World of Warcraft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
abban az értelemben tényezõ hogy manapazarlás. Mérési szempontból
lehet hogy nem megy fölé, de attól függetlenül nem gazdaságos.
" ...lehet ugy erted hogy veszendobe megy es HPM be lesz szar😊"
HPM= Heal per mana.
de lenyeg a lenyeg, damagemeter es swstats nem fog overhealt jelezni.
๏̯͡๏﴿
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148
de amúgy nihilum kiadta videot :p
Paladin elég kis szánalmas class a bubijával, de shadow pap nem csak dmg-t tud. Ott a silence,MC,aoe fear,blackout. Amíg õ a bubi alatt játszik magával vagy a többiek healjével a többieket meg lehet akadájozni a DD-ben és a bubi lejárta után(meg a sok stunja után)meg lehet ölni õt is. Másik amit nem ismersz vagy nem említesz meg akár shadow akár gyógyító pap mind2 tud heal ahogy írtad is, CSAK vagy 1 nagy különbség közöttük mégpedig a ruhájukban. Harc közben nem lehet ruhát cserélni ezért mondom mindig vagy heal vagy dmg és ugy öltözik az ember mert a 2 nem megy 1xre. Vagy gyógyítok végig bg-be és ugy öltözök vagy DDzek és akkor nincs heal. pld bersk buffal (SF dmg cuccban) ha én tudom hogy a seggedbe lévõ embert jobb gyorsan leölni mint téged healni 6000 manából akkor nem fogok SFból átállni healre, mert a seggedbe ugyan ugy ott lesz az a valki és manával nem fogom bírni mivel nem +heales/spi,manaregenes cucc van rajtam.
Talán érthetõbben bg-ben gyógyítós ruhában tudsz x healt y idõ alatt és x/5 dmg-t ugyan ennyi idõ alatt, dmg cuccban meg tudsz x dmg y idõ alatt és x/5 healt ugyan ennyi idõ alatt.
Trutyi LvL 60 UD Priest (Bloodscalp)
Bármelyik kari aki felvesz a kis berserker buffot az 1 szál gyógyítódat pill alatt megöli.
Trutyi LvL 60 UD Priest (Bloodscalp)
legalábbis nálam akkor is kint van az ikon ha maxon vagyok / van az illetõ, és olyan is van hogy rányomják a tankra mielõtt az elindulna
azt viszont nem tudom hogy a logba bekerül-e mint heal, de szerintem simán
vagy valamit félreértettem
anti hero
Pedig tényleg jó. Könnyebb használni, mint swstats-ot.
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
vannak a papokkal druidákkal. Effektive healben is nagyon erõsek
, a 140 manába kerülõ teszkós palaheal 600-800 között gyógyít, és
ha krittel ingyen vót, és ami a legdurvább 1,5 sec a cast time,
szal én a felén járok a healing touch-omnak, mire õ már kikasztolta
a sajátját. A méréseim szerint viszont a HoT-ok nagy része overbe
fordul, ha standard raid heal a feladat. MT healnél má van értelme
pörgetni a HoT-okat is folyamatosan.
Szóval minden szempontból jó általános healer / support kaszt a pala,
MT healernek is jó a 1,5 secenként beesõ 600-800-ak nagyon jól alap
a papi illetve drood lassabb healjeihez, mert bár igen a papnak ott
van a flash heal, az borzalmasan drága és sima healt szoktak mt-hez
nyomni az viszont lassú. Tehát ha durva heal kell, egy paladin alapoz,
egy druida rejuv+ht, egy pap meg tologatja a nagy healeket.
phase 2ben aztán jön az igazi móka aoe/mind control/+addokkal 😄
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Okés, így már vágom mi a dolga, és azt is, hogy célszerû akkor csinálni egy külön healer channelt majd raidre.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
healméter. Sokkal pontosabb mint a damagemeters, és van egy
képessége : effective healt is mér.
Effective heal = raw heal - overhealing
Azóta teljesen átalakult a "ki a fasza healer" sorrend a csapat
fejében ... egy 3/8 t2 druida ha folyamatosan overhealel olyan
raw healinget tud csinálni hogy senki nem ér a nyomába, de a
dolog hasznossága konvergál a zéróhoz.
...
..stb..
[anyamtyukja>: ej mi a ko!
stb
...
anti hero
anti hero
ilyen kiszamolja az addon mekkora heal kell es a legmegfelelobbet kuldi sztem akkora lamasag hasznalni 😄
legalabbis en azt elvezem hogy nem 1 hanem tobb quickbarnyi cuccot kattintgatok amikor mire szukseg van.
anti hero
(csak a listat kell kiiratni vele valamilyen csatira.
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
van egy pár addon fent nekem, vannak dolgok amihez jól jön ha van egy kis help, de szerintem a hílhez pont nem kell...
Kitettem inkább az action bárra 4 féle ranku healing touchot, és ráérzésre a legmegfelelobbet tolom általában.( van ofc 1-2 fight ahol pontra ki van szamolva hanyas healek kellenek de az más tészta 😊 )
Hamar rá lehet érezni milyen ütemben kapja a dmg et a targeted és mekkora heal kell ahhoz hogy legalább szintentarsd, vagy feljebbtold.
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
???KÓDÓT HONNAN LEHET SZEREZNI
\"A józan ész az ifjú korunkig kialakult előítéletek összessége.\"
???KÓDÓT HONNAN LEHET SZEREZNI
\"A józan ész az ifjú korunkig kialakult előítéletek összessége.\"
A csapatfelállásnál az a gond, hogy druida csak egy van az egész guildben, és õt is nehéz lecsalni az instákba, szóval a papokkal és a sámánokkal kell megoldani a healt. De még emésztem a lent olvasottakat, és próbálok kiokoskodni valami jó megoldást. 😊
Neked is köszi Picket, akkor valószinüleg a következõ ZG-n ezt a dedikált heal megoldást próbáljuk ki. Az az igazság, hogy én már elszoktam az ilyesmitõl, mivel az utóbbi idõben olyanokat csináltunk, hogy UBRS runokon egyedül healeltem végig a csapatot, csak a kutyulinál és Drakkinál segített be egy DD sámán. Az már nagyszerûen ment, és valahogy kialakult az csúnya önzõ nézet, hogy az egész csapatot én akarom életben tartani. De ez nem fog menni raideknél, szóval váltani kell. 😊
20as isntaban 2v3priestunk szokott lenni, itt szinten ugy vannak szetszorva, hgoy 2*10es csoportot figyelnek.
a healer leader napoleonnal osztja a feladatokat, termeszetesen minden healer kulon csatin ottvan es oda nyomatjak mindig hogy kinek mi lesz a dolga
napolejon
anti hero
nálunk minden raiden úgy van, hogy az MT1 mellett van egy pap és egy druid, õk felelnek az MT1-ért, az MT2 mellett van egy pap és paladin, õk felelnek az MT2-ért, (ha aggro átvételes balhé van, mint például Hakkarnál, akkor persze keresztbe hílelnek, épp azt amelyiket kell) a többi groupban meg mind van egy híler, ameddig jut. Tank mellé általában pap kerül, aztán ha elfogynak, akkor pala / druid
mindazonáltal egy haver klánjában ez nem így van, hanem van a tank group, van a rogue group (feral druiddal), van a caster group (verébfejû druiddal), van a híler group, stb. A papok hlelik a tankokat, a druidák, paladinok a raidet, oszt kész
Mindazonáltal a második szerintem jobb módszer, de az elsõ hatékonyabban mûködik, legalábbis nálunk. Ez igazából a hílerektõl függ. A papnak elvileg tudnia kell gruppon kívülre is hílelni, tudnia kell hogy a boss (mob) kit targetel, tudnia kell hogy ki fog aoezni és mikor kell rá bubit tenni, ésatöbbi... ha a pap nem tud tankot váltani amikor pl hakkar tankot vált, akkor esetleg meghal a tank 3 sec után.
A másik fontos dolog az overheal. Én egy relatív lusta (szerintem normális) híler vagyok, (nem bossfight-nál) csak akkor hílelek, ha a nép hp-ja legalább negyedet leugrott. Ugyanís ha nem addonból hílelek, akkor az folyton overhalbe megy, mert kétszer akkorát tolok rajta mint kéne... Vannak viszont idegbeteg hílerek, akik már akkor renew-t tesznek, amikor csak feltételezhetõ az adott kari sebzõdése (nem bossfight, nem tank), és nem tudok elnyomni egy flash healt se, mert már felhílelték... Szóval én inkább pihenek, a híl listán az utsó pár pap között szorongok, de az overheal-em 15%, a többieknek átlag 30%, a legelsõknek 45-60%...
Tehát én ebbõl a szempontból jobban szeretem ha a gruppomat kell hílelni, mert nem hílel bele más ha nem kell... utálom amikor tolom a hílt, tolom, tolom, és egy pillanattal a vége elõtt felugrik a zöld csík, és tudjuk hogy olyankor már nem lehet megszakítani...
Épp ezért nem szoktam a palámmal trash moboknál hílelni, mert a pap bõven elég arra hogy elvigye a balhét, nem akarom még én is idegesíteni...
Ez persze mind trash-re vonatkozott... A bossfight egy külön szépsége az életnek a healer rotációval, a tank rotációval, az innervate-el, az ally oldalon való pala judgementes - wandozgatós manatöltéssel...
Ja hogy a totális +healre érted... nem nézd csak meg a táblázatot, csak jól be kell kalibrálni. Leteszteled hogy a spelljeid átlagosan mekkorát gyógyítanak és beállítod. Ezek után ha a célpontodnak 600 hpja hiányzik rácsapsz a gombra, megnézi hogy melyik ranku gyógyításod áll legközelebb a 600hoz és elkezdi castolni
De ha minden healernek meglenne az addon akkor csak broadcastolni kell és van benne overheal védelem, hogy a 600at sérült célpontba ne menjen 4 helerbõl 600as gyógyítás
(én is kapom harcon kívül a 4k-s gyógyítást druidától amikor hiányzik 500 HP a maxból, okos healing meter meg szépen leméri neki, hogy már megint 4ezret gyógyított, és de jó fej <#wilting>#wilting>)
ಥ_ಥ
-Ha 5en lesik, hogy kinek megy le a raidben a HP-je, akkor 3 vagy 4 már csak overheal lesz, ha mindig a legkevesebb HP-vel rendelkezõre rágyógyítanak.
-Van felelõs, tehát van felelõsség. Ha meghal egy teljes party, akkor lehet tudni hogy miért (akár a healer hibája volt, akár nem), így viszont jobban figyel a healer.
Ezek mellett általában a 4 random 1 healer általában mûködni szokott. Kivétel persze a tank, meg olyan DD-k, akiket életben kell tartani (pl. AOE). Amúgy meg ha valakinek nem tetszik, hogyan rendezed a healereket, akkor miért nem rendezte maga, és akkor nagy csend lesz <#awink>#awink>
ಥ_ಥ
Öcsém is ezt használja Druidával, mindíg elsõ helyen áll Healing Doneban (ZG, MC)
Az a baj velük hogy nem olyan elképesztõ damage-eket osztanak, mint pl. a mage - viszont azt legalább olcsón és megbízható módon teszik 😊 (cserébe tovább élnek 😊