Paranormális jelenségek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha élet alatt sejt szinten érted a kialakulást, tehát amikor legelõször "szaporodott" vagy replikálta magát egy anyagszervezõdés, akkor az megint más. Azzal nem foglalkozik konkrétan az evolucio.
Viszont a tudomány igen. De ha kisérlettel létrehoznak egy élõ valamit, akkor az egy irányított (emberáltal) körülmény és nem egy véletlenszerû valami, leszukitve a feltételeket. (kedvezõek növelve, kedvezõtlenek nem. Az már egy másik fajta élet lesz, habár szénalapú.
Az nem a Földi élet elsõ pillanat lesz,hanem egy ujabb pillanat. Annak a pillanata, amikro az ember csinált életet. Az az élet mesterséges kialakulásáé , a "szintézis" tudománya, nem pedig az Földi élet véletlenszeru/vagy nem véletlenszeru, hanem ID kialakulásának tudomány.
Ahhoz vissza kellene menni az idõben, és megfigyelni. (habár akkor már a jelenlétünkkel is befolyásolnánk a kisérletet, hiszen tele vagyunk mikroorganizmusokkal (élettel).
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
irtam már a Halál után forumba érdekességképp -
Szerintem ahogy az univerzumban az informacio megmarad, ahogy az univerzumok fejlodnek, ahogy beállnak az állandók, ahogy fejlõdik a DNS, ugy fejlõdik az az energia ami determinalja a matematikai valoszinuséget.
Kb ahogy a klasszikus fizika determinalja a matematikát.
Ugy determinálja a klasszikus fizikát az emberi gondolat tettekben, és érzéseivel, gondolataival a világegyetemet kollektív tudatot.(kvantum-szinten, tehát ez már totál irracionális, meg véletlenszerû) mégis összességében,mint egy hangyaboly (szuperlény) együtt mégis céltudatos, és mondhatjuk,hogy öntudatos is. vagy élõ az ember, és minden más, csak másképp, vagy minden egy predesztinált kauzális láncreakcio a döntés illuziojával, no meg a szabad akarat illuziojával.
Halál után. Az ateistáknak is igaza lesz, és a hívõknek is. Ha egy ateista és egy hivõ beszélgetne kinek lett igaza, akkor az ateista megmagyarázná,hogy látod te már nem az vagy aki voltál , minden meghalt benned, ami az egod volt, a személyed, holott ami lényeges abol valami megmaradt belõle, a hívõ pedig azt szajkozná,hogy látod tulélted a tested.
Tetszett az üres-lapos hasonlat. Amennyiben azt tesszuk fel,hogy a reinkarnácio egy igaz dolog, akkor a szuletés pillanatában még nem kaptuk meg az egész "lényunket". ami tapasztalat, illetve "feladat" stb. pont hogy az amiért megszulettunk és amit magunkkal vittunk azok az ok-okozati hatások indukálják azt amilyen helyzeteink lesznek az életben. és bizony ez ez esetben nem véletlen. mert bár az élet alakit minket ki, de pont oylanná, amik mi voltunk. meghát Isten (ha van) elvileg akkor irányít is néha észrevétlenul(ezt legtöbbször akkor lehet észrevenni amikor egymás után sokszor tapasztalunk olyan kis valoszinuségu dolgot, amit a matematika nem igen engedne meg) ez a teremtés lényege, hogy nevetségessé teszi az élet a amtematikát. Sokkal több olyan dolog történik, aminek elvileg nem kéne.
Itt lép képbe a hit, hogy ki mivel magyarázza meg. van aki vak véletlennek hívja, és van aki tudatosságnak.
Az a furcsa,hogy ezt még magunkrol si elmondhatjuk. hívhatjuk céltudatos döntésnek is, azt hogy most olvassuk ezt a forumot, és tanulunk (vagy butulunk) és hívhatjuk véletlennek is,hogy ezt a döntést nem mi hoztuk, hanem csak az élet alakitotta így, mi meg egy papirhajok vagyunk az oceán tetején kormány és vitorla nélkül.
Minden csak szubjektív hit kérdése. Tényleg minden.
UFO-k: az univerzum méretébõl kiindulva sokkal kisebb a valoszinusége annak hogy csak a Földön alakult ki értelmes élet, viszont egy tanulmány szerint annak,hogy akármelyik civilizáció "összeér" térben és idõben már ilyen 0,00000000000000000001 valószinuségû.
De bármi lehet. Az biztos hogy eddig csak kamu videokat meg képeket láttam, érdekes,hogy mindegyik "véletlenül" rossz minõségû :DDD
idióták.
A Disctrict 9 jobban meghatott, mint az UFO magazinok,pedig az csak egy mozifilm :D
de így,hogy válaszoltál rá köszi!:)
Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam õket.
Annyi "belekeveredés" van, hogy a vallás az úgy ész nélkül mindenféle állításokat tesz, nem csak transzcendenciára vonatkozókat, hanem a valóságra vonatkozókat is. Azokat lehet tudományosan vizsgálni, igazolni vagy cáfolni. Általában cáfolni.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam õket.
Ne szopd be, ez a vallás agymosásának elsõ lépése.
Míg a vallás témában meg az van, hogy mondanak valamit, te kussolsz és elhiszed, ráadásul olyan dolgokról beszélnek, amit jellegébõl kifolyólag LEHETETLEN ellenõrizni.
És nem, a tudomány nem szerez híveket. Azt a dolgot TANÍTÁSnak hívják, vagy ismeretterjesztésnek.
A szó eredeti értelmébe vett vallások szellemi síkon mozognak míg a boltba járás meg a vízilabda fizikai síkon. Mind a kettõ szerez híveket magának. De máshogy mûködnek, mások a célok.
Ilyen szempontból mondom, hogy a boltba járás és a vízilabda is egy vallás.
<#hehe>#hehe>
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
elolvastam a beszélgetést elindító hozzászólását. amiket utána fûzött hozzá azokat nem. De akkor már tiszta
Ilyen szempontból mondom,hogy a tudomány egy vallás.
A másik probléma meg az, hogy mondasz valamit, abból kiragad egy szót, és elkezd valami hóttmás linket nyomatni, ami szerinte alátámasztja az õ mondókáját, valójában meg köze nincs az adott témához.
Meg ilyesmi...
Ez egy igen elterjedt faszság.
Viszont amikor valaki ezt tudásnak állítja be, mert észre sem veszi a különbséget hit és tudás közt... az gáz.
Tudás: Bizonyított dolog igaznak való elfogadása.
Semmi nem zárja ki, hogy úgy higgyek valamiben, hogy közben nem próbálom a hitem tárgyát ténynek beállítani.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Emellett:
"sõt késõbb jó ideig le is tagadta, hogy bármit tapasztalt, látott volna."
Vagy csak te képzeltél oda lebbenést, meg lefogást egy teljesen hétköznapi mozdulatba, aztán késõbb meg már inkább "bevallotta", hogy de látta, csak anyu maradjon már nyugton.
Errõl meg ennyit.
A félelem mindig gátat fog vetni annak, hogy jobban megismerjünk bizonyos dolgokat.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Az is lehet, hogy pont abba az idõszakba kerültek amikor a gyerekek rádöbbennek, hogy a szüleik nem tökéletesek. Az is lehet, hogy nem félelmükben, hanem csalódásuk miatt történt. Szörnyû lehet mikor rájön a gyerek, hogy a szomszéd igazat mondott anyuról, mikor azt mondta....
Minden rosszban van valami jó.
Nézzük csak: egy helyen, ahol évekig normálisan zajlik az élet egyszer csak hipp, hopp elkezd egy család hallucinálni. Verzió egy.
Egy helyen ahol megjelenik egy gömbvillám bizonyos idõn át tartó anomáliákat okoz az elektromágneses térben (pl. egy pacemakeres ember rosszul lesz azon a helyen) és ebbõl adódnak késõbb nemcsak poltergeist jelenségek, hanem hallucinációk IS. Verzió kettõ.
Sztem a második kicsit tudományosabban is hihetõbbnek és megalapozottabbnak hangzik, fõleg mivel bizonyos helyeken, ahol GV bukkant fel mértek igen magas anomáliákat. Képzeljétek, mûszerrel, nem bottal!:D:D Nem is tudom, hogy ebben a kérdésben, márhogy a GV és a poltergeist jelenség kapcsolódik egymához miért egyezik a véleményem Turner professzoréval, lehet hogy õ 10 év alatt elég sokat megtudott a GV-rõl én meg tényleg tapasztaltam ilyet azért van ez így? Na mindegy, biztos mi vagyunk a "hülyék".....Köszönöm a linket DronkZero, azért vannak akikre mindig lehet számítani!!!!!:D
Csak megjegyzem, hogy meg kellene próbálni különbséget tenni az események folyamatából következtetve a között, hogy mi "valóságos" esemény és mi "fantázia". És mibõl mi eredhet. Tudod, kiszûrni a hazugságokat meg hibás elméleteket (nem csak én tévedhetek ám!). A köépút elve egész jól hangzik...:D:D Abban viszont maximálisan egyetértek a cikkel, hogy bizonyos változások, mivel az idegrendszer "igen érzékeny mûszer" befolyásolhatják a mûködését, az meg ki tudja min múlik, hogy ebbõl a "befolyásolásból" idõvel mi lesz, pozitív, vagy negatív dolog...elmúlik-e, vagy maradandó hatást okoz...stb. Hát lehet nem sikerült telesen objektíven véleményt formálnom, de törekedtem az objektivizmusra...
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Nekem az a durva, hogy orvosok is komolyan veszik és lehetõséget is látnak benne ( cikk vége ).
5..
4..
3..
2.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant