttek ... nálunk nem így van 😊 de a lényeg hogy "casual raid" is van és mint már mondtam, lassabban de haladunk , nem célom heti 7 napot és napit 24 órát raidelni 😄

Botond
Kezdõk. Mi is guild ubrsel kezdtük. Nem nubok,csak még az út elején jártok.
- heti 1x-i (egyelõre) ZG van hétvégére kiírva az is szövetségben más kis guildekkel... akkor mi mi vagyunk? easy casual?

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

QuippeR
ahogy Botond is mondta, a pro guildnek max 50 embert kell felszerelnie minden instából, a casualnak 100-200 tagját kell felszerelnie tier1-el, hogy ne kelljen többet mc-be mennie. gl, hf.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

háát 2-5 óra pvp az nagyon kevés én napi 8-10-t nyomtam anno és ugy lettem rank 11!

Botond
Pr0 guild= 50fõs max a létszám amibõl kiállít minden este 40fõs réjdet.
Casualz nubz= 100-200fõ amibõl kiállít heti 4x 40fõs réjdet többi este jó esetben is csak egy 20as réjdet.
Botond
Jó,a 30 egyetemista 10 munkanélküli guildek megint más asztal. A szent õrülteknek köze sincs a nagy átlaghoz.
nekem a casual player azt jelenti hogy atlag napi 2-3 ora jatek. ezert nem ertettem sosem ezt hogy casual guild ami raidel. amelyik guild raidel az mar nem casual imo. illetve ha casual guildnek vennenk azt hogy lemegy 4 nap/het 3 orara raidelni akkor miert is vagyakozik aq40,naxx stbre? ha annyira erdekelne akkor tobb idod szentelne wownak, akar az irl dolgai felaldozasaval. es akkro maris mehet egy nem casual guildbe.

tehat ha erdekel a highend raid content akkor bizony felkell aldoznod ezt azt erte. sajnos ezt csinalta blizzard ezzel a sok raid contenttel. es kiegben ez meg csak rosszab lessz hehe.

BEAST
mi kb 100an vagyunk a communityben és 4 magyar ha jól számoltam xD

az kell hogy keves magyar legyen a guildben
- végre 1 feltétel amit a mi guildünk is teljesít! A guild-ben viszont csak 1 alapszabály van, ha csatlakozni akarsz magyarnak kell lenned...

[NST]Cifu
Hát az ilyenek miatt nem fûlik a fogam a giga raidekhez. Gyakorlatilag lvl60 után az ember két irányba mehet, vagy PvP-zik, vagy PvE-zik. A PvE ugye heti legalább 3 raid, 2-5 óra idõtartammal, már ha van megfelelõ guild, ahova fel is vesznek, és be is férsz a ZG/AQ/MC csapatba, és még a falra sem mászol a guildtársaid miatt. A PvP viszont folyamatos napi sok óra játék, én most rank 9 vagyok, két és fél hónap alatt értem el, napi 2-5 óra játékkal, és már kegyetlenül unom, de ha abbahagyod, gyakorlatilag pár hét alatt lenullázódik a PvP rankod, elbukod az eddig elért eredményeket, ráadásul magas PvP rank mellett folyamatosan kell már játszani, hiszen rank 11-nél egy ismerõs 60000 honnorral 3%-os esett vissza, tehát mellette PvE-zni csak idõmilliomosok tudnak. Úgyhogy most vakarom a fejem, hogy megéri-e szórakozni tovább, vagy simán uninstall, és pápá WoW... Csodás...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Botond
Jó, Pityuka heti 3x tud fellépni. Ez régen móka kacagás volt,mert 2este ment végig MC egy este ony+zg. Sõt néha még olyan napokat is el tudott csípni amikor egyik se és hoppáré,tiszta száncsánj és heppiség az élet,irány BGzni,epic mountra farmolni, Józsi haver altjával lezúzni DMet (óje,60as rugaccsal 23perc alatt dm vs me 0-1),vagy IFben Ah hídon enchantokkal strihelni. De nem a guildben mindenki erõ csávó,nekik nem jó a t1,mert õk "többre hivatottak" na meg a változatosság (még több algoritmust alázuk le,óje),na meg ha már eszünk nincs legalább a cuccal villoghatunk a fórumokon,és menjünk bwlbe is. Mindig. Nem megy lendületbõl akkor egymás után 3 este lewipeolunk a picsába 8x-8x,mert a "taktika" gyakorlása az szent. Utána Szerdán jó öreg Mc,magunkba rántunk 10*3 epicet,másnap meg hirtelen lemegy az éppen aktuális boss bwlben is,mert hirtelen finomodott a "taktika". Nem az a +30epic segített,dehogy a gyakorlás!!!44 Na és itt jön Pityuka dilemmája. Ha MCzni jár le mindenki köpködi,hogy csak lootolni jár le,szemét lógos troger,akasszuk fel. Ha meg Bwlbe jár le akkor a szar cucca miatt csak szopásra ítéli a másik 39et. Ha meg lejár mindig mindenhova a neje heréli ki a szülei meg elküldik agyturkászhoz,hogy kezeljék a függõségét. Mi a jó megoldás? Be kell fenyíteni Pityukát,hogy egy életre megutálja az egészet,és elhúzzon a csudába a wowból,ne húzza már le a 1337 átlagunk. Brilliáns koncepció! Grat!
PiszkosFred
"de ize tok8 mert aki "komolyan" veszi ezt a jatekot az ugysi az elso nap megveszi a kieget is majd😄"

Feltéve ha nem lesz olyan hiszti, mint tavaly. Gondolom már most elõrendelte mindenki ezer boltban, hátha legalább egy leszállítja neki a premier másnapján ;] De egyébként igaz, úgyis megveszi mindenki a kieget, vagy most, vagy késõbb pár héttel/hónappal, de mindenki ki fogja fizetni azt a par ezer plusz forintot.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

QuippeR
igen, így mûködnek a nem casual guildek. csak én nem arról beszélek.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.