166748
  • Lazarus
    Mi a helyzet warhammerrel? Úgy olvastam a formolós-grindelős dolgot gyökeresen megváltoztatják benne, mik a tapasztalataid?
  • WiLDoR
    ezzel egyetértek, atm. sajna ez a szitu a wow-ban, s szerintem se volt nagy ötlet, hogy ennyire szétválasztották a pve-t és a pvp-t.
  • TVelvet
    wow nemás ming farmolás, ennyi. Megszoksz vagy megszöksz, gyere eve-zni :)
  • Magh
    Ez engem is zavar. Mert régen is a grind volt az alap, de ha egyszer letudtad, mentek a premade meccsek a battlegroup legjobb premade-jei ellen. Én meg bírom a grindet, aki farmolt Naxra és komolyabb rangot ért el a régi rendszerben, tudja, miről beszélek. Most meg valaki meglépi a 70-et, mit tehet? Először is pár hét AV leech, megvesz mindent honorból. És utána? Premade már nincs, marad az aréna, ami számomra élvezhetetlenebb a farmolásnál, de mondjuk ő szereti, csakhogy honor gearrel nem veszik be rendes csapatba, mert egy semi-HC team is rég full S3. Magyarul vagy döglődik BG-n pugokkal (ha mazochista), vagy pöcsöl még 3 hónapot a következő szezonig, hogy aztán végre elkezdhesse az abusefestet.
    PvE még rosszabb. Bár a bossok élvezhetők első alkalommal (PvE idő 1%-a kb.), én mindig is PvP-gear forrásként tekintettem az egészre, lévén minden héten ugyanazt végigzongorászni, közben kidobni a pénzt és időt néhány noob nevetséges hibája miatt, nem épp tömény élvezet. Manapság viszont ritka kivételektől eltekintve nagyságrendekkel jobb az arena/honor cucc, a BT gemek is beszerezhetők párszáz goldér (ami megfelelő profokkal nem pénz).
  • Magh
    Random kiemeltél néhány eltérést, én erre ennyit mondok: 10-20-szor annyi lock van a top teamekben, mint mage. Engem speciel nem érdekel az aréna, BG-n meg nagyon jól elvoltam a firemageemmel, csak, mivel elméleti emberke vagyok, szeretek analizálni :).
  • BEAST #120261
    reroll mage ... ja meg, gief warrior priest :<
  • WiLDoR
    "*3-szor tovább élsz"

ez úgy baromság, ahogy van. bármikor elcserélném a fear egy blink-re a death coilt meg ice block-ra...

"*kevesebb a managondod"

neked meg jobb a mana-háztatásod, van gemed, evocation-öd. lock-nak egyik sincs, csak a life tap. s ha life tap-elsz arena-ban, azzal potencionálisan kinyirod saját magad is. pláne akkor, ha nincs melletted healer. szal' a life tap nem túl jó ötlet...

*a peted egyedül jobb casterek ellen mint a mi egész classunk"

jah, s akármelyik melee dps class 3 sec alatt megöli...

*manadrain (lehet, hogy a leggyengébb, de legalább van)"

örülünk vincent? ja... de azért akármikor becserélném mondjuk egy frost nova-ra...

*egy hunter/lock pet nem rontja a DPS-ed 60%-al"

tény, utility funkciója van. viszont amig te mondjuk blade edges-be leugrasz a hídról a healer után és kapásból instantban nyomod el a counterspelled, addig az én petem körberohan a hídon, hogy spell lock-olhasson, s mire range-be érne addig a healer 3x healeri rommá magát, meg közben még iszik is 1 jót...

*LoS hatása kb. nulla (DoT, NF, pet, channelled drainek)"

lehet, csakhogy a burst dps is nulla, ami viszont egy frostmage-nek ellenben igencsak jó van...

"*WAR béta accal te inkább egy Engineert szintezz :)"

nem lehet, ez most nem választható. warrior-priestezek épp és tetszik :)
  • Tafaya
    /agree

Az is baj, hogy teljesen szétválasztották a PvE-től és a PvP-t, aki PvP orientált nincs értelme lemenni instába, mert hiába űber eegy cucc ha 0 resi van rajta. Resit kellene törölni siman wotlk-ra, de úgyse fogják. A másik meg ez a grindolj össze 200k honort bg-n hogy tudj arénázni mert Vérpistikexxx3hun-nak is s1 setje van már. Aztán majd jön az s2-es honor set, és lehet elölről kezdeni a misc cuccokat farmolni.

Arénába az is baj, hogy a cc-nek túl nagy szerepe van, na nincs elég cc fejed tetejére is állhatsz, egész harc alatt alszol, állsz egyhelyben vagy szaladgálsz jajongva. Nagyon kiegyensúlyozatlan az egész, és nem úgy tűnik, hogy ezen változtatni akarnának.

Gifv WAR beta acc :(
  • ShaiHulud
    2400 az a 2200 felett van, neki ott a cap:P
  • Davidus
    ha 2200 fölött mindenki skill capped hogy éri el valaki a 2400at?:p
  • Shortstop
    aludtam :)
  • Magh
    Kit érdekel, mennyire lehet vele healert ölni, mikor a magehez képest:
    *3-szor tovább élsz
    *kevesebb a managondod
    *a peted egyedül jobb casterek ellen mint a mi egész classunk
    *manadrain (lehet, hogy a leggyengébb, de legalább van)
    *egy hunter/lock pet nem rontja a DPS-ed 60%-al
    *LoS hatása kb. nulla (DoT, NF, pet, channelled drainek)
    *WAR béta accal te inkább egy Engineert szintezz :)

Nézd meg a top eloszlást, 15-20% lock vs 1-4% mage. Mivel 2200 fölött mindenki skillcapped, ez tisztán tükrözi az egyensúlyt. Sajnálom a lockokat, mert rá vannak kényszerítve az SL/SL buildre (tudom, mennyire unalmas), de az legalább egy működő classt eredményez. Crassusnak: a warrior mindhárom bracketben masszívan overrepresented, de ez csak véleten lehet.

Én úgy látom, a WoW PvP döglött (tbh már egy éve így látom). A BG-ket megölte az iszonyatos grind, már a premade vs premade sem a régi (már ha összejön, 10-ből kilenc csak pug). World PvP nincs. Az Aréna az abuse képességeket helyezi előtérbe, több class kifordult önmagából (a rugók fury wari módjára két mace-el rohangálnak, a mage spamolja a polit és r1 boltot, a hunter drainbot etc.). Mostanra kiderült, hogy a Blizz nem tervez valódi PvP balance patchet WotLK előtt (a beharangozott 2.4 egy nagy semmi), maximum foltozgatnak (a maguk brutális hatékonyságával, 1 év alatt nem képesek frost ágra tenni egy pushback res talentet, a 99% cheat death közben él és virul), azt meg mindenki tudja, mire lehet számítani balance ügyileg egy kiegben. Meg is értem őket, milliók arénáznak 1500 körüli ratingekkel, és élvezik, akkor meg minek törjék magukat párezer HC alak miatt.
  • janita
    Hello
    http://www.wow-hungary.com/
    http://www.wow.lap.hu
    itt keresgélj
  • capaszabi
    ipconfig /flushdns
  • ColdFire
    ha lefordítod, sima ügy :)
    melyik szerver nem megy? :o
    én most jöttem azeroth földjéről :)
    (bloodscalp)
  • santibi
    VAN RÁ ESÉLY,H EGYSZER MAGYARUL FUSSON A WOW?
  • santibi
    Leszedtem a 10 napos Trialt. Ez olyan mint egy demo? Vagy ez a teljes játék? Kipróbáltam csak annyira zavar, h azt se tudom ki merre hányméter:-). Az alapfogalmakat infokat stb, hol a legérdemesebb megnézni merre keressem. Varázslatos ez a világ amúgy.
  • Narxis
    Nekem is..ááááá pedig éjszaka az altok profjait akartam felhúzni. :((
  • ColdFire
    akciófilm :D
  • PiszkosFred
    auth server sz.rakodik, szerintem aludj, ez mar ilyen lesz karbantartasig.
  • shaime01
    beraktam a gépbe az uj memoriát elinditotam bámm égettszag+füst szál ki a gépből ujabb "bam" lecsapodik az egész házban az áram :p
  • Shortstop
    nemtudok belépni a wowba. handshaking pontnál megreked a játék. másnak is van ilyen? délelőtt még korrektül ment minden.
  • maniac001
    Szerintem meg leszarom.
  • gta04
    köszi.
  • pries
    kicsomagolod a :\Program Files\World of Warcraft\Interface\AddOns mappába
  • gta04
    Valaki megtudja mondani, hogy az addonokat, hogy kell telepíteni vagy felran? :S
  • SuLtAN17
    Szerintem meg egy jó kis frot mage okos talentolással jó gearrel szanaszét fagyaszt mindent:P:P
  • tigeroo
    sl lock csak akkor tud megölni egy resto druidot ha dupla illi pengéje van
  • santibi
    ??????Már lemaradtam:-(
  • maniac001
    Ti meg hagyjátok már abba ezt az SL lock vs. restro drúd dolgot mert nem kicsit unalmas...
  • maniac001
    Gondold át hogy elkezded-e. De ha igen, horda oldal. Az ally n00b :P
  • Dr DeViLKiNG
    1500 ratinges druidot ki nem veri meg? nyilván nem véletlen tanyáznak ott. amelyik meg ért hozzá ott meg ez van (lehet nem véletlen tartanak már 2k ratingnél 5 vereséggel)
    sajnos te ilyet még nem láthattál
  • Chris
    A két nappal ezelőtti adatokra azért én kis jóindulattal rámondanám, hogy "friss". :D
  • WiLDoR
    nem tudom mennyire frissíti mostanában armory az adatokat, de szerintem a rating adatok nem helytállóak.
    viszont az tényleg látszik, hogy lövésük sincs arról, hogy sl-sl spec lock-kal milyen kibaszott egy kinszenvedés healert ölni, mikor egy bazi nagy 0 a burst dmg-ed, a 180-350-es dot tick-eket meg az összes healer kiröhögi...
  • tigeroo
    igen ,előzmény megismeréséhez ajánlott végigvinni a warcraft (1-2)-3-at
    (magyarítással..meg kóddal ha csak a sztori érdekel)
  • Chris
    Nem éri meg magyarázni. Csak azt látja amit akar, aztán jön ide szarral dobálózni. Csodálkozik, hogy vmi jobban felszerelt nem félkezű kettécsapja őt meg a bg-ken kiseggelt S1 gearjét. De az aréna rating mindent elmond a pve szerver bg kiskakasáról. :D
  • [HUN]Crassus
    esküszöm tendert fogok kiírni arra,hogy mutassák meg neked meg devilnek ,hogyan kell druidot ölni lokkal:)
  • WiLDoR
    én pl. ismerek olyan druidát nepa-n, akinek 280+ mana/sec-es regenje van pvp gear-ben, combat-ban!
    valahol 2,3k körül kolbászol a csávó minden csapatával.
    sok sikert mindenkinek ahhoz, hogy leszívja a manáját :)
  • WiLDoR
    "gondolom agyatlanul dotolt másfél órán kerezstűl ahelyett,hogy a CC-re ment volna rá a spell lokkra/spell lassításra/cot/ valamint a MANASZÍVÁSRA"

te is látom nagyon vágod a lock kérdést :)
    - lassítás. druidát. mégis hogy? coex? az curse. druida biza le tudja ám szedni. vagy csak simán shapeshift és lement róla.
    - fear? chainfear + dot-hegyek és meghal fear-ben? pvp trinket-je persze tuti, hogy nincs. amellett meg nincs az a warlock, aki chainfear-ben atm bárkit is meg tudna ölni sl-sl (arena) spec mellett...egyszerűen túl keveset sebeznek hozzá a dotok.
    - spell lock? mégis mi ellen? a druida instant hot-jai ellen? kb. szart sem ér.
    - spell lassítás? curse of tongues? mégis mit lassítson le? az instant hot-okat?
    - manaszívás? najó, próbáltál te már maciból/macskából manát szívni? nem tudsz, mert nincs neki...

baszki, komolyan, indítsatok már ptr-en egy lock-ot, aztán kicsit pvp-zzetek vele, mert látszik, hogy lövésetek sincs a kasztról :D
  • santibi
    Sziasztok.
    Én még nem vagyok "fertőzött":-)
    vagyis elszeretném kezdeni a warcraft pályafutásomat. Tanácstalan vagyok, h honnan kezdjem. Stratégiázni még annyira nem stratégiáztam. Ezt azért irom, h nem tudom okos lenne-e, de végig kellene vinnem elötte a warcraft 3-at és a kiegészitőjét.? Feltettem most a 10 napos probaverziót a wow-nak de nem igazán ismerem a játékot sőt szinte sehogy. Tetszik nagyon a környezet stb. De így angolul nem ismerem ki magam annyira. Szóval ha elakarom kezdeni a warcraftot mert szeretném megismerni az egész történetet akkor mit, hogyan, merre. Köszönöm.