Paranormális jelenségek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Meg nézd meg, tök aranyos: én nem vagyok része a valóságának egy ideje. :D
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
A pszichiátriai kezelések és az értelmetlen erõszak
Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány nyilvántartásában több tucat olyan magyarországi eset szerepel az elmúlt évekbõl, amelyekben elõzõleg pszichiátriai kezelést kapott emberek erõszakos tetteket követtek el, több tucat halálesetet okozva.
Magyarországon történt, pszichiátriai kezelést követõ erõszakos cselekmények listája
Sok érdekes anyag van itt, pl.: Áltudomány - A pszichiátria hamis diagnózisai
Azt állítod, hogy nem tudunk, miközben leírod, hogy mit tudtunk meg Freud jóvoltából.<#wow3>#wow3>
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
A módszerek egyetlen lényege, hogy elõsegítsék, hogy a tudat diadalmaskodjon a tudatalatti felett. Ezzel egy természetellenes, egyensúly vesztett állapotot hozzanak létre. Úgy alakítják át az embert, hogy annak következményeirõl semmit se tudunk. Talán nem véletlen, hogy Freud házában lett végül öngyilkos a... most nem jut eszembe hogy milyen rokon, akit Freud vagy a lánya sokáig analizálgatott, egész addig míg a szerencsétlen "rokon" teljesen megkattant tõle.
Talán tudsz a Freud utáni idõkrõl is, amikor az "elfojtás" helyett az "elszabadítás" lett a cél. Mindkettõvel manipulálható a társadalom. Az elfojtással úgy, hogy pl. a lelkiismeretet tudatosan elnyomják az emberben. (Ez nem vált be, az emberek ettõl megzakkantak.) A másik mód a gondosan megválogatott ösztönök stimulálása, azaz egy bizonyos célt szolgáló ösztön-csoport "elszabadítása". Az eredmény ugyanaz, csak a lelkiismeretet, a józan paraszti észt most nem tudatosan nyomjuk el, hanem más ösztönöket felhasználva (agresszivitás, nemi ösztönök stb.).
Az ember Istent játszik, a tudós meg végképp. Elhiteti magával, hogy TUD dolgokat, miközben se nem tud, se nem ért, se nem lát. És ennek mindannyian megisszuk a levét.
Anna Freud leírta az énvédõ mechanizmusokat, amiket bárki, aki kicsit nyitottabb magára, megfigyelhet akár mûködés közben is.
Sokal blöffje erõs konstruktivista-kritka, úgyhogy talán mégis a témához tartozik...
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Darwinról most nem ugrik be semmi, de Freud azért volt idióta, mert úgy gondolta, hogy az ösztönök melyek irányítanak bennünket olyan veszélyesek, hogy kontroll alatt kell tartani õket, azaz el kell fojtani õket. Na, ez vezetett aztán olyan kormányprogramok bevezetéséhez és a pszichológia tudományának azon eltévelyedéséhez mely emberek szenvedését okozta egyik oldalon másik oldalon viszont segített átalakítani a társadalmat egy kis csoport igényeinek megfelelõen.
"Ott van Sokal blöffje címû írás, olvasd el, nagyjából megtudhatod, kiknek nem számítanak a tények, és részletek."
Nem olvasom, mert engem nem érdekel, hogy kinek nem számítanak a tények, mert ez szerintem nem tartozik a témához. A tudományról beszélgetünk, hogy az nem olyan objektív a gyakorlatban, mint amilyennek azt sokan képzelik a hírverés, propaganda, PR, és a tudományos elméletek alapján. Nem eszik olyan forrón a kását, és a vicc az, hogy ezt a tudósok is megfogalmazták már. Errõl szólt az a két wikipédiás idézet amit bemásoltam. Na AZ a témához tartozik (hisz az volt ez eredeti felvetésem maga).
Freud, ha jól emlékszem pár hónappal ezelõtt még a Sátán katonája volt Darwinnal együtt, aki a pokolra küldte a világot.
Ott van Sokal blöffje címû írás, olvasd el, nagyjából megtudhatod, kiknek nem számítanak a tények, és részletek. Épp azoknak, akik megelégszenek a hangzatos, de üres okoskodással érzelmi megnyugvás reményében. Nekik elég tudósmaffiázniuk, meg böfögniük.
Nem sértett, hanem azt látom, hogy csak a kekeckedésre koncentrálsz. Amíg így van, addig nem veszlek komolyan, nem reagálok komolyan, és nem erõlködök azzal, hogy érdemi választ írjak. Reagálok, ahogy szórakoztatónak tartom, és kész. Ha többet akarsz, akkor többet is kell felmutatod elõször.
"haszonlesõ gengszter a tudósok nagyja" - Engem ez húzott föl...
Pont errõl beszélek. Rácuppantál a nyalókára.
Én meg azt sajnálom, hogy téged ez a kijelentés sértett. Sajnálom, hogy nem a többi anyaggal foglalkoztál, amit a témával kapcsolatban írtam. Sajnálom, hogy az ember ilyen: képes a szélesvásznú-színes-szagos-érdekes-orra elõtt táncoló valóságról egy pillanat alatt elfeledkezni, amint meglengetik szeme elõtt a vörös posztót.
De hát lehetne annyi eszem, hogy figyelembe veszem azt, amirõl én magam mindig magyarázok, azaz figyelembe veszem, hogy az ember nem objektív, nem racionális, nem kizárólagosan "ész-lény", hanem döntõen ösztön-lény. Freud-nak ebben igaza volt. Kár hogy csak a kormányok és a nagy cégek PR osztályai veszik ezt véresen komolyan.
Még én sem veszem eléggé komolyan ezeket a tételeket, ezért ez az egész értelmetlen vita-szál az én hibám is. Ez nem kétséges.
De mondhatnánk azt is, hogy lám-lám, itt a bizonyíték hogy igazam van akkor mikor az emberrõl írok, meg a médiáról, meg a tudományról. Mert a mostani példa is mutatja, hogy nem az számít, hogy mit ír az ember, nem a részletek, nem a tények számítanak, nem a magvas gondolatok, hanem a vörös posztó. CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a vörös posztó. Ami meglengettetett, a vad-állat pedig úgy reagált, ahogy az számára meghatároztatott: ösztönösen.
Te elsõ körben a értelmezettet kérdõjelezed meg,
én meg elsõ körben az értelmezésemet kérdõjelezem meg.
Semmi probléma nincs itt.
Attól tartok, hogy nem igazán lennénk partnerok a kutatásban...
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
kötözködhetsz a Bibliával ám ebben az esetben semmire sem fogsz jutni
Vagy hozzáállhatsz úgy, hogy
- ez egy szent könyv, X - tegyük fel nem idióta - népnek mindennél értékesebb, tehát valaminek lennie kell benne mindenképpen, míg ha az idõk során feledésbe merült is. Mi lehet ez a valami? És akkor kutatsz, és kutatsz, és feltárul elõtted a válasz.
- ez egy szent könyv, ez meg amit most olvastam benne számomra baromság a baromságok közt. Baromság viszont nyilván valóan nem lehet X nép számára ilyen értékes szent könyvben. Oké. Kutassuk ki milyen megfontolás, tanítás, mondanivaló áll mögötte ami nem baromság.
Én ez utóbbi képen állok hozzá.
Nem az idiotizmust, hibbantságot, baromságot elõlegezem meg, ezzel idiotizmust, hibbantságot, baromságot hozva ki végül, hanem pont fordítva.
Ha csak annyit árul el magáról, hogy vagyok, akkor azt akár hagyhatta volna az emberre is, hogy kitalálja...
Tehát ember képes tesztelni Istent ? <#guluszem1>#guluszem1>
Ez az "Úr", vagy "seregek ura" nagyon zokon veszi, hogy az emberek átakarják verni, noha az ô éléskamrájába ugyanaz passzol ami az emberébe. Azért az akkori "seregek ura" lojálisabb volt az emberhez, megelégedett 1/10-el, a mai seregek ura, akiket Rothschildoknak neveznek, már 9/10-et vesz el. Igaz, az ég csatornáit nem csiribáával, hanem HAARP-al nyitja meg. A mérget pedig nem a sáskákra pazarolja, hanem velünk eteti meg.
"..Idiótizmussal idiótaságra jutunk, úgy az Isten-ben is" ezzel viszont tökéletesen egyetértek.
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
"haszonlesõ gengszter a tudósok nagyja" - Engem ez húzott föl, mert sértõnek tartom azokra nézve, akik a tudományos módszert (is) használva igyekeznek megismerni a világot. Én ilyen embereknek tartom az egyetemi tanáraimat, akiket nagyon szeretek, és tisztelek a munkájukért.
És nem csak belõlük általánosítok, vannak barátaim, akik különbözõ tudomány területeken dolgoznak, és róluk sem tudnám ezt így kijelenteni.
Bár lehet, hogy nálunk, az Ormánságban kicsit erõsebb a 'haszonlesõ gengszter' jelentése, ezért vettem így a szívemre, tudnillik nálunk ezek gyilkolni, meg rabolni szoktak.
Egyelõre nem én érvelek az mellett, hogy a repõre nem hat a tömegvonzás. :) Merthogy nincs két ugyanolyan tömegvonzás...
Ha sikerül, odébb is rakják a határkarót.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Ezt is írd fel a listádra.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Mellesleg emlékszem, hogy régebben mikor beszélgettünk ilyesmikrõl és írtam fotonokról, energiákról egyebekrõl te is megjegyezted, hogy ugye érzem, kicsit máshogy beszélek ezekrõl a dolgokról, mint az ún."ezos" emberek.
Én nem hiszek benn.
Csak azt látom, hogy kézzel foghatóan, konkrétan mûködik.
De az "ugyanolyan"-ról, mint jelzõrõl: meddig tekinted ugyanolyannak? Még ha geometriailag ugyanolyan is, nem tudsz két egyforma betonkockát sem csinálni, a homokos kavics _mindenképp_ különbözõ méretû és minõségû kövekkel van tele. És akkor ez még csak építõanyagi szint, nem atomi, ahol meg aztán végképp semmi esély "ugyanolyat" csinálni.
Érdekel a para-cucc, csak olyan szinten komolytalan _mind_ hogy az már szánalmas. Buta, hiszékeny emberekre van kalibrálva az összes változata.
Nyilván, mert hazugság, átverés, hit, nem pedig valós jelenségek.
Ha ilyen dolgokban képes vagy hinni, akkor bármiben.
Még végzõs gimis koromban jutott el hozzám az úgynevezett csoda vesszõ.
Ezzel megválaszoltuk, hogy egy XY rossz magatartású diáknak ki adott 5-ös magatartás jegyet. Az eredményt akkor nem hittük el, ám utólag igazolódott.
Másik esetben becsengetés után vártuk a tanárt. A megvizsgálandó kérdés az volt, hogy merre van a tanár. A veszõ a tanári irányába állta be, majd folyamatosan az osztályterem ajtaja felé kezdett elfordulni, s mikor odaért, a tanár belépett.
Pár héttel ezelõtt egy eltûnt eszközt kerestem asztrológiával.
Az asztrológia konkrét választ adott, ami be is igazolódott.
Mindezeket tudományosan nem lehet megvizsgálni, mert az idõt nem tudjuk visszapörgetni - minden egyes pillanat más és más.
Kötsögök még boroznak is, mit képzelnek? Azt hiszik, hogy borban az igazság? Tudomány papjai: Bort isznak, és vizet prédikálnak.
Valahol igazad van Zéró suszter maradjon a kaptafánál: a médium ne akarjon fizikaprofesszor lenni, az orvos ne sámán, az építészmérnök meg ne tartson kiselõadást az agykutatásról és ezos dolgokról se, mivel totál tájékatlan, hisz elvbõl nem olvas ilyesmiket! Ja és megköszönném, ha legközelebb nem válaszolnál helyettem rólam.
Az ember elõtt már legalább négy ezer éve ismert az Egyetlen Helyes Út.
Soha rá nem lépett, soha próbára nem tette.
Minden irányból kerülgeti mint a pestist.