111
Windows XP vs. Jatekok
  • PetruZ
    A másik topikban válaszoltam.
  • vader
    detto
  • Pbalci
    Sziasztok.Régóta szivok egy xp problémával. Tudom nem illik, de sok másolt játékprogim van.Telepités után a szokott módon megtöröm rámásolással (ugye ahogy mindenki szokta :-P ) . Mikor inditanám a gamét, irja azt a hülye hibaüzenetet, hogy baj van az exe-vel, és értesitse e esetleg a májkrémszoftot. Megörülök ettöl. segitsetek!! köszi. Balázs
  • Pbalci
    Sziasztok.Régóta szivok egy xp problémával. Tudom nem illik, de sok másolt játékprogim van.Telepités után a szokott módon megtöröm rámásolással (ugye ahogy mindenki szokta :-P ) . Mikor inditanám a gamét, irja azt a hülye hibaüzenetet, hogy baj van az exe-vel, és értesitse e esetleg a májkrémszoftot. Megörülök ettöl. segitsetek!! köszi. Balázs
  • Met
    Köszi, már javasolták:)
  • Tovi
    Kicsit késve:: van megoldás, a játék könyvtárából töröld ki a gimme.dll fájlt, és futni fog rendesen.
  • Gladiator
    van márvalami megoldás az age ofempires2-re?
  • Met
    Hello!

Ma felraktam a Need for Speed Porsche Unleashed-et. Loading közben lefagy, fastwrites kikapcs-bekapcs nincs változás. Kompatibilításban win98/me beállít game elindul de szaggat, kompatibilítás win2000 beállít nem indul.
    Valszeg nem a gép gyenge neki:) 2GP4, 512RAM, Radeon 9600Pro, Catalys3.8, DX9 800x600x16. Régen ez futott nekem 2000 alatt hibátlanul, sőt 98 alatt is egy 466-os celeronon.
    Valahogy meg lehet oldani vagy nincs rá esély?
  • Frenzy
    DK2 nalam tokeletes volt NTFSen is...
  • nortol
    A Dungen Keeper2 nem ment nálam NTFS-en, de Fat32-n semmi probléma nem volt. Talán itt van a kutya elásva?
  • nortol
    Az Age of Empires 2. nálam is csődöt mondott. Nagyon sajnáltam a dolgot, mert jó játék, de azért megmaradok az XP-nél.
  • Evil
    akkor probald meg a dungeon keeper 2 -t.Istennek sem tudom beizzitani.Pedig jo kis gamma am.
  • Z
    Én nem tom,mi van az XP-mel, de minden!!! játék fut rajta, nem is akárhogy! :D

Ami utilt viszont nem fogadott el, azt compatibility-vel sem tudta elindítani.
  • Pheel
    Program Compatibility Wizard

Ez a neve.

A programs->accessories-ben van.
    (Programok->Kellékek->Kompatibilitás varázsoló csodamasina :))))
  • Pheel
    Használd a compatibility wizard-ot! Hazudj neki egy Win98-at :)
  • agyhalál
    Én a www.hwhunpage.com címről töltöttem XP-s ASUS - Detonator hybrid drivert V7700hoz.
    Ezzel faján műxik, többivel nekem is szarakodott a színkorrekció.
    A file neve: 2188ew2kxp.zip , ez egy 5MBás zip, van egy régebbi is, ez pedig az ASUS honlapjáról: 2181aw2p.zip , ez pedig 4MBás.
    Lehet, hogy az újjabbak is jók, de azokat még nem próbáltam, nekem az elsővel tökéletesen megy, még a sebessége is korrekt.
    Sok sikert!
  • Borg
    Ez aligha az XP baja...
    Tegyél fel másik detonatort.
  • Bakka
    A
    Quake III Arena nem valami jo nalam (Asus v3800 TNT2...) Az a baj, hogy nagyon sotet a kep es nem reagal a Brightnesre ! Egyebkent errol a problemarol mar olvastam valahol. Mit lehet vele csinalni ???
  • Break
    Az összes Age of Empires is elfut, valamint a Fifa 2001 és 2002 is.
  • zice
    Hello
    Lenne egy kérdésem: Még pedig az hogy,van nekem egy Ati Radeon 64MB VIVO viedo kártyám,és nem rég feltelepítettem az Win XP-t, de a legújabb driverben tartalmazza az ATI-nak újabb technologiáit,pl TRUFORM™ vagy a SMARTSHADER™-t , szép szép,de ezek gondolom az Radeon 8500-asra van optimizálva,és nem pedig a Radeon 64-re,szóval így a 3D-s játékok lelassulnak(fps nagy mértékkel csökkent,pl Q3 vagy Counter-strike.....:(( ) És néha nem is kell ez a „simítás,vagy görbítés”. De az a problémám,hogy a Win xp alatt,csak ez a driver jó,és nem tudom hol lehet kikapcsolni ezeket a funkciókat,vagy egyáltalán lehetséges??? Ha tudnál segíteni,akkor nagyon megköszönném, köszi!!!:)))! Üdv.
    z.
    ui.: A tweakerekben se találtam ilyen opciótL....

• Borg
    Ha nem akarsz plusz programot feltenni (powerstrip vagy fastudja mi) akkor mielött felrakod a detonatort, ird át az nv4_disp.inf fileban a te videokártyádnál a megfelelö felbontásokat, hogy csak a kivánt Hz maradjon utánuk (meg a 0).
    Aztán install.
  • ekosa
    Hi !!

A proléma a következő. WinXP Home, detonator 21.83.
    Hogyan lehet azt beállítani, amit win98-ban simán lehetett, hogy a felbontásokhoz mindig a legjobb monitorfrekvencia "kerüljön"? Ugye ezt 98se-ben úgy lehetett, hogy optimálisra kellet állítani a monitorfrissítést, és akkor bármilyen játékot indítottam, és bármilyen felbontásba raktam, a windows mindig tudta, hogy milyen herz kell. XP alatt meg mindig tök kevés a herz, a szemem meg golyózik a sok vibrálástól. Előre is köszönöm a segítséget.
  • Break
    300 MHz-es gépen 128 mega rammal lassabb lenne e két játék amit kérdeztem?
  • Evil
    hat szerintem nem.D3d alatt nekem maradt a sebesseg ogl alatt meg gyorsult is.
  • Break
    Azé' szeretnék addig mindent megtudni róla!
  • Break
    Majd november végén fog!
  • Break
    Csak azé' kérdem, mer' most akarok (majd a magyar verzsönre) váltani!
  • Break
    Dungeon Keeper 2, Age of Empires I, II (meg a kiegészítők mindkettőhöz), Fifa 2001, Need for Speed III, Terep2 (rulez!!) elfutnak????
  • zacsko
    Kinek nem megy itt a Red Faction? Mert nálam tökéletesen fut!
    Igaz, compatibility módban kell inditani, de gondolom ezt ti is kipróbáltátok:)

Eddig nekem minden játék (kb. 30) tökéletesen működött XP alatt, a fagyás szóról végre a tél jut először eszembe nem pedig a Windows:))
  • diegho
    azt hiszem felnyomom a W98-at és az XP-t is.Ami nem megy XP alatt az majd megy W98 alatt, különben most a W98-al semmi baj nincsen.
  • [oLe] #64
    jaja. enis gondolkodom rajta hogy vagy kettesbe lesznek a milleniummal vagy egyedul millenium lesz.
    nagy kar a red factionert! pedig k**va jo game! :)
  • [oLe] #61
    probalta mar valaki a red factiont xp alatt?
    mer nekem fullra nem akar elindulni.
    ilyetszol nekem hogy a c:\-n keres nekem egy nemletezo file-t.

valaki talalkozott mar ilyennel?
  • Borg
    Az NFS5 nekem is szaggat kicsit, (p3@880+gef2pro+512). Csak 95/98 comp. modban indul el (ez az egyetlen játék amihez ezt kell használnom) gondolom ebböl kifolyólag van valami baja.. de az az igazság hogy ugyis szar a ghamma szoval nem is sajnálom
  • Evil
    na szoval felraktam a professionalt.A dungeon keeper 2 nem megy kivag.Probaltam azt a compatibility progit de nemtom hasznalni.
  • Evil
    hat en nem igazan talaltam meg ezt a progit.Linked van?
  • Borg
    Kicsit le vagy maradva... ez egyrészt XP alatt sem müxik, és ráadásul a Detonator4el sem... szóval ezt buktad.. a régi kis fityó 98 alatt még jó volt det3mal, de itt már nem..
  • Pheel
    ill NV4 már egy kártya ugye :)
  • Pheel
    Registry túrás és nincs 60Hz.

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\nv4\Device0]

NV4_Modes

Innen szedd ki a kártyádnak megfelelő helyről a neked nem tetsző frissítéseket.
  • colos
    De az eredetivel (XP-s) sem volt gond, minden ment alatta, csak az a fránya frissítés volt állandóan 60Hz.

colos
  • colos
    Vagy az nvidia oldaráról szedd le a 21.83-as driver-t! Nekem bevált...

colos