Paranormális jelenségek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dronkZero
Fogalmam sincs... 😊

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Anaid
És az az idegrendszer, mely volt kitéve ilyen fokozott hatásnak, lehet elméletileg érzékenyebb utána sok apró elektromos jellegû hatásra, még ha csak átmenetileg is? Blõd példa: ha fokozódik a levegõ elektromos töltése érzékelheti apró szikrákként? Teszem azt, az ilyen idegrendszer képileg is megjeleníti az agyban az ilyen infót? Lehetséges ilyen módosult érzékelés? Ja, van mûszer, amivel mérhetõ a levegõ elektromos töltése?

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

dronkZero
"Mi az, hogy megsült?"

Hát, az idegrendszer is elektromos impulzusokkal továbbítja az ingereket. Mikroáramra "tervezett" berendezés. Amire rákötsz összehasonlíthatatlanul nagyobb áramot.

Másik fele meg sima Ohm-törvény. Van a tested, aminek van valami ellenállása. Az áram munkát végez a "fogyasztón", kvázi fûtõszálként mûködteti a tested.

Egyszóval megsül.

Gyógyulást meg megint nem lehet így értelmezni. Két ember teste sem hasonlítható így össze, nemhogy két villámcsapás...

Anaid
Voltak akik tök meggyógyultak. Igaz, volt, hogy évtized kellett hozzá. Ilyenrõl is olvastam, csak sajna arról nem, addig mibõl élt meg a delikvens. Hát nem mindig teljesek az infók..(he-he) Mi az, hogy megsült?
És hogy rakta rendbe magát egy idõ után?

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

dronkZero
Na már nem azért, de egy x százalékban _megsült_ idegrendszert hogyan akarsz rendbe rakatni az orvossal? Az autószerelõ is bizonyos sérülés fölött azt mondja, hogy ezt már nem lehet összerakni... Csak az embert még sokkal nehezebb megjavítani.

Anaid
Azért azt talán te is belátod, hogy nem egy esetben egy-egy elektrosokk, villámcsapás éveken át tartó kínlódást okozott a túlélõknek és az orvosok csak annyit mondhattak: villámcsapásra nincs orvosság. Megvizsgálták a pácienseket, nem találtak semmi különöset, esetleg táppénzre vették õket, fájdalomcsillapítót kaphattak ennyi. Szerinted mi okozott az ilyen embereknél megmagyarázhatatlannak tûnõ fájdalmakat?

Anaid
Hát igen, a tapasztalat fontos. A kivételes eseteket átélt embereknek meg peche van, hogy olyasmi történt velük, ami eddig nem sûrûn. Ez van.

dronkZero
Igen, _egy_ esetet szemlélve valóban így van.

Ellenben megmondod az orvosnak, hogy mi fáj, õ meg 1000 korábbi saját esetbõl, meg egymilliárd korábbi kórtörténetbõl elég jól meg fogja tippelni, hogy mitõl leszel jobban.

Igen, biztosan nagyon megrázó, meg fel kell dolgozni valahogy, csak éppen tudományos magyarázat nem lesz ebbõl soha. Majd mittudomén, ha haldoklókat fogunk CT-zni menet közben, akkor talán... (Na ezért nem is érdekel annyira a dolog. Ha ez az ára, akkor inkább ne tudjuk meg.)

Anaid
Tudod más az szerintem, ha egy emberrel megtörténik ez, az és igyekszik vhogy megindokolni, túljutni, túllépni rajta, kikecmeregni belõle és a tapasztalatai alapján levon bizonyos következtetéseket, melyek természetesen lehetnek helyesek és helytelenek is és máa, hogy kivülállóként kezd el elmélkedni és megmagyarázni, hogy más mit tapasztalt. Az orvos is megkérdezi a betegtõl, mit érez, hol fáj, bizonyos infók nélkül egy kívülálló még annyira sem objektív, mint az eseményeket megtapasztaló ember.

dronkZero
Ne akard már megmagyarázni, hogy az elektrosztatikusság paranormális, mert rögtön kifutok a világból...

Anaid
Azt írtam EGY tapasztalt eset volt. Meg azt, hogy utána fordult elõ, azt nem, hogy most is van ilyen ott, ahol volt.
Az én elméletem legalább annyira jó, mint másoké. A tied is légbõl kapott (he-he), hisz levegõrõl van szó.
A sztatikus hatások meg létezõ dolgok, lehúzod a mûszálas pulóvered, mitõl áll összevissza a hajad? Ja, abban az idõben az említett helyen gyakoriak voltak a tárgy-ember, ill. ember-ember közötti apró áramütések. Csak úgy légbõlkapottan...<#awink>

dronkZero
Vagy csak a csukott ajtóidnak a szigetelése nem 100%, esetleg kifelejtettél egy szellõzõt vagy kéményt. Gyújts ilyenkor egy gyertyát, cigit, füstölõt, akármit, aztán figyeld, hogy _valójában_ van-e légmozgás, vagy tényleg el kell kezdeni légbõl kapott (hehe 😛) elméleteket gyártani...

Anaid
Kiábrándító leszek, nem értelmetlen feltevés, tapasztalt eset. Légmozgás nuku, függöny mégis lebeg, de nem manók voltak, csak az eletromágneses erõtérnek cseszett be egy gömbvillám. Szerintem, mivel a függöny nylonszálas volt sztatikusság vonzotta, ill. taszította, de vajon mi okozott ilyen szintû "sztatikus ingadozást" utólag? Ez a része azért nem teljesen világos számomra.

dronkZero
Nemá, ezt komolyan kérdezed? Nyilván... A világ keletkezését nem ismétled meg kísérlettel... 😊

Akkor viszont nem tekinthetõ paranormálisnak, ha ciklusos. Õsrobbanás-õsösszecsoffadás-õsrobbanás... Csak úgy tudom, hogy a bizonyítékok alapján nem úgy tûnik, hogy bármikor is összezuhanna megint a cucc, jobban tágul, mint amennyit a szumma anyag gravitációja le tudna fogni.

dronkZero
Igen, etimológiailag, meg elméleti szempontból tökéletesen igazad van.

Viszont köznyelvben leginkább azt jelenti, amit én írtam. Ritkán van ugyanis, hogy átlagember olyan jelenséggel találkozzon, ami _valóban_ ismeretlen. Általában hétköznapi, csak "hihetetlen" dolgokra mondják rá, hogy paranormális, vagy másik irányból, hókuszpókusszal magyaráznak olyan eseményeket, ahol nem egyértelmû az ok.

Szal véleményem szerint a tájékozatlanság a legtöbb paranormális jelenség igazi oka.
Tökéletesen analóg példa az UFÓ-észlelések. Ott is arról van szó, hogy akik látják, azoknak fogalma sincs, mi az... de általában mások (mondjuk akié az adott eszköz) azért tudják mi az...

Akkor az õsrobbanás paranormális volt?

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Christiansen
nem jó, mert ez elég sok mindent takar így..
inkább a szó eredeti értelmét, a normálistól, megszokottól való
eltérést kéne hangsúlyozni.

paranormális az, ha valami a várthoz képest abszurd módon következik be,
egyszeri, kísérletileg nem reprodukálható esemény

dronkZero
Kis manók huzigálják.

Erre a tökéletesen értelmetlen felvetésre most mégis milyen választ vársz?

Én mondjuk nemigen tudok elképzelni olyan helyzetet, amiben egy lengõ függönyt paranormálisnak tekintenék...

Anaid
Szal a megfigyelõ bemegy teszemazt a konyhába, nézi nincs nyitva ablak , ajtó, mégis lebeg a függöny, paranormálisnak hiszi. Az okos tudósnak meg nem para, mert megmagyarázza, hogy valójában.....Mi is történt? Tényleg, mi?

dronkZero
Általában...

Anaid
Csak a megfigyelõ nem ismeri az okát, a magyarázatát?

qetuol
szerintem ez jó definíció

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

dronkZero
Definíció kéne a paranormálisra?

Hm-hm... Mondjuk mit szóltok ahhoz, hogy:

Minden olyan jelenség, aminek a megfigyelõ nem ismeri az okait, magyarázatát.

tigeroo
amire nincs magyarázat?😄
Anaid
Van egy egyszerû kérdésem: tulajdonképpen mit neveznek manapság "paranormális" jelenségnek? Annyi mindent felfedeztek, mi a legújabb definíciója?

rengeteg idõm? <#fejvakaras>
néha írok a az indexre...
hwsw -t nem ismerem...<#fejvakaras>

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Te ugyanaz a Tom macska vagy aki a hwsw-re is, meg az Indexre is ír? Mindenhol ott vagy? Rengeteg idõd lehet...

A kedvenc szájtom: http://szabadforum.com/

mondom hogy kék volt és nem volt benne olyan villámos cikcakk
mintha valaki fentrõl lézerrel lõtt volna lefele...

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Ehhez hasonló volt ?

Skacok láttam ma este egy villámot ami után nem volt dörgés és nem fehér színû volt hanem kék és nem is volt cikcakkos... egy pillanatra meg is ijedtem olyan volt mint a világok harcába lévõk... ez hogy lehet?

hallod azért nem léptek fel,mert semmi értelme nem lett volna,akkoriban már voltak olyan bûvészek akik ilyeneket csinálták,nehogy azt mond már te elhiszed ezt az egészet??

Randelz
Tetszett....kb körülnézek azon az oldalon.<#vigyor3>

Vajon miért nem léptek fel nagyközönség elõtt, nagypénzért, ha csalók? (ha utána tudod csinálni, akkor meg miért nem keresel vele milliókat?)
éljen Rodolfó a bûvész😄 ilyeneket énis tudok csinálni...akkor én is egy szuper fegyver vagyok ?!

degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

HAHA, ez jó, az idõ hat ujja c. scifi novellát kell hozzá elolvasni.
ITT!
Ha meg tudod ismételni, akkor tedd meg azt a szivességet, hogy a politikusokat, meg az elit degenerált tagjait likvidálod, legalább Magyarországon!
Jó lett. Excel-be kellett táblázatot készíteni már meglévõ adatokkal.

A lassú döntés magával hordozza, hogy kiesik fél óra. Fõleg úgy, hogy megcsináltam a leckét a kiesett idõ alatt.

Rossz az órád, és nagyon lassú a döntésed............

Walk the Talk.

zoliapu
Se alkohol se drog 😊 Hol laktál eddig a dzsungelben 😊

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

nem lehet hogy félre nézted az órád?

qetuol
és a leckéd jól lett megcsinálva? engem érdekelne h mi volt az a lecke ami "megcsinálódott".

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Soha életemben nem vettem be drogokat, alkoholt is nagyon régen fogyasztottam. Teljesen magamnál voltam, amikor történt.

kulabácsi
én mindig mondtam, a sok LSD nem tesz jót 😞

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

SötétBarom
Neurológia, de kurva gyorsan :c

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Az még rendben lenne, de hogy kerültem egyik pillanatról a másikra a konyhából a számítógép elé. És a leckém is kész lett valahogy.

dronkZero
Megállt az órád.

Pár hete történt velem valami, amit egyszerüen nem tudok megmagyarázni. Csütörtök délután volt és éppen a számítógépen írtam a leckémet. Egyszer csak egy hangra lettem figyelmes a konyha felõl, de nem törõdtem vele, mert nagyon a munkára koncentráltam. A hang pár másodpercig tartott és olyan volt, mint a gáztüzhelyünk elektromos begyújtójának a hanja. Azt hittem, hogy a nagypapám szorgoskodik a konyhán. Amikor már harmadszorra is megismétlõdött a hang, jobbnak láttam megnézni, hogy mit mûvel valaki a konyhán. Sötét volt a konyhán, mert már napnyugta volt. Bekapcsoltam a lámpát, de az erre elkezdett villogni. Tudtam, hogy rossz a lámpa kapcsolójának az érzékelõje, ezért inkább lekapcsoltam. A hang nem ismétlõdött meg, ezért már kezdtem azon gondolkodni, hogy visszamegyek dolgozni. A következõ pillanatban már ismételten a számítógép elött ültem és kész volt a leckém. Az órám szerint egy perc telt el a konyhába való kimenés óta, a számítógép órája szerint viszont fél óra. Erre tud valaki ésszerû magyarázatot adni? Én nem találtam...

zoliapu
Az tényleg nagyon érdekes, elõre tudja az egyenlet eredményét anélkûl, hogy felállítaná az egyenletet 😊

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

Olvastam olyan könyveket, amik a tisztánlátásról, telepátiáról és az elõrelátásról szólnak. Mindegyikben az volt, hogy a számokat nem lehet se elõre látni, se gondolatilag venni. Ez valami unikum lehet.

Hello!
valaki tud mondani ufós/idegen civilizációs/földön kívülis filmeket?

elöre köszi!!